Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@03:26:29 GMT

جزئیات پهنه‌های گسلی منطقه ۴ تهران

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۶۹۸۷۷

تهیه و تدوین و پس از آن تصویب و ابلاغ پهنه‌های گسلی شهر تهران و سایر شهر‌ها از دولت یازدهم آغاز شد. شناسایی پهنه‌های گسلی پرخطر، متوسط و ضعیف پایتخت به عنوان الگو، تصویب و ابلاغ شد تا آغازی باشد، برای سایر شهر‌های ایران تا در رویارویی با زلزله، آمادگی لازم کسب شده باشد.

به واقع با پیشنهاد شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ماموریت یافت، تا با همکاری دستگاه‌های ذی مدخل، پهنه‌های گسلی شهر تهران را شناسایی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات در مرکز با همکاری دستگاه‌های مرتبط آغاز شد و در نهایت در سال ۹۵، پیرو مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، نقشه پهنه‌های گسلی شهر تهران با توجه به ضرورت تهیه اسناد پایه و تشخیص مناطق پرخطر تهیه شد و در شورای عالی به تصویب رسید.

ایزدی دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران بار‌ها اعلام کرده است که نقشه پهنه‌های گسلی پایتخت برای شهرداری و سایر دستگاه‌های مرتبط ارسال شده است و به عقیده این مقام مسئول، شناسایی پهنه‌های گسلی کمک می‌کند، با ساخت و ساز‌هایی که در این عرصه وجود دارند، مقاوم سازی شوند و این‌ها ویژگی اسناد تهیه شده هستند.

بر اساس این گزارش، شناسایی پهنه‌های گسلی موجب می‌شود تا شهرداری از دادن مجوز ساخت ساختمان‌های بالای ۱۲ طبقه در پهنه‌های گسلی ممانعت کند و در نهایت باید از سوی مسئولان تدابیری اندیشیده شود تا ساخت ساختمان‌های حساس همچون پمپ بنزین، بیمارستان، مدرسه و ساختمان‌های با اهمیت یا مقاوم سازی شوند و یا به مرور به مناطق دیگری منتقل شوند.

ایزدی تاکید کرده است: به منظور هرگونه سوء استفاده از نقشه پهنه‌های گسلی، موارد فوق در اختیار عموم شهروندان قرار می‌گیرد. البته مردم باید در نظر داشته باشند که نقشه پهنه‌های گسلی از سوی دو مرجع شهرداری تهران و همچنین دبیرخانه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران معتبر است.

محمد شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی پیش‌تر نیز با اعلام این مطلب که ضرورت دارد، تا منابع سوختی مهمی که در پهنه‌های گسلی قرار دارند، به سرعت جابه جا شوند، جابه‌جایی ساختمان‌های اصلی و مهم در پهنه‌های گسلی در بازه‌های زمانی ۳۰ تا ۴۰ ساله راهکاری مناسب خوانده و اعلام کرده بود: مقاوم‌سازی ساختمان‌هایی که در پهنه‌های گسلی زلزله قرار دارند و جلوگیری از توسعه آن‌ها از جمله راهکار‌های است که ضرورت دارد، در دستورکار قرار بگیرد.

وی اعلام کرد: ۳۱۸۹۵۵ مترمربع از شهر تهران در بافت فرسوده و در محدوده و حریم گسل‌های زلزله قرار دارند و همچنین ۶۵ درصد ساختمان‌ها در حریم گسل شهر تهران است.

به گفته این مقام مسئول، ۲۷ کیلومتر مربع سطح شهر تهران پهنه گسل‌های اصلی است و بدترین وضعیت را گلاب‌دره دارد که باید در اولویت جدی برای جابه‌جایی و مقاوم سازی قرار بگیرد.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۶۹۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان تسهیلات بافت‌های فرسوده اعلام شد

 محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و معاون وزیر راه و شهرسازی درباره میزان تسهیلات نوسازی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه برای نوسازی بافت های فرسوده تسهیلات در قالب های مختلف در نظر گرفته شده است گفت:  تسهیلاتی در حوزه ودیعه مسکن و بافت های تاریخی و همچنین اسکان موقت در نظر گرفته شده است.

وی  با بیان اینکه برای تسهیلات بانکی در بافت های فرسوده پنج نوع وام قابل دریافت است، بیان کرد: یک نوع تسهیلات مربوط به نوسازی بافت های فرسوده است که همانند تسهیلات نهضت ملی مسکن  تا سقف ۵۵۰ میلیون تومان است که به نوعی تسهیلات ارزان قیمت است.

آیینی با اشاره به اینکه با تصویب مجلس و تایید آن در شورای نگهبان و با پیگیری های انجام شده در برنامه هفتم تمامی واحدهای بافت های فرسوده از تخفیفات نهضت ملی مسکن برخوردار می شوند افزود: واحدهای بافت های فرسوده از تمامی تخفیفات و حمایت های نهضت ملی مسکن تا سقف پنج طبقه استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه  تسهیلات نوع سوم مربوط به  اسکان موقت است گفت: تسهیلات نوع چهارم مربوط به پرداخت تسهیلات در بافت های تاریخی است.

 معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه  تسهیلات اسکان موقت در بافت های تاریخی را شامل می‌شود گفت: در این زمینه مثل نهضت ملی مسکن برخی بانک ها همکاری می‌کنند و برخی همکاری لازم را ندارند.

وی بیان کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته روند اعطای تسهیلات نسبت به گذشته  از سوی بانک ها  بهتر شده و امیدواریم  برای بهبود وضعیت و رونق در نوسازی بافت های فرسوده این روند بهبود یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • کاهش تعداد ساختمان‌های فرسوده پایتخت
  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • جنجال تغییر کاربری ۳۰۰۰ متر از «پارک لاله»، چه از جان مردم می‌خواهند؟
  • نیکا شاکرمی کیست؟ او چگونه از دنیا رفت؟
  • میزان تسهیلات بافت‌های فرسوده اعلام شد
  • تخریب ساختمان‌ در منطقه جنگلی توسکستان گرگان
  • ببینید | ۴۰ ساختمان روستای امام‌زاده ابراهیم گیلان در آتش سوخت
  • فیلم‌ های سینمایی امروز تلویزیون + جدول فیلم‌ های امروز، پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت