Web Analytics Made Easy - Statcounter



ناصر ایمانی، تحلیلگر اصولگرا می گوید: آقای ولایتی تلاش دارند همواره حرف نویی داشته باشند و توجهات را به خودشان جلب کنند البته خیلی از شخصیت ها این گونه اند. وقتی چنین بحثی در میان باشد ممکن است آقایان محترم و عالیجنابان کمتر به شرایط و مقتضیات زمانی توجه کنند.

ایمانی در گفت و گو با انتخاب، درباره اظهارات اخیر علی اکبر ولایتی و انتقادات بی سابقه او از برجام گفت: آقای ولایتی قبلا هم انتقاداتی نسبت به برجام، مذاکرات و اجرای آن داشتند البته نه در ان اندازه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صحبت های اخیر ایشان نسبتا تندتر از گذشته است اما نه اینکه 180 درجه چرخیده باشد. البته موضع قبلی ایشان موضع آقای سعید جلیلی نبوده اما موضع آقای روحانی هم نبوده است.

او اضافه کرد: رهبری اخیرا تاکید کردند که موضوع موافق و مخالف برجام و اینکه «دیدید گفتم» و از این موضع گیری ها به راه نیندازیم. از این نظر، صحبت های ولایتی، با آن بیاناتی که رهبری طرح کردند همخوانی نداشت. البته این موضوع بدون در نظر گرفتن محتوای صحبت های ولایتی و درست یا نادرست بودن آن است. اما از نظر ضرورت زمانی، این زمان جای طرح این صحبت ها نبود.

ولایتی مانند خیلی ها می خواهد توجهات را به خودش جلب کند تا در جامعه سیاسی و یا خبری اتفاقی بیفتد / این عالیجنابان توجه ندارند که این مطالب ممکن است به لحاظ زمانی و مقتضیات کشور به مصلحت نباشد / الان چه زمان طرح این انتقادات درباره برجام است؟ / مقایسه برجام با ترکمانچای برای مشاور بین الملل رهبری، امر مطلوبی نیست

این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: انتقادم نسبت به موضع آقای ولایتی از همین بعد است نه از نظر محتوا. وگرنه بنده هم در همان زمان مذاکرات، بارها و بارها به دولت به عنوان خیرخواه مطرح می کردم که گره زدن اقتصاد کشور به برجام، کار عاقلانه و صحیحی نیست که همین موضوع در صحبت های چند روز رهبری هم به تفصیل مطرح شد.

او با اشاره به زمان طرح انتقادات ولایتی گفت: این انتقاد درست است اما با توجه به فرمایش رهبری، الان چه زمان طرح این انتقادات است؟

ایمانی افزود: آقای ولایتی نسبت به مجلس هم انتقاداتی داشتند که البته گفتند این موضوع در کمیسیون ها رسیدگی شد اما چه رسیدگی ای که اگر درست انجام می شد امروز این مشکلات را نداشتیم. در آنجا هم بحث متن فارسی را مطرح کردند که البته گریز معناداری به ترکمانچای زدند که شنونده برداشت نمی کند که یکی از نقاط ضعف برجام، نداشتن متن فارسی بود بلکه برداشت می کند که برجام با ترکمانچای مقایسه شده است و این امر مطلوبی در حد مشاور بین الملل رهبری نیست.

او درباره این موضوع که آیا ولایتی در حال بازسازی چهره خود در جریان اصولگرایی است، گفت: تصور این را ندارم که ولایتی بخواهد خود را به جریان اصولگرا نزدیک کند. ایشان مواضعی دارد که جریان اصولگرا این مواضع را خیلی نمی پسندد. در گذشته هم آقای دکتر ولایتی حرکات و مواضعی مانند انتخابات 92 داشتند که جریان اصولگرا نسبت به آن توجیه نیست و نمی پسندد. بحث این است که خود ایشان به لحاظ فردی می خواهند حرف های نویی داشته باشند.

ایمانی درباره موضوع تلاش ولایتی برای سلب مسئولیت از خود درباره برجام گفت: البته ایشان در برجام نقش داشتند. ولی توجه کنیم که آقای جلیلی هم عضو رسمی و دارای رای شورای عالی امنیت ملی است و این به معنای سلب مسئولیت نیست. بالاخره اعضای این شورا مواضع خودشان را داشته و بعضا اختلاف نظرهای جدی هم دارند.

این تحلیلگر اصولگرا گفت: آقای ولایتی تلاش دارند همواره حرف نویی داشته باشند و توجهات را به خودشان جلب کنند البته خیلی از شخصیت ها این گونه اند. وقتی چنین بحثی در میان باشد ممکن است آقایان محترم و عالیجنابان کمتر به شرایط و مقتضیات زمانی توجه کنند. درست است که می خواهند مطلب و نظر خودشان را بگویند که در جامعه سیاسی و یا خبری اتفاقی بیفتد اما توجهی ندارند این مطالب ممکن است به لحاظ زمانی و مقتضیات کشور به مصلحت نباشد.

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۰۸۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!

«برجام صرفاً یک مخدر بود که حواس مسئولین را از تحولات پرت کرد. برجام هویت دولت قبل است و به همین دلیل نمی‌خواهند شکست آن را بپذیرند. بدفهمی دولت روحانی از پدیده تحریم باعث از دست رفتن دهه۹۰ شد».

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، اخیرا در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد به بیان نقاط ضعف و قوت دهه نود پرداخت و در حالی که بیان می‌کرد دهه نود، بدترین دهه مردم ایران بوده، به تعریف و تمجید درباره برجام پرداخت. در واکنش به این اظهارات، مسعود براتی کارشناس مسائل اقتصادی به رجانیوز گفت: برخی از صحبت‌های آقای جهانگیری درباره وضعیت اقتصادی و تحولات دهه ۹۰ قابل‌قبول و برخی تحلیل‌ها غیرواقعی هستند. دهه ۹۰ دهه گمشده اقتصاد ایران است، اما آقای جهانگیری به دلایل این گمشدگی اشاره نکردند. بر خلاف آن چیزی که مدنظر آقای جهانگیری است که برجام توانست شرایط اقتصادی جامعه را متحول کند، اتفاقاً نوع مواجهه دولت‌های یازدهم و دوازدهم در بحث تحریم‌ها و مسیری که انتخاب شد، یعنی مسیر مذاکره برای رفع تحریم‌ها، بدون شک اثر خیلی جدی در گم‌شدن دهه ۹۰ در اقتصاد ما داشته است.

آن چیزی که متأسفانه در دهه ۹۰ اتفاق افتاد، بدفهمی از پدیده تحریم، از نحوه کارکرد تحریم و از جایگاه تحریم در سیاست خارجی آمریکا و اهداف خصمانه‌ای بود که دولت آمریکا در قبال ایران دنبال کرد و برنامه‌هایی که علیه مردم ایران داشت. این بدفهمی سبب شد که راه اشتباهی انتخاب شود و این راه اشتباه باعث شد که ما دهه ۹۰ را برای رشد اقتصادی و استحکام اقتصادی از دست بدهیم. این نکته‌ای است که آقای جهانگیری اصلاً به آن اشاره نکرده است.

از طرفی ایشان در بحث اقتصادی برجام اغراق‌هایی هم کرده است. البته برجام آورده‌ها و نتایجی داشته، اما نه آن چیزی که به‌صورت اغراق گونه بیان شود. مهم‌ترین آورده برجام فروش فیزیکی نفت ایران و بازگشت سطح فروش نفت به قبل از تحریم‌ها بود که در سال‌های ۹۵ و ۹۶ اتفاق افتاد. نوع تعاملات اقتصادی خارجی ایران به‌گونه‌ای شد که کاملاً نسبت به بازگشت تحریم‌ها آسیب‌پذیر شد و لذا هر چند شاهد رشد نفتی خوب در سال ۹۵ بودیم، اما این رشد در سال ۹۶ رخ نداد، چون مهم‌ترین متغیر آن نفت بود و یک‌بار اتفاق افتاد و وقتی در سال ۹۷ با تحریم‌ها مواجه شدیم و خروج آمریکا از برجام اتفاق افتاد، دو سال پیاپی رشد منفی را تجربه کردیم که کل آن رشد مثبت را به محاق برد و در مجموع دهه ۹۰ برای ما دهه درجازدن محسوب می‌شود.

برجام نتوانست مشکلات ما را با دنیا رفع‌ و رجوع کند، بلکه صرفاً یک مسکن موقتی بود و بیشتر برای ما نقش مخدر را ایفا کرد و ما نسبت به روندهایی که برای ما تهدید بودند، چه در منطقه و چه در سطح جهان، بی‌توجه شدیم و حتی به توسعه زیرساخت‌های تحریم که در دولت اوباما و بعد ترامپ انجام شد؛ از جمله راه‌اندازی مرکز هدف‌گیری تأمین مالی تروریسم در منطقه خلیج‌فارس در کشور عربستان توجه نکردیم. قانون کاتسا که توسط کنگره آمریکا تصویب شد، برای ما امر مهمی تلقی نشد و به آن توجه نکردیم و ضرباتی هم که در سال‌های ۹۷ و ۹۸ بر ما وارد شدند، ماحصل همین بی‌توجهی‌ها بودند، لذا نه‌تنها مشکلی از ما حل نشد، بلکه ما را در یک خلسه و فضای ناهشیاری قرارداد که آسیب آن را دیدیم. این ادعا که برجام در جذب سرمایه‌گذاری خارجی موفق بوده، با آمارهای موجود تطابق ندارد. در سال‌های ۹۵ و ۹۶ که سال اجرای برجام است، روی کاغذ رشد سرمایه‌گذاری خارجی رخ ‌داده، اما در واقعیت طرح‌هایی که عملیاتی شدند و سرمایه‌های که به‌صورت واقعی وارد کشور شدند، اعداد بسیار کمی هستند که نشان می‌دهند سرمایه‌گذاران نتوانستند اعتماد کنند و ریسک تحریم‌ها کماکان برقرار بوده است؛ لذا در سال ۹۵ زیر ۲ میلیارد دلار تحقق سرمایه‌گذاری خارجی رخ‌ داده و در سال ۹۶ هم همین حدود بوده است؛ درصورتی‌که در دوره آقای رئیسی در سه سال اخیر اعداد بسیار قابل‌توجهی ثبت شده‌اند که در مسیر اجرا قرار دارند. برای مثال در سال ۱۴۰۲ مبلغ سرمایه‌گذاری طبق اعلام رسمی متولی امر ۵.۵ میلیارد دلار بوده است.

علت دفاع آقای جهانگیری از برجام این است که مهم‌ترین ایده دولت آقای روحانی مذاکره بود و نتیجه آن که برجام باشد، هویت آنها را می‌سازد. طبیعی است که از آن دفاع و طبیعتاً تمام تحلیل‌های خودشان را به این سمت معطوف کنند که برجام اتفاق مهمی بوده و تجویز فعلی‌شان هم برجام باشد. ناموفق بودن این مسیر و عدم توفیقاتش برای همه ایرانی‌ها شفاف و تثبیت شده است.

دیگر خبرها

  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! /جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود/از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی
  • پس از انتقادات فراوان: وی‌اِی‌آر در سوئد اجرا نمی‌شود!
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • جواب پوچتینو به انتقادات: من همه‌‎کاره چلسی نیستم!
  • درخشش چهره محبوب فوتبال یکسال‌ بعد از خانه‌نشینی | تیم ناکام، پرتشنج و هرج و مرج زده در کوتاه‌ترین زمان احیا شد
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • این لاک پشت فکر جالبی برای کند بودن خودش کرده! (فیلم)