Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی کاهانی مقدم

بتازگی شرکت آب و فاضلاب مشهد برگه‌ای به قبوض آب مشترکان سنجاق و به در منازل ارسال کرده و بخشی از آیین نامه عملیاتی آبفا در خصوص تأمین فشار آب مورد نیاز در ساختمان‌ها را یادآور شده است.

آبفای مشهد در این برگه متذکر شده که این شرکت براساس ضوابط و مقررات موجود، تنها موظف به تأمین فشار متعارف آب (مطابق تعریف اعلامی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور) می‌باشد و مشترکان می‌بایست در اولین فرصت، نسبت به تعبیه مخزن ذخیره‌ای که آب به طور مستقیم از کنتور وارد آن شده و سپس به وسیله پمپ از مخزن به شبکه داخلی ساختمان پمپاژ شود، اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه شرکت آبفا چرا در این مقطع زمانی به فکر یادآوری این موضوع افتاده را نمی‌دانم؛ شاید به خاطر فرسودگی شبکه توزیع و شاید هم به خاطر ترس از کمبود آب در فصل گرما و ناتوانی این شرکت برای تأمین فشار آب شرب مورد نیاز شهروندان باشد. اما براساس همان آیین نامه مورد اشاره، شرکت آبفا موظف به تأمین حداقل فشار مورد نیاز آب برای شهروندان ساکن در ساختمان‌های تا پنج طبقه است و ضرورتی نداشته این شرکت در سطح گسترده‌ای اقدام به چاپ و توزیع اطلاعیه‌ای کند که مخاطبان آن بسیار محدود و محل و آدرسشان مشخص است. اما اگر جامعه هدف این اطلاعیه وسیع‌تر و دیگر شهروندان (گیرندگان اطلاعیه) را هم شامل می‌شود، که باید گفت این تفسیر اشتباهی است که مدیران آبفا از مصوبه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور داشته‌اند و هر چند آیین نامه داخلی شرکت حق تفسیر را به وزیر نیرو داده اما این مسئله نیاز به تفسیر ندارد و قانون خیلی صریح وظیفه شرکت آبفا را مشخص کرده است.

همچنان که این شرکت قانوناً و به صراحت مسئول در دسترس قرار دادن و فراھم آوردن امکان برداشت و استفاده آب از شبکه آبرسانی توسط مشترکان و همچنین نگهداری، توسعه و ترمیم شبکه و تأسیسات آب و فاضلاب می‌باشد.

برهمین اساس، چنانچه به دلیل ظرفیت پایین شبکه ناشی از فرسودگی لوله ها، امکان تأمین فشار آب مورد نیاز نیست، هزینه آن را نباید مشترکان بپردازند؛ کما اینکه آبفا به عناوین مختلف از بودجه‌های عمومی و دولتی بابت انجام وظایف خود بهره مند می‌شود و حتی درصدی از عوارض شهرداری که شهروندان می‌پردازند نیز برای ترمیم و توسعه شبکه آبرسانی اختصاص می‌یابد.

البته آنچه در این سال‌ها کمتر شاهدش بودیم، تعویض و ترمیم لوله هایی بوده است که گاه حدود نیم قرن عمر دارند و دیگر هیچ اعتمادی به تحمل فشار شبکه در آن‌ها وجود ندارد و چنانچه زخم برخی از قسمت‌های این شبکه پیر و فرتوت دهن باز کند، بخشی از شهر زیر آب خواهد رفت و معلوم نیست چه تبعات جانی و مالی در پی داشته باشد؛ بخصوص اگر این خرابی در مناطق شلوغ و پرجمعیت شهر اتفاق بیفتد.

این درحالی است که جدای از مشکلات و تبعاتی که نصب مخازن ذخیره آب بر پشت بام آپارتمان‌های شهر در پی دارد، هزینه ترمیم شبکه آبرسانی اصلاً با مخارج سنگین نصب مخازن، که قرار است به شهروندان تحمیل شود، قابل مقایسه نیست.

در همین زمینه بد نیست ضرورت بازبینی و اصلاح برخی مفاد آیین نامه عملیاتی آبفا را نیز متذکر شویم که همانند بسیاری از قراردادهای کارگری یکسویه و به نفع شرکت آبفا تدوین شده است تا جایی که در برخی مواد این آیین نامه مرجع رسیدگی به اختلاف بین مشترکان و آبفا، شورای سه نفره‌ای خواھد بود که توسط وزیر نیرو تعیین می شوند و در موارد ابھام نیز تفسیر مفاد اﯾن آیین نامه با وزﯾر نیرو است.

و نیز این امید و آرزوی دیرینه را که‌ای کاش مسئولان و متولیان کلان آب کشور، به جای این همه تمرکز و صرف هزینه بر مصرف کنندگان جزء آب (مشترکان خانگی)، کمی هم در راستای صرفه جویی و بهبود بهره وری در مصارف آب بخش کشاورزی که بیش از ۸۰ درصد آب را به خود اختصاص داده است، گام برمی داشتند. ناگفته پیداست که حتی ۱۰ درصد صرفه جویی در این بخش می‌تواند کشور ما را از بحران آب نجات دهد؛ درحالی که حتی صرفه جویی ۵۰ درصدی در مصارف خانگی، نقش قابل توجهی در این زمینه ندارد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آب و فاضلاب آپارتمان نشینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۸۲۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واقعیت پیامکی که تهرانی‌ها را نگران کرد چه بود؟

ارسال پیامک «ذخیره‌سازی آب» به مشترکان شرکت آب‌وفاضلاب استان تهران ارتباطی به قطعی و نوبت‌بندی آب در تهران ندارد.

به گزارش ایسنا، آن‌طور که وزارت نیرو اعلام کرده، واقعیت این است که این پیامک ارتباطی به قطعی و نوبت‌بندی آب در تهران ندارد. از آنجا که سال گذشته بروشور اطلاعیه فوق بین شهروندان توزیع شده بود، مجدداً با آغاز سال جدید، به وسیله پیامک به شهروندان اطلاع‌رسانی شده است.

ماجرا از این قرار است که همه ساختمان‌ها براساس ابلاغیه مبحث ۱۶ قانون مقررات ملی ساختمان باید نسبت به تجهیز پمپ و مخزن اقدام کنند.

ذکر این نکته ضروری است که برخی ساختمان‌ها به جهت افت فشار آب فقط از پمپ استفاده می‌کنند که این اقدام نه تنها باعث پایمال شدن حقوق دیگر همسایه‌ها می‌شود و بیشترین ظرفیت آب شبکه کوچه و محله را به سمت ساختمان خود هدایت می‌کنند، بلکه تخلف محسوب می‌شود. زیرا نصب و قرار دادن پمپ بعد از کنتور آب غیرقانونی است؛ بنابراین شهروندان ابتدا با نصب مخزن بعد از کنتور و سپس نصب پمپ، اقدام قانونی، فنی و تأسیساتی انجام داده و باعث پایداری فشار آب می‌شوند.

لازم به ذکر است با شروع تابستان و استفاده از کولر‌های آبی در روز‌های گرم، به جهت اینکه ساختمان‌ها دچار افت فشار آب نشوند، پیامک «ذخیره‌سازی آب» ارسال شده است، بحث کمبود و قطعی آب مطرح نیست و در صورت لزوم هرگونه برنامه درخصوص نوبت‌بندی و قطعی آب حتماً از سوی شرکت آبفای تهران اطلاع‌رسانی عمومی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • شرکت گاز کردستان 1268 واحد تولیدی و صنعتی مصوبه شورای اقتصاد را به شبکه سراسری گاز متصل کرد
  • امدادرسانی آب و فاضلاب استان بوشهر به سیل زدگان سیستان و بلوچستان
  • تفاهم نامه مدیریت مصرف در حوزه صنایع شهرستان خوی امضا شد 
  • آیین نامه داوری ایران قدیمی و با اشکال است
  • پیامکی که تهرانی‌ها را نگران کرد؛ چرا آب ذخیره کنیم؟
  • ارسال پیامک ذخیره سازی آب برای شهروندان تهرانی | ماجرا چیست؟
  • واقعیت پیامکی که تهرانی‌ها را نگران کرد چه بود؟
  • درخواست شهروندان منطقه ۱۴ تهران برای بازسازی یک خانه قدیمی + فیلم و تصاویر
  • اصلاح و بهسازی حدود ۱۰۱ کیلومتر از شبکه و خطوط آبرسانی لرستان
  • قطعی ۱۲ ساعته گاز در برخی مناطق رشت و خمام