Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-26@18:55:27 GMT

آمریکا به دنبال «تقابل تمام عیار» با ایران است

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۷۹۴۹۵

آمریکا به دنبال «تقابل تمام عیار» با ایران است

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه تأکید کرد، واشنگتن با خارج شدن توافق هسته‌ای ایران (برجام) به دنبال «تقابلی تمام عیار» با تهران است.

لاوروف در ادامه گفت: «من پیش‌بینی‌های آخرالزمانی در دهه 1980 را درباره «زمستان هسته‌ای» به خاطر دارم که خوشبختانه محقق نشد اگرچه با ظهور بهار عربی از طریق یک سری از وقایع تراژیک، مسئله تسلیحات کشتار جمعی شدت پیدا کرد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: «من به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) با رویکرد سازماندهی تقابلی تمام عیاv با ایران و بسیاری شرایط ایجاد شده با استفاده ادعایی از تسلیحات شیمیایی با هدف نهایی تغییر رژیم در دمشق اشاره دارم».

وزیر خارجه روسیه همچنین تصریح کرد، مسکو مایل است شاهد این مسئله باشد که سیاست خارجی آمریکا قابل پیش‌بینی‌تر باشد.

لاوروف در این باره گفت: «عواملی روی سیاست خارجی واشنگتن تأثیرگذار است و همیشه نیز یک سمت و سو ندارد و اغلب بسیار متناقض است».

وزیر خارجه روسیه تأکید کرد: «آمریکا مسیری را برای انزوای ایران در پیش گرفته با این امید که تهران سیاست خود را [با این مسئله] وفق دهد».

وی علاوه بر این از واشنگتن خواست تا گفت‌وگو با ایران را آغاز کند. لاوروف تصریح کرد: «گفت‌وگوهای مستقیم درباره کره شمالی، سوریه و اوکراین ضروری است».

تمام نیروهای غیرسوری باید از جنوب سوریه خارج شوند

وزیر خارجه روسیه در ادامه به موضوع سوریه نیز پرداخت و تأکید کرد: «تمام نیروهای غیرسوری باید از منطقه جنوبی سوریه در سریع‌ترین زمان ممکن خارج شوند».

«میخائیل بوگدانوف» معاون وزیر خارجه روسیه روز گذشته اعلام کرده بود که قرار است یک نشست سه‌جانبه میان روسیه، آمریکا و اردن درباره منطقه کاهش تنش در جنوب سوریه برگزار شود.

روسیه روز دوشنبه نیز اعلام کرده بود که تنها ارتش دولت سوریه باید در مرز جنوبی این کشور و در مناطق هم مرز با اردن و اراضی اشغالی حضور داشته باشند.

این اظهارات مقامات روس زمانی مطرح شد که واشنگتن درباره «اقدامات قاطع» در ارتباط با نقض آتش‌بس در منطقه هشدار داد.

ضرورت برگزاری گفت‌وگوهای چندجانبه برای حل بحران کره

وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از اظهاراتش به سراغ مسئله شبه‌جزیره کره رفت و تأکید کرد: «ما هنگام سفر به پیونگ‌یانگ به دنبال آگاهی از موضع کره شمالی درباره حل مسائل مربوط به شبه‌جزیره کره هستیم».

به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تصریح کرد: «گفت‌وگوهای چندجانبه‌ای باید در مرحله نهایی روند حل بحران کره شمالی برگزار شود».

دیپلمات ارشد روسیه همچنین هشدار داد: «اوضاع پیرامون مسائل مربوط به کره شمالی فورا حل نمی‌شود و ما باید صبور باشیم».

هفته گذشته رسانه‌های روسی از سفر قریب‌الوقوع لاوروف به کره شمالی خبر داده بودند. روسیه با وجود حمایت از تحریم‌های سازمان ملل علیه پیونگ یانگ، یکی از متحدان کره شمالی به حساب می‌آید.

صبح چهارشنبه خبرگزاری رسمی کره شمالی تایید کرد که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه به کره شمالی سفر می‌کند.

به نوشته خبرگزاری رویترز، خبرگزاری کِی‌.سی.ان.اِی اعلام کرد که بعد از دعوت «ری یانگ-هو» وزیر خارجه کره شمالی از همتای روسی خود، لاوروف به کره شمالی سفر خواهد کرد.

خبرگزاری تاس روسیه نیز بعدا به نقل از وزارت خارجه روسیه خبر داد، لاوروف روز ۳۱ می یعنی پنج‌شنبه به پیونگ یانگ سفر می‌کند.

وزیر خارجه روسیه در ادامه سخنرانی خود در اجلاس «پریماکوف ریدینگز» با اشاره به دیدار احتمالی سران دو کشور آمریکا و کره شمالی تأکید کرد: «ما امیدواریم که دیدار کره شمالی و آمریکا به اولتیماتوم ختم نشود».

وی تصریح کرد: «اولتیماتوم و فشار نظامی در رابطه با شرایط کره شمالی و سوریه غیرقابل قبول است... آمریکا نمی‌تواند از طریق اولتیماتوم در رابطه با اوکراین و سوریه با روسیه وارد همکاری شود».
 

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: تقابل لاوروف آمریکا ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۷۹۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال‌های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم، اما توسعه گسترده پهپاد‌ها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می‌تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می‌کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشور‌های گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آن‌ها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می‌رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه‌ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می‌شود: اگر موافقت کند، می‌تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می‌کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی‌رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • وزیر امور خارجه ونزوئلا: ایران همواره حامی حق جهان است
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • سفر کم سابقه هیات کره شمالی به تهران پس از 5 سال / معمار رابطه تجاری مسکو و پیونگ یانگ در تهران به دنبال چیست؟
  • سفر یک وزیر کره شمالی به ایران