Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@18:29:13 GMT

تعداد نمایندگان زن باید بیشتر شود

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۲۵۶۵۸

تعداد نمایندگان زن باید بیشتر شود

فراکسیون امید سابقه قابل قبولی در زمینه پاسخگویی به مطالبات سیاسی و اجتماعی دارد. در انتخابات هیات رئیسه مجلس سعی کرده امکانی برای حضور زنان، جوانان و نماینده اقلیت‌ها در هیات رئیسه فراهم کند.

انتخابات هیات رئیسه مجلس پرده از بسیاری پشت پرده‌ها و میزان قدرت فراکسیون‌ها برداشت و هنوز و پس از چند روز از برگزاری انتخابات هیات رئیسه بحث در مورد عملکرد فراکسیون‌ها ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فراکسیون امید متشکل از نمایندگانی که تحت عنوان نامزدهای انتخاباتی مشمول لیست امید وارد مجلس دهم شدند، گویی امسال عزم خود را برای حضور دست‌کم یک نماینده زن و اقلیت مذهبی در هیات‌رئیسه مجلس جزم کرده بود اما چنین نشد. با این حال فراکسیونی که تمام زنان و نمایندگان اقلیت‌های مذهبی را در خود جای داده، مأوایی برای آنانی است که به‌عنوان نماینده زن یا اقلیت در راستای مطالبه خود و گروهی که نمایندگی آنها در مجلس را به یدک می‌کشد، اقدام تشکیلاتی می‌کنند. اما این فراکسیون تا چه میزان در مسیر تحقق این امر و سایر اموری که مشترک با سایر فراکسیون‌ها در پی تبلور آن است، موفق بوده؟

آیا می‌توان عملکرد قابل قبولی برای این فراکسیون متصور بود؟ اینها پرسش‌هایی است که «آرمان» در گپ‌و‌گفت با سیده‌فاطمه حسینی نماینده مجلس دهم مطرح کرده است.

**ارزیابی شما از عملکرد فراکسیون امید در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی چیست؟
عملکرد فراکسیون امید را از ابعاد مختلف می‌توان بررسی کرد. این فراکسیون از آغاز به ‌کار خود در سال اول مجلس دهم روی پیشبرد اهداف تشکیلاتی منطبق با تحقق مطالبات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی متمرکز شد. اعضای فراکسیون در طول دو سالی که در مجلس حضور داشتند روزبه‌روز بر انسجام کارتشکیلاتی خود افزوده و با گسترش عملکرد مبتنی بر نظرات جمعی، روند صعودی تجارب تشکیلاتی را طی کردند. در عرصه‌های قانونگذاری و نظارتی، حضور فعالی داشته و برای پاسخگویی به مطالبات مردم و تحقق شعارهایی که نمایندگان لیست امید تحت تجلی آن شعارها در عملکردهای مقدماتی و استراتژیک به مجلس راه یافته بودند، از هیچ‌کوششی فروگذار نبوده‌اند.

در حقیقت عملکرد فراکسیون چه در حمایت از نامزدی حسن روحانی در انتخابات 96 و چه در رأی اعتماد به وزیران نشان‌ از عزم جزم فراکسیون امید برای پوشاندن جامه عمل به شعار امید، آرامش و رونق اقتصادی دارد که در واقع شعار اصلی نامزدهای انتخاباتی مشمول لیست امید بود. از سویی دیگر فراکسیون امید در راستای پیگیری مطالباتی مرتبط با حقوق شهروندی ملت، فعالیت متمرکز و پیوسته‌ای داشته و با رجوع به هسته‌های اصلی گره‌گشایی و کندوکاو در گستره نیروهای حل‌و‌فصل‌کننده، هیچ‌نقطه‌ای از انفعال بر جای نگذاشته و در دایره اختیارات و حتی در گستره‌ای فراتر از آن اقدامات مقتضی ترتیب داده است و این در حالی است که کوشش‌ها پیرامون حل موضوع حصر و احقاق حقوق شهروندی کماکان ادامه دارد. تشکیل کمیته در این مورد و ابلاغ مسئولیت جدی به اعضای کمیته مثال قابل توجهی از اقدامات آشکار این فراکسیون بوده است.

