Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@03:53:20 GMT

آیا جنین هشت ماهه زنده می ماند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۰۳۵۶۱

نوزادان نارس نوزادانی هستند که قبل از ۳۷ یا ۳۸ هفتگی به دنیا می‌آیند و به همین دلیل، اندامشان کاملاً تشکیل نشده است. به‌طور کلی نوزادان در یکی از این سه حالت متولد می‌شوند:

نوزادانی که زود هنگام به دنیا می‌آیند (کمتر از ۳۷ هفته)
نوزادانی که به موقع به دنیا می‌آیند (۴۲ - ۳۷ هفته)
نوزادانی که بعد از این مدت به دنیا می‌آیند (بعد از ۴۲ هفته)

نوزادان نارس خود به دو گروه تقسیم می‌شوند؛ یک گروه که زیر ۳۲ هفته متولد می‌شوند، ریسک و خطر مرگ و میر در آن‌ها بسیار زیاد است که البته سیستم کنونی و پیشرفت‌های پزشکی باعث شده درصد زیادی از این نوزادان هم بتوانند زنده بمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوزدان به دنیا آمده بین ۳۲ تا ۳۷ هفته، نوزادان نارسی هستند که با مراقبت‌هایی که از آن‌ها انجام می‌گیرد، به سلامت بزرگ می‌شوند و مشکلی ندارند.

آیا جنین هشت ماهه زنده می‌ماند؟
نوزادانی که در هفته سی و دوم بارداری و قبل از آن به دنیا می‌آیند خطر مرگ و میر بالایی دارند، ولی امروزه به دلیل پیشرفت‌های پزشکی درصد زیادی از این نوزادان نارس زنده می‌مانند. برخی از پزشکان معتقدند که نوزادان زودرس که قبل از هفته سی و هفتم بارداری متولد می‌شوند، در معرض بالای خطر مرگ قرار دارند و آن دسته از نوزادانی هم که زنده می‌مانند دارای مشکلات جدی سلامت در طول زندگی آینده خود هستند.


با زایمان در هشت ماهگی، عموماً جنین به شکلی کامل رشد نکرده است. البته رشد ناکامل جنین همیشه به معنای وجود مشکل سلامت برای جنین نیست، بلکه در چنین مواردی لازم است جنین مدت بیشتری را در بخش مراقبت‌های ویژۀ نوزادان بیمارستان تحت نظر باقی بماند. اگر جنین در هشت ماهگی به دنیا بیاید باید در دستگاه قرار داده شود، زیرا ریه او کامل نشده و به درستی نمی‌تواند نفس بکشد.

رشد جنین هشت ماهه چگونه است؟
جنین در این ماه حدود دو و نیم کیلو وزن دارد و قدش حدود نوزده اینچ است. در آخر ماه هشتم، تمام اندام جنین به جز مغز و ریه کامل شده است. چربی در بدن بخصوص در اطراف بازوها تجمع کرده است. ناخن‌ها و مو‌های سر او نیز رشد کرده است. چشم‌ها و پلک‌ها در این ماه کامل شده است و جنین می‌تواند پلک بزند. در انتهای ماه هشتم بارداری فعالیت جنین نسبت به قبل کمتر می‌شود زیرا فضای کمتری برای فعالیت و حرکات او وجود دارد.

نوزادان نارس با چه مشکلاتی به دنیا می‌آیند؟

نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا می‌آیند، اندام‌هایشان نارس است.
تکامل نیافتگی اندام‌های نوزادان نارس، به این بستگی دارد که در کدام موعد از زمان‌هایی که ذکر شد به دنیا آمده باشند؛ قبل از ۳۲ هفتگی یا بین ۳۲ و ۳۷ هفتگی. میزان تکامل نیافتگی اندام‌ها در این دو گروه تفاوت دارد؛ بعضی کلیه، بعضی ریه، کبد، سیستم گوارشی و ....
این نوزادان، نمی‌توانند شیر را به راحتی هضم کنند بنابراین در تغذیه آن‌ها باید خیلی دقت شود. آن‌ها باید با انواع سرم تغذیه شوند و بعد کم‌کم و به میزان کم، شیر مادر دریافت کنند. مقدار شیر می‌تواند روز به روز بیشتر شود تا زمانی که دیگر نوزاد بتواند کالری‌ مورد نیازش را فقط از شیر مادر بگیرد.
از آنجا که ریه‌های نوزادان متولدشده پیش از موعد، هنوز به صورت تکامل نیافته است، مشکلات تنفسی در اکثر این نوزادان شایع است. به همین دلیل، ممکن است نیاز به استفاده از ونتیلاتور باشد؛ دستگاهی که به تنفس نوزاد کمک می‌کند.


در هشت ماهگی برای جنین در رحم چه اتفاقاتی رخ می‌دهد؟

جنین هشت ماهه مکیدن، بلعیدن و تنفس را یاد گرفته و می‌تواند یک الگوی خواب را در پیش بگیرد. ناخن‌های دست و پا‌های او در حال رشد کردن هستند. مو‌های جنین در این هفته در آمده، البته ممکن است در بعضی از کودکان هنوز شبیه به کرک‌های میوه هلو باشد. پوست او به تدریج با تجمع چربی زیر آن نرم و صاف شده و هنگام تولد شبیه نوزاد کامل است.
از این هفته به بعد ساعت خواب جنین منظم‌تر شده و به میزان خواب یک نوزاد نزدیک می‌شود. الگوی خوابیدن او بیشتر شبیه بزرگتر‌ها شده و مثل آن‌ها رویا می‌بیند.

چه زمانی جنین هشت ماهه را از بیمارستان ترخیص می‌کنند؟

پیش از این که نوزاد از بیمارستان مرخص شود، باید بتواند به راحتی نفس بکشد. همچنین ممکن است این نوزادان برای کنترل دمای نرمال بدن خود مشکل داشته باشند و در نتیجه باید دمای بدن آن‌ها را ثابت نگاه داشت. برای رفع این مشکل ممکن است نوزاد در دستگاهی به نام انکوباتور نگهداری شود. به طور کلی قبل از ترخیص نوزاد، علائم نوزاد بررسی می‌شود و در صورتی که نوزاد علائم نرمالی را نشان داد، پزشک دستور ترخیص او را امضا می‌کند.

عوارض زایمان زودرس بر جنین چیست؟

مشکلات ریوی
آسم
مشکلات تغذیه‌ای
مشکلات گوارشی
خونریزی داخل مغزی
عفونت‌های بیمارستانی به علت زیادماندن نوزاد در بیمارستان
حتی اگر نوزاد در دستگاه باشد، به این علت که بدون پوشش است، امکان انتقال عفونت زیاد است یا در هنگام تعویض سرم امکان آسیب به کودک افزایش می‌یابد.
بودن در محیط بیمارستان امکان ابتلا به عفونت بیمارستانی، تنفسی و مغزی را افزایش می‌دهد.
مشکلات قلبی- عروقی و کلیوی
کم‌خونی
زمانی که چنین نوزادی بزرگ می‌شود، ممکن است مشکلات بینایی و عقب‌افتادگی ذهنی و تحصیلی پیدا کند.
مشکلات شنوایی از دیگر مشکلات احتمالی نوزادان زودرس است.

چه مادرانی، احتمال تولد نوزاد نارس دارند؟

زنانی که مواد مخدر، دخانیات یا مشروبات الکلی مصرف می‌کنند.
زنانی که در سنین زیر ۱۸ سال یا بالای ۳۰ سال زایمان داشته باشند.
احتمال تولد نوزاد نارس، همچنین در دوقلو یا چندقلوزایی هم وجود دارد که با وزن کم به دنیا می‌آیند.
هرچه تعداد فرزندان یک مادر بیشتر باشد، احتمال این که دهانه رحمش زودتر باز شود و نوزاد زودتر از موعد به دنیا بیاید بیشتر است.
فعالیت‌های سنگین و نامناسب مادر


اگر نوزاد شما زودتر از موعد به دنیا آمده است و مشکلات داشتن جنین هشت ماهه و زایمان در هشت ماهگی را تجربه کرده‌اید، باید سعی کنید در برابر نوزاد خود خیلی صبور باشید. معده نوزاد در این دوران بسیار کوچک است و شما باید در روز‌های اول به دفعات متعدد، اما هر بار به میزان کم به او شیر بدهید تا به رشد و تکامل برسد.
به مادرانی که در دوران بارداری به سر می‌برند توصیه می‌کنیم از همه کارهایی که منجر به زایمان زودرس یا تولد نوزاد در ماه هشتم بارداری می‌شود، اجتناب کنند و شرایط محیطی و تغذیه‌ای و ... را برای داشتن یک جنین و نوزاد سالم و زایمان به موقع فراهم کنند. منبع: مجله اینترنتی ستاره

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه سلامتی جنین بارداری نوزاد نارس کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۰۳۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجوی آمریکایی در ۲ هفته/ حمایت‌ها از طرف جامعه دانشگاهی ایران ادامه دارد +تصاویر

شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا اعلام کرد بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر در کمتر از ۱۵ روز از آغاز اعتراض های دانشجویان حامی فلسطین بازداشت شده اند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فشار‌ها و جنایت‌های رژیم اشغالگر قدس در ۲۰۰ روز گذشته شدیدتر و دیوانه‌وارتر اعمال شده است به طوری که عمق شرارت این رژیم در این ۷ ماه بر همگان در سراسر جهان آشکار گردید. به دنبال همین مسئله جمعیت زیادی از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا و اروپا در حمایت از مردم مظلوم فلسطین به صحنه آمدند.

