Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@06:33:18 GMT

شناسایی 20 کانون بیماری تب برفکی در زنجان

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۱۶۶۷۱

شناسایی 20 کانون بیماری تب برفکی در زنجان

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: طی هفته گذشته، تعداد کانون‌های بیماری دامی تب برفکی در 6 شهرستان از 10 کانون به 20 کانون رسیده است.

محمدباقر حاج‌کاظمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این‌که کانون‌های تب برفکی در روستاهای ابهر، ایجرود، خدابنده، زنجان، سلطانیه و ماهنشان شناسایی شده است، اظهار کرد: این کانون‌ها منشا بیماری دامی تب برفکی نبودند و از طریق خرید دام زنده از استان‌های همجواری که آلوده به این بیماری هستند، وارد مناطق روستایی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در این کانون‌ها 58 راس دام سبک و سنگین بر اثر ابتلا به تب برفکی تلف شده‌اند.

این مسئول با بیان این‌که دام‌های معدوم‌‌شده، 46 راس گوسفند و بز و 12 راس گاو را شامل می‌شود، ادامه داد: 29 اکیپ در این راستا فعالیت می‌کنند. این اکیپ‌ها از بخش خصوصی و دولتی هستند و عملیات واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین علیه بیماری دامی تب برفکی را به صورت رایگان انجام می‌دهند. تاکنون نیز 435 هزار راس دام واکسینه شده است .

وی افزود: تب برفکی هیچ راه درمانی ندارد و دامداران باید برای در امان ماندن دام‌های سالم از این بیماری رعایت موارد بهداشتی، قرنطینه و ضدعفونی کردن محوطه نگهداری دام‌ها را جدی بگیرند . همچنین دامداران با رعایت مسائل بهداشتی به فروکش کردن این بیماری دامی کمک کنند و در صورت مشاهده هر گونه مورد مشکوک، مراتب را به شماره تلفن 1512 گزارش دهند .

حاج‌کاظمی با تاکید بر این‌که بیماری دامی تب برفکی به راحتی و خیلی سریع از طریق هوا، آب، نهاده‌های دامی، علوفه و خوراک قابل انتشار به سایر دام‌ها است، یادآور شد: این بیماری بسیار عفونی و به شدت واگیر دار است و به لحاظ شدت خسارات اقتصادی یکی از موانع اصلی در تامین بهداشت و تولید دام و فرآورده‌های دامی محسوب می‌شود. در کشور ما بیماری تب برفکی مهم‌ترین عامل تهدیدکننده سرمایه دامی و تولیدات دامی است و اولین بیماری دامی در جدول مبارزه با بیماری‌های دام به شمار می‌رود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان این‌که بهترین راهکار مقابله با این بیماری واکسیناسیون دام‌های حساس جهت ایجاد پوشش ایمنی، همچنین اقدامات بهداشتی و قرنطینه‌ای است، تصریح کرد: تب برفکی می‌تواند با نقل و انتقال دام‌های سالم به مناطق عاری از بیماری و یا تماس بیمار با دام‌های سالم منتقل شود. علاوه بر این، بزاق، شیر، ادرار، ترشحات و مایعات حاصل از پاره شدن تاول‌های دام مبتلا، لباس، کفش و لوازم آلوده افرادی که به مکان‌های آلوده رفت و آمد کرده‌اند، همچنین هوا، آب، علوفه آلوده و اسپرم آلوده، منتقل‌کننده ویروس تب برفکی هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بیماری تب برفکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۱۶۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون دام‌های هویزه علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدناصر موسوی گفت:  یکی از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های واگیر دار دامی، واکسیناسیون به موقع و منظم با استفاده از واکسن موثر است.   وی افزود: در همین راستا واکسیاسیون عمومی و سراسری بر علیه بیماری‌های طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله در بیش از ۷۰ روستا در سطح شهرستان هویزه با اولویت مناطقی که در سال‌های گذشته درگیر تنش آبی بوده اند توسط اکیپ‌های دامپزشکی دولتی و بخش خصوصی به صورت رایگان آغاز شد.   موسوی ادامه داد: در این طرح سراسری واکسیناسیون در برابر بیماری‌های واگیر دار دامی بیش از ۷۰ هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) زیر پوشش واکسیناسیون قرار خواهند گرفت.   رئیس اداره دامپزشکی هویزه واکسیناسیون به موقع، انجام ضدعفونی به صورت مرتب و جلوگیری از تردد افراد متفرقه و وسایل نقلیه به دامداری را مهمترین راه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دار دامی عنوان و اضافه کرد: دامداران در صورت بروز بیماری، برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری باید از جابه‌جا کردن دام خودداری کرده و دام و دامداری را قرنطینه کنند و مراتب را در کوتاهترین زمان ممکن به اداره دامپزشکی اطلاع دهند.

دیگر خبرها

  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • ۲۹ خرده فروش مواد مخدر و معتاد متجاهر در گلبهار دستگیر شد
  • شناسایی ۱۶ متهم فراری در خرمشهر
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • ۹ کانون آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های سردشت شناسایی شد
  • اجرای رزمایش واکسیناسیون دام در طرح شهید زاهدی در کازرون
  • رزمایش واکسیناسیون ۲۵۰ هزار راس دام در استان فارس برگزار شد
  • واکسیناسیون دام‌های هویزه علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در باره بیماری گیجی گوسفندان
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری سنوروزیس ،گیجی در گوسفندان