Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@14:47:42 GMT

ماجرای توهین به نسب امام حسن(ع) و عکس‌العمل امام

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۹۰۴۵۲

ماجرای توهین به نسب امام حسن(ع) و عکس‌العمل امام

حجت‌الاسلام  سید مجتبی موسوی مسئول حوزه نمایندگی نهاد رهبری در جهاد کشاورزی مازندران  درباره زندگی نامه امام حسن(ع) گفت: این امام همام  در نيمه ماه مبارك رمضان سال دوم هجرت در مدينه متولد شدند پدر مادر ايشان امام علي و حضرت زهرا بودند و شهرت ايشان مجتبي و سبط اكبر و كينه ايشان ابومحمد بود.

وی درباره زمان شهادت امام حسن افزود: 28 صفر سال 50 هجري در سن 47 سالگي به دستور معاويه توسط همسر نابكارشان در مدينه با نوشيدن جام زهر به شهادت مي رسند و مرقد بزگوار ايشان در قبرستان با قدمت بقيع هستند كه با هجرت پيامبر در انجا به وجود آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مسئول حوزه نمایندگی نهاد رهبری در جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: ولادت امام حسن و امام حسين به خواست خداوند استثنا بوده است و اختلاف اقا امام حسن و اقا امام حسين شش ماه هست كه فقط مختص اين دو بزرگوار است.

وی افزود: زمان تولد امام حسن(ع)  پيامبر در سفر بودند و بعد از سفر طبق سيره اخلاقي پيامبر كه به اولين جايي كه می رفتند منزل دخترشان بود چه قبل از سفر و چه بعد  از سفر و اين نشان دهنده علاقه پيامبر به اهل بيت(ع) خودشون بودند، وقتي پيامبر از سفر برگشتند و رفتند منزل دخترشان به  امام علي فرمودند: يا علي نام فرزندتان چه گذاشتيد، امام علي فرمودند: من بر شما سبقت نمي‌گيرم و پيامبر نيز فرمودند من نيز بر خداوند سبقت نمي‌گيرم. حضرت جبرييل بر پيامبر نازل شدند و فرمودند: يا رسول‌الله نسبت شما به امام علی همچون نسبت هارون است به موسي فرزند اول هارون «شبر» بود پيامبرفرمودند: زبان من عربي است و عبري نيست جبرئيل فرمودند: شبر به عربي يعني حسن (نيكو) و بعد پيامبر امام حسن را عقيقه - در روز هفتم سر بچه را مي تراشند و اين باعث ميشود فرزند از حوادث غير طبيعي و برخي بلاها محفوظ بماند- كردند كه بسيار مستحب است.

مسئول حوزه نمایندگی نهاد رهبری در جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: امام حسن به لحاظ وراثت نيز بسيار شبيه به پيامبر بودند. پيامبر طبق احادیث و رواياتي كه نقل شده است ارادت خاصي به نوه‌هاي خود داشتند و هميشه سفارش امام حسن(ع) و امام حسين (ع) به مردم مي كردند.

وی افزود: امام حسن(ع) كريم اهل بيت و مورد احترام زياد امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) و پيامبر(ص) بودند زندگي ايشان در سه دوره است يك دوره در عصر پيامبر كه 8 سال بودند و بخشي ديگر در زمان پدربزگوارشان كه 38 طول كشد و بخش ديگر آن به زمان حكومتشان كه خیلي هم پرماجرا بودند 10 سال به طول انجاميد.

 اجابت بیشتر از نیاز فقیر قبل از درخواست سیره اخلاقی امام حسن(ع) بود

موسوی درباره سيره اخلاقي امام حسن مجتبي(ع) اظهار کرد: امام حسن(ع) در زمان خودشان كريم‌ترين و با انفاق‌ترين فرد بودند طوريكه فقير قبل اينكه تقاضا كند ايشان انفاق خودشان را نشان مي دادند و تقاضاي فقير قبل از گفتن فقير مي‌پذيرفتن و انفاق مي كردن مثلا اگر فقيري مي‌آمد در محضر ايشان و ده دينار می‌خواستند ايشان 20 دينار می‌دادند اصحاب از ايشان مي‌پرسيدن چرا قبل از درخواست فقير آن هم  بيشتر انفاق مي كنيد مي فرمودند: آبروي مومن مهم است درست است از نظر مالي فقير است ولي از نظر انساني انسان است و كرامت دارد و به فقرا كمك زيادي مي كردند به همين خاطر كريم اهل بيت هستند هچون مادرشان كه كريمه اهل بيت‌اند.

وی افزود: امام حسن(ع) ازنظر عبادي زماني كه وضو مي‌گرفتند چهرشان زرد مي‌شد اصحاب  از ايشان مي‌پرسيدند كه چرا اينطور مي‌شويد هنگام وضو مي فرمودند: مگر غير اين است كه در پيشگاه پرودگار قرار است برويم و هنگام نماز از ابتداي نماز لرزش شديد داشتند تا نماز تمام شود چون ايشان فرزند امام علي(ع) و حضرت زهرا(س) هستند دو بزگواري كه در عبادت الگوي همه مومنان هستند.

وی افزود: امام حسن در حلم و عفو نيز زبانزد هستند طوريكه در زمان خلافتشان فردي از طرف معاويه تحريك شد و آمدند پيش حضرت در جمع اصحاب كه مركز خلافت ايشان بود به ايشان  و نسب ايشان توهين مي‌كنند ولي امام حسن(ع) سكوت مي‌كنند و در جواب جسارت آن فرد فرمودند: فكر كنم شما غريبي و ناشناسي و ما را نمي‌شناسي اگر پول نداري كمكتان مي‌كنم اگر مكاني نداري بيا و در منزل من اقامت كن نقل‌ها حاكي از آن است كه آن مرد در خانه حضرت آن شب ساكن بودند و پذيرايي شدند و روز بعد هنگام رفتن ان مرد امام مبلغي هديه به  او دادند آن مرد گفت: يابن رسول الله من زماني كه نزد شما آمدم شما را مغبوض‌ترين انسان مي‌دانستم ولي حالا كه مي روم شمارا محبوب ترين انسان مي دانم.

وی افزود: اين نوع رفتار امام حسن(ع) در واقع نشان دهنده اين است كه ما بايد با عمل خود ديگران را ارشاد كنيم و هيچ چيز بالاتر از عملگرايي والاتر نيست طوريكه خداوند در قران مي فرمايد: چرا چيزي را مي‌گوييد كه به ان عمل نمي‌كنيد.

موسوی درباره نحوه صلح امام حسن(ع) گفت: صلح امام حسن صلح تحميلي بودند در طول تاريخ بزرگان دين سعي بر دشمنان غالب شوند و زماني صلح مي كردند كه از يبن بد و بدتر بد را انتخاب می‌کردند كه اين مسئله در زمان امام حسن هم بود.

وی با بیان اینکه صلح امام حسن در دوچيز خلاصه مي‌شود يكي در اصحاب امام حسن و ديگري در شخصيت پيچيده معاويه، افزود: اصحاب امام حسن بسيار اصحاب بي وفايي بودند يعني پشت سر امام حسن نماز مي‌خواندند ولي سر سفره معاويه معاويه مي‌نشستند روايت است كه امام حسن سه بار لشكر كشيدند براي جنگ با معاويه ولي هر سه بار معاويه با مشاور فريبكارش عمرو عاص در هر سه مرحله فرمانده جنگ امام حسن را با وعده پول و اموال حب دنيا خريدند و جنگ به نفع معاويه تمام مي‌شد امام حسن مي‌دانستند و خطبه‌ها خواندند و فرمودند: من مي‌دانم شما وفا نداريد ولي من مي‌خواهم اتمام حجت كنم. 

موسوی با بیان اینکه اين بي وفاي اصحاب تا حدي بود كه وقتي امام نماز مي‌خواندند زره مي‌پوشيدند تا همچون پدر بزرگوارشان از پشت ضربت نخورند هر چند چندين بار زده شد ايشان در حال خواندن نماز بودند كه يكي از اصحاب از پشت به ايشان شمشير زدند كه ضربه كار نبوده چون حضرت زره به تن داشتند. 

وی ادامه داد: دومين عامل همانطور گفته شد پيچيدگي شخصيت معاويه بود معاويه يك فرد پخته و با تجربه بود و مي دانست امام حسن چه شخصيتي دارند و از چه نسلي هستند مي‌دانستند در جايگاه پيامبر قرار دارند بنابراين بسيار زيركانه عمل مي‌كرد و خود را اميرالمومنين ناميد معاويه خود نفاق بود (به اسم دين عليه دين استفاده مي‌كرد) و همين باعث مي‌شد اگر امام حسن حتي جنگي هم مي‌كرد مردم مي‌گفتند امام با دين مي‌جنگد چون در آن دوره معاويه امام جمعه مردم بود.

 مسئول حوزه نمایندگی نهاد رهبری در جهاد کشاورزی مازندران، عنوان کرد: البته صلح امام حسن هم اگر معاويه به آن عمل مي‌كرد  صد درصد پيروزي با امام حسن(ع) بود اما معاويه به هيچ كدام از مفاد صلح نامه عمل نكرد. 

موسوی  گفت: امام حسن(ع) حتي در منزل خودشان غريبه بودند به طوريكه با تحريك و وعده و وعيد معاويه به همسر امام حسن توسط همسرنابكارشان در حالي كه امام روزه بودند جام زهر در زمان افطار مي‌نوشند به شهادت مي رسند و در هنگام تشيع جنازه امام حسن به حدي مظلوم و تنها بودند كه ده تير به تابوت حضرت زده مي‌شود.

 وی افزود: ان شالله روزي ظهور اقا امام زمان(عج) برسد و عدالت اجتماعي و هدفي را كه ان 13 تن معصوم داشتند محقق شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۹۰۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار تصاویر و مستندات جدید از مرگ نیکا شاکرمی | رد قاطع ادعای تجاوز | ماجرای ادعای رها شدن جسد در اتوبان یادگار امام (ره) چیست؟!

دریافت 1 MB

به گزارش همشهری آنلاین، موضوع مرگ نیکا شاکرمی یکی از رویدادهای سال ۱۴۰۱ بود که تاکنون بارها دستمایه ارائه روایت‌های ناصحیح و جعلی شده است.

نگاهی به گزارش‌های یاد شده با موضوع نیکا شاکرمی در اینترنشنال، بی‌بی‌سی و سی‌ان‌ان به‌عنوان سردمداران تهیه گزارش‌های جعلی از مرگ نیکا شاکرمی واقعیت عجیبی را نشان می‌دهد؛ همه این گزارش‌ها مدعی استناد به اسناد محرمانه و موثقی هستند که در کنار هم قرار دادن آن‌ها تناقض‌های زیادی از ادعاهای مطرح شده نشان می‌دهد.

واقعیت واضح و آشکار این است که گزارش‌های تحقیقی به اصطلاح خبرنگارانی با ادعای دست یافتن به اسناد محرمانه، اسناد پنهان شده یا اسناد بسیار محرمانه به‌ویژه درباره زنان و دختران ایرانی، رویه‌ای است که با اهداف خاصی از سوی رسانه‌های غربی صورت می‌گیرد.

در جدیدترین مورد، سرویس جهانی خبرگزاری بی‌بی‌سی گزارشی ظاهرا تحقیقی را با عنوان «اسناد محرمانه در رابطه با مرگ نیکا شاکرمی» منتشر کرده است.

بی‌بی‌سی جهانی در این گزارش مدعی شده با بررسی اسناد متعدد ماه‌ها تلاش کرده است تا همه جزئیات مربوط به این پرونده را بررسی کند. با وجود این ادعا، گزارش جدید بی‌بی‌سی دارای تناقض‌های درونی و حتی تناقض‌هایی با دیگر به اصطلاح گزارش‌های تحقیقی است که دیگر رسانه‌های ضد ایرانی، درباره نیکا شاکرمی، منتشر کرده‌اند.

گزارش به اصطلاح تحقیقی بی‌بی‌سی جهانی درباره نیکا شاکرمی، نشان داد که این رسانه برخلاف ادعاهای خود و آنچه در رسانه‌ها مطرح می‌شود، یک رسانه متعهد به حقیقت و واقعیت نیست و به ابتدایی‌ترین اصل یک گزارش مستند به منبع و اسناد که همان امکان راستی‌آزمایی و اعتبارسنجی آن‌ها است، توجهی نداشته و ندارد.

اما اصل ماجرا چیست؟

خبرگزاری میزان در سال ۱۴۰۱ و زمانی که ابهاماتی درباره مرگ نیکا شاکرمی مطرح شده بود، با تولید محتوا، انتشار اخبار و تهیه گزارش تفصیلی با انتشار اسناد و مدارک مرتبط با پرونده، ماجرا را با استناد به تحقیقات پلیسی و قضایی صورت گرفته تشریح کرد.

در پی انتشار گزارش اخیر بی‌بی‌سی جهانی و طرح ادعاهای جدید با اسناد جعلی، میزان یک بار دیگر ضمن مرور گزارش‌های پیشین؛ برگ‎‌هایی از این پرونده را مجدد مورد بررسی قرار داده و این بار اسناد جدیدی از مرگ نیکا شاکرمی منتشر می‌کند.

این اسناد شامل عکس‌هایی از محل پیدا شدن جسد و اطلاعاتی از روند تشکیل پرونده است که پیشتر به دلیل حفظ حریم خصوصی متوفی و خانواده اش منتشر نشده بود، اما با طرح ادعاهای جدید که متاسفانه رد پای برخی اعضای خانواده نیز در آن‌ها مشاهده می‌شود اسناد معتبر موجود در پرونده منتشر شده و انتظار می‌رود چنانچه افرادی ادعایی مغایر با اسناد منتشر شده در این گزارش دارند با سند و مدرک معتبر آن‌ها را مطرح نمایند.

ماجرای ادعای رها شدن جسد در اتوبان یادگار امام (ره) چیست؟!

ابتدا به سراغ قاضی شهریاری سرپرست دادسرای جنایی تهران رفتیم و از او درباره مهم‌ترین ادعای مطرح شده پرسیدیم: آیا در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ گزارش پیدا شدن جسد دختری مجهول‌الهویه یا با هویت مشخص در خیابان تیموری یا حتی یکی از خیابان‌های فرعی بزرگراه یادگار امام به دادسرای جنایی اعلام شده بوده است؟

قاضی شهریاری در این باره گفت: در تاریخ مورد اشاره هیچ گزارشی مبنی بر پیدا شدن جسد چه با هویت مشخص و چه مجهول‌الهویه در خیابان تیموری یا مکانی که مورد اشاره رسانه انگلیسی است به دادسرای جنایی واصل نشد، اما در مورد مرحومه نیکا شاکرمی، در ساعات ابتدایی پس از کشف جسد در سی‌ام شهریور ماه ۱۴۰۱ بازپرس با توجه به حساسیت‌های موجود به دلیل روزهای پرالتهاب پس از فوت مهسا امینی، یکی از سرتیم‌های پرسابقه و بسیار حاذق را به منظور بررسی حادثه به صحنه اعزام می‌کند.

قاضی شهریاری درباره مشخصات و ویژگی‌های سرتیم صحنه می‌گوید: این فرد یکی از مجرب‌ترین سرتیم‌های بررسی صحنه تهران است که ۲۰ سال سابقه خدمت داشته و بیش از ۵ هزار صحنه فوت و جسد را بررسی کرده و گزارش نوشته است.

به گفته سرپرست دادسرای جنایی تهران در تماس اهالی محل با پلیس ۱۱۰ عنوان می‌شود جسد یک دختر مجهول‌الهویه در حیاط یک ساختمان افتاده است.

همچنین ته‌سیگارهایی روی پشت بام قابل مشاهده بود که حکایت از سیگار کشیدن متوفیه در پشت بام داشت. محتویات کوله پشتی در حال صورتجلسه شدن است و صحنه تا زمان حضور شما (بازپرس) دست نخواهد خورد.

سرتیم در ادامه می‌گوید: حدس من این است که متوفیه از ارتفاع سقوط کرده و همین سقوط از ارتفاع منجر به فوت وی شده است.

سرتیم بررسی صحنه در گزارشی که براساس اظهارات اهالی و عوامل کلانتری نوشته اشاره کرده: اهالی واحد همکف ساختمان حدودا ساعت ۵ صبح، صدای مهیبی را شنیده، اما به خیال اینکه گربه است به آن توجه نمی‌کنند و چند ساعت بعد که به حیاط مراجعه می‌کنند، متوجه جسد متوفیه می‌شوند.

در این گزارش، سرتیم بررسی تاکید می‌کند که اظهارنظر نهایی منوط به نظریه پزشکی قانونی است.

قاضی شهریاری در ادامه به میزان می‌گوید: تحقیقات محلی، تحقیق از افراد ساختمان محل فوت و مجاورین نشان می‌دهد که در زمان شنیده شدن صدای سقوط هیچگونه صدای درگیری یا مشاجره شنیده نشده بوده است.

این مقام قضایی با بیان اینکه کوله پشتی در محل حادثه قرار داشت و گوشی جایی قرار داده شده بود که تنها با مساعدت آتش نشانی امکان دسترسی به آن فراهم شد، در توضیح صحنه حادثه گفت: گوشی در حالت پرواز قرار داشت و در حال پخش آهنگی خارجی بود.

کار تحقیقات میدانی به همینجا ختم نمی‌شود. قاضی شهریاری بعد از بالا گرفتن ادعاها در مورد شاکرمی خودش هم سه مرتبه در محل پیدا شدن جسد نیکا حاضر می‌شود و جوانب مختلف را بررسی می‌کند، از بررسی دوربین‌های مداربسته در محل گرفته تا تحقیقات مفصل از اهالی محل و افرادی که گزارش پیدا شدن جسد را داده بودند.

تا اینجای کار تیم بررسی صحنه و بازپرس با یک جسد مجهول‌الهویه روبرو هستند. مجهول‌الهویه به این دلیل که بعدها و پس از شناسایی مرحومه شاکرمی مشخص می‌شود که وی به دلیل شرکت فعال در آشوب‌های آن روزها مدرک شناسایی با خود حمل نمی‌کرده است.

بر همین اساس از جسد تصویربرداری شده و تصویر آن به اداره آگاهی ارسال و در سامانه فقدان پلیس بارگذاری و سپس جسد برای معاینات دقیق‌تر به پزشکی قانونی منتقل می‌شود.

پزشکی قانونی باتوجه به حساسیت‌های آن روزها و شایعات متعددی که پیرامون این مرگ مطرح شده بود، بنا به درخواست مقام قضایی مسئله تجاوز را بررسی و با قاطعیت اعلام می‌کند آثاری دال بر تجاوز مشاهده نشد.

از قاضی شهریاری در مورد روند طی شده پس از پیدا شدن جسد مجهول‌الهویه می‌پرسیم. او می‌گوید برای اولین بار نسرین شاکرمی مادر نیکا در تاریخ چهارم مهرماه ۱۴۰۱ به دادسرا مراجعه کرده و در یک مرقومه کتبی از عدم مراجعت فرزندش به منزل خبر داد.

پس از این مراجعه، شهریاری در نامه‌ای خطاب به اداره چهارم پلیس آگاهی می‌گوید نسبت به اخذ و پیوست کپی اسناد هویتی فقدانی خانم نیکا شاکرمی اقدام شود.

پس از این موضوع، نسرین شاکرمی ۳ روز مراجعه به مراجع انتظامی را به تاخیر می‌اندازد تا اینکه در تاریخ ۷ مهر ۱۴۰۱ وی پس از مراجعه به کلانتری فلسطین با توجه به محتویات پرونده و اظهارات انجام شده، به اداره فقدان معرفی می‌شود.

نسرین شاکرمی در همان روز هفتم مهرماه به همراه برادر خود به اداره فقدان پلیس آگاهی مراجعه کرده و با توجه به عکس‌های بارگذاری شده از جسد نیکا که پیش از این مجهول‌الهویه بوده است او را شناسایی می‌کند. در اداره آگاهی مشخصات جسد و محل پیدا شدن آن به دایی و مادر نیکا شاکرمی اعلام می‌شود. در صورتجلسه اولیه که مادر نیکا به دلیل احوالات نامناسب آن را امضا نمی‌کند از طرف دایی و مادر او عنوان می‌شود که جسد شناسایی شد. حالا جسد مجهول‌الهویه سی‌ام شهریور ماه ۱۴۰۱ شناسایی شده است: نیکا شاکرمی.

جسد نیکا شاکرمی در تاریخ نهم مهرماه تحویل خانواده می‌شود. با توجه به مصاحبه‌های خاله نیکا و حواشی رسانه‌ای به پا شده در آن روزها، نام نیکا یکی از پرتکرارترین خبرهای فضای مجازی آن روزها بوده است. با این حال پرونده قضایی تشکیل و تحقیقات آغاز شده بود.

آتش شاکرمی (خاله نیکا) یکی از افراد مورد تحقیق قرار گرفته در این پرونده است. در یک مورد از او پرسیده شده با وجود اینکه بالاترین مقام قضایی دادسرای جنایی تهران در تاریخ ۴ مهرماه دستور صریح و مشخص به اداره آگاهی داده است چرا خانواده تا تاریخ هفت مهر به آگاهی مراجعه نکردند که آتش شاکرمی در پاسخ به این سوال می‌گوید: جوابی ندارم.

اما چرا جسد نیکا مجهول‌الهویه بود؟

شهریاری در پاسخ به این سوال و در توضیحات بیشتری می‌گوید: قبلا اشاره کردم، او به دلیل شرکت فعالانه در آشوب‌های سال ۱۴۰۱ هیچ اوراق هویتی با خود حمل نمی‌کرد. همچنین هیچ سابقه قضایی نداشت، بنابراین در بانک اطلاعاتی ما هیچ تصویر یا سندی از وی وجود نداشت، این موارد نشان می‌دهد مرحومه در حین و قبل از اغتشاشات هیچگاه دستگیر نشده است. حتی پس از کشف جسد تیم بررسی صحنه از وی اثر انگشت گرفته و در سامانه‌های مرجع جست و جو می‌کنند، اما او هیچ سابقه بازداشت، دستگیری و یا پرونده قضایی نداشته است.

رد قاطع ادعای تجاوز

در جریان پرونده، مادر نیکا شاکرمی با توجه به در نظر گرفتن فرضیه قتل، شکایتی مطرح می‌کند، بازپرس بلافاصله در دستور قضایی مشخص از اداره کل پزشکی قانونی تهران می‌خواهد در سه مورد اظهار نظر کند.

اداره کل پزشکی قانونی استان تهران در تاریخ دهم آبان ۱۴۰۱ در نامه‌ای به مقام قضایی اعلام می‌کند: ۱. با توجه به الگو، پراکندگی و شدت صدمات نحوه حدوث با حادثه سقوط مطابقت بیشتری دارد. ۲. در معاینه اعضای بدن، صدمات منطبق بر درگیری یا صدمات دفاعی مشاهده نشده است. ۳. در معاینه ناحیه تناسلی، آثاری مبنی بر تجاوز یا برقراری رابطه جنسی مشهود نبوده است.

با وجود اینکه پیشتر قاضی شهریاری توضیحات مفصلی در مورد اینکه در آن زمان جسدی در محل ادعایی بی‌بی‌سی پیدا نشده است داده بود، اما خبرنگار میزان باز هم یک سناریو محتمل را بررسی کرد؛ اینکه جسدی در خیابان تیموری یا هر محلی که مورد ادعای بی‌بی‌سی انگلیسی است رها شده و سپس به خانه محل پیدا شدن جسد نیکا منتقل شده باشد.

شهریاری می‌گوید: این فرضیه اصلا صحت ندارد.ما در همان روزهای اولیه هم فیلم ورود نیکا به ساختمان را منتشر کردیم. نیکا شاکرمی با پای خودش و در ساعت ۰۰.۰۳ بامداد سی‌ام شهریور ماه به ساختمان محل پیدا شدن جسدش وارد شده بود. بررسی دوربین‌های مدار بسته به ما نشان داد او با پای خودش به محل مراجعه کرده است و فیلم‌ها هم منتشر شد. حتی یادم می‌آید مادر نیکا بعدها در مصاحبه‌ای گفته بود این دختر من نیست. ما هنگامی که از دوست نیکا دعوت کرده بودیم تا تحقیقات تکمیل شود، بازپرس فیلم مورد اشاره را به او نشان داده و از او در مورد فرد حاضر در فیلم پرسیده بود، او تایید کرد که فرد حاضر در فیلم نیکا شاکرمی است.

آیا نیکا شاکرمی خودکشی کرده است؟

در گزارش پیشین خبرگزاری میزان درباره پرونده نیکا شاکرمی به موضوع خودکشی اشاره شده بود. علاوه بر مکالمات آخر نیکا با مادرش که تصریح بر قصد وی برای خودکشی دارد و اسناد آن قبلا منتشر شده، مکالمه اینستاگرامی او با فروشنده قرص کشنده برنج که معمولا برای خودکشی استفاده می‌شود نیز، یکی از مواردی بود که در تلفن همراه او وجود داشت و تصاویر آن نیز منتشر شد.

همچنین علاقه نیکا به حضور در ارتفاع که از سوی خاله او نیز تأیید شد و در کنار آن پیشنهاد او به دوستش برای خودکشی از طریق سقوط از ارتفاع، به عنوان مطمئن‌ترین راه خودکشی، دو نکته مهمی بود که در تحقیقات مشخص گردید. دوست صمیمی نیکا می‌گوید او در مورد خودکشی به شیوه سقوط از ارتفاع اعتقاد داشته و عنوان می‌کرده بهترین راه برای تمام شدن موفقیت آمیز یک خودکشی سقوط از ارتفاع است.

پس از طی روند قانونی پرونده در دادسرا در نهایت بازپرس پرونده با بررسی تمامی قرائن، شواهد، اقاریر، اظهارات، مستندات و ... نسبت به شکایت مادر نیکا شاکرمی مبنی بر قتل دخترش قرار منع تعقیب صادر می‌کند. با اعتراض خانواده مرحومه پرونده برای بررسی به دادگاه کیفری یک تهران ارجاع می‌شود و دادگاه هم پس از بررسی‌های نهایی و متقن، رای دادسرا را در تاریخ ۲۳ دی ۱۴۰۲ عینا تایید می‌کند و برای فرجام‌خواهی مهلت ۲۰ روزه تعیین می‌کند.

با عدم مراجعه خانواده شاکرمی برای فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور نهایتا پرونده بسته می‌شود و این بدان معنا است که از نظر دستگاه قضایی، ماجرای تاثر برانگیز مرگ نیکا شاکرمی بعد از بررسی‌های گسترده و چند مرحله‌ای، یک اقدام به خودکشی متاسفانه موفق بوده است.

کد خبر 848920 منبع: میزان برچسب‌ها اغتشاش پزشکی قانونی خبر ویژه پزشکی

دیگر خبرها

  • انتشار تصاویر و مستندات جدید از مرگ نیکا شاکرمی | رد قاطع ادعای تجاوز | ماجرای ادعای رها شدن جسد در اتوبان یادگار امام (ره) چیست؟!
  • نماینده چابهار: ماجرای باغ ازگل که بدون اطلاع امام جمعه به نام او زده شده، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟
  • تجلیل از اساتید خواهر و برادر حوزه علمیه استان قزوین
  • ماجرای ضرب‌الاجل قالیباف به دولت چیست؟
  • اینجا به تماشای ایثار بنشینید؛ معلمانی که پیامبر زمان خود شده‌اند
  • نگاه به ماجرای غزه از منظر «ما رأیت إلا جمیلا»
  • ماجرای کسی که شهر بشاگرد را از گمنامی درآورد | تقدیر رهبر انقلاب از حاج عبدالله والی | تصاویر
  • ماجرای جنجالی اهانت به امام خمینی (ره) در کتاب درسی هند؟
  • ناخدا صمدی: امام خمینی(س) اردیبهشت 58 فرمودند «ارتش باید بماند»/ پیش از آن پرسنل ارتش در پادگان‌ها امیدی به فردای خود نداشتند/ ابراهیم متقی: خلیج فارس یکی از حوزه‌های اصلی تهدید بوده، هست و خواهد بود
  • عذرخواهی ناشر هندی بابت اقدام توهین‌آمیز به امام (ره)