Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مصطفی عبدالله مجتبی، حافظ کل قرآن از کشور موریتانی در گفت‌وگو با ایکنا، با بیان این مطلب گفت: صبغه غالب آموزش حفظ قرآن در مراکز آکادمیک و دانشگاهی موریتانی، حفظ مفهوم‌محور قرآن است، به‌طوری که دانشجو علاوه بر حفظ قرآن، ملزم است که معانی و مفاهیم آیات را نیز درک کند.
وی با اشاره به این که حفظ سوره‌های بقره و آل‌عمران برای دانشجویان دانشگاه علوم اسلامی موریتانی الزامی است، افزود: در کشور موریتانی مؤسسات قرآنی تخصصی نیز فعالیت دارند که فعالیت آن‌ها با اهتمام و استقبال خوبی از سوی علاقه‌مندان مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این حافظ قرآن موریتانیایی تصریح کرد: به‌عنوان مثال در کشور موریتانی مؤسساتی هستند که متولی آموزش قرآن به یک قرائت خاص هستند و به حافظان قرآن کمک می‌کنند تا محفوظات خود را با قرائت تثبیت کنند.
جایگاه قرآن در موریتانی
محمد مصطفی عبدالله مجتبی، در خصوص اهتمام به قرآن در جامعه این کشور گفت: در موریتانی خانواده‌ای نیست که نسبت به حفظ قرآن از سوی فرزندانشان علاقمند نباشد و هر خانواده دوست دارد حداقل یک فرزند حافظ کل قرآن داشته باشد.
وی ادامه داد: اغلب خانواده‌ها در موریتانی به حفظ قرآن از سوی فرزندان خود اهتمام جدی دارند، چرا که بر این باورند که به قرآن کریم و مفاهیم و معانی والای آن لازمه زندگی نیازمند است.
این فعال قرآنی موریتانیایی در ادامه برپایی مسابقات بین‌المللی قرآن را عاملی برای تشویق و ایجاد انگیزه در میان حافظان قرآن دانست و گفت: هدف اصلی از حفظ کلام وحی و آموزش آن،  کاشتن محبت و عشق به قرآن در قلب حافظ است، به ویژه اگر حافظ خردسال باشد.
حفظ قرآن در 8 سالگی
محمد مصطفی عبدالله مجتبی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در خصوص چگونگی حفظ  قرآن گفت: با توجه به فرهنگ غالب در جامعه موریتانی مبنی بر داشتن فرزندان حافظ قرآن، من نیز از همان کودکی و با تشویق مرحوم پدرم، حفظ قرآن را آغاز کردم و در سن 8 سالگی موفق به حفظ کل قرآن شدم.
این حافظ موریتانیایی در ادامه توضیح داد: در مرحله بعد، آموزش تخصصی قرآن و فنون قرائت را نزد برادر بزرگترم آغاز کردم، چرا که او دارای گواهینامه رسمی آموزش قرآن و دانش‌آموخته این رشته بود، بر قرائات مختلف قرآنی تسلط داشت و از اساتید قرآنی نواکشوت، پایتخت موریتانی محسوب می‌شد.
وی ادامه داد: سپس برای ادامه تحصیلات در زمینه علوم قرآنی و یادگیری قرائات و فنون تلاوت به نواکشوت رفتم و در آنجا به ادامه تحصیل پرداختم و قرائت قرآن را به روایت نافع و حفص فراگرفتم تا اینکه به مؤسسه قرآنی «المعالی» این شهر ملحق شدم.
این حافظ قرآن تانزانیایی درباره کسب رتبه‌های برتر توسط خود گفت: من در مسابقات بین‌المللی فلسطین که در سال 2013 میلادی در شهر «رام الله» برگزار شد، به مقام چهارم دست یافتم و در مسابقات بین‌المللی قرآن جایزه دبی در سال 2011 نیز حضور داشتم.
شیوه‌های آموزش
محمد مصطفی درباره شیوه‌های آموزش قرآن در کشورش گفت: در خارج از پایتخت موریتانی به‌ویژه در منطقه شرق این کشور، آموزش قرآن از طریق نگارش آیات قرآن بر روی لوح‌های چوبی هنوز رونق دارد، به‌طوری که من نیز آموزش اولیه قرآن را به همین ترتیب فرا گرفتم و از نسخه چاپی قرآن برای حفظ استفاده نکردم.
وی اضافه کرد: از سال 2008 میلادی و با راه‌اندازی مؤسسات قرآنی در پایتخت موریتانی و خارج از آن، تغییراتی در زمینه آموزش حفظ قرآن ایجاد شد و نسخه چاپی قرآن کریم در دسترس همگان قرار گرفت و جایگزین لوح‌های چوبی شد، اما پیش از این اگر کسی قصد حفظ قرآن را داشت، باید هر روز آیات مورد نظر را بر روی لوح چوبی می‌نوشت و پس از حفظ کردن در پایان به پاک کردن آن لوح می‌پرداخت و درس جدید را از نو می‌نگاشت.
چالش‌های خردسالان
وی با اشاره به این که وی به‌عنوان مربی آموزش قرآن به خردسالان نیز فعالیت می‌کند، گفت: تاکنون شاگردان زیادی نزد من حفظ قرآن را فرا گرفته‌اند و حتی برخی از آنها 28 جزء قرآن را حفظ کرده‌اند.
این حافظ کل قرآن موریتانیایی گفت: به نظر من مشکل اصلی خردسالان حافظ در نحوه تثبیت محفوظات قرآنی است، چرا که آنها بیشتر وقت خود را صرف تماشای تلویزیون و کار با تلفن همراه و سرگرمی‌های اینترنتی می‌کنند و من همیشه به خانواده‌ها تأکید می‌کنم که مراقب اتلاف وقت کودکان خود در خانه باشند. چرا که یک شاگرد بیشترین وقت خود را در خانه می‌گذراند و نهایتاً روزی 4 ساعت در کلاس حاضر است به این ترتیب محیط خانه باید برای حفظ قرآن مهیا باشد.
گفتنی است، محمد مصطفی عبدالله مجتبی، به‌عنوان نماینده کشور موریتانی در رشته حفظ کل قرآن در ششمین دوره مسابقات بین‌المللی‌ قرآن دانشجویان که 7 تا 9 اردیبهشت‌ماه سال جاری در مشهد برگزار شد، حضور داشت و وی این مسابقات را فرصت خوبی برای آشنایی دانشجویان رشته‌های مختلف پزشکی، مهندسی و... با یکدیگر و تبادل تجریبات در زمینه‌های حفظ و قرائت قرآن دانست.   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن بین الملل موریتانی حافظ کل قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۲۸۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی شرکت کردند