 

بر اساس بررسی‌های سی‌ان‌ان از دانشگاه‌ها و بیانیه‌های پلیس، بیش از ۴۰۰ معترض روز سه شنبه این هفته دستگیر شدند. از این تعداد، حدود ۳۰۰ نفر در دانشگاه کلمبیا و دانشکده سیتی کالج نیویورک دستگیر شدند.

سی ان ان همچنین برآورد کرد که به طور گسترده‌تر، بیش از ۱۵۰۰ نفر از ۱۸ آوریل در محوطه‌های دانشکده‌ها و دانشگاه‌های آمریکا بازداشت شده‌اند.

رئیس گشت پلیس نیویورک در پی یورش شب گذشته به دانشجویان در دانشگاه‌های نیویورک به ویژه دانشگاه کلمبیا و برخورد خشونت آمیز با دانشجویان حامی فلسطین و مخالف اسرائیل اعلام کرد: حدود ۳۰۰ نفر در دانشگاه کلمبیا و سیتی کالج نیویورک دستگیر شده‌اند.

 

دونالد ترامپ هدف اعتراضات را «انحراف توجه‌ها از مسئله مهاجرت در مرز مکزیک!» خوانده و شهردار نیویورک هم گفته که «این وضعیت باید همین حالا تمام شود» و آن را محصول «دخالت فتنه‌گران بیرونی!» خوانده است.

 

غزه مسئله‌ی اوّل دنیا است

رهبر انقلاب در دیدار روز گذشته خود با معلمان کشور درباره مسئله فلسطین و خیزش دانشجویان بیان کردند: فلسطین باید به صاحبان اصلی آن برگردد. عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچگاه مشکل غرب آسیا را حل نخواهد کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

رهبری اشاره به اعتراضات ضدصهیونیستی دانشجویان دانشگاه‌ها در دنیا، از جمله در آمریکا و اروپا که به ضرب‌وشتم و دستگیری شماری از آنها منجر گردید، گفتند: نگاه کنید به این دانشگاه‌های آمریکا؛ امروز باز در خبر‌ها میخواندم که چند دانشگاه دیگر اضافه شدند؛ در استرالیا، در کشور‌های مختلف اروپایی. یعنی ملت‌ها نسبت به مسئله‌ی غزه حساسند؛ این مسئله، مسئله‌ی اوّل دنیا است. نباید بگذاریم این مسئله از نگاه عمومیِ بین‌المللیِ مردم دنیا و از این مسئله‌ی اوّل بودن، خارج بشود؛ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند.

 

دانشجویان دانشگاه منچستر انگلیس هم به جنبش دانشگاه‌های آمریکایی پیوستند کد ویدیو دانلود فیلم اصلی تصاویر هوایی از دانشجویان تحصن کرده در حیاط دانشگاه کالیفرنیا کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

در ایران نیز تجمعات دانشجویی و حمایت اساتید دانشگاه از خیزش دانشجویان اروپایی و آمریکایی هم در صحن دانشگاه و هم در فضای هنر و رسانه ادامه دارد.

در برخی از دانشگاه‌ها دانشجویان همان روش‌های اعتراضی دانشجویان آمریکایی را در صحن دانشگاه اجرا کرده‌اند. مانند برپایی چادر به نشانه تحصن در دانشگاه صنعتی امیرکبیر.

 

اثری تازه از سوی بسیج دانشجویی با موضوع «نامه‌ای برای تو» در قالب نماهنگ منتشر شده است که به نامه رهبر انقلاب خطاب به جوانان اروپا و آمریکا اشاره دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

 

 جامعه اسلامی دانشجویان دانشکدگان هنر‌های زیبا نیز در دانشگاه تهران با برپایی نمایشگاه هنری نسبت به زنده نگهداشتن مسئله غزه اقدامی متفاوت انجام دادند.

دیگر خبرها

  • بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجوی آمریکایی در ۲ هفته/ حمایت‌ها از طرف جامعه دانشگاهی ایران ادامه دارد +تصاویر
  • تعیین فرصت ۶ ماهه برای پرداخت حق سهم شهرداری از اراضی الحاقی
  • از چند ماهگی به نوزاد ماست بدهیم ؟
  • گزارش‌زنده؛ پرسپولیس ۰ - سپاهان ۰
  • مس رفسنجان 0-0 گل گهر؛ گزارش زنده
  • گزارش زنده: هوادار ۰- صنعت نفت ۰
  • کروس: وینیسیوس یکی از بهترین بازیکنان دنیا است
  • دانش آموزان نقش مهمی در رفع مشکلات کشور دارند
  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)