Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سامرا یکی از شهرهای زیارتی عراق و محل ولادت حضرت ولیعصر(عج) است که در حرم امام عسکریین(ع)، علاوه بر حرم امام حسن عسکری(ع) و امام هادی(ع)، مرقد نرجس خاتون مادر امام زمان(عج) و حکیمه خاتون دختر امام جواد(ع) نیز قرار دارد.

با توجه به حساسیت این شهر مقدس، در سال‌‌های جنگ با تروریست‌های تکفیری مرقد مطهر امام عسکریین(ع) چندین بار مورد تعرض قرار گرفت، به طوری که در سال‌های 1384 و 1386 تروریست‌های تکفیری حرم عسکریین(ع) را تخریب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اولین حمله تکفیری‌ها به حرم مقدس امام عسکریین(ع)، گنبد بنا با پوشش آجری و طلاکاریش و همچنین تزئینات کاشی‌کاری در دیوارهای آن، فرو ریخت.

شدت این انفجار به حدی بود که برخی از مصالح و تزئینات به کار رفته تا شعاع نیم کیلومتر به بیرون پرتاب شد؛ اما به علت استحکام بنا، پایه‌های گنبد، بدنه اصلی و دیوارها سالم باقی ماند.

بیشتر بخوانید: خنثی‌سازی هفت بمب در اطراف جاده منتهی به حرم امامین عسکریین (ع)

دومین انفجار در حرم عسکریین(ع) با حمله تروریست‎ها در سال 1386 آغاز شد که در آن زمان آن‌ها پس از درگیری با محافظان حرم، اقدام به بمب‎گذاری در حرم کردند. در انفجار نخست، گلدسته سمت چپ حرم و در انفجار دوم، گلدسته سمت راست آن به طور کامل تخریب شد.

آخرین حمله نیز که سال 1393 توسط داعش صورت گرفت، با مقاومت مردم و نیروهای نظامی خنثی شد و هیچ آسیبی به خود حرم وارد نشد اما در اطراف حرم مطهر امام عسکریین(ع) هنوز هم آثار گلوله‌ها و تخریب دشمنان اسلام به ویژه شیعیان به چشم می‌خورد.

پس از درگیری‌های تکفیری‌ها و تخریب حرم مطهر امام عسکریین(ع)، با توجه به اینکه این حرم مقدس در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده بود، مقرر شد کارشناسان اروپایی زیر نظر یونسکو اقدام به بازسازی آن کنند، تا اینکه به دلیل عملیاتی نشدن برنامه آن‌ها و سرعت نداشتن در روند بازسازی، به لطف خداوند و عنایات حضرت، ستاد بازسازی عتبات در جمهوری اسلامی ایران این مسؤولیت را عهده‌دار شد.

پس از آن در سال 1389 اقدامات برای بازسازی حرم امام عسکریین(ع) آغاز شد که در مرحله نخست فعالیت‌ها برای ساخت گنبد مطلای این حرم مقدس با مساحت یک هزار و 200 متر مربع اجرایی و در نهایت تابستان سال 1391 این گنبد به عنوان بزرگ‌ترین گنبد اعتاب مقدسه عراق رونمایی شد.

با توجه به نبود امنیت کافی در شهر سامرا و موقعیت حساس آن، روند توسعه و بازسازی حرم امام عسکریین(ع) به آرامی پیش می‌رفت تا اینکه آیت‌الله سیستانی ساخت ضریح عسکریین (ع) را بر عهده گرفت و آن را به نماینده خود در ایران واگذار کرد.

ساخت ضریح حرم امام عسکریین(ع) در قم آغاز شد و سال 1393 به همت هنرمندان کشورمان به اتمام رسید و اواخر سال 1395 به سامرا منتقل و بهار سال گذشته رونمایی و نصب شد.

با وجود تلاش‌های ایرانیان و همچنین مردم عراق، همچنان روند توسعه و بازسازی حرم امام عسکریین(ع) ادامه دارد و هنرمندان ایرانی در بخش‌های مختلف این حرم مطهر در حال فعالیت هستند.

صحن سیده نرجس(س) نیز به همت آیت‌‌الله سیستانی و هنرمندان ایرانی در حال ساخت است که بخش بسیاری از این صحن آماده بهره‌برداری است.

همچنین به گفته مسؤولان ستاد بازسازی عتبات در سامرا، توسعه این حرم مقدس در حال انجام است به طوری که قرار است صحن این حرم به شعاع 300 متری افزایش یابد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

از حمله تکفیری‌ها و داعش تا بازسازی حرم امام عسکریین(ع) در سامرا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عراق داعش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۲۹۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرکل امور عشایر استان  از خسارت ۲ میلیارد و 500 میلیون تومانی سیل و بارندگی‌های اخیر به زیر ساخت‌های عشایری شهرستان سربیشه خبر داد.

ابراهیمی افزود: : تردد عشایر در طول بیش از پانصد کیلومتر از ایل راه‌ها که بر اثر سیل تخریب شده است امکان پذیر نیست. 

وی گفت: منابع ذخیره آبی، جایگاه‌های نگهداری دام و همچنین انبار‌های ذخیره علوفه از دیگر زیر ساخت‌هایی هستند که بر اثر جاری شدن سیل و بارش باران تخریب شده است.

دیگر خبرها

  • احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • اسب‌های خراسان شمالی در کورس گنبد کاووس خوش درخشیدند
  • فعالیت ۶۲ شعبه سیار در دومین مرحله انتخابات گنبد
  • اینجا غزه نیست؛ بمباران هم نشده است! | اینجا اوکلاهما است که خانه ها بر اثر گردباد تخریب شده اند ... + فیلم
  • دیدار امام جمعه قزوین با معلمان و اساتید در پاسداشت روز معلم+ تصاویر
  • دیدار امام جمعه قزوین با معلمان و اساتید در پاسداشت روز معلم
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • انتخابات مرحله دوم گنبد در ۲۳۰ شعبه برگزار می شود