حجت الاسلام علیرضا نجیمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مرحله کتبی نوزدهمین آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم در استان یزد همزمان با سراسر کشور در ۱۴ اردیبهشت برگزار شد، اظهار کرد: امسال ۴۳۰ نفر از حافظان قرآن کریم در استان یزد در رشته‌های حفظ ۱۰ و ۲۰ و ۳۰ جزء قرآن کریم در این دوره از آزمون شرکت کردند.

وی عنوان کرد: امسال نوزدهمین آمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن در چهار شهرستان یزد، مهریز، میبد و اردکان برگزار شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد با اشاره به تلاش مسئولان قرآنی برای مهیاسازی بستر حفظ قرآن کریم در بین نسل جوان و نوجوان ابراز امیدواری کرد: این حافظان قرآن در آینده برای استان و مهین عزیزمان افتخار آفرین باشند.

نجیمی با بیان اینکه نتایج این آزمون ۲۲ خرداد از طریق سایت تلاوت اعلام خواهد شد، تصریح کرد: به قبول شدگان در رشته حفظ ۱۰ جزء مدرک درجه ۵ حفظ معادل مدرک دیپلم، به قبول‌شدگان در رشته حفظ ۲۰ جزء مدرک درجه ۴ معادل فوق دیپلم، همچنین به حافظان قبول شده در رشته حفظ کل قرآن کریم مدرک درجه سه تا یک معادل لیسانس تا دکترا اعطا می‌شود.

وی ادامه داد: در دوره‌های متوالی بیش از ۳ هزار نفر از حافظان قرآن کریم در استان یزد در این آزمون شرکت کرده و تاکنون ۴۰۳ مدرک تخصصی حفظ برای افراد قبول شده صادر شده است.

حضور چشمگیر نونهالان و نوجوانان در آزمون اعطای مدرک تخصصی

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان یزد نیز در این رابطه اظهار کرد: طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم با حضور جمعی از آقایان و بانوان حافظ قرآن کریم در شهرستان یزد برگزار شد و حضور نونهالان و جوانان در این آزمون چشم‌گیر بود.

حجت‌الاسلام مهدی دادآفرین عنوان کرد: امیدوارم بتوانیم بیش از پیش در رشد و تعالی حفظ آیات قرآن کریم که از دغدغه‌های مهم مقام معظم رهبری و امام جمعه یزد است، قدم برداریم.

کد خبر 6097878

دیگر خبرها

  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • ۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی شرکت کردند
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • ۱۵ هزارکرمانی در طرح زندگی با آیه ها حافظ ۳۰ آیه‌ منتخب قرآن شدند
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر