Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-24@22:47:32 GMT

نقش مجلس در توسعه فضاي كسب و كار

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۵۶۰۶۱

مجلس چه نقشي در رشد و توسعه اقتصادي دارد؟ دخالت‌هاي اين نهاد در مسير توسعه فضاي كسب و كار چگونه بايد باشد؟ اين سوالات و سوالاتي از اين دست اين روزها به پرسماني قالب در ميان كارشناسان و مردم تبديل شده است. به ويژه كه اين روزها خبرهاي زيادي از دخالت مجلس در حوزه‌هاي گوناگوني نظير صنعت خودروسازي به گوش مي‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عده‌اي با طرح اين سوال كه آيا دخالت مجلس به صلاح و مصلحت مردم است؟ سعي دارند به نوعي به اين سوالات پاسخ دهند. براي روشن شدن اين بحث بهتر است به كنكاش بيشتر در جوانب همين موضوع بپردازيم:
مطالعات انجام شده در خصوص شناسايي رابطه متقابل ميان «رشد و توسعه اقتصادي» و «نهادها و حاكميت قانون» دلالت بر آن دارند كه حضور «نهادهاي با كيفيت» در جامعه و نيز وجود كارآيي در اعمال «حاكميت قانون » و به تبع آن تضمين «امنيت در حقوق مالكيت خصوصي» - به عنوان يكي از اجزاي انكارناپذير حاكميت قانون – بر رشد و توسعه اقتصادي اثرگذار است. اين اثرگذاري عمدتا از طريق تحريك انگيزه‌هاي اقتصادي و ايجاد بهبود در شرايط كارآفريني، افزايش سطوح سرمايه گذاري، ارتقاي سطح رفاه و گسترش سطح رقابت پذيري جهاني تحقق پذيرفته و در نهايت، در قالب بهبود شاخص درآمد سرانه و نيز ارتقاي معيارهاي رفاهي منعكس مي شود.
اگر محيط كسب و كار را متشكل از عواملي بدانيم كه در مديريت بنگاه ها موثرند، اما خارج از كنترل بنگاه‌ها قرار دارند، «قوانين و مقررات» در جايگاه مهمترين عوامل در محيط كسب و كار قابل ارزيابي‌اند. در حقيقت، كسب و كارها براي فعاليت و ادامه حيات، نياز به پيش نيازها و ضرورت هاي مختلف دارند. يكي از مهمترين اين الزامات، بستر حقوقي – قضايي مناسب است كه اين مهم در قالب تحقق حاكميت قانون قابل تجلي است. برقراري حاكميت قانون، پيامدهاي اقتصادي قابل توجهي را در پي دارد. يكي از مزاياي استقرار حاكميت قانون در محيط اقتصادي، قابليت پيش بيني شرايط توسط شهروندان و فعالان اقتصادي و برنامه ريزي بر اساس پيش‌بيني‌هاي معقول است. در واقع، يكي از مهمترين دستاوردهاي التزام به حاكميت قانون، امكان پيش بيني و معقول بودن هزينه‌هاي مبادله براي شهروندان، به ويژه فعالان اقتصادي و سرمايه گذاران است. از ديگر پيامدهاي اقتصادي مهم منتج از برقراري حاكميت قانون، فراهم شدن زمينه براي رقابت برابر اقتصادي است. طيف ديگري از پيامدهاي اقتصادي حاكميت قانون نيز به تاثير حاكميت قانون بر اعمال موثر سياست‌ها و ابزارهاي نظارتي و كنترلي در امور مالي دولت و بخش خصوصي و كاهش فساد مالي مربوط است.
از سوي ديگر پيامدهاي اقتصادي حضور قانون و حاكميت آن، (از مجراي حقوق مالكيت) در «سرمايه گذاري» و «كارآفريني» نيز قابل ارزيابي است. نظام قانوني مالكيت، از طريق كاهش هزينه معاملات و تسهيل گسترش اعتبارات، نقش مهمي در فرآيند توسعه اقتصادي بازي مي‌كند. بنابراين ميزان تضمين و حمايت از حقوق مالكيت در برابر تعدي دولت و ديگر افراد، مولفه‌اي به شدت تاثيرگذار در كسب و كار و فعاليت‌هاي اقتصادي است. لذا مالكيت خصوصي و صيانت از آن، جزء لاينفك تحليل تاثيرات حاكميت قانون در توسعه و رشد اقتصادي قلمداد مي شود.
با توجه به پيوند ناگسستني ميان كارآفريني، رشد و توسعه اقتصادي و نيز با در نظر گرفتن تجارب ساير كشورها به نظر مي‌رسد مجلس مي‌تواند با ايجاد ظرفيت نهادي و مهيا ساختن محيطي كه حامي و به نفع كارآفريني كارآمد باشد وارد گود معادلات اقتصادي شده و به عنوان نقطه شروع اصلاحات بجاي در كنار فعالان اقتصادي قرار گيرد. قطعا با در نظر گرفتن چنين نگاهي مي‌توان به نقش اين نهاد قانون‌گذار در رشد و توسعه اقتصادي اميد بيشتري داشت.

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۵۶۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارک بانوان ولی‌عصر در اهواز بازگشایی شد

علی اصغر اسدالهی گفت: توسعه فضای سبز شهری و فضای ورزشی به‌ویژه فضای اختصاصی ویژه بانوان یکی از اولویت‌های مدیریت شهری اهواز است، در همین راستا تکمیل و بهسازی دو پارک بانوان شهروند و ولی‌عصر (عج) در دستور کار قرار گرفت.

او می‌گوید: پارک بانوان ولی‌عصر (عج) سال‌ها به علت وجود مشکلات تعطیل و بدون استفاده بود و با اقداماتی که انجام شد این پارک نوسازی و بهسازی شد و بانوان اهوازی می‌توانند از آن استفاده کنند.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اهواز ادامه داد: سیستم برق و روشنایی پارک یکی از مهم‌ترین بخش‌های این پارک بود که نصب ۱۰۰ عدد پروژکتور و هفت پایه روشنایی، این مشکل را رفع کرده است، علاوه بر آن نواقص سرویس‌های بهداشتی این پارک نیز برطرف و نوسازی شد.

اسدالهی گفت: برای اینکه شهروندان و خانواده‌ها با حضور در پارک ولی‌عصر (عج) لحظات خوب و خوشی را داشته باشند، پنج قطعه ست ورزشی کامل در این پارک نصب شد تا هم بزرگسالان و کودکان از آنها استفاده کنند، علاوه بر آن هشت نیمکت و چهار مَنقل بتنی نیز نصب شده است.

به گفته او با هدف بهبود و توسعه فضای سبز این پارک علاوه بر لکه‌گیری و هَرس چمن ۱۲۰ اصله نهال از انواع مرکبات، یوکا و گلکاری‌های زیبا کاشته و آبنمای ورودی پارک نیز راه‌اندازی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • ربیعی : فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است / تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست / جریان پرقدرتی سالهاست مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده
  • نظراتم را در مورد طرح حجاب صریح با مقامات و حاکمیت می‌گویم/ بلای جان طرح‌های خوب نبود رویه‌های درست اجراست
  • زارعی: دغدغه ما برای مالکیت استقلال و پرسپولیس برطرف شد
  • برگزاری آیین واگذاری مالکیت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس
  • پارک بانوان ولی‌عصر در اهواز بازگشایی شد
  • تلاش دانه‌درشتها برای جلوگیری از لغو رانت مالیاتی صندوق‌ها
  • وزیر اسبق کار: انتخاب تعطیلی پنج شنبه به جای شنبه متاثر از تفکری است که مقابل حاکمیت تفکر «توسعه و پیشرفت» ایستاده است
  • ربیعی، وزیر اسبق کار: انتخاب تعطیلی پنج شنبه به جای شنبه متاثر از تفکری است که مقابل حاکمیت تفکر «توسعه و پیشرفت» ایستاده است
  • آمادگی مجلس برای برخورد با خاطیان موضوع خانه‌های خالی
  • توسعه پتروپالایشگاه‌ها بخشی از مشکلات حوزه انرژی را برطرف می‌کند