Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@19:33:36 GMT

۶ توصیه برای روزه‌داری سالم

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۲۲۶۴۴

۶ توصیه برای روزه‌داری سالم

برای افطار و سحر چه نوع غذا‌هایی مناسب‌تر است؟ هر چه باشد برای عاشقی کردن در این ماه باید سالم باشید.

تبیان: روزه داری در گرمای تابستان کار ساده‌ای نیست. اینکه حدود ۱۷ ساعت گرسنه و تشنه بمانید عاشقی می‌خواهد و ایمان؛ و خوشا به حال آن‌هایی که این ماه را عاشقی می‌کنند. اما بدانید که بی‌احتیاطی و خطا رفتن می‌تواند سلامتی‌تان را با خطراتی مواجه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همیشه این سؤال‌ها وجود دارد که در ماه رمضان چه نوشیدنی‌هایی برای رفع تشنگی بهتر است؟ برای افطار و سحر چه نوع غذا‌هایی مناسب‌تر است؟ هر چه باشد برای عاشقی کردن در این ماه باید سالم باشید؛ بنابراین برای داشتن رمضانی آرام و سالم این ۶ توصیه را جدی بگیرید.

روزه داری و اهمیت تأمین آب بدن

تأمین آب بدن اساسی‌ترین دغدغه روزه داری بخصوص روزه داری در فصل گرما است. از زمانی که روزه را افطار می‌کنید باید به فکر آب‌رسانی به بدن باشید نه اینکه لحظات نزدیک به اذان صبح لیوان لیوان آب بنوشید؛ بنابراین کار تأمین آب بدن از همان زمان افطار کلید می‌خورد و هر کس باید به فکر نوشیدنی‌های مناسب باشد. اما این نوشیدنی‌ها و مایعات مناسب کدامند؟ بدون شک آب جایگاه مهمی دارد. اما در کنار آن انواع سوپ‌ها، آش‌ها و به طور کلی غذا‌های آبکی، دمنوش‌ها و میوه‌های پر آب مانند هندوانه گزینه‌های مناسبی هستند. می‌توانید از نوشیدنی‌های گرم مانند چای و قهوه نیز استفاده کنید، اما بهتر است از زیاده روی بپرهیزید، چون نیاز به دستشویی رفتن خوابتان را آشفته می‌کند. در نهایت بدانید که نوشیدنی‌هایی از نوع انواع نوشابه‌ها یا آب‌میوه‌ها باید با احتیاط مصرف شوند.

رمضان و تغذیه سالم

هرکسی برای افطار غذایی آماده می‌کند. برای افطار بهتر است از مواد غذایی سالم استفاده کنید و خوراکی‌های رایج در این ماه مانند انواع زولبیا بامیه و مواد قندی و شیرینیجات را محدود کنید. چون حتی اگر این مواد غذایی را به میزان زیاد نیز میل کنید همچنان گرسنگی را به درستی برطرف نمی‌کنند و به اصطلاح سیستم بدن را به هم می‌زنند. توصیه می‌کنیم برای افطار نوشیدنی‌های سالم برای تأمین آب بدن، خرما، انجیر خشک یا دیگر میوه‌های شیرین برای تأمین قند و فیبر و کسب انرژی سریع میل کنید. می‌توانید آب‌میوه‌های طبیعی و خانگی نیز میل کنید. نان و غلات نیز تا زمان رسیدن شام انتخاب‌های مناسبی هستند. یادتان باشد افطار باید سبک باشد و از پرخوری بپرهیزید. چون نه تنها خوردن غذا‌های سنگین بدنتان را به هم می‌ریزد بلکه باعث اختلال خواب نیز می‌شود. توصیه می‌شود افطاری سبک میل کرده و بعد از مدتی شام سبکی بخورید.

برای سحر چه بخوریم؟

قبل از شروع یک روز روزه داری توصیه می‌شود که برای تأمین ویتامین بدنتان حتماً میوه مصرف کنید. جذب قند‌های دیرجذب مانند سبوس و غلات کامل در طول روز شما را به مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد. پروتئین نیز از دیگر نیاز‌های بدن است که با مصرف به عنوان مثال تخم مرغ، مرغ، ماهی و گوشت تأمین می‌شود. باید در این وعده فیبر جذب کنید؛ بنابراین نیاز به مواد غذایی مناسبی مانند نان‌های سبوس‌دار، جوی دو سر، میوه با پوست و ... دارید. این مواد غذایی فیبر بدن را تأمین کرده و مدت زمان طولانی نیاز به خوردن و آشامیدن نخواهید داشت.

رمضان و ریتم مناسب زندگی

با وجود اینکه روزه داری از سحر تا افطار است، اما روزه‌داران باید سه وعده غذایی داشته باشند که شامل سحری، افطار و شام (۲ تا ۳ ساعت بعد از افطار) است. اگر شرایط کاری‌تان اجازه می‌دهد بعدازظهر چرت بزنید. این کار باعث می‌شود که توان و قدرت لازم را برای ادامه روز کسب کنید.

رمضان: خودتان را از نور خورشید دور کنید

توصیه اکید می‌شود که با زبان روزه از قرار گرفتن در معرض خورشید و گرما بپرهیزید. حتماً در محیط و فضایی سایه و خنک قرار بگیرید تا توان بدنی‌تان تخلیه نشود.

رمضان: این افراد در معرض خطر قرار دارند

بیماران مبتلا به دیابت که اقدام به روزه داری می‌کنند باید از پزشک خود اجازه بگیرند و به طور مرتب قند خون خود را چک کنند. این افراد باید به میزان زیادی مایعات میل کرده و از مصرف مواد قندی دوری کنند. افراد حساس و ضعیف مانند زنان باردار و سالمندان و همچنین افراد مبتلا به پرفشاری خون یا آسم نباید بدون اجازه پزشک خود روزه داری کنند و با مشاهده کمترین علامت مشکوکی باید به روزه داری خاتمه داده و پزشک خود را در جریان بگذارند. توصیه می‌شود این افراد قبل و بعد از ماه رمضان حتماً تحت معاینه قرار بگیرند.

رمضان: ورزش و باید و نباید‌ها

با وجود اینکه ماه رمضان و روزه داری تأثیر منفی روی افراد سالم ندارد، اما لازم است که میزان فعالیت بدنی و ورزش به حداقل برسد. ورزشکاران باید احتیاط بیشتری کرده و ساعات تمرین خود را با نظر مربی و بر اساس توان بدنی‌شان تنظیم کنند.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003S7h

منبع: فردا

کلیدواژه: افطار سحر روزه داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۲۲۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات دریافت گواهینامه یک روزه موتورسواری در تهران

آفتاب‌‌نیوز :

 یکی از معضلات ترافیکی شهـــر تهــــران موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه هستند. طی سالیان گذشته ازسوی پلیس راهور تهران بزرگ برای کنترل این موضوع طرح‌های مختلفی اجرا شده است که هرچند بی‌تأثیر نبوده، اما علاج کار هم نبوده است. بخش زیادی از راکبان موتورسیکلت با وجود داشتن مهارت کافی و لازم برای اخذ گواهینامه، مواردی، چون هزینه بالا و زمان‌بر بودن فرایند گرفتن گواهینامه را دلیل مقاومت‌شان برای گرفتن گواهینامه عنوان می‌کنند. در همین راستا مدتی است که طرح جالبی توسط مرکز صدور گواهینامه فراجا در چند شهر کشور از جمله تهران اجرا می‌شود که طی آن دارندگان موتورسیکلت فاقد گواهینامه د رصورت داشتن مهارت کافی و احراز شرایط، می‌توانند با پرداخت مبلغی بسیار کمتر از آنچه باید در فرایند دریافت گواهینامه عادی پرداخت کنند، یک‌روزه صاحب گواهینامه شوند.

۱۰۵ هزار ثبت‌نام، حدود ۱۰۰ هزار صدور گواهینامه

رئیس مرکز صدورگواهینامه راهور فراجا در خصوص تعداد افراد متقاضی و میزان گواهینامه‌های صادر شده در قالب این طرح برای موتورسیکلت‌سواران تهرانی هم گفت: «درخصوص این طرح و میزان موفقیت آن ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که اگر قرار بود با استفاده از همان روش قدیمی صدور گواهینامه برای گواهینامه‌دار کردن راکبان موتورسیکلت فاقد گواهینامه اقدام کنیم، بدون درنظر گرفتن افرادی که در ادامه اضافه می‌شوند و با فرض ثابت ماندن این عدد، با درنظر گرفتن مواردی، چون ظرفیت پذیرش و زمان آموزش و هزینه‌ها، این کار حدود ۴۹ سال زمان می‌برد.»

سرهنگ کرمی‌اسد در ادامه افزود: «تا به امروز ۱۰۵ هزار نفر از شهر تهران در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند. از این تعداد تا به امروز ۹۹ هزار و ۷۴۵ جلد گواهینامه برای موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه صادر شده است.»

طرحی ویژه موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه

سرهنگ احمد کرمی‌اسد، رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا درخصوص این طرح می‌گوید: «طرح یک‌روزه گواهینامه با عنوان «طرح ویژه صدور گواهینامه برای موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه» از حدود یک‌سال قبل درحال اجراست. در این طرح فقط موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه می‌توانند با ورود به سایت و ثبت‌نام در مدت یک‌روز با پشت سر گذاشتن مراحل مختلف معاینه پزشکی، تأیید مهارت و آزمون نظری و عملی گواهینامه خود را دریافت کنند. به‌عبارت دیگر شرط اصلی برای پذیرش فرد این است که درحال حاضر موتورسوار باشد؛ یعنی موتورسیکلتی که مشخصات آن در سامانه ثبت می‌شود، باید به نام فرد متقاضی یا والدین او باشد. سایر افراد باید از طریق همان روش معمول برای گرفتن گواهینامه اقدام کنند. تمام مراحل این طرح به‌صورت سیستمی و بدون دخالت عامل دستی بوده و دیگر خبری از کاغذبازی و بایگانی و مواردی از این دست نیست.»

۱۲۵۰۰۰۰ موتورسیکلت‌سوار فاقد گواهینامه در پایتخت

رئیس مرکز صدورگواهینامه راهور فراجا درخصوص تعداد موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه در شهر تهران افزود: «طبق ارزیابی صورت گرفته در مرداد سال گذشته که زمان آغاز طرح است، یک‌میلیون‌و ۲۵۰ هزار نفر موتورسیکلت‌سوار فاقد گواهینامه رانندگی موتورسیکلت در تهران حضور دارند.»

سرهنگ کرمی‌اسد درخصوص میانگین روزانه مراجعه موتورسیکلت‌سواران تهرانی فاقد گواهینامه نیز می‌گوید: «به‌طور میانگین و با توجه به ظرفیت موجود، در قالب این طرح روزانه به حدود ۲ هزارمتقاضی تهرانی خدمات ارائه می‌شود.»

اجرای طرح از مرداد ۱۴۰۲ در تهران

رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا در خصوص زمان آغاز اجرای این طرح افزود: «اردیبهشت سال ۱۴۰۲ یعنی حدود یک‌سال قبل بود که این طرح به‌صورت آزمایشی در یکی از آموزشگاه‌های شهر تهران اجرا شد و بازخورد‌های خوبی از آن دریافت کردیم. بعد از اجرای این طرح آزمایشی به‌مدت یک تا ۲‌ماه در یکی از آموزشگاه‌های شهر تهران، این طرح به‌صورت آزمایشی در استان سمنان اجرا شد تا در سطحی کلان‌تر مشکلات و نواقص احتمالی مربوط به آن احصا شود. در ادامه طرح در استان‌های مختلف اجرا شد تا اینکه در مرداد ۱۴۰۲ نوبت به شهر تهران رسید.»

مشارکت ۱۴ آموزشگاه شهر تهران در اجرای طرح

سرهنگ احمد کرمی‌اسد درباره اجرای این طرح در شهر تهران، گفت: «برای اجرای طرح همایشی با حضور تمام آموزشگاه‌های موتورسیکلت در سراسر کشور برگزار شد که حدودا شامل ۱۷۰ آموزشگاه بود. در این همایش با توضیح درخصوص نحوه اجرای طرح، از آموزشگاه‌هایی که تمایل به همکاری داشتند دعوت به عمل آمد تا در اجرای طرح مشارکت کنند که در مجموع حدود ۹۰ آموزشگاه اعلام آمادگی کردند. در ادامه با توجه به استقبال خوبی که از سوی موتورسیکلت‌سواران صورت گرفت، امروز ۱۴ آموزشگاه موتورسیکلت شهر تهران در اجرای این طرح مشارکت دارند.»

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • افزایش طول عمر با سبک زندگی سالم
  • ثبت نام ایران خودرو ۱۴۰۳ بدون قرعه کشی با تحویل ۹۰ روزه
  • چین در دریای زرد رزمایش نظامی ۸ روزه برگزار می‌کند
  • جزئیات دریافت گواهینامه یک‌روزه موتور
  • کارگاه یک روزه جوانی جمعیت برگزار می شود
  • ژابی آلونسوی یک روزه لورکوزن در فرانکفورت
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه/ مسیر دسترسی به آبشار مسدود شد
  • مسدود شدن مسیر دسترسی به آبشار لوه؛ مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه
  • جزییات دریافت گواهینامه یک روزه موتورسواری در تهران