Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، صفحات معارفی رسانه‌ها، امروز سه‌شنبه 8 خرداد 97 اخبار متعددی را منتشر کرده‌اند که در ادامه می‌خوانید.
فارس
صفحه فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس در روز جاری در خبری با عنوان «برگزیدگان مسابقات باقرآن در زلال اعتکاف معرفی شدند» آورده است: طرح سراسری با قرآن در زلال اعتکاف با همکاری اداره کل تبلیغات اسلامی استان‌ها، امسال در بیش از دوهزار مسجد شاخص استان‌ها و شهرستان‌ها در سراسر کشور اجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در طرح باقرآن در زلال اعتکاف، سه شاخصه مهم وجود دارد، که عبارتند از: اعزام مربیان قرآن خواهر و برادر، برای آموزش و اصلاح صحت قرائت نماز. اجرای زنده تلاوت اذان‌گاهی، به همراه اذان و همچنین ختم قرآن، توسط قاریان ممتاز. برگزاری مسابقات فرهنگی حول سه محور؛ مفاهیم سوره لقمان، مفاهیم نامه حضرت علی(ع) به امام حسن(ع) (نامه۳۱ نهج‌البلاغه) و دعای مکارم‌الاخلاق.
در این مسابقات بیش از ۵۱ هزار نفر شرکت‌کننده شرکت کرده و بیش از ۲۷ هزار نفر حائز شرکت در قرعه‌کشی شدند که از این میان تعداد هزار نفر به قید قرعه انتخاب شدند که جوایز نفرات از طریق ادارات تبلیغات اسلامی و طی تماس با آنان تقدیم این عزیزان خواهد شد.
برای اطلاع از اسامی برگزیدگان به سایت سازمان دارالقرآن به نشانی telavat.com مراجعه کنید.
‌این صفحه همچنین در خبری دیگر با عنوان «حضور ۳۹۷ قاری و مدرس تلاوت در دوره ارزیابی قاریان و مدرسان» آورده است: نام‌نویسی هفتمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به قاریان و مدرسان قرآن کریم به پایان رسید و در مجموع ۳۹۷ قاری و مدرس تلاوت در این دوره شرکت کردند که این عدد نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشت.
مهلت نام‌نویسی و ارسال اثر هفتمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به قاریان قرآن به پایان رسید و در مجموع ۳۹۷ نفر در این دوره ضمن نام‌نویسی اثر اولیه خود را برای احراز در یکی از دوره‌های درجات یک تا چهار ارسال کردند.
در این دوره از آزمون‌ها ۳۱۶ نفر آقا و ۸۱ نفر خانم حضور دارند که از این میان ۲۷۳ نفر قاری و ۱۲۴ نفر هم به عنوان مدرس در آزمون‌ها شرکت کردند.
ارزیابی‌های اولیه جهت احراز نصاب حضور در یکی از درجات یک تا چهار تیر‌ماه انجام و پس از انجام این مرحله شرکت‌کنندگان باید شهریور‌ماه برای حضور در آزمون‌های تلاوت و مصاحبه آماده شوند.
آزمون کتبی یا نظری دوره ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم آذر‌ماه به صورت متمرکز در تهران برگزار و پس آن مرحله احراز صلاحیت‌ها انجام و تا پایان سال نتایج نهایی هفتمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به قاریان و مدرسان اعلام خواهد شد.
در این دوره از آزمون‌ها ۳۹۷ قاری و مدرس تلاوت قرآن کریم حضور دارند که این عدد نسبت به سال گذشته رشد ۳۰ درصدی داشته و در آن قاریان شناخته‌ شده‌ای از جمله مهدی غلام‌نژاد، سید‌مصطفی حسینی، وحید خزایی و مدرسانی چون سید‌امین میرزایی و بسیاری افراد دیگر حضور خواهند داشت.
دیگر اخبار این صفحه در روز جاری شامل فعالیت 24 هزار کانون در 80 هزار مسجد/ ایجاد اخوت بین مساجد ایران و دیگر کشور‌ها، حضور نابغه قرآنی کشور در نمایشگاه قرآن/ ارائه مشاوره حفظ و استقبال مردم، راهی برای دریافت رحمت الهی/ پاداش خداوند به گذشت از دیگران، ساخت انیمیشنی برگرفته از آیات سوره «نمل»+ فیلم و ترتیل جزء ۱۳ قرآن کریم باصدای مرحوم منشاوی+دریافت است.

تسنیم
صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم در روز جاری بسیار پر کار بوده است. این صفحه، امروز در خبری با عنوان «جزئیات هفدهمین مراسم عمری با قرآن» آورده است: هفدهمین همایش تجلیل از پیشکسوتان قرآنی شهر تهران، جمعه، ۱۱ خردادماه با حضور قرآنیان شهر تهران در تالار ایوان شمس برگزار می‌شود. طی این دوره از همایش از اساتیدی چون آیت‌الله سیدهاشم رسولی محلاتی در بخش پژوهش، تفسیر و تألیف، محمد انجم‌شعاع در بخش مدیر قرآنی، عباس امام جمعه در بخش قرائت و داوری، جمال شورجه در بخش هنر قرآنی حوزه سینما و تلویزیون، رضا ولی‌زاده در بخش هنر قرآنی، حوزه خوشنویسی و حوریه عقبایی به عنوان بانوی فعال قرآنی تکریم می‌شوند.
همچنین در این مراسم از خانواده شهید قرآنی مدافع حرم مرتضی کریمی و خانواده مرحوم عباس ولی‌زاده(خوشنویس قرآنی) تقدیر خواهد شد.

اجرای این مراسم که برعهده عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی است با تلاوت قرآن توسط هادی موحدامین آغاز و سپس کلیپ «یادی از گذشته» با موضوع معرفی پیشکسوتان قرآنی 16 دوره قبل پخش می‌شود. همچنین کلیپ زندگی شهید کریمی و معرفی منتخبان، تلاوت قاری نوجوان «محمدرضا حاتمی» و همخوانی گروه قرآنی سبیل‌الرشاد از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده برای هفدهمین دوره همایش عمری با قرآنی است.

یادآور می‌شود، در این برنامه سعید اوحدی، رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران، شجاع پوریان، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و محمدعلی افشانی، شهردار تهران سخنرانی خواهند داشت.

همچنین حسن ختام این برنامه تجلیل از پیشکسوتان قرآنی در این دوره و رونمایی از سامانه ندای قرآن به شماره گویای 1440است.

دیگر اخبار این صفحه در روز جاری شامل امشب هیات کجا برویم؟، به دنبال تنوّع ملیتی در جذب دانشجویان بین‌المللی هستیم، موضوع اعجاز قرآن تا قرن سوم بحثی اسلامی نبود، اسامی برندگان مسابقه با قرآن در زلال اعتکاف اعلام شد، ارائه مشاوره حفظ توسط نابغه قرآنی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن، برپایی نخستین سفره سحرگاهی ویژه خدمات‌رسانان شهر، شرط هر توفیق معنوی، پاک شدن از آلودگی‌هاست و سوره نمل به انیمیشن تبدیل شد+فیلم
است.
دیگر اخبار این صفحه در روز جاری شامل عاملی که باعث اجابت سریع دعا می‌شود، فعالیت ۲۴ هزار کانون فرهنگی در مساجد کشور، پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه قرآن و حدیث، حکم زن شیردهی که توانایی روزه ندارد، اتکا به غیرخدا سبب ناامیدی انسان می‌شود، مسابقه کتاب‌خوانی «قطعه‌ای از بهشت» برگزار می‌شود، تلاوت «جزء سیزدهم» قرآن‌ با صدای «سبزعلی، منشاوی و خلیل الحُصری» + صوت، کاربردی‌سازی مطالعات قرآنی باید منجر به حل مسائل جامعه شود و دعای روز سیزدهم ماه رمضان + صوت است.

ایسنا
مهم‌ترین عناوین اخبار صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران در روزجاری از جمله شامل شیوه‌های زندگی امام رضا (ع) توحیدمحوری و سنت‌مداری بود، اجرای طرح اخوت با مساجد ۶ کشور با هدف توسعه گردشگری مذهبی، اجرای طرح «افطاری ساده» در خیابان‌های تهران، دیدار اعضای ستاد قرارگاه فرهنگی مساجد استان قم با آیت‌الله سعیدی، دانش‌آموختگان دانشگاه مذاهب سفیران گسترش فرهنگ تقریب و مبارزه با افراط گرایی هستند، قرآن فوق‌العاده است و نه خارق‌العاده/ اعجاز ادبی مهم‌ترین وجه اعجاز قرآن است، ترویج وقف به کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک می‌کن، شرایط انفاق از دیدگاه یک مفسر قرآن، هیچ کشوری برای دفاع از خود اجازه نمی‌گیرد، شب نهج‌البلاغه» برگزار می‌‌شود و شرح دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان+صوت است.
میزان
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان در روز جاری دو خبر با عناوین خداوند رمضان را حجت و محل شادمانی اولیای خود قرار داده است/دعا و نماز روز سیزدهم ماه میهمانی خدا و اهمیت انجام صله رحم در ماه مبارک رمضان/هر کس صله‌رحم را قطع کند مورد لعن خدا قرار می‌گیرد، منتشر کرده است.
ایرنا
صفحه معارف خبرگزاری ایرنا، امروز در خبری با عنوان «دانش آموختگان دانشگاه مذاهب اسلامی سفیران وحدت باشند» آورده است: رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی از دانش‌آموختگان آفریقایی این دانشگاه به عنوان سفیرانی یاد کرد که می‌توانند وحدت و تقریب مذاهب را در کشورهای خود ترویج کنند. حجت‌الاسلام محمدحسین مختاری در مراسم دانش‌آموختگی نخستین دانشجویان آفریقایی این دانشگاه گفت: اکنون که شما فارغ‌التحصیل شده‌اید، انتظار این است که آنچه از فرهنگ ایران و ملت و منویات رهبر معظم انقلاب یاد گرفته‌اید به مردم و کشور خود منتقل کنید. زیرا سطح توقعات از شما بیشتر است.
وی خطاب به این دانشجویان افزود: شما در ایران اسلامی تحصیل کرده و در محیطی تقریبی رشد کرده‌اید. به همین دلیل مانع بروز و ظهور خشونت و افراط‌گری در کشورتان خواهید شد.
مختاری اضافه کرد: آنچه در ایران در زمینه تقریب، وحدت و همزیستی مسالمت‌‌آمیز دیده‌اید را منتقل کنید زیرا شما از نزدیک متوجه شدید که دشمنی دشمنان با ملت ایران چقدر زیاد است و تلاش می‌کنند چهره‌ای منحط، خشن و عقب افتاده از ایران را معرفی کنند اما شما دیدید که این‌گونه نیست. کشور ما در حال پیشرفت اما مستقل است.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تاکید کرد: شما می‌توانید سفیران خوبی برای بیان دستاوردهای حقیقی و اصیل انقلاب و واقعیت‌های موجود در ایران در کشورهای خود باشید ، شما می توانید مکتب و روش تعلیمی این دانشگاه را به عنوان یک الگو در کشور خود معرفی کنید.
این پژوهشگر مذهبی اضافه کرد: فعالیت در عرصه بین‌المللی از ماموریت‌های دانشگاه مذاهب اسلامی است و بنا داریم تنوع ملیت‌ها در جذب دانشجو را بر اساس وعده‌ای که دادیم، عمل کرده و بتوانیم از بیشتر کشورها دانشجو داشته باشیم که این کمک بزرگی به مباحث تقریبی خواهد بود.

دیگر اخبار این صفحه در روز جاری شامل رابطه قرآن با نهج‌البلاغه، اقدام یکجانبه آمریکا تهدیدی برای صلح منطقه است، تجلیل از خادمان قرآنی معرفی الگوهایی برای نسل جوان است، 7200 روستای کشور تنها 2800 روحانی مستقر دارد، برپایی شب نهج البلاغه در کتابخانه ملی و اکران فیلم «وعده دیدار» است.
باشگاه خبرنگاران جوان
مهم‌ترین اخبار صفحه قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران جوان در روز جاری شامل اشعار مناجات خوانی ویژه ماه مبارک رمضان، آیا می‌شود در ماه رمضان، آب را مزمزه کرد؟ + فیلم، چگونه نماز لذت بندگی در ماه رمضان را افزایش می‌دهد؟+ فیلم، دانلود تندخوانی جزء سیزدهم قرآن با صدای معتز آقایی، دعای مخصوص روز سیزدهم ماه رمضان + دانلود، آزار بنده مومن در کلام رسول اکرم، در خواست از اختلاس گران در آنتن زنده/شرط نخست لذت بردن از زندگی و زندگی‌نامه شهید حمید بدری است.
کیهان
صفحه معارف روزنامه کیهان، امروز در گزارشی با عنوان «درس‌ها و آموزه‌های ماه رمضان» آورده است: بر اساس آیات و روایات، ماه رمضان و روزه آن، کلاس کارگاهی فشرده کسب تقوا و تزکیه نفس است. اینکه در این کارگاه ، چه درس‌ها و آموزه‌هایی باید یاد بگیریم به عنوان یک اصل اولی برای حضور در این کلاس است. نویسنده در مطلب پیش رو برخی از آموزه‌ها و درس‌هایی که باید در کلاس رمضانی آموخت را بر اساس آموزه‌های اسلامی تبیین کرده است.

از درس‌هایی که باید از ماه رمضان آموخت، توجه به جایگاه پر اهمیت روزه در اسلام و ارزش آن در تعلیم و تزکیه انسان است. خداوند در آیه 56 سوره ذاریات ، فلسفه و هدف آفرینش انسان را عبادت خود دانسته است. اما در آیات دیگر روشن نموده مراد از عبادت و بندگی نه آن است که وی سود کند، بلکه برای آن است تا جودی کرده باشد و انسان را به جایگاهی برساند که برتر از آن نیست؛ زیرا انسان با عبادت است که به خلافت و جانشینی خداوند می‌رسد و شایسته این عنوان می‌شود.
دیگر اخبار مهم این صفحه در روز جاری شامل روش ترتیل، گاو نُه من شیرده و عاقبت به خیری، قلّت روزه‌داران حقیقی، نزول قرآن مرتبه اعلای دعوت و اجابت الهی است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا فعالیت های قرآنی اخبار معارفی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۵۷۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به یک نمایشگاه هنری قرآنی/ مسؤولیتی که امید را زنده می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، هنرهای سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد و این مهم دهه‌ها طول می‌کشد اما در کشورمان ایران، هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد. امروزه آیات قرآن کریم به عنوان یکی از محورهای اصلی در خوشنویسی به کار می‌رود و در میان خوشنویسان کمتر کسی را می‌توان یافت که بخشی از قرآن کریم یا تمام آن را در قالب‌های گوناگون ترسیم نکرده باشد. خط خوش و خوشنویسی هنری است که همیشه توأمان با قرآن بوده است و یکی از والاترین هنرهای قرآنی به حساب می‌آید، همچنان که از پیامبر رحمت نقل شده است: «هر کس آیه بسم الله الرحمن الرحیم را برای بزرگداشت خداوند به خطی خوش بنویسد، بخشیده خواهد شد.» (منیه المرید، ص ۳۵۱)

در ابتدای جریان نگارش قرآن، تنها خط مورد استفاده «خط کوفی» بود اما به تدریج و با ورود اقوام مختلف با فرهنگ‌ها و خط‌های متفاوت، تنوعی در تعداد و انواع خط قرآنی به وجود آمد و امروزه قرآن کریم با خطوط «نسخ»، «نستعلیق»، «ثلث»، «ریحان»، «معلی» و … به نگارش در می‌آید. علاوه بر نگارش مرسوم قرآن بر روی کاغذ که به صورت کتاب و جزوه عرضه می‌شود، نگارش قرآن روی سنگ، چوب، شیشه و اشیای دیگر و نیز ساخت تابلوهای قرآنی با آمیزهایی از هنرهای گوناگون چون «تذهیب»، «نگارگری»، «معرق کاری»، «منبت کاری» و … هم در جامعه هنری ما مرسوم شده است.

تاثیرات یک نمایشگاه تخصصی بر رشد هنرهای قرآنی

در میان برگزاری نمایشگاه‌های مختلف هنری که برگزار می‌شوند، کمتر پیش آمده توجهی ویژه به خوشنویسی و به ویژه خوشنویسی قرآنی شود. البته برگزاری نمایشگاه‌های سالانه قرآن کریم که در ماه مبارک رمضان برگزار می‌شوند، محملی برای گردهمایی هنرمندان قرآنی در کنار ناشران و نمایش برخی آثار آن هنرمندان است اما آن نمایشگاه‌ها به صورت ویژه نتوانسته اند از ظرفیت هنرهای قرآنی استفاده کنند.

یدالله کابلی هنرمند و استاد پیشکسوت خوشنویسی با اشاره به برگزاری نخستین دوره‌های نمایشگاه‌های قرآن، گفت: در آن سال‌ها در اولین و دومین دوره برگزاری نمایشگاه قرآن شاهد آن بودیم که این نمایشگاه با محوریت خط و خوشنویسی برگزار می‌شد اما کم کم در دوره‌های بعد صور قرآنی و فروشگاه‌های نشر قرآن افزوده شدند و در نهایت کار به جایی رسید که خط و خوشنویسی کنار گذاشته شد.

جسته و گریخته نمایشگاه‌هایی با عناوین «تذهیب و هنرهای قرآنی» نیز در مراکز دانشگاهی همچون بنیاد ایرانشناسی برگزار می‌شود اما همگی اصل مطلب را در نمایشی کامل و جذاب ادا نمی‌کنند. شاید بتوان گفت نمایشگاه «روایت باران» که ۳۱ فروردین ماه در فرهنگسرای نیاوران آغاز به کار کرد، یکی از منحصربه فردترین نمایشگاه‌های مبتنی بر هنر قرآنی؛ خوشنویسی سنتی باشد و می‌توان نمونه‌ای جذاب از جلوه‌های هنرهای قرآنی را در این نمایشگاه مشاهده کرد؛ نمایشگاهی که متشکل از آثار قدیمی و جدید از هنرمندان به‌نام و بزرگ خوشنویس و خطاط در کنار هنرمندان جوان و کاربلد این حوزه است.

غلامحسین امیرخانی، محمد سلحشور، یدالله کابلی، علی‌اشرف صندوق‌آبادی، محمدعلی گرجستانی، علیرضا کدخدایی، عبدالصمد صمدی، محمد علی قربانی، رضا مافی، علیرضا اسکندری، مجتبی سبزه، احمد پیله‌چی، فتحعلی واشقانی فراهانی، احمد شفیعی‌ها، رسول مرادی، غلامرضا راهپیما، ذبیح‌الله لولوئی‌مهر، عارف براتی، علی تَن، عبدالحسین قزوینی، علی‌اکبر پگاه، سیدرسول آقامیری، سمیه ولیان، مهرک عبدالصالحی، زهرا عینک‌زاده، هادی هنردوست، فرشته احمدی، فاطمه نظری، مریم فیض‌پور، طاهره الله دادیان، محمد ارزگانی، محمدجواد شکوهی‌فر، پیمان پیروی، برنا فرخ‌نسب، مرضیه منیری، حسین بدیعی نامقی، الهام دهقان، مریم مرتضایی، هومان بابا اولادی، سمیه جوادیان، جواد لنگری، مجتبی ابراهیمی، سید مرتضی جعفری، اسماعیل نبهانی، خسرو شیرچی، افسانه زهری، کوروش مظفربیگی، ابوالفضل خزاعی، محمد خزاعی، خدیجه فلاحی، پیمان سادات نژاد، محمد مدعالی، علیرضا زندی، رقیه ترکمن‌ها، پیمان پیروی، مجید رجایی، محمدصادق احدپور، سیف‌الله مجیدی، مصطفی، عزیزاللهی، سحر فرید، گوهر همایی، زهرا میرزایی، علی مهری، اعظم علیزاده نیک، شهربانو نجفی، مینا موسوی، فرامرز تیمور نژاد، معصومه بختیاری، نیما حسن پور، زهرا باقرنژاد، زهرا عظیمی، علی گنجی، وحید احمدزاده، صفر نورزاده، علی قربانی حکیم، علیرضا قندالی، پوریا منصورزاده، نرگس بیگ‌مرادی، غلامرضا سپهری، ازهار شرکا، عبدالله کلهری، رضا ظریفیان، مصطفی تاجیان، نفیسه تقوی، مسعود سعادت، کمال سلیمانیان، سمیرا بصیری‌کیا، رضا زدوار، نسیبه هادی‌پور، زهرا حاج ابراهیمی، نوشین شمع‌ریز، انسیه ادیب، ساناز راجی، حکیمه یزدان‌پرست، احمد ابوطالبیان، غفار قنبرپور، غلامرضا یادگار، سیدعلی فخاری، محسن میرحسینی، مهرناز قربان‌پور، مهرناز قربان‌پور، فاطمه کاظمی، بهادر پگاه، میرحیدر موسوی، حمید احمدی، علی آقا حسینی، رضا مقدم، اعظم ابهرچایی، طیبه ارزندریانی، افسانه شهبازی، محمود رحیمی عهد، حسین غلامی و سهیلا لشگری، هنرمندانی هستند که آثارشان توسط شورای هنری نگارخانه ترانه باران که به صورت تخصصی به هنرهای قرآنی به ویژه خوشنویسی می‌پردازد، انتخاب شده است.

فراخوان دریافت آثار این نمایشگاه، دی ماه ۱۴۰۲ اعلام شد. بعد از آن، ۲ نشست شورای هنری و انتخاب آثار نمایشگاه «روایت باران» برگزار و در نهایت نیز ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۳ نمایشگاه، افتتاح شد.

در این نمایشگاه، آثار قرآنی در بخش‌های کتابت، قطعه، سطر، حجم، چلیپا، خط نقاشی، حجم و … در ۲ بخش هنرمندان معاصر و بخش قدما به نمایش درآمده است. در نیم طبقه فوقانی گالری اصلی فرهنگسرای نیاوران، مجموعه‌ای از آثار تاریخی نمایش داده شده که از آن جمله می‌توان به خط کوفی دوران اولیه اسلامی و خطوطی با قدمت قرن دوم و سوم هجری اشاره کرد. همچنین از دوره قاجار نیز چندین اثر در معرض دید عموم گذاشته شده است. در میان آثار، برخی آثار خط نقاشی و سیاه مشق رضا مافی نیز دیده می‌شوند که خوشنویسی سنتی را با شیوه‌های نقاشی مدرن تلفیق کرده بود.

لزوم حمایت عملی‌تر دولت از هنرهای قرآنی

نمایشگاه هنرهای قرآنی «روایت باران» اولین قدم از جریانی است که در بخش خصوصی انجام می‌شود و ارزشمند است که قطعاً باید تقویت شود. بر اساس گفته صاحب‌نظران دینی و هنری، اگر بخواهیم فرهنگ قرآنی در جامعه همه‌گیر شود باید با زبان هنر آن را نشر داد، چون بسیار نافذتر است و جلوه‌های بهتر و تأثیرگذارتر دارد. در واقع اگر قرآن و مفاهیم قرآنی با زبان و شیوه هنرمندانه ارایه شود، قطعاً تاثیر به‌سزایی دارد که باید از سوی مراکز فرهنگی و هنری ذیربط مورد حمایت قرار گیرد. اختصاص بخش کوچکی از بودجه سازمان‌ها و نهادها به خرید آثار هنری و آثار قرآنی، یکی از راه‌های حمایتی در این عرصه خواهد بود اما این طرح برای اجرایی شدن فراز و فرودهای بسیاری را پشت سر گذاشته است.

همچنان که علی اشرف صندوق آبادی هنرمند باسابقه خوشنویس در این مورد گفت: وقتی قانون شود که درصدی از بودجه یک سازمان به خرید آثار هنری اختصاص پیدا کند اما خریدی نبینیم، مشکل از مدیریت آن است؛ یعنی وقتی هیچ خریدی جدی انجام نشده به نظرم مشکل مدیریتی است و بهتر است دولت، دست کارآفرینان را باز بگذارد.

به گفته صندوق آبادی که عضو شورای نمایشگاه «روایت باران» است، نگاه در این نمایشگاه این است که دولت، حمایتی عملی‌تر را ایفا کند تا بتوانیم از هنرمندانی که فعال هستند، حمایت بیشتری کنیم.

چطور به حضور هنرمندان قرآنی امید داشته باشیم؟

نکته مهم بعدی، توجه تخصصی به آثار هنری قرآنی چه در بعد فرهنگی و چه در بعد اقتصادی است که بیش از گذشته جلوه‌گر شده است و در این عرصه باید هنرمندانی که در عرصه هنرهای قرآنی فعالیت می‌کنند، دیده و به جامعه ملی و بین المللی معرفی شوند که این روند، مسؤولیت متولیان امر همچون وزیر فرهنگی و ارشاد اسلامی، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر و دیگر مدیران مسؤول ذیربط را بیشتر می‌کند. اگر اکنون به هنرمندان فعال در عرصه کتابت و هنرهای قرآنی توجه نداشته باشیم، با توجه به شرایط جامعه و وضعیت اقتصاد هنر چگونه می‌توانیم چند سال دیگر به حضور و فعالیت این هنرمندان در زمینه قرآن امید داشته باشیم؟ شاید کم کم هنرهای قرآنی که حتماً مهمترین منبع اقتصاد فرهنگی کشورمان محسوب می‌شود، با کم توجهی به سمت کمرنگ شدن پیش رود. توجه به اقتصاد و سرمایه گذاری در این حوزه در توسعه و ترویج هنرهای قرآنی تاثیر مستقیم و به‌سزایی دارد؛ همچنان که نمی‌توان از این مهم چشم پوشی کرد که نسخ خطی قرآن این قابلیت را دارند که رکورد فروش آثار را در اکسپوها و حراجی‌ها جابه‌جا کنند.

کد خبر 6099777

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های قرآنی دانشجویی به ۱۰ برابر هم برسد کافی نیست
  • بزرگترین نمایشگاه قرآن کریم در کابل به ایستگاه آخر رسید
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • طرح قرآنی «بشری» برای دومین‌بار در ملایر کلید می‌خورد
  • کریم منصوری: «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • نگاهی به یک نمایشگاه هنری قرآنی/ مسؤولیتی که امید را زنده می‌کند
  • «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • هفدهمین دوره میرمیران و روز معمار
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر