Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا؛ «فریدون مجلسی»، دیپلمات سابق و تحلیلگر مسائل بین‌الملل، درباره اهمیت برجام برای سیاست خارجی ایران به خبرنگار برنا گفت: «برجام در حال حاضر ستون اصلی دیپلماسی ایران هست و می‌ماند. خود برجام البته خیلی موضوع عجیبی نیست. به هر حال 200 کشور در دنیا هستند که بدون برجام به حیات خود ادامه می‌دهند؛ اما اهمیت برجام برای ایران سلبی است و بدون آن ما با 6 قطعنامه شورای امنیت مبنی بر تحریم ایران روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاست خارجی ایران گرچه جنبه‌های فداکارانه دارد اما به هرحال نتیجه آن قطعنامه‌های شورای امنیت بوده است؛ چرا که قدرتهای بزرگ به آن می‌گویند به خطر انداختن صلح جهانی. از این رو از میان نرفتن برجام بسیار برای آنها مهم است.»

مجلسی با اشاره به سفر اخیر محمدجواد ظریف به هند گفت: «هند، برزیل، روسیه، چین و اتحادیه اروپا به همراه آمریکا قطب‌های اصلی اقتصاد جهانی هستند و هدف ظریف جست‌وجو برای پیدا کردن راه‌های تجارت با این قطب های بزرگ بدون آمریکا است. سفر به این کشورها در راستای این سیاست و یافتن شرکت هایی است که خیلی نگران رنجش ایالات متحده از مبادله با ایران نباشند. اما این نکته هم باید مورد نظر قرار گیرد که با تحریم‌های یکجانبه آمریکا، این مبادلات بدون دلار انجام می‌شود. مثلا هند با روپیه وارد معامله با ما می‌شود و نتیجه هم خرید اجباری کالاهای هندی به میزان نفت فروخته شده خواهد بود.»

مجلسی همچین سفر ظریف به پاکستان در اسفندماه سال گذشته را مهم ارزیابی کرد و گفت: «هدف از رابطه دیپلماتیک با این کشور دفع شر است؛ چرا که پاکستان کشوری همسایه است که کاملاً با آمریکا هماهنگ است و فراموش نکنیم پول عربستان سعودی در آنجا حکومت می‌کند. در کل نه تنها روی پاکستان نمی‌شود حساب کرد بلکه می‌بینیم که در مرزهای شرقی آسیب بسیاری از این کشور خورده‌ایم و هدف دیپلماسی ایران در خصوص این کشور کاستن از آسیب‌ها است.

این دیپلمات در ارتباط با پیشنهاد اروپا و فشار آمریکا درباره مذاکره بر سر برنامه موشکی گفت: «ما نسلی هستیم که زیر بمباران موشک‌هایی که از عراق می‌آمد، بودیم و جنگ را دیدیم. ما نسلی هستیم که قاطعانه فریاد زد موشک در برابر موشک. برنامه موشکی ایران باید حفظ و کشور نباید بی‌دفاع رها شود. من مصالحه بر سر برنامه موشکی را که معنایی جز خلع سلاح ندارد، جایز نمی‌دانم اما به موازات آن خوب است، در این خصوص در عرصه دیپلماسی و تبلیغاتی، از افکار عمومی جهانی حساسیت زدایی کنیم. دنیا باید بداند برنامه موشکی ما برای دفاع است.»

مجلسی همچنین عنوان کرد: ایران در میان کشورهایی محصور است که برخی از آنها سنگین‌ترین و پرخرج‌ترین برنامه‌های تسلیحاتی را دنبال می‌کنند و در مواردی مانند پاکستان حتی، سلاح و بمب هسته‌ای دارند؛ اما قدرتهای بزرگ حساسیتی در این خصوص ندارند.

مجلسی در رابطه با حفظ برجام به طرح پیوستن به FATF اشاره کرد و آن را برای حفظ برجام مفید دانست.

او گفت: «وقتی این طرح در مجلس مطرح شد، دیدیم که دلواپسان چه دلواپسی از خود نشان دادند. در صورتی که نفس پیوستن به این کنوانسیون و شفافیت مالی می‌تواند ما را از بسیاری بحران ها نجات دهد. بعضی می‌گویند فردا به هر بهانه‌ای به ما می‌گویند به گروه‌های تروریستی پول دادید؛ در صورتی که در این خصوص تنها معیار سازمان ملل است و هر کشوری ولو آمریکا به صرف اینکه گروهی را تروریستی بنامد، نمی‌تواند مانع کمک‌ها و ارتباطات مالی ما با کشورها، دولت‌ها و سازمانهایی شود که طبق قوانین بین‌المللی می‌توانیم با آنها رابطه مالی داشته باشیم.

فریدون مجلسی در کل تحرکات اخیر وزارت خارجه و سفرهای پی در پی وزیر امور خارجه را بسیار مثبت ارزیابی کرد و آن را دارای دو دستاورد مهم دانسته که می‌تواند در سیاست‌‌گذاری‌ها موثر باشد. یکی اینکه صدای ایران به گوش همه دنیا می‌رسد و دیگر اینکه در طرف مقابل صدای محدودیت‌ها، ظرفیت‌ها، خواست ها و نظرات کشورهای دنیا هم در ایران شنیده می‌شود.

این دیپلمات در پایان اضافه کرد: همچنین این موضوع باعث می‌شود تا در ایران واقعیت‌ها بیشتر به چشم بیایند. ما باید با دنیا قدری راه بیاییم تا دنیا نیز با ما راه بیاید. از طرف دیگر این دیپلماسی فعال نشان می‌دهد که ایران با کسی سر جنگ ندارد و تنها در پی احقاق حقوق و منافع خود است».

خبرنگار: زینعلی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران حقوق سازمان ملل عراق وزیر امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۰۷۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر آمریکا نبود اشغالگری اسرائیل در ۷ اکتبر پایان یافته بود

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر موسی ابومرزوق مسئول دفتر روابط بین الملل جنبش حماس در گفت و گو با شبکه تلویزیونی الاقصی تاکید کرد که ما با برنامه‌هایی مواجه هستیم که تمامی ملت فلسطین با وجود اختلاف در دستورالعمل‌ها باید در مورد آن به بحث و تبادل نظر بپردازند.

وی با اشاره به نشست گروه‌های مختلف فلسطینی که قرار است در چین برگزار شود، ابراز امیدواری کرد که این نشست به پایان شکاف میان این گروه‌ها منجر شود.

ابومرزوق با تاکید بر اینکه آمریکا با تمامی امکانات خود از اسرائیل حمایت می‌کند، خاطرنشان کرد که در دنیا برخی کانون‌های دیگر قدرت وجود دارد که ما به دنبال برقراری ارتباط با آنها هستیم.

وی با اشاره به اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی در ابتدای عملیات طوفان الاقصی تمام تلاش و مناسبات خود با کشورهای جهان را برای محکوم کردن حماس به کار گرفتند، ابراز داشت که میزان تخریب گسترده‌ای که در نوار غزه به وقوع پیوسته، در هیچ جنگی سابقه نداشته و همین موضوع باعث شده همه دنیا ضد اسرائیل به پا خیزند.

این عضو ارشد حماس اعلام کرد که شورای امنیت با مصوبه الزام آور خود نتوانست اسرائیل را متوقف کند، چرا که با سدی به نام آمریکا مواجه شد. اشغالگران چهره واقعی خود را در نسل‌کشی غزه نشان دادند و همین موضوع باعث شد دنیا در کنار ملت فلسطین قرار گیرد.

وی رژیم صهیونیستی را «خانه عنکبوت» توصیف کرده و گفت که این رژیم قدرت ایستادگی در برابر پایداری ملت ما را ندارد، ملت فلسطین در داخل مرزهای تاریخی خود حضور دارد و آینده فلسطین برای ملت فلسطین است.

ابومرزوق به جنبش دانشجویی صورت گرفته در آمریکا و دیگر کشورهای جهان اشاره و تاکید کرد که دنیا چهره واقعی اسرائیل را شناخته است. وی ادامه داد: بیش از ۸۵ هزار تن از بمب‌های آمریکایی بر روی مردم غزه ریخته شده است، اما ملت ما همچنان به اراضی خود پایبند است. در روز ۷ اکتبر اگر آمریکا و کشورهای غربی مداخله نمی‌کردند، اسرائیل شکست خورده بود و اشغالگری به پایان می رسید. با این وجود دشمن نتوانسته به هیچ یک از اهداف خود دست پیدا کند و حتی یک اسیر را [در عملیات نظامی] آزاد کند.

این عضو ارشد حماس با اشاره به اینکه شکست حماس یکی از اهداف اعلام شده دشمن بود، تاکید کرد که اتفاقی که رخ داده این است که امت عربی و اسلامی به شکل بی‌سابقه‌ای به حمایت از این جنبش پرداخته‌اند.

وی همچنین به تهدید رژیم صهیونیستی مبنی بر آغاز حمله به رفح پرداخته و گفت که اسرائیل از ورود به رفح می‌ترسد، چرا که در آنجا نیز دستاوردی جز شکست نخواهد داشت و چهره آن بیش از پیش رسوا خواهد شد. پیروزی در راه است و ما به وضوح پیروزی را مشاهده می‌کنیم.

این شخصیت فلسطینی با تاکید بر اطمینان نسبت به پیروزی، ابراز داشت که سرکردگان رژیم صهیونیستی دچار شکاف و اختلاف شده و به دنبال منافع ویژه خود هستند. سران اشغالگر به شکست در برابر حماس اذعان کرده‌اند اما نتانیاهو همچنان لجاجت به خرج می‌دهد. دولت آمریکا نیز مواضع خود را مبتنی بر منافع انتخاباتی خود دنبال می‌کند، لذا اظهارات متناقضی را طرح می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد هرگونه توافقی باید متضمن آتش‌بس دائمی باشد و حماس در تلاش است تا روسیه و ترکیه و چین را به عنوان تضمین کننده‌های توافق وارد عرصه کند.

کد خبر 6097790

دیگر خبرها

  • فیدان: تنش بین اسرائیل و ایران با حمله به سفارت آغاز شد
  • فیلم| پایان یک رقابت
  • بازدید دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از ایسنا
  • اگر آمریکا نبود اشغالگری اسرائیل در ۷ اکتبر پایان یافته بود
  • پایان کار بانوان ایران در تفنگ ۱۰ متر جام جهانی تیراندازی
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!
  • ردادی: مردم با حضور در انتخابات مجلسی قوی را رقم بزنند
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس
  • جذاب‌ترین بازی فصل والیبال دنیا: جنگ ستارگان