Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@22:04:34 GMT

خودکفایی در تعمیر و نگهداری تجهیزات صنعت نفت

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۵۳۸۳۷

خودکفایی در تعمیر و نگهداری تجهیزات صنعت نفت

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا اصل عربی در نشستی خبری  در پاسخ به خبرنگار مهر درباره اینکه تاکنون بخش عمده ای از صنعت نفت ایران در بخش فراساحل تحت فعالیت شرکت های خارجی بوده است، تا چه حد بومی سازی نگهداری و حراست از دارایی های این صنعت ضمانت اجرایی دارد، گفت: در حال حاضر اداره صنعت نفت در بخش فراساحل بر عهده ایرانی ها است اما هدف ما تدوین یک دانش یکپارچه، برنامه ریزی و تامین مالی به صورت مدون و برنامه ریزی شده برای تمامی برهه های زمانی است تا بتوانیم از روش های سنتی در بخش اداره دارایی خود در این زمینه عبور کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانچه در گذشته شرکت هایی نظیر توتال، تمامی مراحل ساخت تا بهره برداری را در بخشی از پارس جنوبی بر عهده داشته اند. این در حالی است که اکنون در بخش ساخت سکو و اجرای آن سهم بخش داخلی افزایش یافته است.

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر درباره اینکه بسیاری از کالاهای مورد استفاده در بخش فراساحل صنعت نفت از جمله کمپرسورهای در بخش گازی، وارداتی بوده و در نتیجه نگهداری و حراست از آن نیز توسط شرکت های خارجی انجام می شده است، توضیح داد: اکنون بسیاری از کالاهای حفاری داخلی سازی شده و طراحی و اجرای آن توسط شرکت های داخلی انجام می شود. تابلوهای برق نیز از جمله مواردی است که در گذشته وارداتی بود و اکنون در داخل تولید می شود. البته ما در نظر داریم تا سهم شرکت های خصوصی در بخش تعمیرات و نگهداری را برای کالاها و دارایی های صنعت نفت افزایش دهیم، چرا که این شرکت ها آسیب کمتری در زمان تحریم های احتمالی می بینند و قادرند با امکان بیشتری با شرکت های خارجی همراه شده و انتقال فناوری و دانش فنی در این زمینه داشته باشند.

دبیرکل نخستین کنفرانس مدیریت یکپارچگی دارایی های صنعت نفت در بخش خشکی و آبی همچنین گفت: نظام یکپارچه برای نگهداشت تعمیرات و حفظ و حراست تجهیزات و دارایی های صنعت نفت مدتی است که تدوین شده است، این در حالی است که امورات مربوط به حراست و نگهداری تجهیزات و دارایی در این صنعت همانند یک پروژه قابل اهمیت و نیازمند برنامه ریزی است. البته طبیعی است که نگهداری و حراست تجهیزات و دارایی صنعت نفت در بخش خشکی راحت تر است.

وی ادامه داد: از پتانسیل های داخلی کشور و همچنین ظرفیت دانشگاه ها برای حضور در بخش حراست و نگهداری تجهیزات و دارایی صنعت نفت در بخش های مختلف از جمله بخش فراساحل استفاده کرده ایم. اما در گذشته بخش عمده مشاوران فراساحل، خارجی بودند و بخش بومی سهم کمی داشت.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با اتکاء به بخش داخلی و همچنین استفاده از ظرفیت های دانشگاهی و صنعتی کشور در تلاشیم تا فضای شرکت های فعال در این زمینه را تغییر دهیم، افزود: شرکت تاسیسات دریایی نخستین شرکت پیشگام در زمینه فراساحل به منظور حراست و نگهداری تجهیزات و دارایی های مربوط به صنعت نفت است.

طبق گفته اصل عربی، با استفاده از ظرفیت داخلی و دانشگاهی در بخش تامین و نگهداری تجهیزات و دارایی های صنعت نفت، علاوه بر ارتقاء دانش فنی، ظرفیت اشتغال را در این زمینه افزایش می دهیم به این ترتیب با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت را در داخل می سازیم، می توانیم با ورود به حوزه تعمیرات و نگهداری، عمر تجهیزات را نیز افزایش دهیم.

مدیرکل نظام مدیریت دارایی های فیزیکی وزارت نفت با اشاره به اینکه با ورود شرکت های خصوصی توانمند داخلی در زمینه نگهداری و تعمیرات تجهیزات نفت شاهد کاهش تصدی گری دولت هستیم، اظهارداشت: دانشگاه صنعت شریف و همچنین دانشگاه صنعت نفت با ارائه مقالاتی در این کنفرانس شرکت می کنند. این در حالی است که شاهد حضور کشورهایی نظیر انگلستان، فرانسه، کانادا، هلند، مالزی و آفریقای جنوبی نیز در نخستین کنفرانس مدیریت یکپارچگی دارایی های صنعت نفت در بخش ساحل و فراساحل هستیم.

در ادامه این نشست خبری ابوالقاسم رحمانی مدیر عامل شرکت تاسیسات دریایی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری کلانی در بخش صنعت نفت و گاز در حوزه خلیج فارس شده است، گفت: این حجم سرمایه گذاری و دارایی ضرورت نگهداری و حراست آن را بیش از پیش ایجاد می کند. البته باید در نظر داشت تاکنون روش مدونی برای نگهداری و حراست تجهیزات و دارایی صنعت نفت با استفاده از توان داخلی تدوین نشده است و اکثراً شرکت های خارجی در این میان دخیل بوده اند.

وی تصریح کرد: ایرانی ها تاکنون با استفاده از روش های سنتی به نگهداری و حراست تجهیزات و دارایی های صنعت نفت کشور می پردازند. این در حالی است که مهمترین هدف برگزاری این کنفرانس و ارائه و بررسی مقالات متفاوت در آن، ارتقاء توانمندی داخلی از طریق انتقال فناوری و عبور از روش های سنتی در این زمینه است.

در ادامه این نشست خبری محمد راعی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف با اعلام اینکه ارزش دارایی های صنعت نفت در بخش فراساحل رقمی حدود ۴۰۰ میلیارد دلار است، گفت: حوادثی نظیر انفجار، آتش سوزی، فوران چاه، نشت مواد هیدروکربنی از خطوط لوله در دریا، پیامدهای متفاوتی برای شرکت های نفتی دارد که می تواند توقف تولید و درآمد، از بین رفتن دارایی، به مخاطره افتادن جان و سلامت پرسنل، آلودگی محیط زیست و از بین رفتن اعتبار شرکت را به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: هدف از برگزاری نخستین کنفرانس مدیریت یکپارچگی دارایی های صنعت نفت در بخش ساحل و فراساحل، بهبود صیانت از سرمایه ملی تاسیسات این صنعت، چاه ها و مخازن در بخش فراساحل، بیان وضعیت موجود و نیازهای صنعت نفت توسط بهره برداران و در نهایت ارائه راه حل توسط صاحبنظران و افراد باتجربه و شرکت های صاحب فناوری در این حوزه است.

به گزارش مهر، نخستین کنفرانس مدیریت یکپارچگی دارایی های صنعت نفت در بخش ساحل و فراساحل چهارم و پنجم تیرماه ۱۳۹۷ در محل هتل اسپینانس پالاس تهران برگزار می شود.

کد خبر 4309460

منبع: مهر

کلیدواژه: تجهیزات نفتی دانشگاه صنعت نفت دانشگاه صنعتی شریف صنعت نفت ایران وزارت نفت ایران بانک مرکزی ایران قیمت نفت وزارت جهاد کشاورزی اوپک مرکز آمار ایران صادرات نفت اتحادیه اروپا تولید نفت روسیه برجام یکسان سازی نرخ ارز خروج آمریکا از برجام بورس تحریم اقتصادی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۵۳۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران می‌تواند توانمندی خود در حوزه صنعت دارو را به کشورهای دیگر ارائه دهد

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب، حمیدرضا اینانلو افزود: ۲۰ کشور آفریقایی و ۲۰۰ تاجر در اجلاس اخیر اقتصادی تجاری ایران و آفریقا حضور داشتند که با توجه به ظرفیت‌های صنعتی بالای کشورمان زمینه همکاری با آنان مورد بحث و گفت و گو قرار گرفته و بررسی شد.

وی با بیان توانمندی‌های ایران در عرصه سلامت، ادامه داد: ایران با توجه به پشتوانه بومی‌سازی که در حوزه صنعت دارو و تجهیزات پزشکی داشته است می‌تواند توانمندی خود را به کشورهای دیگر ارائه دهد، همچنین در مورد خدماتی که برای تجهیز بیمارستان و بیمارستان سازی لازم است، آمادگی داریم که به کشورهای آفریقایی کمک کنیم و این مراکز را با صد در صد تجهیزات پزشکی به مرحله بهره برداری برسانیم.

به گفته اینانلو، زمینه همکاری در مورد انتقال تکنولوژی و مشاوره صنعت دارو و تجهیزات پزشکی نیز با توسعه روابط با این کشورها امکان پذیر است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات ۷۱۰ میلیون یورو تجهیزات صنعت نفت
  • واحد سیار فرآورشی آزادگان جنوبی تعمیر شد
  • افزایش هزینه نگهداری و تعمیر لوکوموتیوها در پنج سال گذشته
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • حضور ۱۱۰ شرکت در نمایشگاه بین‌المللی صنعت پخش ایران
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • ایران می‌تواند توانمندی خود در حوزه صنعت دارو را به کشورهای دیگر ارائه دهد