Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@07:22:54 GMT

روزه داری در گرمای شدید در کراچی

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۱۱۶۹۳

روزه داری در گرمای شدید در کراچی

پاکستان - ایرنا - دمای هوای شهر کراچی پاکستان به 46 درجه سانتیگراد و رطوبت آن به مرز هشدار دهنده 55 درجه رسید تا روزه داری در این شهر با سختی های زیادی همراه شود.

به گزارش روز جمعه ایرنا، بر اساس سرشماری سال 2017 میلادی، شهر کراچی به عنوان بزرگترین و پرجمعیت شهر پاکستان، 15 میلیون نفر جمعیت دارد، این در حالی است که پیش از این در رسانه ها و مطبوعات گفته می شد، جمعیت این شهر به مرز 20 میلیون نفر رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چند روز پیش افزایش دمای هوا به 44 درجه سانتیگراد و رطوبت به بالای 50 درصد در شهر بندری کراچی به مرگ 65 شهروند این شهر منجر شد.
ژوئن سال 2015 میلادی (سال 1394 شمسی) نیز بیش از دو هزار تن در شهر کراچی و دیگر مناطق ایالت سند در جنوب پاکستان در نتیجه گرمای 49 درجه جان خود را از دست دادند.
گرمای شدید هوا، همزمانی آن با ایام روزه داری مردم در ماه مبارک رمضان و قطعی طولانی مدت برق در این شهر باعث شده تا بخش زیادی از مردم این شهر، ایام سحر و افطار را با بی برقی سپری کنند.
همچنین گرمای شدید هوا در شهر کراچی سبب شده تا مردم این شهر برای فرار از گرما، با پاشیدن آب به خود و شنا در دریا کمی از شدت گرما بکاهند.
برخی گروه های مردمی نیز با پاشیدن آب و در اختیار گذاشتن پارچه های خیس به مردم کمک می کنند.
به گفته کارشناسان هواشناسی پاکستان، اگر در کنار افزایش دمای هوا، میزان رطوبت نیز از مرز 60 درجه بگذرد مردم باید تدابیر ویژه ای برای در امان ماندن از گرمازدگی اتخاذ کنند.
'راشد عباس' از مسئولان سازمان هواشناسی شهر کراچی پاکستان گفت: عوامل اصلی افزایش گرما در شهر کراچی کاهش ذرات معلق هوا، افزایش رطوبت هوا و کاهش وزش باد است.
به گفته وی دلیل اصلی موج گرمای اخیر که به مرز هشدار دهنده 49 درجه رسید، افزایش رطوبت بود که از 65 درجه گذشت.

* روزه داری ماه رمضان و قطعی برق در کراچی
مردم شهر کراچی و دیگر شهرها در ایالت سند در پاکستان زمانی با خاموشی مفرط برق مواجه هستند که دولت فدرال اخیرا اعلام کرده بود به دلیل افزایش واردات گاز مایع از قطر و برطرف شدن کمبود سوخت نیروگاه های تولیدات برق در این کشور، تولید برق در سراسر این کشور به سطح مازاد بر مصرف برق در این کشور رسیده است.
عاصف رضا از ساکنان محله گلشن اقبال در شهر کراچی در حالی که از شدت گرما رنج می برد، با انتقاد از روند خاموشی های طولانی مدت برق در این شهر گفت هر بار که با سازمان های تامین برق تماس می گیرم، می گویند مشکل فنی پیش آمده است و برخی اوقات از ارائه پاسخ طفره می روند .
وی با اشاره به مشکلات موج گرمای طاقت فرسا در شهر کراچی افزود: ساکنان کراچی روزانه بین 6 تا 10 ساعت یا حتی بیشتر خاموشی برق را تجربه می کنند و این به مشکلات گرمای هوا افزوده است.
رضا ماه رمضان سال جاری را از نظر خاموشی برق بدترین سال دانست و گفت: در سالهای قبل دولت مرکزی و محلی پاکستان به احترام ماه مبارک رمضان خاموشی های برق را تا میزان قابل قبولی کاهش می داد.
از سوی دیگر سخنگوی اداره برق رسانی شهر کراچی می گوید: این اداره به دلیل برخی مشکلات فنی و مالی با کاهش تولید برق مواجه است، بنابراین خاموشی برق واحدهای تولیدی و کارخانه ها را تا چندین ساعت در روز و شب افزایش داده و از سوی دیگر سعی کرده ساکنان کراچی با کمترین خاموشی برق مواجه شوند.

* قطعی آب، مشکل دیگر روزهای گرم کراچی
از سوی دیگر مردم شهر کراچی با کمبود آب نیز مواجهند، یک مسئول شهرداری در مرکز شهر کراچی می گوید به دلیل فرسودگی و شکستگی برخی لوله های شبکه انتقال آب، بیش از 100 هزار گالون آب به صورت روزانه در سطح شهر هدر می رود.
به گفته این مسئول دولتی، ساکنان شهر کراچی روزانه به بیش از 120 میلیون گالون آب نیاز دارند، این در حالی است که اداره آب و فاضلاب کلانشهر کراچی از تامین این مقدار آب از طریق سیستم تصفیه آب شهری ناتوان است.
در شبکه آبرسانی شهر کراچی نیز تنها یک تا دو ساعت آب جریان دارد و مردم می توانند در این مدت آب مورد نیاز خود را در تانکرهایی که در بالای سقف منازل تعبیه کردند با استفاده از موتورهای کشنده آب ذخیره کنند.
این در حالی است که آب سیستم لوله کشی شهر کراچی قابل آشامیدنی نیست اما بیشتر ساکنان شهر که استطاعت خرید آب معدنی و یا شرب ندارند، مجبورند آن را مصرف کنند.
شبد**6125**9122

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي روزه داري گرماي هوا كراچي پاكستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۱۱۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج گرمای کم‌سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس

 همچنین در پی صدور هشدار‌های سلامتی، هزاران مدرسه در کشور‌های مختلف در این منطقه مجبور به تعلیق کلاس‌های حضوری خود شدند.

از فیلیپین تا تایلند و هند تا بنگلادش، کارشناسان هواشناسی هشدار دادند که ممکن است دما در روز‌های آینده از ۴۰ درجه سانتیگراد فراتر رود.

در فیلیپین، مقامات دولتی کلاس‌های حضوری در تمام مدارس دولتی را به دلیل گرما به مدت دو روز تعلیق کردند.

پس از اینکه دمای هوا روز شنبه در «مانیل»، پایتخت فیلیپین در این فصل از سال به رکورد ۳۸.۸ درجه سانتیگراد رسید، انتظار می‌رود هوای گرم تا اواسط ماه مه ادامه داشته باشد.

در همین حال در بنگلادش هم مدارس پنج منطقه از جمله «داکا»، پایتخت این کشور به دلیل موج گرما تعطیل باقی ماندند.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که اداره هواشناسی این کشور هشدار گرمای جاری را از روز یکشنبه به مدت ۷۲ ساعت تمدید کرد.

گفته می‌شود حداقل هشت نفر از جمله دو معلم مدرسه در روز یکشنبه در شش منطقه از جمله داکا جان خود را از دست دادند.

بر اساس گزارش اداره هواشناسی بنگلادش، امواج گرما به مدت ۲۹ روز تا روز دوشنبه سراسر کشور را تحت تاثیر قرار داد که طولانی‌ترین موج گرمای ثبت شده در تاریخ این کشور از سال ۱۹۴۸ میلادی تاکنون است.

تایلند هم تحت تاثیر موج گرما قرار گرفته است. گرمازدگی امسال حداقل جان ۳۰ نفر را در تایلند گرفته است.

همچنین در کامبوج، میانمار و ویتنام هم کارشناسان هشدار دادند که دمای هوا در روز‌های آینده ممکن است از ۴۰ درجه سانتیگراد فراتر رود.

به گزارش آناتولی، دمای جهانی در سال گذشته به بالاترین حد خود رسید و سازمان ملل اعلام کرد آسیا با سرعتی ویژه در حال گرم شدن است.

میزان گرم شدن زمین در طولانی‌مدت اکنون در مقایسه با دوران پیشاصنعتی زمین، پیش از انقلاب صنعتی و دورانی که بشر هنوز استفاده از سوخت‌های فسیلی را شروع نکرده بود، حدود ۱.۱ تا ۱.۲ درجه سانتی‌گراد است.

هرچند جهان با وجود همه تلاش‌ها برای مهار گاز‌های گلخانه‌ای در مسیر رسیدن به میزان افزایش دمای حدود ۲.۵ درجه سانتی‌گراد تا سال ۲۱۰۰ است. سازمان ملل اعلام کرده است که حفظ حد ۱.۵ درجه سانتی‌گراد افزایش دما به سرعت در حال ناممکن شدن است.

منبع :ایسنا

 

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • گرمای شدید و اعلام وضع اضطراری در جنوب آسیا
  • موج گرمای کم‌سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس
  • موج گرمای کم‌ سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس
  • باد شدید و رگبار باران در تهران
  • بارش شدید باران در پایتخت از چهارشنبه
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور از غرب کشور/ افزایش دما در اغلب مناطق کشور
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس