Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ چندی پیش سیگار‌هایی که شبیه به خودکار و از باتری، دستگاه بخارساز و ماده معطر تشکیل شده بودند در  میان برخی جوانان رواج پیدا کرد،  بنابر چنین  شرایطی مردم تصمیم گرفتند که این سیگار‌ها را جایگزین سیگار‌های معمولی کنند.

سیگار الکترونیکی (ویپ) وسیله‌ای سرطان‌زاست که سلامتی افراد را به خطر می‌اندازد و نه تنها کمکی به ترک سیگار نمی‌کند بلکه اعتیاد و وابستگی به مواد دخانی را هم به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمار منتشر شده از طرف وزارت بهداشت چهار درصد زنان سیگار مصرف می‌کنند؛ برای بررسی سیگار الکترونیکی و اینکه مصرف این وسیله چه خطرهایی را برای افراد به دنبال دارد با علیرضا نوروزی روانپزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد و حسین شیخ مددکار خانواده گفت‌وگو‌هایی را انجام دادیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

 ساختمان سیگار الکترونیکی

علیرضا نوروزی روانپزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛  درباره ساختمان سیگار الکترونیکی اظهار کرد: این وسیله حدود ۱۰ تا ۲۰ سال است که در بازار وجود دارد و از یک محفظه‌ای که داخل آن نیکوتین است که به آن کارتریج گفته و یک کویل که به کمک باتری حرارت در آن ایجاد می‌شود، تشکیل شده است؛ این حرارت وقتی در کنار کارتریج قرار می‌گیرد باعث تولید بخار می‌شود و فرد این بخار حاوی نیکوتین  را وارد بدنش می‌کند.

 آیا مصرف سیگار الکترونیکی اعتیادآور است؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا مصرف سیگار الکترونیکی اعتیادآور است یا خیر، بیان کرد: سیگار الکترونیکی حاوی نیکوتین بوده بنابراین مشابه سایر محصولات حاوی نیکوتین اعتیادآور است و وابستگی را در افراد ایجاد می‌کند.

این روانپزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد افزود: سیگار الکترونیکی زمان کوتاهی است که در بازار وجود دارد بنابراین در بسیاری از پژوهش‌ها این وسیله مورد بررسی قرار نگرفته است و نمی‌توانیم درباره ضرر‌های این محصول نظر قطعی بدهیم، اما طبق اطلاعات موجود مواجهه با نیکوتین به تنهایی بدون اینکه همراه با دود یا سایر مواد شیمیایی باشد سرطان‌زاست؛ از سوی دیگر رویارویی با نیکوتین خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را هم افزایش می‌دهد.

نوروزی تاکید کرد: امروزه صنایع تولید کننده تنباکو  به روش‌های گوناگون سیگار الکترونیکی را به بازار معرفی می‌کنند و آن را کم خطرتر از سیگار معمولی جلوه می‌دهند؛ سیگار الکترونیکی می‌تواند موجب آغاز وابستگی به نیکوتین شود بنابراین وقتی افراد به علل گوناگون به این وسیله دسترسی ندارند به مصرف سیگار روی می‌آورند.

وی تصریح کرد: متاسفانه در ایران نظارت کافی بر سیگار‌های الکترونیکی وجود ندارد در نتیجه نمی‌توانیم بگوییم که با هر یک پُک که فرد به سیگار الکترونیکی می‌زند چقدر با نیکوتین و سایر مواد سمی روبرو می‌شود.

 نیکوتین؛ ماده‌ای فوق‌العاده سمی

این روانپزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد با اشاره به سمی بودن نیکوتین گفت: نیکوتین ماده‌ای فوق‌العاده سمی است که در اوایل قرن گذشته میلادی از آن برای نابودی آفات نباتی استفاده می‌شد؛ اگر نیکوتین به شکل تصادفی وارد بدن کودکان شود مسمومیت‌های شدید و کشنده را ایجاد می‌کند.

 آیا با سیگار الکترونیکی می‌توان سیگار معمولی را ترک کرد؟

وی درباره اینکه آیا سیگار الکترونیکی می‌تواند جایگزین ترک سیگار شود، گفت: طبق بررسی‌های انجام شده سیگار الکترونیکی ابزار مناسبی برای ترک سیگار نیست زیرا افرادی که سیگار الکترونیکی را جایگزین سیگار معمولی می‌کنند پس از مدتی دوباره به مصرف سیگار روی می‌آورند و احتمال موفقیت آنها برای ترک کامل سیگار افزایش پیدا نمی‌کند؛ برای ترک سیگار به مداخلات روان‌درمانی و روانشناختی نیاز است. 

علت روانی سیگار کشیدن

حسین شیخ مددکار خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره علت روانی سیگار کشیدن اظهار کرد: کودک درون هر انسانی در دوران کودکی باید یک تا چند مرحله را طی کند؛ یکی از این مراحل با لب فرد در ارتباط است که شخص باید بتواند این مرحله را از طریق شیر خوردن از بدو تولد تا سه سالگی بپیماید بنابر این اگر فرد نتواند از این مرحله به شکل کامل عبور کند این نیاز همیشه با فرد همراه است و تمایل دارد که آن را به طرق گوناگون برطرف کند.

