Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دوازدهمین روز خرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

12 خرداد 1275، ماركوني اختراع راديو را به ثبت رساند.

12 خرداد 1290، قانون تشکیل و ترتیب امور مالیاتی مملکت در مجلس تصویب شد.

12 خرداد 1315، طبق گزارشی که در این روز در جراید کشور انتشار یافت، عصر 11 خرداد رضاشاه به دیدن غرفه‌ های سومین نمایشگاه کالای ایران رفت و آن را رسما افتتاح کرد.

12 خرداد 1323، چند ماه پس از برگزاری کنفرانس مهم رهبران سه کشور آمریکا، انگلیس و شوروی در ایران، شهرداری تهران اعلام کرد سه خیابان پایتخت را به نام روزولت ، چرچیل و استالین نام‌ گذاری می‌ کند.

12 خرداد 1331، وزارت امور خارجه ايران (دولت دكتر مصدق) طي يادداشتي به دولت انگلستان تاكيد كرد كه امضاي هرگونه قرارداد اين دولت (انگلستان) با بحرينِ ايران را، نقض تعهدات و يك «دو ـ رويي» محض مي داند.

12 خرداد 1332، در چنین روزی، وزارت دارايی رونوشت لايحه قانوني اساسنامه بانك كشاورزي ايران را که به امضای نخست وزیر رسیده بود به مجلس ارسال کرد.

12 خرداد 1338، چاه شماره 56 آغاجاری به نفت رسید. در حفر این چاه مهندسین ایرانی تلاش فراوان به کار بردند.

12 خرداد 1355، گمرک ترخیص اتومبیل، سود بازرگانی و حقوق گمرکی برخی از اتومبیل ‌های وارداتی سال 1976 را که طبق تصویب ‌نامه هیات دولت مأخذ دریافت سود بازرگانی آنها 60 درصد ارزش سیف تعیین شده است به این شرح اعلام کرد: پژو 504- ال- 217 هزار ریال- فیات «جی- ال- اف» مدل 132- 1600 به میزان 220 هزار ریال، فیات «جی- ال- اف» مدل 132- 1800 به میزان 231 هزار ریال، فیات «اس» 131- 1600 به میزان 27 هزار و 500 ریال. مأخذ محاسبه ارزش اتومبیل‌ه ای پژو و فیات دلار می‌ باشد، زیرا قیمت صادراتی آنها به دلار در اختیار گمرک قرار گرفته است و قیمت هر دلار برای محاسبه سود بازرگانی و حقوق گمرکی پژو و فیات به ترتیب 60 ریال و 70 ریالی است. همچنین سود بازرگانی و حقوق گمرکی اتومبیل‌ های «ب‌ام‌و» و «فورد تانوس»- اوپل و فولکس واگن نیز بر اساس مارک 40/ 27 ریالی است که سود بازرگانی آنها به ترتیب برای «بی‌ ام‌ و» 518- به میزان 270 هزار ریال، اپل رکورد 1700 به میزان347 هزار و 400 ریال و فولکس واگن پاسات ال ‌اف 340 هزار ریال است.

12 خرداد 1357، ایران سفارش خرید 55 فروند جت جنگنده را به کمپانی (جنرال داینامیک) داد.

 

منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد و سایت روزنامک

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: تاریخ اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۲۴۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب خبر خسارت به ۲هزار تن گندم در خنج استان فارس

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج خبر خسارت به دو هزار تن گندم این شهرستان در اثر آب‌گرفتگی را تکذیب کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، علی علی‌پور، امروز_ یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ اظهار کرد: طی خبری که به نقل از فرماندار شهرستان خنج، روز شنبه پانزدهم اردیبهشت در بخش خبر ساعت ۲۱ شبکه یک صداوسیما پخش شد، متأسفانه خبر انتقال گندم به سیلوهای ذخیره به دلیل اشتباه خبرنگار در تهیه خبر با عنوان آب‌گرفتگی و خسارت به گندم‌های شهرستان خنج منتشر شده است.

وی افزود: در روز شانزدهم اردیبهشت به همراه فرماندار شهرستان خنج و دادستان این شهرستان ضمن حضور در مرکز خرید گندم این شهرستان با بررسی میزان محصول خریداری و ارسال شده، فرماندار شهرستان قویاً خبر ارسالی در خصوص خسارت به دو هزار تن گندم در اثر سیل و آب گرفتگی را تکذیب کرد و انتشار آن را اشتباه خبرنگاری عنوان کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج تصریح کرد: در این بازدید مستندات مربوطه به سمع و نظر فرماندار و دادستان شهرستان خنج رسید و مشخص شد از ابتدای سال‌جاری تا تاریخ شانزدهم اردیبهشت میزان شش هزار و ۷۶۹ تن گندم در مرکز خرید خنج خریداری شده است که به مراکز خرید استان فارس و خراسان‌رضوی ارسال شده و میزان گندم باقیمانده این مرکز فقط ۳۶۷ تن که در انبار سرپوشیده نگهداری و در حال بارگیری است.

علی‌پور با بیان اینکه در پی بارش شدید باران و تگرگ و جاری شدن سیلاب در شهرستان خنج، ستاد بحران این شهرستان در محل فرمانداری تشکیل جلسه داده بود، اضافه کرد: طی گزارشات به دست آمده، جاری شدن سیل موجب تلف شدن ۲۵ رأس دام شده است، همچنین بارش باران و تگرگ به جاده‌های بین مزارع، مزارع گندم و جو و باغ‌های مرکبات و نخیلات خساراتی وارد کرد که در این زمینه سه گروه برای بررسی میزان خسارت‌ها به مناطق مختلف بخش‌های مرکزی، محمله و خنج اعزام شده و در حال جمع‌بندی میزان خسارت جهت ارسال به مرکز استان هستیم.

وی ادامه داد: از میزان ۱۳ هزار و ۴۶۹ تن گندم خریداری شده در دو مرکز خرید شهرستان، ۱۳ هزار تن به سیلوهای استان فارس و سایر استان‌ها ارسال شده و میزان اندک باقیمانده در انبارهای سرپوشیده نگهداری و در حال حمل است.

کد خبر 750726

دیگر خبرها

  • مهلت پرداخت تسهیلات مسکن ایثارگران تا پایان خرداد
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد
  • خسارت ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی به زیربخش‌های کشاورزی
  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • بهترین سایت سفارش آنلاین کتاب در ایران
  • خرید امن و آسان از علی بابا با سپاهان همراه
  • تکذیب خبر خسارت به ۲هزار تن گندم در خنج استان فارس
  • وارد نشدن خسارت به گندم کشاورزان خوزستانی در مراکز خرید روباز
  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی در قالب طرح کالابرگ خرید کردند