به هر روی فراکسیون امید سابقه قابل قبولی در زمینه پاسخگویی به مطالبات سیاسی و اجتماعی دارد. در انتخابات هیات رئیسه مجلس سعی کرده امکانی برای حضور زنان، جوانان و نماینده اقلیت‌ها در هیات رئیسه فراهم کند و برای حضور زنان در کابینه هم در قالب ارسال نامه به رئیس‌جمهور خواستار این مطالبه بوده‌اند. در عرصه اقتصادی از طریق کمیسیون‌های مربوطه چون کمیسیون تلفیق و بودجه و سیاستگذاری‌های حاصل از آن، دستاورد موثری برای فراکسیون در راستای پاسخگویی به مطالبات اقتصادی حاصل شده است.

**در انتخابات هیات رئیسه مجلس، با وجود تاکید بسیاری از اعضای فراکسیون امید بر ضرورت وجود دست‌کم یک نماینده زن و نماینده‌ای از اقلیت‌های مذهبی در هیات رئیسه و اعلان موضع کمیسیون امید از سوی سخنگوی این کمیسیون مبنی بر وجود یک کاندیدای زن و اقلیت در لیست ارائه‌شده این کمیسیون، نتیجه مطلوب حاصل نشده و امسال هم مجلس از وجود نماینده زن و اقلیت‌ها در هیات رئیسه محروم ماند. ارزیابی‌تان از این مساله چیست؟
پیش از هر توضیحی طرح این موضوع لازم است که هیات رئیسه مجلس یک رکن سیاسی است و نمی‌توان از منظر هیات رئیسه کمیسیون‌هایی به آن نگریست که جایگاه به‌نسبت تخصصی‌تری دارند. هیات رئیسه مجلس یک رکن سیاسی تاثیرگذار در مجلس است. دیدگاه‌های سیاسی حاکم بر مجلس در انتخاب اعضای آن تاثیرگذار بوده و فقط از طریق ارزیابی‌های سیاسی می‌توان آن را قضاوت و عملکرد آن را بررسی کرد. با توجه به این موضوع بحث حضور زنان و جوانان و اقلیت‌ها را پیرامون فراکسیون‌های سه‌گانه می‌توان پیگیری کرد.

آنچه هویداست اینکه در عمل افراد با کاندیداشدن خارج از فراکسیون‌ها بختی برای رأی‌آوردن ندارند و برای پیروزی در انتخابات هیات رئیسه باید از طریق یکی از فراکسیون‌های سه‌گانه نامزد شده و در رقابت بر سر کسب کرسی‌های هیات رئیسه مبارزه کنند. در این صورت می‌توان بختی برای رأی‌آوردن وی قائل بود. در خصوص فراکسیون امید و موضوع کاندیداتوری زنان و اقلیت‌ها باید گفت، بر اساس ماهیت فراکسیون امید و آرمان‌های این فراکسیون، تبعیضی برای زنان و اقلیت‌ها مذهبی در رقابت با مردان وجود ندارد. تمام زنان مجلس و اقلیت‌های مذهبی عضو فراکسیون امید بوده و این نشان از احترامی دارد که از سوی این فراکسیون نسبت به زنان و اقلیت‌ها گذاشته می‌شود.

در رقابتی سالم و آزاد مردان در کنار زنان و اقلیت‌ها در ترکیب لیست قرار می‌گیرند و اتفاقا نسبت به تعداد کم زنان و اقلیت‌ها، می‌توان گفت فراکسیون امید احترام و جایگاه ویژه‌ای برای آنان قائل است. شایان ذکر است که در دو سال نخست مجلس دهم، تدبیری اتخاذ شده بود که بر اساس آن ابتدا در بین خود زنان یک رأی‌گیری انجام می‌شد، سپس فرد برگزیده برای انتخابات هیات رئیسه نامزد شده و با نامزدهای تماما مرد مجلس برای کسب یک کرسی از 6 کرسی هیات رئیسه رقابت می‌کرد. اکنون شرایط اندکی فرق کرده است.

**برخی معتقدند عدم توفیق زنان برای ورود به هیات رئیسه تا حدود زیادی محصول تصمیم فراکسیون امید برای حضور مستقل در انتخابات هیات رئیسه بود و می‌گویند اگر ائتلاف صورت می‌گرفت کرسی زن را کسب می‌کردند. این در حالی است سال قبل با وجود ائتلاف این امر محقق نشد. نظر شما در این‌باره چیست؟
با توجه به اینکه سال قبل ائتلاف بین فراکسیون امید و فراکسیون مستقلین صورت گرفت با توجه مطالبه داشتن فراکسیون امید در اکتساب یک کرسی برای زنان، نام کاندیدای زن همچنان در ائتلاف صورت گرفته هم قرار گرفت و رأی خوبی را هم کسب کرد. ولی متاسفانه تمام اعضای فراکسیون مستقلین به آن لیست پایبند نبودند و با زیر پا گذاشتن اخلاق سیاسی پیمان شکنی کردند و منجر به حذف دو نفر از کاندیداها شدند که یک نفر از آنها زن بود.

حضور پرتعداد زنان را می‌توان نکته مثبتی تلقی کرد که بیانگر جسارت حضور از سوی آنان و مسئولیت‌پذیری آنها‌ بود و نشان‌دهنده اعتماد آنها به توانایی‌های خود در راستای اجرای برنامه‌ها و عمل به مسئولیت‌ها. کم‌بودن تعداد زنان نسبت به مردان و اینکه زنان کمتر از 6‌درصد از کرسی‌های نمایندگی مجلس دهم را به خود اختصاص داده‌اند، بخت آنان در رقابت با مردان کم کرده و موجب شده زنان نتوانند آنگونه که باید در راستای تحقق اهداف و مسئولیت‌هایی که به‌عنوان یک نماینده زن بر دوش آنها است، حرف خود را به کرسی بنشانند. زنان باوجود تلاش‌های پی‌در‌پی و مصمم‌بودن در راستای مطالبه‌گری نتوانسته‌اند به حقوق خود دست یابند.

خوشبختانه مردانی که در فراکسیون امید هستند به زنان به‌عنوان نیروهای فعال و توانا در عرصه جامعه نگاه می‌کنند و در جهت تحقق مطالبات زنان، نمایندگان زن را یاری می‌کنند. اکنون تعداد نمایندگان زن کم است اما می‌توان امیدوار بود در صورت افزایش تعداد زنان در مجلس بخت زنان بیشتر شده‌ و فرصت زنان برای حضور در هیات رئیسه مجلس افزایش یابد.

*منبع: روزنامه آرمان؛ 1397،3،12
**گروه اطلاع رسانی**2059**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آرمان حضور سياسي زنان انتخاب هيات رييسه مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۲۵۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی

ایتنا - درباره اثرات مخرب استفاده از شبکه‌های اجتماعی تحقیقات گسترده‌ای انجام شده است. مطالعات جدید نشان می‌دهد، حتی یک هفته استفاده نکردن از این شبکه‌ها، اعتماد‌ به‌ نفس و نگرش زنان جوان را نسبت به بدن خود بهبود خواهد بخشید.
بر اساس گزارش مجله ScienceDirect، پژوهشگران در جریان مطالعه‌ای تحقیقاتی در یکی از دانشگاه‌های کانادا مشاهده کرده‌اند که فشار روانی بر زنان جوانی که به صورت مداوم در حال مقایسه اندام خود هستند، بسیار بالاست.

گروهی از دختران جوان که در این مطالعه تحقیقاتی شرکت کرده‌اند، از تاثیر مخرب شبکه‌های اجتماعی در زندگی‌شان گفته‌اند، از جمله اینکه استفاده از شبکه‌های اجتماعی توانایی آنان در ایجاد روابط را کاهش داده، خواب آنان را مختل کرده و همچنین سبب شده که حتی به خودکشی بیاندیشند.

در این مطالعه ۶۶ دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه یورک تورنتو به دو گروه تقسیم شدند. دسترسی گروه اول به مدت یک هفته به فیس‌بوک، تیک‌تاک، اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی قطع شد و گروه دیگر طبق روال معمول به این شبکه‌ها دسترسی داشتند.

پیش از آغاز مطالعه نیز با شرکت‌کنندگان هر دو گروه مصاحبه و سوالاتی مانند میزان تمرکز، اعتماد به نفس و نگرش نسبت به بدنشان پرسیده شد. مثلا اینکه چقدر از اندام خود راضی هستند؟ آیا دوست دارند مانند مدل‌های مجلات به نظر برسند؟ چقدر در روز بدن خودشان را با اینفولئنسرهای شبکه‌های اجتماعی مقایسه می‌کنند؟ نسبت به بدن خود شرم دارند؟

به گفته جنیفر میلز، استاد روانشناسی که این پژوهش را هدایت می‌کرد، پاسخ‌ها شوکه کننده بود و از اثرات مخرب بزرگی خبر می‌داد که اغلب در تحقیقات روانشناسی نادیده گرفته می‌شوند.

 

حتی پس از اصلاحات آماری که تنوع طبیعی در نحوه تفکر افراد در مورد بدن خود را در نظر گرفته بود، بین دو گروه مطالعه تفاوت آشکاری وجود داشت. بدین ترتیب که اعتماد به نفس و نگرش نسبت به بدن خود در گروهی که در یک هفته از شبکه‌های اجتماعی استفاده نکرده بودند، به میزان قابل توجهی بهتر بود.

میلز که بیش از دو دهه است در مورد نقش هدفمند رسانه‌ها بر زنان و به خصوص تاثیر آن بر اختلالات زنان تحقیق کرده است، می‌گوید: «این موضوعات پیش از فراگیر شدن اینترنت تا امروز که استفاده از شبکه‌های اجتماعی به طور چشمگیری اجتناب‌ناپذیر شده، وجود داشته است. البته در آن زمان، فقط می‌توانستید تعداد محدودی از دقایق یا ساعات خود را صرف خواندن مجلات مد و زیبایی کنید و این مجلات دست کم فقط یک بار در هفته منتشر می‌شدند اما حالا هر لحظه در معرض خواندن و دیدن مطالب از این دست هستید.»

این استاد روانشناسی همچنین معتقد است، پرهیز استفاده از شبکه‌های اجتماعی به تنهایی منجر به تغییر در ارزش‌های روانشناختی در بین زنان جوان نخواهد شد.

عدم استفاده از چنین شبکه‌هایی افراد را به ملاقات بیشتر حضوری با دوستان، خواب با کیفیت و بودن در هوای تازه و ورزش نیز سوق می‌دهد؛ فعالیت‌هایی که به اثبات برای سلامت جسم و روان نقش بسیار مهم و سودمندی ایفا می‌کنند.

هدف نهایی از این مطالعه این است که آگاهی مردم نسبت به خطرات ناشی از استفاده کنترل‌نشده از شبکه‌های اجتماعی افزایش یابد.

دیگر خبرها

  • چه کسی رئیس سنی مجلس دوازدهم خواهد شد؟ | جدول مسن‌ترین و جوانترین نمایندگان | ۲ نماینده همسن باشند چه می شود؟
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟
  • آجر لو : تفرقه می‌تواند مجلس دوازدهم را به شکست منجر کند/ به طور حتم، هیات رئیسه مجلس تغییراتی خواهد داشت + فیلم
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • حضور پرشکوه مردم در آزمون بزرگ انتخابات
  • اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • نشست هم‌اندیشی نمایندگان مجلس با هیات رییسه دانشگاه مازندران
  • دستاوردهای هیات اقتصادی هرمزگان به کشور چین
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