Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@03:40:35 GMT

بازیافت تلفن‌های همراه واقعیت دنیای امروز

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۶۸۴۵۴

بازیافت تلفن‌های همراه واقعیت دنیای امروز

در دنیای امروز که تکنولوژی با سرعت فزاینده‌ای در حال پیشرفت است، تعویض سریع گوشی‌های همراه به یکی از عادات روزمره افراد مبدل شده. بسیاری از افراد تلفن‌های همراه خود را هر چند ماه یکبار با یک گوشی جدید جایگزین می‌کنند؟

در اینجا این سوال مطرح می‌شود که سرنوشت این گوشی‌های قدیمی چه می‌شود؟ شاید بسیاری از افراد یادشان رفته باشد آخرین تلفن همراهشان را چه کردند؛ آیا این گوشی‌های قدیمی همچنان استفاده می‌شود و یا در کشوی کمد سال‌ها خاک می‌خورند؟

احتمالا اسم زباله‌های الکترونیکی به گوشتان آشنا است؛ در واقع زباله های الکترونیک به دستگاه‌های الترونیکی مصرف شده و قطعات آن همچون تلفن‌ها و کامپیوترها، لوح فشرده و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. که حاوی فلزات خطرناکی مانند سرب، کادمیوم و جیوه هستند، گفته می‌شود. این وسایل در صورت رهاسازی در طبیعت پس از پایان عمر مفید و عدم بازیافت صحیح موجب آلودگی محیط زیست می شود.

به گزارش ایسنا- منطقه اصفهان و به نقل از "نچرال نیوز"، با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی در عرصه کامپیوتر و الکترونیک عمر مفید این تجهیزات و کالاها در جهان 2 تا 3 سال و در ایران احتمالا تا 5 سال است. کامپوترها، تلویزیون‌ها و گوشی‌های تلفن همراه بیشتر ازهمه خطرناکند، زیرا حاوی سطوح بالایی سرب، جیوه و کادمیوم هستند. در این میان تلفن‌های همراه بیشتر از دیگر وسایل الکترونیک تولید و مدام در حال جایگزینی با نمونه جدیدتر است.

در تحقیقی که چند سال پیش سازمان محیط زیست ایالت متحده آمریکا انجام داده بود،‌ مشخص شد خطر زباله‌های موبایل ۱۷ برابر زباله‌های پرخطر است. سالانه گوشی های زیادی در سرتاسر جهان وجود دارد که به عنوان زباله دور ریخته می شود و در واقع زباله الکترونیکی را تشکیل می دهد. اما به راستی این گوشی‌های موبایل چه می شود؟ بازیافت این وسایل به چه صورت است و در صورت بازیافت نشدن این گوشی‌ها چه عوارضی در محیط زیست ایجاد می‌شود؟ نکته مهم در این میان سلامت گوشی و حفظ بهینه محیط زیست است. عمر مفید باتری تلفن‌های هوشمند پس از دو، سه سال استفاده از بین می‌رود و درواقع گوشی‌های قدیمی با باتری‌های قدیمی می‌توانند به‌طور جدی خطرناک باشد. خطر انفجار این گوشی‌ها پس از گذشت عمر مفید باتری و عناصر سمی دستگاه‌های الکترونیک عمده ترین خطری است که این وسایل به همراه دارند.

روش های سازگار با محیط زیست برای بازیافت زباله‌های الکترونیکی

ماریا هولوزکو نویسنده مقاله و استاد مهندسی معدن در دانشگاه بریتیش کلمبیا، معتقد است که تلفن‌های همراه قدیمی منبع اصلی زباله‌های الکترونیکی در جهان به شمار می‌رود که روز به روز بر تعداد این وسایل افزوده می‌شود. به گونه‌ای که سالانه تقریبا دو میلیارد دستگاه موبایل جدید در سراسر جهان فروخته می‌شود. گفته می‌شود کشورهای صنعتی و پیشرفته بیشترین آمار تولید موبایل در دنیا را به خود اختصاص داده اند. انباشت تعداد بسیاری موبایل در دنیا مخاطرات محیط زیستی بالایی نیز به همراه دارد. از سویی دیگر، حفظ محیط زیست در دنیای مملو از تکنولوژی و پیشرفت پیرامون ما، یکی از اصلی ترین دغدغه‌های بشر است. پاکسازی محیط زیست از این حجم گسترده دستگاه موبایل موضوعی است که سال‌ها ذهن دانشمندان و مسئولان را به خود مشغول کرده است.

"فایبرگلاس" و "رزین" اجزاء اصلی یک تلفن همراه هستند و درواقع رایج ترین بخش مواد دفع شده را نیز تشکیل می دهد. در مقاله ای که در نشریه "ساینس دیلی" چاپ شد، محققان کانادایی با فرایندی مواجه شدند که به طور منظم این دو ماده را برای بازیافت جدا می کند. این روش جدید شاید نخستین روش در این زمینه باشد. در این روش رزین های آلی از فیبرهای نوری غیرآلی متصل به آن جدا می شود. فرآیند جدید از جداساز گرانشی ساده برای جدا کردن ذرات فایبرگلاس و رزین استفاده می کند. در روش هایی که در گذشته برای بازیافت الکترونیکی استفاده می شد، فلزات استفاده شده در این دستگاه ها همچون مس، طلا، پالادیوم و نقره به راحتی در محصولات جدید استفاده می شدند.

بوردهای الکترونیکی معمولا دارای یک صفحه تخت از مواد عایق نظیر «فایبرگلاس» و «رزین» تشکیل شده‌اند که مدارهای الکترونیکی و قطعات الکترونیکی از قبیل خازن، مقاومت و تراشه‌ها روی این صفحات نصب شده است. فایبرگلاس غیر فلزی، رزین ها و دیگر غیر فلزات، بخش عمده ای از تخته مدار موبایل ها را تشکیل می دهند. این غیرفلزات، مانند م، آلومینیوم و نقره با ارزش نیستند و قابلیت بازیافت به مواد مفید را ندارند، بنابراین شرکت‌های بازیافت زباله‌های الکترونیکی با آنها کاری ندارند. دو سرنوشت در انتظار این مواد ناخواسته است. یا آنها را آفت زدایی می کنند که تهدیدی برای هوا است و یا به عنوان زباله در زمین دفن می شوند. در مورد دوم، فایبرگلاس و رزین، مواد شیمیایی سمی در هوا، آب های زیرزمینی و خاک در طول زمان پنهان می شود و تهدیدی جدی برای محیط زیست است.

نویسنده این مقاله یکی از بنیانگذاران مرکز توسعه نوآوری شهری در دانشگاه بریتیش کلمبیا است که به استخراج مواد مفید از ضایعات الکترونیکی تمرکز کرده است. وی تصمیم گرفت راهی برای جدا کردن فایبرگلاس و رزین پیدا کند. تیم تحقیقاتی او فرایند جدیدی ارائه کردند که صرفا به طور فیزیکی برای جدا کردن فایبرگلاس از رزین طراحی شده است. از آنجا که این فرآیند از مواد شیمیایی استفاده نمی کند، به محیط زیست آسیب نمی رساند و بسیار مورد توجه است. در این روش در ابتدا مواد زائد به صورت ذرات ریز خرد می شود. این ماده خرد شده از یک جداساز گرانشی عبور می کند و ذراتی با ابعاد مشابه، اما تراکم های مختلف را جدا می سازد. جداسازهای گرانشی توسط کشاورزان برای جداکردن دانه‌های ارزشمند محصولات استفاده می‌شود. شرکت‌های بازیافت نیز از این وسیله برای جدا کردن مواد مختلف استفاده می کنند.

فایبر گلاس و رزین تراکم‌های مختلفی دارند و به این معنی است که جداساز گرانشی می تواند ذرات را با تراکم های مختلف جدا کند. در مرحله آخر مواد فلزی با تقطیرشدن در محیط خلأ جدا می‌شوند و مواد غیرفلزی به‌صورت قالب‌هایی کوچک به دست می‌آیند. در نهایت فایبر گلاس قابل بازیافت در مصالح ساختمانی و عایق ها استفاده می شود.

این تیم تحقیقاتی در حال برنامه ریزی برای بهبود و گسترش روند کاری خود در استفاده های تجاری هستند. آنها در حال کار با شرکت بازیافت کانادایی به نام" Ronin8"، مستقر در ایالت ریچموند بریتیش کلمبیا هستند. این شرکت عصاره های مختلف فیبر، فلزات و پلاستیک را از مواد زائد الکترونیکی جدا می‌کند.

از اول ژانویه سال جدید میلادی چین اعلام کرد که دیگر مجوز ورود مواد زائد قابل بازیافت را نمی‌پذیرد و این موضوع راه را برای شرکت هایی همچون تیم تحقیقاتی دانشگاه بریتیش کلمبیا فراهم می‌آورد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام منطقه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۶۸۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با گرامیداشت هفته زمین پاک با شعار «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین»، زنگ آموزش محیط زیست در مدارس سمای شیروان نواخته شد.

سرپرست اداره‌کل امور مدارس سمای شیروان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری انا با اعلام این خبر به خبرنگار آنا گفت: برنامه روز زمین پاک در کوهستان پارک شیرکوه با همکاری سمای شیروان، شهرداری و شورای اسلامی شهر، اداره محیط زیست، اداره منابع طبیعی و اداره آموزش و پرورش و دانش‌آموزان دبستان دخترانه سمای شیروان برگزار شد.

ابراهیم رئوفی اظهار کرد: امروزه در کشور‌های پیشرفته و برخی از کشور‌های در حال توسعه همچون ایران کوشش می‌شود تا اهمیت صنعت بازیافت و منافع متعدد آن از طریق آموزش، مراحل مختلف روند بازیافت و نتایج به دست آمده به عموم مردم شناسانده شود.

وی افزود: از آنجا که جمع‌آوری، تفکیک و بازیافت زباله‌ها ارتباط مستقیمی با زندگی روزمره مردم دارد، اجرای کامل و مداوم آن نیازمند فرهنگ‌سازی است و در این بین نقش کودکان و نوجوانان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

سرپرست اداره کل امور مدارس سمای شیروان با بیان اینکه کودکان بدانند چگونه می‌توان از طریق جمع‌آوری زباله و بازیافت به محیط زیست کمک کرد، ادامه داد: البته در این زمینه مدارس کمک زیادی به شناساندن مراحل مختلف بازیافت و آموزش آن کرده‌اند.

مسئول منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی هم با تأکید بر اینکه عادت به رفتار‌های صحیح از کودکی نتیجه مؤثرتری دارد، چراکه کودکان در سن یادگیری هستند، مطرح کرد: داشتن زمین پاک مستلزم تغییر سبک زندگی جامعه انسانی و صرفه‌جویی در مصرف آب، برق و گاز پیش‌نیاز تغییر سبک زندگی است، به‌عنوان مثال برای تولید بسیاری از انرژی‌های قابل مصرف جامعه به‌دلیل کمبود منابع از سوخت‌های نامتعارفی همچون مازوت استفاده می‌شود، چراکه سوختن ناقص این ماده خطرناک موجب تولید و رهاسازی آلاینده‌های گازی به جوّ کره زمین می‌شود.

علی گُردمَردی تبیین کرد: تغییر اقلیم نتیجه فعالیت‌های مشابه این اتفاق است که سبک زندگی کنونی ما موجب شده مانند آن فعالیت مخرب داشته باشیم، این فعالیت‌ها، چرخه‌های زیستی را برهم زده یا کاملاً از بین می‌برد و پیامدهای منفی بسیار زیادی حتی در کوتاه‌مدت دارد.

راضیه احمدزاده مدیر دبستان دخترانه سمای شیروان هم با تأکید بر اینکه عادت به رفتار‌های صحیح از کودکی نتیجه مؤثرتری دارد، چراکه کودکان در سن یادگیری هستند، گفت: آموزش تفکیک از مبدأ در مدارس به‌منظور ترویج این فرهنگ در نسل‌های آینده باید در رأس اقدامات قرار گیرد و کودکان به‌عنوان شهروندانی که مدیریت فردای شهرمان به دست آنان خواهد بود، مخاطبان خاص ما محسوب می‌شوند.

در این مراسم، دانش‌آموزان در یک فضای شاد، خواهان داشتن هوای پاک شدند.

همچنین اجرای سرود توسط همیاران محیط زیست، نوشتن پیام روز زمین پاک با درب بطری بازیافتی، شرکت در مسابقه نقاشی با موضوع شعار زمین پاک (سیاره زمین در مقابل پلاستیک)، تقدیر از همیاران محیط‌زیست، برگزاری ساعتی با محیط‌بان در فضای سبز کوهستان پارک شیرکوه از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • پلیس علت اکثرتصادف‌های رانندگان ایرانی را فاش کرد
  • بیش‌از ۲۷ میلیون مکالمه رومینگ ملی
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد
  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • کشف محموله گوشی تلفن همراه سرقتی در گرمسار
  • کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است