Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: مسجد جامع ابوحنیفه نعمان از مساجدی است که بیش از یک هزار سال قدمت برپایی سفره‌های افطاری در بغداد را دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از شبکه خبری «العربی الجدید» صدها فقیر، مسافر، زائر و آواره روزانه بر سر سفره افطاری که یک هزار سال در بغداد قدمت دارند، می‌نشینند.

 

مسجد جامع ابوحنیفه نعمان؛ یکی از قدیمی‌ترین مساجد بغداد است که از قرن‌ها پیش در ماه رمضان سفره‌های افطاری و سحری در این مسجد برپا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این سفره افطاری زائرانی از کشورهای آسیایی و آفریقایی را به خود جذب کرده است.

 

این مسجد که در ساحل رود دجله قرار دارد و  سفره بسیار گسترده‌ای پهن می‌کند حتی تا بیرون مسجد نیز ادامه دارد.

 

زنان و کودکان در داخل مسجد و مردان در حیاط مسجد و گاهی بیرون از مسجد پذیرایی می‌‌شوند.

 

این مسجد در وعده‌های سحری گوشت، مرغ، سوپ و برنج می‌دهد و در ۳۰ روز ماه رمضان تنوع غذایی بسیاری دارد.

 

شیخ عبدالمجید الحمدانی؛ مدیر مسجد جامع ابوحنیفه نعمان، گفت: تاریخ این سفره افطاری به سال ساخت آن در سال ۳۷۵ هجری قمری می‌پردازد.

 

برخی می‌گویند تاریخ این سفره افطاری به زمان مدرسه «ابوحنیفه نعمان» به پیش از ساخت این مسجد باز می‌گردد و معروف است که وی در زمان خلیفه «ابی جعفر منصور» در سال ۱۵۰ هجری قمری وفات کرده است.

 

وی افزود: در ماه رمضان در این مسجد، قرائت قرآن، نماز، عبادت و دعا نیز برگزار می‌شود.

 

مسوول این مسجد، اظهار کرد: در مهمان کردن مردم در این سفره افطاری، مردم نیکوکار استان «اعظمیه» و بغداد کمک می‌کنند.

 

احمد سلمان، شهروند ۳۰ ساله در این باره، گفت: در بیشتر روزهای ماه رمضان در مراسم افطاری این مسجد شرکت می‌کنم و روزه‌داران از بقیه استان‌های عراق نیز به این مسجد می‌آیند.

 

خانم بدریه نعیمی (65 ساله) نیز اظهار کرد: پس از شهادت پسر و عروسم در انفجار تروریستی اعظمیه در سال ۲۰۰۸ میلادی، من سرپرستی سه نوه ام را برعهده دارم.

 

وی افزود: پسرم در این مراسم افطاری شرکت می‌کرد و برای همین من نیز به همراه نوه‌هایم در سحری و افطاری به این مسجد می‌آییم تا خاطرات پسرم را تداعی کنم.

 

 

 

پایان پیام/43

منبع: شبستان

کلیدواژه: نمایشگاه قرآن مسجد نمایشگاه قرآن کریم مجلس ماه رمضان برجام کانون های مساجد مسجد طراز اسلامی قرآن کریم کانون های فرهنگی هنری مساجد سفره افطاری بغداد مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۶۹۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشمر گفت: شهرستان کاشمر با ۱۱۵ هزار هکتار وسعت جزو شهرستان‌های بیابانی خراسان رضوی محسوب می‌شود و حدود ۱۰۰ هزار هکتار از این مساحت در زمره اراضی ملی است.

میثم روشنی افزود: مسئله تغییرات اقلیمی از یک طرف و وقوع سیلاب‌های ناگهانی از سوی دیگر با توجه به مقدار ناچیز بارندگی و پراکنش و شدت نامناسب نزولات جوی، وضعیت آبدهی چاه‌ها و قنوات و به طور کلی تأمین آب را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشمرگفت: با وجود دو کانون مهم فرسایش بادی در جنوب کاشمر و همچنین بروز پدیده ریز گردها، فرونشست‌ها، آلودگی هوا و پدیده بیابان‌زایی، ضرورت فعالیت‌های اصلاحی احیائی را در سطح شهرستان دو چندان کرده است.

 روشنی افزود: با توجه به لزوم تأمین منابع آبی به رغم کمی این منابع، برای کاشت نهال، با محدودیت مواجه بودیم هرچند عملیات تغییر محل و احیای چاه موتور ایستگاه تثبیت شن با پیگیری‌های زیاد و همکاری منابع آب شهرستان و اعتبارات تخصیصی، بعد از ۲۵ سال درحال اقدام است.

وی گفت: در حوزه آبخیزداری در راستای تأمین آب شرب و کنترل سیلاب، یک مورد اجرای بند خاکی با ظرفیت بیش از ۱۰ هزار متر مکعب در حوزه شهری بااعتباری بالغ‌بر یک میلیارد تومان اجرا شد و طرح تکمیل بند خاکی حوزه دره گرگ با حجم عملیات ۱۰۸۰ متر مکعب با یک میلیارد ریال اعتبار اجراشد.

 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشمر افزود: همچنین در سال گذشته بند خاکی حوزه شمال غرب شهرستان با حجم بالغ‌بر ۳۷ هزار متر مکعب خاک‌ریزی و بند گابیون سنگ ملات با اعتباری ۳.۵ میلیارد تومان احداث شد.

 

 

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • کار عملی کاسا-۱۰۰۰ آغاز می‌شود 
  • آمادگی بانک جهانی برای آغاز پروژه «کاسا هزار» در افغانستان
  • رنگین شدن سفره بیکاران در گروی افزایش بیمه بیکاری
  • چریش‌های معطر، محبوب سفره‌های مردم بجنورد
  • تزریق ۲۰۷ میلیون مترمکعب آب به سفره زیر زمینی
  • چریش های معطر، محبوب سفره های مردم بجنورد
  • لزوم نظارت بر تولید نان از مزرعه تا سفره
  • افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر
  • ثبت ۱۰۰۰ درخواست صدور مجوز الکترونیکی در استان مرکزی
  • برنج خارجی هم کم کم از سفره مردم پر می‌کشد