Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@03:11:15 GMT

افزایش کارایی انرژی نیازمند رویکرد راهبردی است

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۶۹۱۴۸

افزایش کارایی انرژی نیازمند رویکرد راهبردی است

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ به نقل از مدیریت‌کل اوپک و روابط با مجامع انرژی، کارایی انرژی نقش اساسی در دستیابی به اهداف دسترسی جهان‌شمول انرژی، کاهش آلوگی هوا و دیگر اهداف توسعه پایدار دارد. برای اجرایی شدن این نقش باید تغییر قابل توجهی در تراز سرمایه‌گذاری بخش انرژی و انتقال آن به سمت تقاضا انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی، اقدام‌های مربوط به افزایش کارایی انرژی می‌تواند بیش از یک سوم از کاهش تجمعی انتشار گازهای گلخانه‌ای را برای تحقق اهداف تغییر اقلیمی موافقتنامه پاریس تامین کند.

دستیابی به این مهم، نیازمند اجرای سیاست‌های جدید و سرمایه گذاری ۱,۷ تریلیون دلاری در زمینه افزایش کارایی انرژی و برقی کردن نظام حمل‌ونقل است.

در حالی که به دلیل رشد اقتصادی و افزایش جمعیت جهان، تقاضای انرژی رو به افزایش است، کارایی انرژی یکی از اجزای مهم و کلیدی فرآیند تغییر الگوی مصرف انرژی جهان برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به شمار می‌رود. برای ارتقای درک سیاست‌ها و نیز برآورد سرمایه‌گذاری‌های مورد نیاز برای دستیابی به پیشرفت‌های ضروری، آژانس بین‌المللی انرژی در گزارشی با عنوان «چشم‌انداز انتقال انرژی؛ نقش کارایی انرژی» در قالب سه سناریوی استاندار آژانس، نقش اقدام‌های مربوط به کارایی انرژی را تجزیه و تحلیل کرده است.

این سناریوها عبارتند از: «سناریوهای سیاست‌های جدید» که اثرات سیاست‌های موجود در تعهدهای اعلام شده را تحلیل می‌کند؛ «سناریوهای توسعه پایدار» که نشان می‌دهد چگونه نیاز بخش انرژی برای تغییر، هدف‌های مرتبط با انرژی را در مجموعه اهداف توسعه پایدار (SDGs) محقق می‌کند و «سناریوی ۶۶ درصد ۲ درجه سانتیگراد» که بر هدف موافقتنامه پاریس برای محدود کردن افزایش درجه حرارت به کمتر از ۲ درجه سانتیگراد نسبت به سطوح پیش از صنعتی شدن متمرکز است.

سناریوی سوم نشان می‌دهد کارایی انرژی در حوزه‌هایی نظیر گرمایش و سرمایش، استفاده فزاینده از پمپ‌های حرارتی الکتریکی و اقدام‌ها برای برقی کردن حمل‌ونقل می‌تواند تقریبا به طور کامل افزایش مورد انتظار گازهای گلخانه‌ای بخش انرژی تا سال ۲۰۵۰ را جبران کند.

با مقایسه سه سناریو، آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرده است کارایی انرژی یکی از عناصر اساسی هر راهبردی برای دستیابی مشترک به اهداف اقلیمی و سایر اهداف توسعه پایدار از جمله دسترسی جهان‌شمول به انرژی (بخشی از هدف شماره هفت: دسترسی مقرون به صرفه، قابل اعتماد، پایدار و انرژی مدرن برای همه) و کاهش آلودگی هوا (بخشی از هدف شماره ۳: اطمینان از زندگی سالم و ارتقای سلامتی برای همه در تمامی سنین) است.

آژانس بین‌المللی انرژی هشدار می‌دهد که نرخ جهانی افزایش کارایی انرژی از متوسط ۲,۳ درصد در سال‌های قبل، به ۱.۷ درصد در سال ۲۰۱۷ کاهش یافته است.

دستیابی به نرخ‌های بالاتر کارایی انرژی، از طریق تغییر اساسی در تراز سرمایه‌گذاری بخش انرژی از طرف عرضه به سمت تقاضا، مقدور خواهد بود. برای تحقق «سناریوی ۶۶ درصد ۲ درجه سانتیگراد»، این سرمایه‌گذاری باید به ۱,۷ تریلیون دلار در سال برسد. بخش بزرگی از این نیازهای مالی، از طریق صرفه‌جویی در هزینه سوخت و ارزش اقتصادی سایر مزایا، جبران خواهد شد.

آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش مذکور نتیجه‌گیری کرده است که افزایش کارایی انرژی به رویکردی راهبردی شامل تعهد شفاف بلندمدت دولت، بسته‌های سیاستی کارایی انرژی مناسب و ظرفیت‌سازی برای اجرا نیاز دارد.

402

انرژی انتشار گاز گلخانه ای توسعه پایدار سرمایه گذاری انتقال انرژی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: انرژی انتشار گاز گلخانه ای توسعه پایدار سرمایه گذاری انتقال انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۶۹۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد

ایسنا/لرستان استاندار لرستان در جلسه با روحانیت استان گفت: نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد.

ابوطالب شفقت با ابراز خرسندی از دیدار با جامعه روحانیت استان، اساتید و روسای حوزه‌های علمیه و نمایندگان روحانیت در دستگاه‌های اجرایی و خاصه نماینده معظم ولی فقیه در استان به ظرفیت‌ جامعه روحانیت، ظرفیت‌های مادی و طبیعی استان و قابلیت مردم اشاره کرد و گفت: پیشنهادات ارائه شده توسط روحانیت معظم در این جلسه را مخلصانه می‌پذیرم.

استاندار لرستان تصریح کرد: اولین مسئله داشتن مبانی فکری است که اشراف بر اقدام دارد و اگر مبانی فکری ما مشخص نباشد اقدام ما نا صحیح است .

وی افزود: دیدگاه بنده رسیدن به یک حکمرانی قدرت محور مبتنی بر اراده مردم است. من معتقدم اگر بتوانیم شناخت لازم  و چیدمان خوبی داشته باشیم قابلیت ایجاد و با چیدمان صحیح قابلیت‌ها، قدرت تولید می‌شود.

استاندار لرستان تصریح کرد: توسعه کشاورزی، بهره برداری از معادن و گسترش صنعت گردشگری از جمله ظرفیت‌های مهم لرستان است که باید مورد توجه قرار گیرد و لازم است از فرهنگ گردشگری با رویکرد قرآنی محافظت شود.

شفقت گفت: اگر قرار است به جایگاه تمدن اسلامی و امت اسلامی که زمینه ساز ظهور امام عصر(عج) است برسیم نیاز به یک بازنگری اساسی در ساختار اداره کشور داریم تا رشد همه جانبه فراهم شود و جامعه روحانیت با اندیشه ورزی، مقدمات  رسیدن به دولت اسلامی را فراهم کنند.

وی با بیان اینکه دبیرخانه تامین مالی برای حمایت از سرمایه‌گذاران در تهران تشکیل شده است، گفت: تاکنون با ده‌ها سرمایه‌گذار تماس گرفته‌ایم تا در بخش‌های دولتی و عمومی در لرستان سرمایه گذاری کنند.

استاندار لرستان تصریح کرد: باید پیشرفت را به عنوان یک مسئله جدی در نظر بگیریم و از روحانیت محترم انتظار می‌رود از آنجا که هدف اصلی تربیت و کمال انسان است و بخشی از این مهم بر عهده آموزش و پرورش و سایر بخش‌های دولتی است اما مردم هنوز به روحانیت وفادار هستند و باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کرد و با گسترش مسجد محوری طرحی ارائه دهیم تا متناسب با رشد فن آوری به رشد معنوی انسان افزوده شود.

نماینده عالی دولت در استان لرستان افزود: اولین و بالاترین قدرت تولیدی، نیروی انسانی است که مغفول مانده و لازم است به این منظور تعلیم و تربیت را دریابیم زیرا نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد.

این جلسه با حضور حجت الاسلام شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه خرم‌آباد، اساتید حوزه و دانشگاه و روحانیت مسئول در دستگاه‌های اجرایی برگزار شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • توسعه پایدار با مولدسازی سرمایه‌های مردمی رقم می‌خورد
  • آبرسانی پایدار به ۱۰ هزار روستا رویکرد محوری دولت سیزدهم است
  • رویکرد مجموعه مدیریتی قم حمایت تولیدکنندگان و تسهیل سرمایه گذاری
  • سازمان دامپزشکی به‌دنبال بازمهندسی در فرایندهای سازمانی است
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد
  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها