Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، «ولی آذروش» مدیرعامل هلدینگِ آتیه صبا که از زیرمجموعه‌های صندوق بازنشستگی کشوری‌ست، با حضور در خبرگزاری ایلنا به سوالاتی در ارتباط با تعامل شرکت‌های هلدینگ و صندوق بازنشستگی کشوری پاسخ داد.

به اعتقاد آذروش، شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری، اغلب زیان‌ده هستند و در شرایط فعلی، «خروج از بنگاه‌داری» راهکارِ مناسب و کارآمدی برای صندوق‌های بازنشستگی‌ست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

هولدینگ شما زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری است. صندوق بازنشستگی کشوری در حال حاضر مشکلات عدیده‌ای دارد؛ ضریب پشتیبانی آن ۱ است؛ درحالیکه طبق نظر کارشناسان اگر ضریب پشتیبانی صندوقی زیر ۵ باشد این صندوق در آستانه بحران قرار دارد. به عبارتی می‌شود گفت در حال حاضر فقط تامین اجتماعی است که تا حدودی وضعیت پایدار و متعادل دارد. در این شرایط شرکت‌داری و هولدینگ‌داری چه کمکی می‌تواند به صندوق بازنشستگی کشوری بکند و آیا می‌تواند آینده صندوق را از بحران نجات دهد؟ آیا شرکت‌داری می‌تواند صندوق بازنشستگی کشوری را از رسیدن به مرز «بحران حاد» یعنی شرایطی که نتواند مستمری‌های ماهانه را پرداخت کند، نجات بدهد؟

شاکله تشکیل این شرکت‌ها این بوده که این شرکت‌ها به نوعی از محل درآمد و سودشان بتوانند به صندوق‌ها برای پرداخت مستمری‌های بازنشستگان یاری برسانند ولی در حال حاضر این شرکت‌ها در مجموع فقط رقم بسیار ناچیزی می‌توانند به صندوق بازنشستگی کشوری در پرداخت مستمری‌ها کمک کنند. علت هم این است که شرکت‌هایی زیرمجموعه این صندوق هستند که یک زمانی از نظر مالی و سوددهی وضعیت مناسبی نداشتند و در بحث نقل و انتقال، دولت در قالب بدهی‌های خود این شرکت‌های مشکل‌دار را به صندوق واگذار کرد. در نتیجه باید گفت ساماندهی خودِ این شرکت‌های مشکل‌دار، دشوار و هزینه‌بر است. تعداد کمی از شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری مثل شرکت‌های پتروشیمی سودده هستند ولی اینها هم سوددهی‌شان به آن حد نمی‌رسد که بتوانند ماهانه مبلغ قابل توجهی به صندوق پرداخت کنند. در واقع شاید فقط پنج درصد پرداخت مستمری‌های صندوق از جانب این شرکت‌ها تامین می‌شود و مابقی نقدینگیِ مستمری‌ها از طریق کمک‌های دولت تامین می‌شوند که البته خودِ این هم یک مشکل اساسی است که باید ریشه‌یابی شود.

ماحصل این بحث این است که شرکت‌ها باید بتوانند ابتدا سرپا بمانند تا در مرحله بعد بتوانند برای صندوق مفید باشند. شرکت‌هایی که خودشان مشکل دارند، نمی‌توانند برای صندوق مثمرثمر باشند. پیش از این، بی‌تدبیری‌هایی انجام شده که باعث بروز مشکلاتی مثل انباشتگی نیروی انسانی و افزایش هزینه‌های سربار در این شرکت‌ها شده، لذا ابتدا باید تدبیری اندیشیده شود و از این شرایط خارج شوند و بتوانند در اولین قدم هزینه‌های خود را کاهش دهند. به دنبال این هستیم که این شرکت‌ها، هم از ماده ۱۴۱ خارج شوند و هم به سوددهی و وضعیت مطلوب برسند. اما همه‌ی اینها زمان‌بر است و باید به مرور زمان این اتفاقات بیفتد.

در حال حاضر شرکت‌های هلدینگ شما چند درصد و تا چه حد برای صندوق بازنشستگی کشوری مفید هستند؟ آیا شما هم از این دست شرکت‌های زیان‌ده دارید؟

ما شرکت‌های زیان‌ده بزرگی داریم مثل شرکت «آپادانا سرام» که زمانی که این شرکت را تحویل گرفتیم، زیان انباشته‌ی بسیار بالا و سنگینی داشت و مشکلات عدیده‌ای را هم برای صندوق ایجاد کرد. هم بحث تولید این شرکت و هم زیان انباشته آن و هم بحث بدهی‌های آن به دارایی و تامین اجتماعی و سایر نهادها دچار مشکل بود و طبیعی است که ساماندهی این شرکت، وقت و هزینه بسیاری می‌خواهد. درواقع ما به دنبال واگذاری این دست شرکت‌ها هستیم. شرکت‌هایی که نتوانند سر پای خودشان بایستند قطعا نمی‌توانند به جای دیگری کمک کنند. باید گفت فقط تعداد انگشت‌شماری از شرکت‌های هلدینگ ما سودده هستند و به سوددهی نسبی رسیده‌اند؛ البته اینها هم کمک آنچنانی به صندوق نتوانستند بکنند چراکه از محل درآمدها و سودی که داشتند برای بازسازی و ادامه حیات خودشان هزینه شده است.

آیا شما ماهانه و به صورت مستمر به صندوق بازنشستگی کشوری، سود پرداخت می‌کنید؟

نه، ما به صورت ماهانه برای صندوق درآمدزایی نداریم. قبلا گفتم که شرکت‌های ما متاسفانه در وضعیتی هستند که خودشان نیازمند کمک هستند تا بتوانند سرپا بمانند. به عنوان مثال بر مبنای استانداردهای موجود برخی از شرکت‌های ما بالای ۵۰ درصد نیروی انسانی مازاد دارند؛ مثل شرکت آسمان و یا آپادانا سرام. این نیروی انسانی در یک برهه‌ای از زمان به عناوین مختلف به کار گرفته شده‌اند که بعضا نه تخصص لازم را دارند و نه کارایی و کارآمدی لازم را دارند. فقط آمده‌اند آنجا و مشغول شده‌اند و خودِ اینها هزینه‌های بسیار بالایی برای شرکت‌هایمان دارند. مثلا وقتی در یک روز ۵۰۰ نفر فقط در شرکت آسمان استخدام می‌کنند تبعات بسیار سنگینی در ادامه روند کار این شرکت ایجاد خواهد شد. شرکت‌های مختلف اینچنینی در زیرمجموعه مدیریتی ما بسیار هستند. خب ما همین که این شرکت‌ها را سرپا نگه می‌داریم و به نوعی روند تولید و افزایش تولید آنها را مدیریت می‌کنیم خودِ این کار، کار سختی است. خب طبیعی است که دیگر نمی‌توانیم سود ماهیانه به صندوق بپردازیم.

اگر بخواهیم مساله را در سطح کلی‌تر نگاه کنیم، در این فضای کلان اقتصاد با وجود تحریم‌ها و کمبود مواد اولیه تولید، گران بودن مواد اولیه و بالا بودن سربار تولید و بسیاری مشکلات دیگر، آیا به طور کلی شما برای صندوق‌های بازنشستگی که در شرایط فعلی به هیچ وجه در وضعیت خوبی هم نیستند، شرکت‌داری را مناسب می‌دانید یا خیر؟

در این زمینه، دولت تاکید بسیار داشته و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این زمینه بخشنامه صادر کرده که بر مبنای سیاست‌های کلان دولت، صندوق‌ها باید از بنگاه‌داری خارج شوند. این سیاست به نظرم سیاست بسیار خوبی است؛ این استراتژی بسیار شایسته و مناسب است و بایستی به مرور زمان اتفاق بیفتد چراکه شرکت‌هایی که زیان‌ده هستند قطعا مشتریان آنچنانی هم نخواهند داشت. پس باید این شرکت‌ها را ابتدا به وضعیت نسبتا مطلوبی برسانیم بعد بتوانیم بحث واگذاری آنها را دنبال کنیم. در کل سیاست ما خروج از بنگاه‌داری است و سرمایه‌گذاری‌هایی که بعضا بدون توجیه فنی، اقتصادی و یا حتی زیست محیطی صورت گرفته بایستی چاره‌یابی شوند. یکسری از این حرکت‌ها در  بخش سرمایه‌گذاری بدون تدبیر صورت گرفته که مشکلات عدیده‌ای را برای شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری ایجاد کرده که اینها همه دلیل مضاعفی در روند بحرانی شدن اوضاع هستند.

ما برنامه‌ریزی، جهت‌گیری و سیاست‌گذاری خود را بر مبنای استراتژی سال جاری که نامگذاری آن هم حمایت از کالای ایرانی است، پیش می‌بریم و قطعا بر این اعتقاد هستیم که سرمایه‌گذاری‌های خارج از چهارچوب که متاسفانه یک زمانی در مجموعه اتفاق افتاده باید کنار زده شوند و مجموعه‌ی صندوق، از وضعیت فعلی خارج شود و باید  براساس مقررات و استراتژی‌های بلندمدت، کارها پیش برود. علاوه بر این در حال شناسایی شرکت‌ها هستیم؛ هم برای واگذاری و هم برای اجرای بحث خروج از بنگاه‌داری که بتوانیم شرکت‌های زیان‌ده و کم‌بازده را به خوبی واگذار کنیم.

در پایان، در ارتباط با امکانات و سرویس‌هایی که در بخش تور و جهانگردی به بازنشستگان کشوری ارائه می‌دهید، توضیحاتِ مختصری ارائه بفرمایید.

برای بازنشستگان کشوری سفرهای تفریحی تقریبا رایگان ترتیب دادیم که مثلا سه روز همراه خانواده به مشهد  مقدس می‌روند و در هتل‌های ما اقامت می‌کنند. ما این هتل‌ها و امکانات را در اختیارشان قرار می‌دهیم بدون اینکه هزینه‌ای دریافت کنیم. این هزینه از طریق صندوق بازنشستگی کشوری برای همه بازنشستگان پرداخت می‌شود. در مناسبت‌های خاص نیز تخفیفات ویژه‌ای را به بازنشستگانی که از هتل‌های خودمان استفاده کنند، ارائه می‌دهیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بازنشستگان کشوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۰۷۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان خصوصی سازی، ابراهیم بازیان با تبریک روز جهانی کار و کارگر و هفته کار و کارگر اعلام کرد: تعداد ۵ میلیارد و ۲۲۱ میلیون و ۶۲۷ هزار و ۷۱۰ سهم متعلق به ۶۴ هزار و ۱۶۱ نفر در ۱۵۴ شرکت که در سال‌های قبل واگذار شده بود، از وثیقه آزاد و سهام به نام کارگران منتقل شده است.

وی ادامه داد: با توجه به سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظور تامین عدالت اجتماعی، تشویق اقشار مردم به پس‌انداز و سرمایه‌گذاری و بهبود درآمد خانوار و در اجرای تبصره (۳) ماده «۲۰» قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تعداد ۳۰۵ میلیون و ۸۹۳ هزار و ۵۶۲ سهم دولت در ۱۰ شرکت مشمول واگذاری به ۳۰۰۸ نفر از کارکنان و کارگران شاغل و بازنشسته به عنوان سهام ترجیحی واگذار شده است.

سرپرست سازمان خصوصی سازی افزود: مطابق مقررات، واگذاری سهام ترجیحی به صورت صد درصد اقساط با مدت ۱۰ سال صورت می‌گیرد و بهای سهام واگذار شده از محل سود سهام مورد واگذاری پرداخت می‌شود.

ارایه تخفیف قیمتی در واگذاری سهام ترجیحی به کارگران

بازیان در بخش دیگری از سخنان خود، از برنامه دولت برای حمایت از کارگران خبر داد و گفت: دولت در نظر دارد با هدف حمایت از کارگران؛ قیمت سهام ترجیحی شرکت‌های قابل واگذاری را با اعمال تخفیف به آنها واگذار کنند.

وی اضافه کرد: کلیات این پیشنهاد به تصویب هیات واگذاری رسیده و پس از تصویب جزئیات و طی مراحل قانونی، در واگذاری سهام ترجیحی مبنای عمل قرار خواهد گرفت.

سرپرست سازمان خصوصی سازی از یک تصمیم دیگر هیات واگذاری خبر داد و گفت: به موجب تصمیم دیگر هیات واگذاری، سهام ترجیحی مستقل از سهام بلوکی به کارکنان واگذار خواهد شد و بر این اساس کارکنان شرکت مشمول واگذاری، صرف‌نظر از فروش یا عدم فروش سهام بلوکی؛ قبل از خرید سهام توسط بخش خصوصی، سهامدار شرکت محل اشتغال خود خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج چقدر زیان ساخت؟
  • خروج شرکت ستاد معاینه فنی خودروهای تهران از شمول ماده 141 قانون تجارت
  • نشست رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال برگزار شد
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • سقف ۱۵ میلیارد تومانی تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت هوانوردی