Web Analytics Made Easy - Statcounter

بلوطستان‌های زاگرس، این درختان قد برافراشته تا آسمان سال‌هاست مورد تعرض سودجویان قرار می‌گیرند و مسئولی نیست تا نسبت به کاهش گسترده آنها پاسخگو باشد. ۰۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۷ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، بلوطستان‌های زاگرس، این درختان قد برافراشته تا آسمان سال‌هاست مورد تعرض سودجویان قرار می‌گیرند و مسئولی نیست تا نسبت به کاهش گسترده آنها پاسخگو باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درختانی که یکبار در اثر آتش‌سوزی‌های عمدی و تغییر کاربری جنگل‌ها قربانی می‌شوند و روزی دیگر به علت جولان آفات و نبود برنامه‌ای برای محافظت آن‌ها از سوی سازمان‌های محیط‌زیست و منابع طبیعی از بین می‌روند. حالا هم که جولان قاچاقچیان و قطع و فروش بلوط‌های میلیاردی در گونی‌های 50 هزار تومانی به هزار و یک درد بی‌درمان بلوطستان‌های زاگرس در کرمانشاه اضافه شده است و متولیان قفل سکوت در بر دهان زده‌اند.

هر روز بلوطستان‌های زاگرس با انواعی از مخاطرات طبیعی و انسانی تهدید می‌شوند. خطراتی که یکبار در قالب آتش‌سوزی و نبود تجهیزات بخش بزرگی از جنگل را تبدیل به خاکستر می‌کند و باری دیگر آفت سوسک چوبخوار است که بی‌صدا و ناگهانی درختان را بر زمین می‌زند. درختانی که به گفته دوستداران محیط‌زیست و کارشناسان می‌توان جلوی مرگ روزانه آن‌ها را گرفت و تنها به همت متولیان نیاز دارند. با این حال طی چند سال اخیر هیچ اتفاق خاصی برای حفاظت از این منابع طبیعی ارزشمند رخ نداده و حالا هم جولان قاچاقچیان در کرمانشاه خبر ساز شده است. مشکلی که در دیگر استان‌های برخوردار از محبت وجود جنگل‌های بلوط هم در خفا وجود دارد و درختان بسیاری را فدای زیاده‌خواهی گروهی اندک می‌کند. در این خصوص سعید سلیمانی یکی از فعالان محیط‌زیست می‌گوید: «قاچاقچیان آزادانه درختان بلوط را تبدیل به زغال می‌کنند و در گونی‌های بی‌ارزش 25 هزار تومانی به فروش می‌رسانند.» درختانی که به گفته دیگر کارشناسان ارزش میلیاردی دارند و باید برای حفظ آن‌ها برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای وجود داشته باشد.

جولان آزادانه قاچا‌چیان چوب
جنگل‌های زاگرس با گستردگی در 11 استان کشور با 6 میلیون هکتار مساحت، 40 درصد جنگل‌های ایران را تشکیل می‌دهند. از این مساحت نیز در حال حاضر حدود 130 هزار هکتار به آفت جوانه خوار بلوط آلوده‌اند که از این سطح، وضعیت در 10 تا 15 هزار هکتار آن بحرانی است. از این رو بلوطستان‌های زاگرس نیاز به مبارزه دارند و برای این کار به گفته کارشناسان اعتباری بالغ بر یک‌میلیارد نیاز است. بلوط‌هایی که در نبود برنامه‌ای برای حفاظت از آن‌ها در مقابل آفات، خشک و بی‌جان می‌شوند و سودجویان را به سمت خود می‌کشانند. سو استفاده‌گرانی که نام قاچاقچی چوب را به خود گرفته‌اند و با قطع و به آتش کشیدن درختان سعی در درآمدزایی برای خود دارند. آتشی که گاه برای تهیه ذغال روشن می‌شود و گاه تغییر کاربری را رقم می‌زند. در این خصوص سلیمانی می‌گوید: «متأسفانه بلوط‌های منطقه عثماندوند در 60 کیلومتری کرمانشاه از بین می‌روند و متولیان هیچ واکنشی در برابر آن نشان نمی‌دهند.» این فعال محیط‌زیست ادامه می‌دهد: «همچنین بر خلاف گذشته که قاچاق زیر زیرکی و مخفیانه انجام می‌شد، اکنون در صبح و با حرکت چندین کامیون انجام می‌گیرد.» لازم به ذکر است که هر کامیون ظرفیت 50 گونی ذغال را دارد که هر گونی هم حاصل سوختن یک درخت است. این دوستدار محیط‌زیست با تأیید این موضوع می‌افزاید: «در هر ماه نزدیک به 500 درخت برای تبدیل به ذغال از بین می‌رود.»

ضعف مدیریتی در حفاظت از بلوطستان‌ها
تمام این مشکلات نیز با یک سیاست‌گذاری درست یا حضور مدیری دلسوز برای حفاظت از درختان رفع می‌شود. مسئله‌ای که نماینده مردم قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر آن به خبرنگار «جوان» می‌گوید: «متأسفانه طی چند دهه گذشته خسارات فراوانی از هر سو به بلوطستان‌های زاگرس وارد شده است و تاکنون نیز مدیریتی در این حوزه وجود نداشته است.» فرهاد تجری با اشاره به اینکه علاوه بر قاچاق چوب در سال‌جاری به دلیل افزایش بارندگی و رویش گسترده انواعی از گیاهان که عمر کوتاهی دارند و خیلی زود خشک می‌شوند، ادامه می‌دهد: «همین گیاهان بعد از خشک شدن تبدیل به خار و خاشاکی می‌شوند که بر غیر قابل‌کنترل بودن حریق‌ها می‌افزاید.»

وی با اشاره به اینکه از طرفی هم کرمانشاه سیستمی مجهز برای اطفای حریق جنگل‌ها ندارد، می‌افزاید: «فرصتی برای تعلل در تجهیز سیستم اطفای حریق جنگل‌ها وجود ندارد و اکنون هم جای تأسف دارد که به‌رغم اینکه بار‌ها مسئله کمبود تجهیزات و نبود بالگرد و هواپیمای اطفای حریق را به مسئولان بالا رتبه همچون معاون اول رئیس‌جمهور گوشزد کرده‌ایم، اما تاکنون اقدام مثبتی رخ نداده است.» اتفاقی که در صورت ادامه طی چند سال آینده به اعتقاد کارشناسان چیزی از جنگل‌های بلوط برجای نمی‌گذارد. بلوط‌هایی که اکنون در کرمانشاه به بهای اندکی فروخته می‌شوند.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

 

R1359/P1359/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۵۱۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش میلیاردی یک تئاتر در دو هفته

به گزارش خبرآنلاین، نمایش «بیژن و منیژه» در پیش‌فروش دو هفته‌ ابتدایی، فروش یک میلیارد تومانی را با حضور بیش از ۳ هزار تماشاگر پشت سر گذاشت.

نمایش «بیژن و منیژه» به نویسندگی و کارگردانی شکرخدا گودرزی و تهیه کنندگی مهدی بخشیانی از ۲ اردیبهشت ماه اجراهای خود را در پردیس تئاتر شهرزاد آغاز کرده است.

گفتنی‌ست در این تئاتر قربان نجفی، شهرام نجاتی، رضا عمرانی، محسن بهرامی، سحر یافتیان،پارمیس هوبخش، اشکان شریعتی، سیاوش خادم حسینی،علی‌رضا عابدی، زهره کدخدازاده، آیسان نوریان،اسد پورحمزه و شکرخدا گودرزی ایفای نقش می کنند.

سایر بازیگران این اثر نمایشی عبارتند از: یوسف نکویی، صادق اکبری، مهدیه خوش فطرت، رزا کاوه، سویل محمدنژاد، ماتیسا توسلی، ملیحه زمان پور، مهنا میرقادری، خورشید خلج، مستانه علایی، غزل حسینی کاردر و صبا حسینی کاردر.

«بیژن و منیژه» با حضور بازیگران تئاتر و هنرمندان موسیقی و به صورت موزیکال با همراهی خوانندگان پس از ۹ ماه تمرین اجرا می‌شود.

این نمایش داستان بیژن سردار جوان ایرانی است که دلباخته منیژه می‌شود که دختری تورانی است.

سایر عوامل عبارتند از:مجری طرح: فاطمه کریمی،دستیار کارگردان: سحر ‌یافتیان،طراح پوستر: ابراهیم ‌حقیقی طراح صحنه: منیر ملکی، طراح گریم و طراح ماسک: افسانه ‌قلی ‌زاده، طراح لباس: فطیما زعفرانی، طراح حرکت: اصغر فریدی ماسوله، آهنگساز: صادق چراغی، طراح گرافیک: سینا ‌افشار،طراح صدا: عرفان ‌یزدی، تطبیق اشعار: فریال آذری، دستیار تطبیث اشعار: سپیده اسکندر زاده ، دستیار دوم کارگردان: روشنک ‌عبدی، مدیر صحنه: وحید غفارزاده، خواننده و سرپرست خوانندگان: یلدا یزدانی، خواننده: سبحان مهدی پور، گروه موسیقی نوازندگان: آرش سیاه چشم، همایون مهرنیا، سعید سنگسری، مژگان آقا صادقی، مریم مهرابی، معصومه روح افزا، صدابردار: سجاد مهدی پور، دستیار صدا: علی محمودی، دستیاران لباس: سپیده ‌حسینی، سوسن لطفی جامه دار: مهسا شاپوری، ساخت آکسسوار: افسانه ‌قلی ‌زاده، رویا اخوندان، افسانه ‌نصیریان، عسل قادری، اجرای گریم: افسانه ‌قلی ‌زاده، رویا اخوندان، افسانه ‌نصیریان، عسل قادری، حسین تبریزی، مدیر روابط عمومی و تبلیغات: مریم ‌رودبارانی، هماهنگی تبلیغات مجازی: سیدمحمدصادق ‌سیادت همکار روابط عمومی: محمد نیکبخت ساخت تیزر: امیرحسین ‌نجاح ،علی ‌بنایی ‌طاهری تدوین: محمدسجاد ‌آقاجانی، مانی حمیدی شاد مشاور رسانه: مطهره ‌کشاورز ‌محمدیان، مرجان سمندریان ساخت موشن: مانی حمیدی شاد، سعید ‌حشمتی عکاس: امیر ‌خدامی عکاس تبلیغات: رضا ‌جاویدی

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903334

دیگر خبرها

  • فروش میلیاردی دو کد در خوساز
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • جزئیات تازه از دادگاه پسران معاون اول سابق قوه قضائیه | سهم‌ ۱۴۰ میلیارد تومانی در پرونده ۹۰۰ میلیاردی در قیطریه | قاضی از متهمان خواست فحاشی نکنند!
  • فروش میلیاردی یک تئاتر در دو هفته
  • هیچگونه قطع درختان جنگلی در فندقلو اتفاق نیفتاده است
  • جلوه گری شکوفه‌های درختان گیلاس در جنگل فندقلو اهر + فیلم
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • کشف محموله ۴ میلیاردی قاچاق دخانیات در قشم
  • شیرجه در سرسبزی طبیعت با سفر به این مکان‌ها