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۱۰۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، افزایش مستمر قیمت کالاها و خدمات در اقتصاد را تورم می‌گویند که وجود تورم بالا، بی‌ثبات و ماندگار در هر اقتصادی مشکلات متعددی را ایجاد می‌کند، از جمله آن می‌توان به کاهش قدرت خرید و رفاه خانوارها، کاهش ارزش پول ملی، افزایش نااطمینانی به آینده و کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری اشاره کرد. تورم در ایران دلایل مختلفی دارد از نوسانات ارزی تا نقدینگی اما یکی از عوامل کمتر مورد توجه مسئله انتظارات تورمی است.
 
 انتظارات تورمی یعنی پیش‌بینی از میزان تورم در آینده که منجر به تصمیم گیری در حوزه های مثل قیمت گذاری، ‌ خرید و فروش و ... می‌شود. انتظارات تورمی تحت تاثیر اخبار و رویدادها تغییر می کند، خوش بینی به آینده میتواند منجر به کاهش تورم شود و بدبینی نسبت به آینده بر آتش انتظارات تورمی می‌دمد. بنابراین برای هر سیاست گذاری شناخت این انتظارات تورمی و عوامل موثر بر آن اهمیت دارد.
 
عوامل موثر بر قیمت ارز از نظر مردم

در این راستا اخیرا مرکز افکار سنجی سرمایه گزارشی از نتایج نظرسنجی از مردم در زمینه انتظارات تورمی منتشر کرده است. این مرکز نظرسنجی با جامعه نمونه ۱۰۵۹ نفر از شهروندان سراسر کشور در فروردین ۱۴۰۳ انجام داده است. طبق این گزارش ۲۳/۸ درصد از شهروندان با بیشترین میزان معتقدند که جنگ با اسرائیل بیشترین تاثیر را بر افزایش قیمت ارز در سال ۱۴۰۳ خواهد داشت، ۲۱ درصد عنوان کردند که انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا بر افزایش قیمت ارز اثرگذار است. همچنین ۱۹/۲ درصد درگیری سیاسی قوا را موثر دانسته، ۱۸/۴ درصد گفته‌اند افزایش قیمت بنزین و سوخت، ۱۶/۱ درصد حذف ارز ترجیحی و ۱/۵ درصد هیچ کدام از این موارد را در افزایش قیمت ارز موثر ندانسته‌اند.

عوامل موثر بر قیمت مسکن

در بخش دیگری از این گزارش به پاسخ و نتیجه پرسش دیگری از مردم مبنی بر اینکه کدام یک از عوامل بیشترین تأثیر را بر افزایش قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ می‌گذارند، پرداخته شده است.
 
طبق بررسی‌های انجام شده ۲۱/۳ درصد از شهروندان با بیشترین میزان معتقدند که افزایش قیمت بنزین و سوخت بیشترین تاثیر را بر افزایش قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ خواهد داشت، ۱۹/۹ درصد عنوان کردند که حذف ارز ترجیحی بر افزایش قیمت مسکن اثرگذار است، ۱۹/۴ درصد درگیری سیاسی قوا را موثر دانسته، ۱۸/۵ درصد گفته‌اند جنگ با اسرائیل، ۱۷/۹ درصد انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا و ۳ درصد هیچ کدام از این موارد را در افزایش قیمت مسکن موثر ندانسته‌اند.

عوامل موثر بر افزایش طلا و سکه

۲۴/۱ درصد از شهروندان با بیشترین میزان معتقدند که جنگ با اسرائیل بیشترین تاثیر را بر افزایش قیمت طلا و سکه در سال ۱۴۰۳ خواهد داشت، ۲۱/۵ درصد عنوان کردند که انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا بر افزایش قیمت طلا و سکه اثرگذار است. همچنین آنها ۱۸/۶ درصد حذف ارز ترجیحی را موثر دانسته و ۱۷/۲ درصد گفته‌اند افزایش قیمت بنزین و سوخت، ۱۶/۶ درصد درگیری سیاسی قوا و ۲ درصد هیچ کدام از این موارد را در افزایش قیمت طلا و سکه موثر ندانسته‌اند.

عوامل موثر بر قیمت خودرو

علاوه موارد گفته شده موضوع خودرو و پیش بینی از عواملی که می‌تواند در سال جاری بر افزایش قیمت آن تأثیر بیشتری داشته باشد هم در این گزارش اشاره شده است که طبق نظرسنجی انجام شده ۲۲/۱ درصد از شهروندان با بیشترین میزان معتقدند که افزایش قیمت بنزین و سوخت بیشترین تاثیر را بر افزایش قیمت خودرو در سال ۱۴۰۳ خواهد داشت، ۲۰/۸ درصد عنوان کردند که حذف ارز ترجیحی بر افزایش قیمت خودرو اثرگذار است، ۱۸/۴ درصد انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا را موثر دانسته، ۱۸/۳ درصد گفته‌اند جنگ با اسرائیل، ۱۷/۸ درصد درگیری سیاسی قوا و ۲/۶ درصد هیچ کدام از این موارد را در افزایش قیمت خودرو موثر ندانسته‌اند.

دیگر خبرها

  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت ۱۴۰۳
  • عکس/ ترور با لباس زنانه!
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز
  • روش های موثر برای از بین بردن آسیب‌های ناشی از بدخوابی
  • کشف سیگار‌های قاچاق در بهاباد
  • پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو
  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!