Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدس آنلاین – تکتم بهاردوست: اسماعیل پور ملائکه با ابراز نگرانی از وضعیت بد بازار کفش از تعطیلی تعداد زیادی از کارگاه‌های تولیدی خبر داد.

افزایش قاچاق در کنار واردات بی‌رویه از کشورهای ترکیه و چین صنعت کفش را روز به روز ضعیف‌تر کرده است، به طوری که در حال حاضر بیش از 60 درصد واحدهای تولیدی این صنعت تعطیل شده‌اند و 40 درصد باقیمانده نیز با حداقل ظرفیت ادامه فعالیت می‌دهند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنارنظام ضعیف بانکداری و...این صنعت اشتغالزا را به تعطیلی کشانده است.گفتگوی تفصیلی قدس آنلاین با اسماعیل پورملائکه رئیس اتحادیه کفش مشهد را بخوانید:

*در حال حاضر مشکل کلی کفش در مشهد چیست؟

**یکی از معظلاتی که در صنعت کفش پیش رو داریم یکی عدم اعتماد تاجر به تولید کننده است.تجار دیگر مانند قدیم به تولید کنندگان اعتماد ندارند چون چک‌ها بی اعتبار شده است. تولید کنندگان پیش از این می‌آمدند چک‌های بلند مدت می‌گرفتند در حالیکه الان دست تولید کننده به لحاظ نقدینگی خالی است.بانک‌ها هم آن تعامل و شرایطی را که برای تولید کنندگان نیاز است را ندارند و در این خصوص تمایلی نشان نمی‌دهند.

واحد‌های خرد بازار ما هم توان خرید را ندارند همه گرفتار بانک و مشکلاتی از این دست هستند.

*آیا بخشی از این مشکلات به واردات کفش چینی مربوط می‌شود؟آیا تولید کنندگان مشهدی توان رقابت با کفش‌های چینی را دارند؟

**کفش چینی در گذشته وارد بازار میشد ولی با این همه نتوانست به این شدت اثر گذار باشد.الان با توجه به حساسیت مسئولان نسبت به واردات کالای قاچاق واردات این نوع کفش‌ها خیلی کم شده است.و الان عملا وحشتی از حضور کفش چینی در بازار نداریم.

مشکلی که الان ما با ان مواجهیم نبود قیمت‌های ثابت است.بیش از 55درصد از تولید یک کفش مواد اولیه وارداتی است.وقتی قیمت این مواد اولیه با نرخ ارز بالا و پایین می‌رود تولید کننده توان تولیدش را از دست میدهد.

*با توجه به اینکه در مشهد چرم وجود دارد و تولید چرم صورت می‌گیرد آیا اقدامی برای تولید زنجیره‌ای کیف و کفش در مشهد داریم که قیمت تمام شده کاهش پیدا کند؟

**ما در ایران چرم نداریم پوست داریم چون باید یکسری مواد اولیه وارد شود که با پوست ادغام شده و در نهایت چرم تولید بشود و این حلقه مفقوده سیستم تولید مااست چون اکثر این مواد از ایتالیا و آلمان وارد می‌شود.

*تولید کنندگان کفش در مشهد تا چه اندازه به سمت صنعتی شدن و تولید انبوده برای کم کردن هزینه حرکت کرده اند؟اینکه توقع داشته باشیم که مردم کفش بی کیفیت و گران ایرانی را بخرند به جااست؟آیا این قضیه در بلند مدت جواب می‌دهد؟

**ما کفش بی کیفیت نداریم کفش ایرانی در بهترین جایگاه خودش قرار داردو کفش مشهد هم در قطب دوم یا سوم ایران قراردارد گزافه نگفتم که  کفش  مشهد الان از بهترین نوع کفش درکشور  است.اتحادیه ما تمام قد در دفاع از کالای خوب ایرانی ایستاده و می‌ایستد.بازرس‌ها و اتحادیه بیست و چهارساعته پاسخگوی تخلفات و شکایات مردم است.

*چه تعداد تولید کنندگان کفش در مشهد داریم؟الان چه تعداد از این کارگاه‌ها تعطیل یا دایر هستند؟

**کفش مشهد به عنوان کفش دست دوز به تمام بازار ایران معرفی شده است.الان دو کارگاه صنعتی در شهرک توس داریم که در حال حاضر به صورت نیمه افراشته مشغول فعالیت هستند.در جاده کلات هم دو کارگاه دیگر داریم ولی عمده شهرت  کفش مشهد همان برند دست دوز است که در حال حاضر با بهترین برند‌های دنیا در حال تولید است.الان در مشهد حدود هزار و پانصد تولیدی کفش  پروانه دار یا بدون پروانه داریم  که هر واحد تولیدی 10نفر سرانه اشتغال داردو روزانه توان تولید پنجاه جفت کفش را دارد.

از این تعداد کلی کارگاه تعطیل شده ،از اول سال 97 تا به امروز تولیدی‌های ما با یک سوم توان هم کار نکرده‌اند چون مواد اولیه نداشته‌ایم.اکثر تولیدی‌های ما با مشکلات بانکی و سود‌های کلان دست به گریبان هستند.

*آیا تا به حال به این فکر کرده‌اند که از ظرفیت سالانه بیش از بیست میلیون زائر برای فروش کفش‌ها و تولیدات آن به مردم استفاده کنید؟

**ماندگاری زائر ما در گذشته 10روز بوده است در حال حاضر یک روز و نیم است.همه هتل‌های ما خالی است و ما الان بازار پر رونق قدیم را نداریم.من پیشنهاد می‌کنم مسئولان دولتی به این قضیه ورود پیدا کنند تا ما بتوانیم شرایطی را برای مسافران و زائران فراهم بکنیم که بیشتر درمشهد بمانندو مانند گذشته بخشی از خرید سالانه خود را از مشهد انجام دهند و فقط دراین صورت است که میتوانیم روی بازار زائران هم حساب بازکنیم .

*آیا در تولید کفش برند سازی به عنوان یک رکن مهم اقتصادی مورد توجه بوده است؟

**الان چند تا از این تولید کنندگان ما دارای برند هستند که امکان نام بردن آن‌ها را ندارم ولی بله برای بقیه هم با گذاشتن کارگاه‌های آموزشی و...در صدد هستیم این‌ها را هم به سمت و سوی برند سازی هدایت کنیم.که خدا را شکر روز به روز در حال افزایش هستند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تولید کفش کفش کفش ایرانی کفش مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۱۷۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • ۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • معرفی بهترین مستندهای جهان
  • هوش مصنوعی چینی متن را به ویدئو تبدیل می‌کند
  • استخراج کنندگان غیر مجاز رمزارز ۱۰۰ برابر نرخ انرژی را باید جریمه پرداخت کنند+ فیلم
  • تبدیل ۲۱.۶ درصد مجوز کاغذی به پروانه الکترونیکی در اردبیل
  • جریمه تا ۱۰۰ برابری در انتظار استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمز ارز
  • جریمه تا ۱۰۰ برابری در انتظار استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو