Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ صنعت پتروشیمی نسبت به سایر صنایع بسیار متکی به تکنولوژی های پیشرفته و همچنین از صنایع سرمایهبر محسوب می شود. ایجاد اشتغال در صنایع پایین دستی پتروشیمی برای کشور ما از اهمیت به سزایی برخوردار است. در حال حاضر نیز بیشترین صادرات غیر نفتی کشور به محصولات پتروشیمی برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین، خروج آمریکا از برجام می تواند به شدت بر توسعه صنایع پتروشیمی بازتاب سنگینی داشته باشد. البته نه از این نظر که دیگر دسترسی به تکنولوژیهای پیشرفته نداشته باشیم، بلکه عملا دسترسی به اعتبارهای فاینانس که معمولا شرکت های بزرگ در اختیار ما قرار می دهند با خروج آمریکا از برجام بدون شک آثار بسیار منفی برای توسعه صنعت پتروشیمی کشور ایجاد و رشد آن را متوقف خواهد کرد.

چندی پیش سیدرضا نوروززاده مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: ایران به عنوان ابرقدرت منطقه توانست در مذاکرات هسته‌ای حضور یابد و دستاورد بزرگی به نام برجام را کسب کند. توافق هسته‌ای ایران یک معاهده بین‌المللی است و اگر امروز کشوری مثل آمریکا به صورت یکجانبه از آن خارج می‌شود بیانگر آن است که آنها به توافق‌های بین‌المللی پایبند نیستند، کما این‌که قبل از آن نیز از کنفرانس محیط زیست اروپا خارج شدند و با صادرات و یا تولید اتیلن، بازار شرق دنیا همچون چین و هند را تهدید می‌کنند.

او با بیان این‌که تهدیدهای فردی همچون ترامپ در مورد برجام نشان می‌دهد که توافق هسته‌ای توافق خوبی بوده و حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، تصریح کرد: ما نباید ارتباط دیپلماسی خود با دنیا و غرب را قطع کنیم و توان دیپلماسی کشور باید همچنان حفظ شود. ما کشوری هستیم با فرهنگی بزرگ و غنی که توان مذاکره داریم و از تشنج نیز استقبال نمی‌کنیم. امیدواریم وزارت امورخارجه در این مبارزه پیروز باشد، مردم نیز حمایت خواهند کرد.

در همین راستا جلال میرزایی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز در رابطه خروج امریکا از برجام و تاثیر آن در صنعت پتروشیمی اظهار کرد: خود آمریکایی‌هایی در صنعت پتروشیمی ایران ارتباط مستقیمی ندارند و شرکت‌های آمریکایی در بازار پتروشمی ما حضور ندارند و یا قراردادی با ایران منعقد نکردند که نگران این صنعت باشیم اما متاسفانه به صورت غیرمستقیم بخشی از موضوعات را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

او تصریح کرد: متاسفانه آمریکایی‌ها با وضع تحریم‌های جدید، شرکت‌های دیگر را تحت الشعاع قرار داده تا از همکاری با ایران دست بردارند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این تحریم‌ها نخست در میزان سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی و از سوی دیگر در خرید محصولات و فرآورده‌های پتروشیمی تاثیر گذار خواهد بود. ما در همین راستا جلساتی را با نمایندگان مجلس و مسئولان وزارت نفت برگزار خواهیم کرد تا بتوانیم با ارائه راهکارهای برون رفت از این موانع، تحریم‌ها را خنثی کنیم.

می‌توان گفت؛ اکنون با خروج آمریکا نه تنها فاینانس طرح های پتروشیمی در ایران به خطر افتاده بلکه حتی نوسازی واحدهای پتروشیمی و همچنین به هنگام کردن تکنولوژی آن ها نیز با دشواری های جدی روبه رو خواهد شد. قطعا به علت پایین بودن کیفیت برخی از محصولات پتروشیمی ایران و به هنگام نکردن تکنولوژی های موجود با دشواری های جدی رو به رو خواهیم بود.

402

پتروشیمی اشتغال تولید صادرات برجام تحریم توافق هسته ای

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: پتروشیمی اشتغال تولید صادرات برجام تحریم توافق هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۲۶۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی

محسن خجسته‌مهر مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی گفت: با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، در این حوزه امروز یکی از رویدادهای مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

خجسته مهر گفت: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خاطر نشان کرد: قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها به امضا رسید و به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کارهای بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

وی سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آن‌ها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • بدهی ۶۰ همتی به شرکت گاز مربوط به صنایع عمده کشور است، نه فقط پتروشیمی ها
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • شورای راهبردی بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • آغاز به‌کار نمایشگاه تخصصی فرانچایز در ایران‌مال
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • قراردادهای مهمی در صنعت نفت ایران در راه است
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • ورود پتروشیمی ها به بالادست نفت بازی برد_برد است
  • جمع آوری ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز از مشعل‌های گازی کشور