Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر خلاف بسیاری از کشورهای توسعه یافته که در میان قشرهای مختلف اجتماعی شان، کشاورزان از شان و جایگاه ویژه تری برخوردارند و معمولاً افراد توانمندی از نظر اقتصادی هستند، در ایران شرایط به گونه ای دیگر است و عمده کشاورزان حال و روز اقتصادی و معیشتی خوبی ندارند؛ شرایطی که البته به مدد برخی نهادهای خیر تلاش می شود تا هر چند اندک تغییر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مشکلات بزرگی که همواره جمعیت روستایی و به ویژه کشاورزان ایرانی را در رابطه با شرایط تامین نیازهای اقتصادی و معیشتی شان با مشکل مواجه کرده و آزار داده است، عدم توانمندی این افراد در تأمین بازار مناسب برای فروش محصول و یا فرآوری محصولات خامشان است؛ کشاورزانی که بعضاً مجبور می شوند آنچه کشت کرده اند را با قیمت به مراتب پایین تر به فروش برسانند.

شرایط برای کشاورزان در بسیاری از نقاط کشور از نظر توانمندی لازم برای بازاریابی محصول به قدری سخت و دشوار است که بسیاری از این افراد در هنگام برداشت محصول قادر به یافتن بازار مناسب نمی شوند و یا ناچارند محصولی که چندین ماه برای تولیدش وقت گذاشته اند را با قیمتی ناچیز به دلالان بفروشند؛ دلالانی که البته چون راه و روش فروش بهینه محصول را می دانند، همان محصول خریداری شده را با قیمتی گزاف به دست مصرف کننده می رسانند.

در چنین شرایطی روشن است که اصلی ترین فردی که در این چرخه بیمار اقتصادی متضرر می شود، کشاورزی است که بسیار کمتر از آنچه که حقش باشد، عایدی حاصل می کند و باید خسارت هایی که تحت هیچ شرایطی مستحق آن نیست را پرداخت کند.
اگرچه این شرایط در بسیاری از نقاط جغرافیایی کشور وجود دارد و به صورت قاطع نمی توان منطقه ای را نام برد که از این حیث شرایط مطلوب و قابل قبولی داشته باشد، اما در این رابطه وضعیت برخی شهرستان های کشور به مراتب سخت تر است؛ شهرستان هایی مثل قلعه گنج در استان کرمان که کمبود شدید منابع آب نیز مشکلات کشاورزانش را افزایش داده است.

در این شهرستان به دلیل آنکه هیچگونه صنعت و یا معدن مهم و قابل ذکری احداث نشده و مردم چاره ای جز دامداری و کشاورزی برای تامین معیشت خود ندارند، وضعیت اقتصادی کشاورزان به مراتب حساس تر است و مشکلاتی که گریبان آنها را گرفته است، در واقع اکثریت شهروندان منطقه را اسیر کرده است.

گندم، ذرت، هندوانه، گوجه فرنگی، خیار و مرکباتی نظیر خرما و پرتقال از جمله محصولاتی است که در این شهرستان توسط کشاورزان منطقه کشت می شود و البته در زمان برداشت محصول شرایط برایشان آنقدر دشوار است که امکان فروش مناسب آن را پیدا نمی کنند.

برای مثال محصول گوجه فرنگی و خیاری که بعضاً در بازارهای شهر تهران هر کیلوگرم تا 3 هزار تومان هم می رسد، در این شهرستان و در هنگام برداشت محصول هر کیسه به مبالغ ناچیزی حتی کم تر از هزار تومان به دلالان فروخته می شد.

شرایط دشوار و سختی که باعث شده است، تا کنون ده ها هزار جمعیت کشاورز این شهرستان قادر به ایجاد حداقل های رفاهی خود و خانواده هایشان نباشند و مشکلاتشان روز به روز افزایش یابد.

شرایطی که به آن اشاره شد، البته مدتی است که به همت برخی نهادهای خیر که به میدان آمده اند تا مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشاورزان را به حداقل برسانند، دچار تغییرات جدی و امیدوارکننده ای شده است که در صورت استمرار و تقویت می تواند، نوید بخش روزهای خوبی برای آنها باشد.

بنیاد علوی از جمله این نهادهای خیر است که اکنون چندسالی است با حضور مستمر در شهرستان قلعه گنج تلاش های مضاعفی را برای حمایت از کشاورزان، توانمند سازی ایشان و فروش محصولاتشان آغاز کرده است.

گزارش ها نشان می دهد این مجموعه در همین راستا تا کنون 490 طرح عمرانی و اجرایی را کلید زده است و خرید تضمینی محصولات کشاورزی کشاورزان شهرستان قلعه گنج را در دستور کار خود قرار داده است.

یکی از راه هایی که برای تضمین خرید محصولات کشاورزان وجود دارد، تاسیس تعاونی های مردمی است و در سال گذشته با اعتباری بالغ بر 31 میلیارد تومان و جمعیتی بیش از 3 هزار نفر تعاونی های خرد در این شهرستان راه اندازی شده است.
تضمین خرید فرش دستباف، خرید محصولات زراعی از جمله کنجد، ایجاد صنایع تبدیلی در منطقه با هدف فرآوری محصولات کشاورزان و افزایش مشارک کشاورزان در ارائه محصول نهایی به دست مصرف کننده از جمله اقداماتی است که در این منطقه صورت گرفته و همچنان در حال اجراست.

امید این است که این اقدامات در شهرستان قلعه گنج و نیز دیگر مناطق محروم کشورمان با حمایت نهادهای انقلابی و خیرخواهانه روز به روز گسترش یابد و این مجموعه اقدامات به صورت اساسی زمینه بهبود معیشت و وضعیت اقتصادی کشاورزان کشور را فراهم کند.
منبع: الف

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۶۲۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به پرکردن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان گفت: ۱۳۵ حلقه از این چاه‌ها در مجاورت چاه‌های آب‌ شرب و در شعاع یک‌ کیلومتری بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، رسول فرهادی امروز _ یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با اشاره به لایروبی رودخانه‌های استان، اظهار کرد: علاوه بر شناسایی نقاط حادثه‌خیز در محدوده رودخانه‌ها با توجه به محدودیت زمانی، امکانات و اعتبارات، ۳۰ کیلومتر به صورت مستقیم، گلوگاه‌ها و نقاط آسیب‌پذیر در سیلاب‌های گذشته شناسایی شد و بیش از یک میلیون مترمکعب لایروبی خاکبرداری، نخاله‌برداری، زباله‌برداری و بازگشایی مسیر در این محدوده انجام گرفت.

وی افزود: ساماندهی لازم برای رودخانه‌های آبشوران، قره‌سو و تنگ کنشت به‌طول یک‌کیلومتر انجام شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به عملیات ترمیمی طرح تغذیه مصنوعی کیلانبر، خاطرنشان کرد: سد تغذیه مصنوعی کیلانبر دارای سه بند است که پایین‌ترین بند آن در سیلاب ۹۸ دچار آسیب شد و در آستانه تخریب قرار داشت، به نحوی که بر اثر تخریب آن خسارت مالی و جانی دور از انتظار نبود، بر این اساس با مدیریت جهادی بلافاصله طراحی رفع نواقص موجود در دستور کار قرار گرفت و این سازه به چرخه کار برگشت.

فرهادی با اشاره به تدوین برنامه جامع برای لایروبی رودخانه‌های استان، تصریح کرد: ساماندهی و لایروبی رودخانه الوند در قالب این برنامه به عنوان یکی از رودخانه‌هایی که در سیلاب‌های گذشته به واسطه شرایط خاصی که در شهر قصرشیرین وجود دارد آسیب‌زا بوده است، از محل اعتبارات ملی تأمین اعتبار و پیمانکار نیز انتخاب شد و یکی از برنامه‌های آب‌منطقه‌ای در سال‌جاری خواهد بود.

وی با اشاره به پر کردن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان، گفت: ۱۳۵ حلقه از چاه‌های مذکور در مجاورت چاه‌های آب‌شرب در شعاع یک‌کیلومتر بود که تنها برای نجات چاه‌های آب شرب استان اتفاق افتاد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه از اتمام تعمیرات دو دستگاه شیر غلافی سد گاوشان خبر داد و گفت: پس از ۱۰ سال بهره‌برداری از سد و تأسیسات وابسته تعداد دو دستگاه شیر غلافی به طول ۱۵۰۰ و ۷۵۰ میلی‌متر و حوضچه‌های مربوطه با هزینه هفت میلیارد ریال تعمیر شد و در حال حاضر بیش از ۹۰۰ لیتر در ثانیه آب از سد گاوشان به تصفیه‌خانه شهید نظری شهر کرمانشاه منتقل می‌شود.

کد خبر 748733

دیگر خبرها

  • اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ
  • لزوم رسیدگی سریع‌تر به پرونده شرکت‌های پیش‌فروش خودرو
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • برق هیچ منبع آبی در تربت‌جام قطع نمی‌شود
  • خرید گندم در خوزستان به ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر در دزفول
  • خرید گندم در خوزستان به بیش از ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • چاه‌های مسدود شده شهرداری قم فک پلمب شد