Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@08:40:17 GMT

اندوهی به قامت دماوند

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۶۵۸۴۲

اندوهی به قامت دماوند

خیرِ سرمان تلویزیون روشن می کنیم تا در روزمره، تنوعی ایجاد شود... می شود... اما نه از نوع مقبولش...

قدس آنلاین - گروه استانها - حسین احمدی: در اخبار، حرف از «اورست» است و انبوه زباله های برجامانده در بامِ جهان... که داغ دلمان تازه می شود با دیدن سیلندرهای فاسد اکسیژن، چادرها و طناب ها و قوطی ها و شیشه ها و دیدن هیأتی که مشغول اورست روبی اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دنباله اش هم می شنویم که البته دولت نپال از چهارسال پیش قوانینی وضع کرده که طی آن افراد صعودکننده، هنگام بازگشت باید حداقل ۸ کیلوگرم زباله را با خود پایین بیاورند.

پیش خودمان می گوییم اگر «جرج اورستِ» بزرگوار، می دانست این حجم عظیم از تخریب قرار است در ارتفاعی که کاوشش کرده، رُخ بدهد، دست از کاشف شدن برمی داشت! و می گذاشت «ساگارماتا»ی نپالی ها، همان مرتفعِ ناشناسِ نظیف باقی بماند!

نمی دانیم چرا هر جمله ای از گزارش اورست، سرمان را تا آخرین درجه می چرخاند سمت بلندترین کوه کشور خودمان! سمت دماوندِ سربلند! دماوند مبتلای ناخوش احوال!

و پچ پچانه می گوییم چه قدرت مافوق تصوری دارد این دوپای متمدنِ مُخرّب! این بشر بدرفتار! وقتی می بینیم و می شنویم که طبیعتِ هیچ کجا، از دستش اَمان و آسایش ندارند... نه اینجا، نه آنجا... نه آسمان، نه زمین، نه دریا، نه بالای کوه!

از دست اعجوبه ای که با تجاوز مفرط، با زباله ها و پسماندهایشان، جاده کشی هایشان، گردشگری کنترل نشده شان و بی مسولیتی شان، هاج و واج کرده اند محیط زیست را!

نمی دانیم چرا هر چه از تُن های زباله اورست که آمار می دهند و برای نجات این کوه بلند بالا، قانون که وضع می کنند، دلمان بیشتر برای دماوند می سوزد که قیم اش، حافظش نیست!

از آن جهت که سال هاست معدن کاوی می شود، محل چرای بی رویه دام ها گشته، بیش از هزار پاکوب بر بدنش زخم دارد، در هجوم گردشگر است، زباله دارد از سر و کولش بالا می رود.

از آن جهت که این ارتفاع، در معرض آسیب جدی ست بواسطه تردد بیش از حد خودروها، کوهپیمایی ها و حضور عظیم زباله ها! اما نمی دانیم کجایند متولیانش...

اخبار، تمام شده و تلویزیون دارد فیلم پخش می کند... اما مگر دغدغه فرهنگی و محیط زیستی تمام می شود...! مگر صدای نماینده مجلسی که از مسولین خواسته دماوند را دریابند تا لابه لای مسائل دیگر گم نشود، تمام می شود...!

خوب که فکر می کنیم می بینیم نمایش مصائب اورست، نمایش همه ی قله های بی سرپناه عالم است... کوچک یا بزرگ... دستپخت چندش آور آنانی که جز ورزش و تفریح و صعود، نیاموخته اند...!

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اورست پسماند چرای دام دماوند زباله کوه دماوند کوهنورد محیط زیست معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۶۵۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی چالوس تصویب شد

به گزارش خبرنگار مهر، آرش رضوی ظهر شنبه در گفت وگو باخبرنگاران با بیان این که چالوس یک شهر خطی و دارای محدودیت‌هایی است، افزود: محدودیت‌های کوه، جنگل و دریا سبب شده تا چالوس به شهر خطی تبدیل شود.

وی با عنوان این که ایجاد جاده‌های موازی از جمله راهکارهای برای برون رفت از ترافیک است، افزود: ایجاد رینگ دوم شهری از طرح‌هایی است که سبب رفع گره ترافیکی می‌شود.

وی ایجاد پیاده روی و دوچرخه سواری در کنارگذر رودخانه و ساحل را از برنامه‌های پیش روی ذکر کرد و گفت: ایجاد پل دوستی و طبیعت بین نوشهر و چالوس از جمله طرح‌های پیشنهادی در منطقه به شمار می‌رود.

رضوی ایجاد جاده‌های موازی و رینگ شهری را از جمله طرح‌ها برای رفع معضل ترافیکی خواند و گفت: اتصال پل آبنما به رادیو دریا و اتصال بلوار امام رضا به چالوس محله از دیگر طرح‌ها برای کاهش بار ترافیکی است.

رئیس شورای شهر چالوس روشنایی معابر وخیابان ها را از دیگر طرح‌های مدیریت شهری برشمرد وگفت: حدود ۵۰ میلیارد تومان برای خرید و نصب روشنایی‌ها صرف شده است.

وی با بیان این که ۳۷ کیلومتر کانال در دست ساخت است، افزود: مکانیزه کردن کانال رادیو دریای چالوس نیز در دست اقدام است.

رضوی میزان هزینه کردن برای اجرای طرح آسفالت در محلات را ۱۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: همچنین در سال جاری خرید زمین و آماده سازی و تجهیز پارک‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس شورای شهر چالوس کشتارگاه را یکی از دغدغه‌های محلات چالوس ذکر کرد و گفت: در این دوره با احداث کشتارگاه جدید این معضل بزرگ از محله عسل سر برداشته می‌شود.

رضوی زباله را از دیگر دغدغه‌های مدیریت شهری چالوس ذکر کرد و گفت: ظرفیت نیروگاه زباله سوز نوشهر بیش از ۲۰۰ تن است و برای امحای زباله چالوس در این نیروگاه هزینه پرداخت می‌شود.

وی با بیان این که بودجه هزار و ۵۰ میلیارد تومانی شهرداری چالوس مورد تأیید هیأت تطبیق قرار گرفت، افزود: این بودجه در حوزه‌های مختلف عمرانی، جاری و غیره تدوین شده است.

وی گفت: ۲۸۰ میلیارد تومان از بودجه جاری و مابقی عمرانی است.

کد خبر 6089812

دیگر خبرها

  • چرا نمی‌توانیم همه زباله‌های‌مان را داخل آتشفشان‌ها بسوزانیم؟
  • پاکسازی حاشیه پلیس راه رزن از زباله
  • تصاویر| سراوان از دفن زباله بهسازی شد؛ استان گیلان
  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • دستگیری قاتل زباله گرد در سلسله
  • ببینید | تصاویری از ایجاد دریاچه‌ای از زباله در اطراف تهران؛ بی‌توجهی مسئولان به وعده‌ خود!
  • ممنوعیت تردد از محور فیروزکوه - دماوند
  • ممنوعیت تردد از محور فیروزکوه - دماوند تا ۱۰ خردادماه
  • دستگیری قاتل در پوشش زباله گرد در لرستان
  • بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی چالوس تصویب شد