Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@03:02:23 GMT

11حلقه چاه کشاورزي غير مجاز در خمين مسدود شد

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۲۵۴۵۸

11حلقه چاه کشاورزي غير مجاز در خمين مسدود شد

خبرگزاري آريا - خمين - ايرنا - رئيس منابع آب خمين گفت: 11 حلقه چاه غير مجاز در اين شهرستان بهار امسال مسدود و از مدار مصرف کشاورزي خارج شدند.

حميد رنجبري روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: با جلوگيري از بهره برداري غير مجاز اين چاه ها، 140 هزار متر مکعب آب کشاورزي ذخيره شد.
وي ادامه داد: با توجه به وضعيت منابع آب زيرزميني دشت خمين، برخورد با متخلفاني که از منابع آبي اين شهرستان برداشت غير مجاز دارند تشديد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئيس منابع آب خمين گفت: خمين کم بارش ترين سال آبي را در 50 سال اخير پشت سر گذاشته و کمبود آب در خمين جدي است.
رنجبري اظهارکرد: ميانگين درازمدت افت سطح آب سفره هاي زير زميني دشت خمين 51 سانتيمتر بوده که سالانه کسري مخزن هفت ميليون متر مکعبي را ايجاد مي کرد اما، در 10 سال اخير اين ميزان به ترتيب به افت 73 سانتيمتر و 10 و نيم ميليون متر مکعب کسري مخزن رسيده است.
وي بيان کرد: برداشت اضافه سه و نيم ميليون متر مکعبي آب در بخش کشاورزي خمين، کسري مخزن سفره هاي زير زميني را موجب شده است.
رئيس منابع آب خمين افزود: 33 حلقه چاه کشاورزي در خمين بيش از سهم مجاز در پروانه بهره داري آب مصرف مي کنند که لطمه جبران ناپذيري به مخازن سفره هاي آب زيرزميني مي زند.
رنجبري اظهارکرد: اگرچه 51 حلقه چاه در يک سال گذشته در خمين مسدود شده و از اين محل بيش از يک ميليون متر مکعب در سال آب صرفه جويي شد اما، دبي آب هر يک از اين چاه ها کمتر از 2 ليتر در ثانيه بود و در همسنجي با اضافه برداشت ها رقمي ناچيز است.
وي تاکيد کرد: مديريت اصولي منابع آبي در خمين اولويت است و بايد الگوي کشت در اين شهرستان به صورت جدي رعايت شود و کشت محصولات کم آب بر ترويج شود.
وي افزود: حل کمبود آب در خمين نيازمند اجراي طرح تعادل بخشي با سيستم آبياري نوين، نصب کنتور حجمي، مسدود کردن چاه هاي غيرمجاز آب کشاورزي و تغيير الگوي کشت است.
شهرستان خمين داراي هزار و 935 منابع آبي شامل چاه عميق و نيمه عميق، چشمه و قنات است.
7277/6013/
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۲۵۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار هزار و ۷۰۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد

حسین جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی روز پنجشنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی ۲ مأموریت مهم دارد که دانش بنیان کردن بخش کشاورزی و ارتقای بهره وری در این حوزه است. مقام عالی وزارت.

وی با اشاره به اینکه سازمان تحقیقات و کشاورزی به عنوان متولی دانش بنیان کردن کشاورزی انتخاب شده است، ادامه داد: دانشگاه‌ها نیز در حوزه کشاورزی پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی انجام می‌دهند، اما چون مأموریتی در این زمینه ندارند، نمی‌شود انتظاراتی هم از آنها داشت؛ اما مرکز تحقیقات و مؤسسات آن باید به نیاز‌های علمی در این حوزه پاسخ دهند.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از احصاء ۲۱ چالش در حوزه کشاورزی خبر داد که مانع رسیدن به اهداف حوزه امنیت غذایی است و افزود: همه پروژه‌ها و تحقیقات سازمان در خصوص این چالش‌ها معطوف شده است.

جعفری خاطرنشان کرد: با توجه به افزایشی جمعیتی که وجود دارد، افزایش ضریب دانش در کشاورزی و استفاده از فناوری‌های روز تنها راه حلی است که برای افزایش تولید در پیش رو داریم.

امنیت غذایی وابسته به دانش و تحقیقات است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه در فرآیند توسعه و تولید در کشاورزی عوامل مختلفی دخیل است و در ساختار اجرایی حوزه کشاورزی نیز دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلفی نقش ایفا می‌کنند، گفت: یکی از مهمترین سازمان‌هایی که به نوعی به عوامل انسانی حوزه کشاورزی نیز مرتبط است سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی است.

اکبر فتحی ادامه داد: با توجه به محدودیت‌هایی که در منابع داریم نقش دانش در افزایش تولید و توسعه بخش کشاورزی بی بدیل است و اگر نتوانیم از ظرفیت دانش استفاده کنیم امنیت غذایی دچار خدشه خواهد شد.

وی اظهار کرد: سیاست گذاران نیز به اهمیت دانش توجه ویژه داشته اند و در واقع تحقیق و توسعه بخش کشاورزی همان مراکز تحقیقات کشاورزی است که به جای اینکه هر واحد جداگانه بخش تحقیق و توسعه داشته باشد، به صورت متمرکز در مرکز تحقیقات و کشاورزی این وظیفه انجام خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه جهش تولید زمانی مطرح می‌شود که تولید صورت گرفته و از مرحله رونق نیز گذشته شود، افزود: در این مرحله باید اقداماتی انجام شود که جهش در تولید صورت بگیرد این جهش با شعار صورت نمی‌گیرد بلکه با ارتقای ضریب دانش در همه بخش‌های کشاورزی انجام می‌شود.

فتحی با بیان اینکه امنیت صرفاً به امنیت دفاعی و نظامی محدود نیست، گفت: اگر امنیت غذایی در کشوری نباشد و تولید داخلی وجود نداشته باشد، کشور نمی‌تواند استقلال خود را حفظ کند بنابراین فعالیت‌های همه کسانی که در حوزه امنیت غذایی تلاش می‌کنند مهم است و باید همه اقدامات در این زمینه هماهنگ و پیوسته باشد تا به نتیجه دلخواه دست پیدا کنیم.

در این مراسم به موجب حکمی از طرف سید مجتبی خیام نکوئی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کشور، حسین لطفعلی زاده به عنوان سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی انتخاب و از زحمات احمد بایبوردی در زمان تصدی این مسئولیت قدردانی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • چهار هزار و ۷۰۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • تخریب ۱۲ مورد ساخت وساز غیر مجاز در بوژان نیشابور
  • تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی
  • قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور
  • برگزاری اولین جلسه سازگاری با کم آبی در سال 1403
  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • تجهیز ۱۰۰ درصدی چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند