Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@02:50:57 GMT

مدیریت پرایدی «ماه عسل»!

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۲۷۳۹۸

مدیریت پرایدی «ماه عسل»!

مهدی اسماعیل تبار روانشناس تصریح کرد: دختر و پسری که برای حضور در «ماه عسل» انتخاب می‌شود داستان زندگیشان شبیه آدم‌هایی که به من مراجعه می‌کنند، نیست، چون علیخانی به سوژه‌هایی مراجعه می‌کند که یک درصد آن‌ها در میان مردم حضور دارند، سوژه‌هایی که داستان زندگی آن‌ها به یک فیلم هندی شبیه است. «ماه عسل» باید کاری کند که بیننده به جای گریه کردن فکر کند تا در سبک زندگی او تاثیر بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری مهر: مهدی اسماعیل تبار روانشناس با اشاره به سوژه‌های «ماه عسل» می‌گوید که این سوژه‌ها از زندگی واقعی مردم دور است و یک درصد جامعه را به خود اختصاص می‌دهد.

مهدی اسماعیل تبار  درباره برنامه «ماه عسل» و سوژه‌هایی که به این برنامه می‌آیند، گفت: ادامه یافتن یک برنامه تلویزیونی در چندفصل به معنای اقبال عمومی است. احسان علیخانی یک سال برای یافتن سوژه هایش تلاش می‌کند و بیننده شبکه سه، زیبایی‌های تصویری و بصری «ماه عسل» را دوست دارد، اما مشکلاتی نیز در محتوای این برنامه وجود دارد.

وی ادامه داد: من مشاور هستم و از رمضان ۹۶ تا ۹۷ نزدیک به ۱۰۰۰ پرونده و داستان از آدم‌های مختلف دیده و بررسی کرده ام، اما شاید علیخانی به جای ۹۹۹ پرونده دیگر سراغ سوژه‌ای می‌رود که یک درصد از یک هزار پرونده را به خود اختصاص می‌دهد.

داستان ۳۰ روز «ماه عسل» از زندگی واقعی مردم دور است، بیشتر طلاق‌ها در جامعه امروز توافقی است و علت ۹۰ درصد آن‌ها نبود رضایت زناشویی است، اما ما این مشکلات را در تلویزیون نمی‌بینیم
این روانشناس فرهنگی تصریح کرد: ۳۰ داستانی که در «ماه عسل» روایت می‌شود خیلی کم پیش می‌آید که در میان این هزار پرونده وجود داشته باشد. ما در کشور حدود ۱۵ میلیون پرونده قضایی داریم و ساعتی ۲۱ طلاق رخ می‌دهد البته این را باید گفت که شرایط اجتماعی موجود در کشورمان نسبت به بسیاری از مناطق جهان مناسب‌تر است با این حال ما این معضلات فراگیر را در سوژه‌های «ماه عسل» نمی‌بینیم. داستان ۳۰ روز «ماه عسل» از زندگی واقعی مردم دور است، بیشتر طلاق‌ها در جامعه امروز توافقی است و علت ۹۰ درصد آن‌ها نبود رضایت زناشویی است، اما ما این مشکلات را در تلویزیون نمی‌بینیم. اگر آمار چک برگشتی را بررسی کنید، می‌توانید میزان تعهد مردم به یکدیگر را هم بفهمید و یا آمار خودکشی‌هایی که نشان می‌دهد برخی از مردم چقدر افسرده هستند، اما هیچ یک از این مشکلاتی که فراگیری هم دارد در قصه‌های «ماه عسل» دیده نمی‌شود.

وی افزود: امروزه بسیاری از مردم در کشور بر اثر ایست قلبی فوت می‌کنند که این هم نشانه دیگری از سبک زندگی غلط ماست که خیلی زود عصبانی می‌شویم و هیچ یک از برنامه‌های «ماه عسل» براساس چنین سوژه‌هایی ساخته نمی‌شود.

اسماعیل تبار با اشاره به یکی از سوژه‌های فراگیر در میان مراجعان خود اظهار کرد: بسیاری از دانش آموزان با مشاوره‌های غلط و امنیت روانی کم در مدارس، وارد دانشگاه می‌شوند و تلویزیون در این زمینه آموزشی ندارد. همچنین باید دانست فهم آسیب‌های زندگی دانش آموزی و تهدیدات موجود برای دانش آموز ایرانی بسیار اهمیت دارد و در این مورد باید در برنامه‌های مهم به والدین و نوجوانان آگاهی داد.

در میان مجریان تلویزیون خود احسان علیخانی، علی ضیا، عادل فردوسی پور و رضا رشیدپور اغلب رشته‌های مهندسی و مدیریت خوانده اند که با اجرا غیرمرتبط است
وی اضافه کرد: یکی از معضلات عمده‌ای که دانش آموزان و محصلان برای آن به من مراجعه می‌کنند مشاوره تحصیلی است. بسیاری از دختران و پسران ما با مشاوره‌های غلط وارد دانشگاه می‌شوند، اما بعد از رشته‌های خود کناره گیری کرده و شغل یا رشته دیگری را انتخاب می‌کنند. در میان مجریان تلویزیون خود احسان علیخانی، علی ضیا، عادل فردوسی پور و رضا رشیدپور اغلب رشته‌های مهندسی و مدیریت خوانده اند که با اجرا غیرمرتبط است و کاش علیخانی یک بار در برنامه خود به چنین سوژه‌ای می‌پرداخت.

اسماعیل تبار با اشاره به اینکه برنامه ساز باید خودش نسبت به اهدافی که دارد عمل کننده باشد، اظهار کرد: شاید ۲ دهه پیش چنین مساله‌ای مهم نبود، اما امروز زندگی هنرمندان و چهره‌ها برای مردم مثل یک اتاق شیشه‌ای است و در نتیجه روی خروجی کار آن‌ها تاثیر می‌گذارد.

این روانشناس فرهنگی همچنین عنوان کرد: «ماه عسل» میلیون‌ها تومان برای دکور برنامه اش خرج می‌کند و با چنین دکوری نمی‌توانید مخاطب را به ساده زیستی دعوت کنید. البته این اتفاق یعنی خرج کردن و حرف از ساده زیستی زدن هم رویه‌ای است که در بسیاری از مردم و نهاد‌های ما وجود دارد و همه این معضلات به فرهنگ خود ما بازمی گردد.

این مشاور با اشاره به موفقیت «ماه عسل» اظهار کرد: «ماه عسل» در جذب مخاطب و استقبال مردم موفق بوده است و همین موفقیت‌ها باعث شده برنامه چندین سال ادامه پیدا کند، اما آیا به معنای موفقیت در عملکرد و تاثیرگذاری در جامعه هم هست؟ به طور مثال هر رییس جمهوری که ۲۰ میلیون رای داشته باشد عملکردش هم درست است؟

علیخانی به سوژه‌هایی مراجعه می‌کند که یک درصد آن‌ها در میان مردم حضور دارند، سوژه‌هایی که داستان زندگی آن‌ها به یک فیلم هندی شبیه است
وی تصریح کرد: دختر و پسری که برای حضور در «ماه عسل» انتخاب می‌شود داستان زندگیشان شبیه آدم‌هایی که به من مراجعه می‌کنند، نیست، چون علیخانی به سوژه‌هایی مراجعه می‌کند که یک درصد آن‌ها در میان مردم حضور دارند، سوژه‌هایی که داستان زندگی آن‌ها به یک فیلم هندی شبیه است. «ماه عسل» باید کاری کند که بیننده به جای گریه کردن فکر کند تا در سبک زندگی او تاثیر بگذارد. برنامه باید در هویت مردمی که در شبکه‌های مجازی فحاشی می‌کنند و در رانندگی‌ها عصبانی می‌شوند و بسیاری از معضلات دیگر تاثیر بگذارد. البته به نظرم این مشکل بیشتر به اتاق فکر برنامه بازمی گردد که باید بسیار قوی‌تر عمل کند.

این روانشناس با اشاره به اینکه رمضان ماه معنویت است، بیان کرد: «ماه عسل» ذهن آدمی را قلقلک نمی‌دهد که به اشتباه‌های زندگی خود فکر کند و این بزرگترین ایرادی است که به اکثر برنامه‌های تلویزیون وارد است. ما نتوانستیم از ظرفیت ماه رمضان برای معنویت بیشتر در مردم استفاده کنیم و حس مثبت بودن و آرامش داشتن را در این ماه انتقال دهیم. در جامعه امروز حس ناامیدی در مردم بسیار است و برنامه‌های تلویزیون باید بتواند این حس را کاهش دهد. درحالیکه نه تنها در تلویزیون بلکه در بیشتر سازمان‌ها و نهاد‌ها تکلیف ما در ماه رمضان مشخص نیست که باید ماه تفکر و تامل و یک جشن باشد یا ماهی برای گریه باشد.

اسماعیل تبار تصریح کرد: البته بخشی از نبود برنامه‌های سازنده و نبود اتاق فکر‌های حرفه‌ای به فقدان بودجه در صداوسیما بازمی گردد که آن هم از کم لطفی قوه مجریه است بنابراین همه معضلات به خود صداوسیما هم مربوط نمی‌شود و به مشکلات مدیریتی بازمی گردد.

وی در پایان تصریح کرد: ما ۲ گونه مدیریت در کشور داریم مدیریتی که پراید تولید می‌کند و مدیریتی که موشک تولید می‌کند و جالب است که هر ۲ این مدیریت‌ها به یک کشور تعلق دارند. فرهنگ ما در چک‌های برگشتی، رانندگی، طلاق و عصبانیت ها، برنامه سازی در صداوسیما و بسیاری از نهاد‌ها مدیریت پرایدی دارد و مدیریتی که با آن شهید حججی‌ها و تهرانی مقدم‌ها را پرورش می‌دهد مدیریت موشکی است و کاش این مدیریت را بیشتر پرورش دهیم.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003SBz

منبع: فردا

کلیدواژه: ماه عسل سوژه ها مدیریت پراید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۲۷۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوژه امسال نون خ لب مرز بود | ۲ خط قرمز مهم که در این سریال رعایت شد

به گزارش همشهری آنلاین، نشست خبری سریال «نون خ ۵» با حضور مسعود کریمی خضرا (مدیر گروه طنز سیمافیلم)، مهدی فرجی (تهیه‌کننده) و سه تن از بازیگران این سریال از جمله صهبا شرافتی، کاظم نوربخش و ماشاالله وروایی صبح امروز سه شنبه ـ ۱۱ اردیبهشت ـ در سازمان صداوسیما برگزار شد.

مهدی فرجی در ابتدای این نشست بیان کرد: همان‌طور که در نظرسنجی‌ها مشهود بود «نون خ ۵» نسبت به فصل گذشته پرمخاطب‌تر بود. از رئیس سازمان صداوسیما تشکر می‌کنم که این اجازه را دادند به خط قرمزها بپردازیم و در کنار لحظات شاد و کمیک نقد هم داشته باشیم. ما در سازمان دو خط قرمز یکی مسائل دینی و قومیت را در عین حال که مراقبت کردیم به آن پرداختیم اینکه اجازه دادند به قصه کولبرها بپردازیم اتفاق خوبی بود.

در ادامه وروایی ـ بازیگر نون خ ـ گفت: شرایط کپرنشین‌هایی که دیدم برایمان سخت و ناراحت‌کننده بود. عموم مردم در استان‌ها سریال «نون خ» را دوست داشتند و تاکید داشتند درباره قومیت‌ها باز هم کار شود. همچینین صهبا شرافتی در سخنانی گفت: فصل پنجم برای من چالش برانگیز بود از رانندگی اتوبوس که پایه دو نداشتم اما با کمک دوستان از پس آن برآمدم.

او گفت: «نون خ ۵» فضای متفاوتی داشت، پستی و بلندی داشت، چابهار زیبا رفتیم، سپس به کولبرها در فضای زمستانی رسیدیم و خودم کار را دوست داشتم امیدوارم که توانسته باشم به شخصه لبخندی را به لب بیاورم. مخاطبان درخواست ساخت فصل جدید را از ما دارند.

نوربخش نیز در سخنانی گفت: خداراشکر با تمام سختی‌هایی که داشتیم به امید اینکه مردم «نون خ ۵» را دوست خواهند داشت سریال را ساختیم و جلو رفتیم. خیلی خوب شروع و خیلی خوب تمام شد. امیدوارم فصل دیگر هم داشته باشد و در خدمت همه باشیم.

«نون خ» چه خط‌قرمزهایی را رعایت کرد؟

کریمی خضرا، مدیر گروه تولیدات طنز سیمافیلم گفت: سوژه امسال «نون خ» همان‌گونه که آقای فرجی گفت لبِ مرز بود. شاید برای دوستان سوال باشد وقتی درباره نماز قضای یکی از شخصیت‌ها صحبت می‌شد، برخی نکات چگونه طراحی شد؟ ما دیدیم که قصه‌ها با ظرافت طراحی شد. من در اولین جلسه‌ای که با آقای فرجی صحبت کردم برخی از این نکات مطرح شد. شاید فکر کنید این موارد سفارش سازمان بوده است اما کاملاً دغدغه خود آقایان فرجی و آقاخانی بود.

وی با اشاره مصدومیت عوامل این سریال با شوخی، اضافه کرد: در این سریال گروه جانبازان «نون. خ» را داشتیم و همه شخصیت‌ها به نوعی با مصدومیت‌های مختلفی در این فصل روبه‌رو بودند. کریمی خضرا همچنین گفت: سازمان صدا و سیما در این دوره اراده محکمی در تولیداتش داشت و باید از این اراده استقبال کرد.

فرجی در پاسخ به اینکه نون خ فصل ششم هم خواهد داشت؟ اظهار کرد: درباره فصل ششم الان صحبت کردن زود است. آقای آقاخانی پستی گذاشتند که فصل پنجم ۵ پایان نون خ هست اما به نظرم هنوز صحبت کردن درباره فصل جدید زود است.

او درباره ساخت سینمایی این سریال نیز گفت: درمورد سینمایی کار نه صحبت خاصی شده و نه تصمیمی برای ادامه ساخت این سریال در ورژن سینمایی گرفته شده است.

تهیه‌کننده «نون خ» درباره آسیب سعید آقاخانی و برخی عوامل سریال حین کار نیز بیان کرد: نزدیک به هفت نفر دست و پایشان شکست و آسیب جدی دیدند آقای آقاخانی هم آسیب دیدگی از ناحیه کمر داشتند و این اتفاق باعث شد ۱۰ روزی تعطیل شویم بعد ایشان برگشتند و البته نقششان هم تغییر کرد.

کد خبر 848372 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم بازیگران سینما و تلویزیون ایران فیلم و سریال ایرانی

دیگر خبرها

  • فرصت‌های از دست رفته برای کردستان با کار جهادی جبران شود
  • گاف عجیب سریال «افعی تهران» سوژه شد
  • یک برنامه رادیویی مرا به زندگی برگرداند
  • تدارک ویژه صدا و سیمای گلستان در سالروز شهادت امام جعفرصادق (ع)
  • توزیع ۳۱۳ بسته معیشتی در طرح «قرار دوازدهم» رودسر
  • پدیده والیبال ایران سوژه پست جدید فدراسیون جهانی
  • گفت‌وگو باکارگردان مجموعه‌مستند «پابه‌ماه»/ قصه‌هایی تماشایی از امید و زندگی
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • سوژه امسال نون خ لب مرز بود | ۲ خط قرمز مهم که در این سریال رعایت شد
  • «کوه نور» ظرفیت جدید تفریح شهر زندگی است/ میزبانی از ۹ هیئت خارجی در هفته فرهنگی اصفهان