Web Analytics Made Easy - Statcounter

سمنان- ایرنا- جلوگیری از تخریب روزافزون بافت تاریخی شهرها، احیا و بازآفرینی این مناطق و توسعه صنعت گردشگری در استان نیازمند مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی است.

به گزارش ایرنا، تاکنون برای نوسازی و بازآفرینی این مناطق که در واقع ظرفیتی ارزشمند برای توسعه صنعت گردشگری است به جز در مواردی، اقدام اساسی صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس آمار بیش از 140 هزار هکتار بافت تاریخی در شهرهای کشور وجود دارد و هزار و 700 محله شامل یکهزار بافت ناکارآمد و فرسوده شهری، 600 بافت تاریخی، یکهزار و 100 سکونتگاه غیررسمی در شهرهای کشور شناسایی شده است.
20 میلیون نفر از جمعیت 80 میلیونی ایران در بافت های تاریخی و فرسوده شهرها زندگی می کنند و طبق برنامه ششم توسعه سالانه 270 محله شامل بافت فرسوده، بافت تاریخی و سکونتگاه غیر رسمی بازآفرینی و ساماندهی می شود.
به اعتقاد کارشناسان، امر فعال شدن ستاد بازآفرینی شهری کشور از سال 94 در کشور مبین توجه و رویکر دولت تدبیر و امید به محله های دارای بافت فرسوده است.
572 هکتار بافت فرسوده در شهرستان سمنان وجود دارد که حدود 357 هکتار آن بافت تاریخی است که قابلیت جذب گردشگر و سرمایه‌گذاری را دارد.
2 هزار و 200 هکتار بافت فرسوده در این استان وجود دارد که باید با ارایه تسهیلات برای جلوگیری از روند افزایشی این بافت ها اقدام اساسی کرد.
سهم شهرستان سمنان از بافت فرسوده شهری استان بیش از 25 درصد است که 70 درصد آن در بافت تاریخی و هسته مرکزی شهر واقع شده که می‌توان با اتخاذ تصمیمات راهبردی این مناطق را به قطب گردشگری تبدیل کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: احیا بافت های تاریخی استان نیازمند همکاری و سرمایه گذاری بخش خصوصی است.
محمد جهانشاهی با بیان این که 22 برنامه مشارکتی با همکاری بخش خصوصی برای احیا بافت های تاریخی استان برنامه ریزی شده است، افزود: مشارکت مردمی در احیا بناهای تاریخی سمنان برای جذب گردشگر باید بیش از پیش ملموس باشد.
وی اظهارداشت: برای افزایش مشارکت مردمی برای احیا بافت های تاریخی استان پیشنهادهایی به نهادهای دولتی و غیردولتی سازمان مرکزی و نهادهای داخل استان ارایه شد که تسهیلات مناسب برای مرمت در اختیار متقاضیان بناهای تاریخی قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: اکنون تسهیلات نوسازی برای خارج از بافت‌های تاریخی وجود دارد و از آنجا که قرار بر تخریب این بناها نیست این تسهیلات شامل آثار تاریخی نمی‌شود اما یکی از پیشنهادهای کاربردی اداره میراث فرهنگی استان تخصیص منابع به‌عنوان تسهیلات ارزان‌قیمت به مالکان بناها یا خانه‌های تاریخی محسوب می شود.
جهانشاهی اضافه کرد: بهسازی بافت‌های تاریخی می‌تواند در بهبود شرایط اجتماعی و فرهنگی و توانمند سازی آن ها در ایجاد ارزش‌افزوده کمک کند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان تصریح کرد: ایجاد فضای خدمات جدید برای جذب گردشگر در دستور کار این نهاد قرار دارد و در تلاش هستیم با ایجاد فعالیت خلاقانه متناسب با شرایط بافت، بتوانیم شاهد اثرات مثبت این تصمیم در بناهای تاریخی به لحاظ اجتماعی و فرهنگی باشیم.
جهانشاهی بیان داشت: باید در بافت تاریخی، کسب‌وکارهای جدید را برای نیاز گردشگران و خود مردم ساکن در این شهرها فراهم کنیم و اگر محورهای خوبی شامل معماری و مبلمان مناسب، رستوران، اقامتگاه، فروشگاه، صنایع ‌دستی و کافه‌های خوب در بافت تاریخی داشته باشیم همین امر خود به ‌خود با ایجاد فضای جدید شهری به جذب گردشگر کمک می‌کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان با بیان این که باید به بافت‌های تاریخی به عنوان یک ارزش نگاه شود اما از سوی دیگر اعتبارات دولتی مرمت بافت‌های تاریخی پاسخگوی نیازها نیست، تصریح کرد: با شهرداریها و سایر دستگاه ‌هایی مانند اوقاف نشست‌هایی برگزار شد تا بتوانیم در بخش های مختلف باهدف بهره‌برداری از ظرفیت بافت تاریخی، مشارکت و سرمایه‌گذاری بیشتری را شاهد باشیم.
جهانشاهی خاطرنشان کرد: ضوابط بافت‌های تاریخی به‌عنوان یک مرجع برای کمیسیون‌های مختلف ازجمله کمیسیون ماده پنج در بحث شهرسازی استفاده می‌شود و این اتفاق در دامغان به‌عنوان اولین شهر نمونه، انجام شد.
حدود 30 درصد از بافت تاریخی استان سمنان در مرکز این استان واقع شده و بر اساس آمار، شهرسمنان بزرگترین بافت تاریخی استان را داراست.
در سال گذشته بیش از هشت میلیارد ریال معادل چهاردرصد از اعتبارات مرکز استان سمنان، صرف احیا و بازسازی بافت فرسوده شد.
572 هکتار بافت فرسوده در شهرستان سمنان وجود دارد که حدود 357 هکتار آن بافت تاریخی است.
6026/7339

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي بافت تاريخي مشاركت ميراث فرهنگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۶۴۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد

به گزارش خبرنگار مهر، رسول عطایی عصر چهارشنبه در جلسه بررسی روند اجرای طرح‌های بازآفرینی شهری در آذربایجان غربی افزود: در بخش نوسازی مساکن بافت فرسوده برنامه ۲ ساله بازآفرینی شهری برای نوسازی واحدهای مسکونی در بافت‌های فرسوده شهری تهیه شده است.

وی اضافه کرد: در قالب این برنامه نوسازی ۱۶ هزار و ۹۶۴ واحد در آذربایجان غربی در دستور کار قرار دارد.

عطایی بیان کرد: با توجه به آمار ثبت شده، افزون بر ۷۵ درصد برنامه ۲ ساله در آذربایجان غربی در خصوص نوسازی بافت فرسوده به مرحله اجرا رسیده است.

سرپرست اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان غربی ادامه داد: یکی از اقدامات بسیار خوب در حوزه بازآفرینی شهری، اختصاص بسته‌های تشویقی است که در ۱۰۰ درصد محدوده‌های بازآفرینی مصوب در ۲۲ شهر هدف سطح استان اجرایی می‌شود.

عطایی در خصوص طرح کلید به کلید نیز گفت: آذربایجان‌غربی جزو استان‌های پیشرو در این زمینه به شمار می‌رود.

کد خبر 6094757

دیگر خبرها

  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • ساخت 2هزار خانه در تهران توسط چین
  • بنا‌های تاریخی اردبیل برای احیا به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی خانه آصف اردبیل به مزایده گذاشته شد
  • اختصاص ۲۱ درصد اوراق مشارکت کشور به مشهد
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان