Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز: در آغاز سال سوم از مجلس دهم بر خلاف دو سال گذشته، لاریجانی به دلیل برانگیختن انتقادات بسیار در میان اصولگرایان ـ نسبت به نحوه مدیریت کلان مجلس و بدعهدی های سیاسی ـ نتوانست آنها را مجاب به همراهی با خود نماید به طوریکه در انتخاب رئیس مجلس، یک رقابت جدی میان عارف، لاریجانی و حاجی بابایی از سه فراکسیون شکل گرفت و رئیس مطلق العنان دو سال قبل تا آستانه حذف از صندلی ریاست هم پیش رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش جهان نيوز، فراکسیون اصلاح طلب امید بازهم نشان داد با وجود برخورداری از کف رای خالص حدود 114 نفری خود ـ به عنوان بزرگترین فراکسیون سیاسی مجلس ـ در تعامل سیاسی و عملی نمودن شعارهای گفتگو محور خود کاملا ناتوان است و با وجود برتری ابتدایی بر سایر رقبا، در دور دوم از همراه کردن سایر فراکسیون ها ناتوان بوده، کنش سیاسی فعالی درون مجلس ندارد. کاملا واضح است که افزایش اندک آرای عارف در دور دوم، متعلق به بخش اندکی از اعضای دوآتشه فراکسیون اصولگرایان بود که حتی عارف را بر لاریجانی ترجیح می دادند.

فراکسیون اصولگرایان مجلس دهم که ـ از ابتدای آغاز به کار این مجلس و برخلاف دو مجلس هشتم و نهم ـ نتوانسته بود از زیر چتر ژله ای لاریجانی خارج شود، این بار دست به کار بزرگی زد و خطر کرد. آنها تصمیم گرفته بودند دو هدف را همزمان دنبال کنند. نخست هویت بخشی به جریان خود از طریق ایجاد شفافیت کامل در آرایش سیاسی جریانات مجلس و دوم ممانعت از تصاحب ریاست یکی از قوای سه گانه کشور توسط معاون اول دولت اصلاحات.

کاری که اصولگرایان مجلس با جدا کردن حساب خود از لاریجانی انجام دادند، عملا آنها را از حالت کمای سیاسی خارج کرد و نشان داد آنها فقط دست و پای آقای رئیس در مجلس دهم نیستند و از پیکره واحدی برای تفکر تا عملیات برخوردارند. این تصمیم ریسک و هزینه هم داشت؛ یعنی به طور "شفاف"مشخص شد تعداد اعضای حقیقی این فراکسیون ـ که قبلا مدعی حدود 80 تا 100 عضو در مجلس بود ـ به 55 نفر هم نمی رسد. اما پرداخت این هزینه در مقابل دستاورد شفافیت سیاسی کاملا ارزشمند ارزیابی می شود.

یکی از گزاره هایی که سالهاست بدنه جریان اصولگرا و انقلابی با آن مواجه بوده لزوم "انتخاب درست بین بد و بدتر" است. اما این گزاره منطقی در بسیاری موارد با مصادیق نادرست پر میشد که نتیجه ای جز ناکامی و عدم رضایت در بدنه اصولگرایان نداشت. اما این بار اصولگرایان با شناخت درست و دقیق از ظرفیت واقعی شان در مجلس، در گام نخست در انتخاب میان "بد: شکست نامزد مستقل ریاست مجلس" و"بدتر: تداوم مضمحل و مرده بودن جریان سیاسی اصولگرا" گزینه بدتر را انتخاب نکردند. سپس در گام دوم نیز میان دو انتخاب "بد: تداوم ریاست لاریجانی" و "بدتر: تسلط اصلاح طلبان بر مجلس" دوباره مانع از اتفاق بدتر شدند و هوشمندی خود را نشان دادند.

اکنون شرایط مجلس نسبت به هفته قبل کاملا دگرگون شده است؛ لاریجانی کاملا درک کرد که تا حذف شدن از ریاست مجلس و استعفای احتمالی پس از آن چیزی نمانده بود و تداوم ریاست هرچند متزلزلش بر مجلس مدیون بلندنظری اصولگرایان است. رئیس در سال سوم کاملا مدیون فراکسیون اصولگراست گرچه به ظاهر نخواهد هیچگاه این دین خود را ادا کند، او ممکن است تا چند روز ناراحت باشد اما پس از آن برخلاف رویه دوسال گذشته اش عمل خواهد کرد و نظر فراکسیون مستقلی از اصولگرایان را در اداره مجلس بیشتر لحاظ خواهد کرد. لاریجانی کارت زرد اصولگرایان را به یادگار نگاه خواهد داشت و طوری باید کند که در ابتدای سال چهارم کارت قرمز دریافت نکند.

بنابراین می توان گفت در انتخابات هیات رئیسه سال سوم از مجلس دهم شورای اسلامی، هیچ فرد و جریانی حائز پیروزی مورد نظرش نبود اما روز گذشته یک پیروزی برای مردم به دست آمد: «شفافیت سیاسی در مجلس»؛ از این پس عملکرد افراد و جریانات مجلس به صورت کاملا شفاف برای مردم قابل ارزیابی است و کسی نمی تواند هزینه های خود برای کشور و مردم را به نام دیگران فاکتور نماید.
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۹۵۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند

به گزارش «تابناک»، «غلامرضا نوری قزلجه» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: در مجلس آینده حتماً فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون «مستقلین» خواهیم داشت؛ البته مستقلین نام پیش‌فرض و آن چیزی است که طی چند سال اخیر در ادبیات سیاسی ما مطرح شده، اما اعضا هر اسم دیگری را برای این فراکسیون انتخاب کنند، همان خواهد شد.

وی ادامه داد: رایزنی‌های اولیه بین منتخبان مجلس دوازدهم اعم از نمایندگان ادوار، نمایندگان فعلی و نمایندگان جدید انجام و قرار بر این شده است که افرادی با مشی اصلاح‌طلبی، میان‌رو و همچنین اصولگرایان معتدل و مستقل همگی در یک فراکسیون سیاسی تحت عنوان «مستقلین» یا هر نام دیگری که اعضا درباره آن به توافق برسند، باشیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تصریح کرد: بدون احتساب افرادی که در دور دوم انتخابات به مجلس دوازدهم راه می‌یابند، فعلاً حدود ۸۰ نفر از افرادی که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند، مشی سیاسی مستقل یا میانه‌رو دارند. امیدوارم نتایج در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم به گونه‌ای باشد که تعداد نمایندگان مستقل مجلس دوازدهم به ۱۰۰ نفر برسد.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس دوازدهم درباره آرایش سیاسی احتمالی اصولگرایان در مجلس آینده، گفت: در مجلس یازدهم یک فراکسیون تحت عنوان فراکسیون «اکثریت» یا فراکسیون «انقلاب اسلامی» داشتیم که در نیمه دوم مجلس یازدهم تا حدودی به اختلاف برخوردند.

نوری قزلجه تصریح کرد: آنطور که زمزمه آن به گوش می‌رسد و بر اساس کاندیداهایی که برای ریاست مجلس آینده مطرح هستند، به احتمال بسیار زیاد اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنم دو یا حتی ۳ فراکسیون سیاسی داشته باشند.

منتخب مجلس دوازدهم درباره رئیس احتمالی مجلس دوازدهم، گفت: افراد میانه‌رو و مستقل مجلس آینده، این موضوع را منوط به شکل‌گیری فراکسیون کرده‌اند و در اولین مجمع فراکسیون به دنبال آن هستیم که این موضوع را مطرح کنیم. البته برای پست‌ها و ارکان دیگر مجلس و اعضای هیأت‌رییسه هم بحث و تبادل نظر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: گزینه ما برای ریاست مجلس به این موضوع بستگی دارد که ببینیم تعامل فراکسیون‌های روبرو چگونه خواهد بود و آیا آنان با هم متحد می‌شوند یا آنکه اصولگرایان تعدد فراکسیونی پیدا می‌کنند. به هر صورت در اولین مجمعی که قبل از انتخابات هیأت‌رییسه برگزار خواهیم کرد، حتماً بنا داریم این موضوعات را مطرح کنیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌های که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: افراد زیادی مطرح هستند و بنده نمی‌خواهم اسم ببرم؛ در واقع افرادی برای ریاست مجلس مطرح هستند که یا خودشان با ما صحبت کردند یا از طرف آنان کسانی با ما صحبت کردند یا در رسانه‌ها شنیدیم؛ حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

نوری قزلجه تاکید کرد: قطعاً هیچیک از این گزینه‌ها الان نمی‌توانند به طور قطع خود را رئیس مجلس آینده بدانند؛ در واقع هیچیک نمی‌توانند با ضریب اطمینان و احتمال بالا بگویند که رئیس مجلس دوازدهم می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گزینه‌های ریاست مجلس دوازدهم برای کسب این کرسی شانس برابر دارند، گفت: خیر؛ شانس این افراد متفاوت است اما اینکه بگوییم یکی از این افراد، شانس قطعی یا احتمال بیشتری برای ریاست مجلس دارد، این‌گونه هم نیست؛ این موضوع یک مقدار پیچیده است.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان مردم در انتخاب رئیس مجلس حتماً بازخوردهایی را که از انتخابات گرفتند، باید لحاظ کنند و باید علی‌القاعده نظرات افکار عمومی و وضعیت آرای انتخابات در این موضوع دخیل باشد و مجلس نباید بدون توجه به این موارد تصمیم بگیرد.

نوری قزلجه تصریح کرد: بر این اساس، بحث هیأت‌رییسه به خصوص رئیس مجلس یک موضوع پیچیده و چالشی خواهد بود و رقابت‌ها برای آن هم جدی خواهد بود.

دیگر خبرها

  • اعلام فهرست کاندیداهای شورای وحدت اصولگرایان برای دور دوم انتخابات مجلس
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