Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در برنامه تلویزیونی پرسشگر با موضوع «چالش‌های نیروی انسانی آموزش و پرورش»، با اشاره به حادثه آزار و اذیت تعدادی از دانش‌آموزان مدرسه معین تهران، گفت:
به محض اینکه از موضوع مطلع شدیم در کمیسیون آموزش و تحقیقات، جلسه‌ای تشکیل شد و مسئولان آموزش و پرورش حضور یافتند و گزارش دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: روز چهارشنبه نیز دو ساعت در وزارتخانه جلسه داشتیم و ابعاد کار و نحوه پیگیری مشخص شد؛ تا بعدازظهر چهارشنبه مشخص شد ابعاد ماجرا آنقدر حاد نبوده که به‌ویژه رسانه‌های خارجی به آن دامن می‌زدند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یک ناظم که نیروی رسمی و معلم نبوده فعل حرام و کارخلافی را مرتکب شده اما به گونه ای دارند فضا را آلوده می‌کنند گویی همه فرهنگیان مشکل دارند، گفت: فرهنگیان فرهیخته ترین قشر کشورند و نباید کاری کنیم ساحت آنها خدشه‌دار شود؛ این جفا به فرهنگیان است و از رسانه‌ها می‌خواهم رعایت کنند؛ دستگاه قضایی به پرونده رسیدگی می‌کند و رهبری هم دستور دادند میزان جرم هرچقدر است، حدود الهی اجرا شود.

زاهدی در ادامه درباره چالش های نیروی انسانی عنوان کرد: تا سال 1400 حدود 14 میلیون و 200 هزار دانش‌آموز داریم که سال 1405 به 15 میلیون و 400 هزار نفر و در 1410 به 14 میلیون و 100 هزار نفر می‌رسد و اکنون حدود 13.5 میلیون دانش‌آموز داریم.

وی، آمار بازنشستگان آموزش و پرورش را نیز اعلام کرد و گفت: در سال گذشته 43 هزار نفر، در سال جاری 60 هزار نفر، در سال 98، 75 هزار نفر، در سال 99 حدود 80 هزار نفر و در سال 1400، 97 هزار بازنشسته داریم که مجموع آنها 354 هزار نفر می‌شود.

زاهدی افزود: استاندارد نسبت دانش‌آموز به معلم باید یک به 14 باشد؛ تراکم دانش‌آموزی اکنون در شهرو روستاها در دوره ابتدایی یک به 25 است.

وی با بیان اینکه اکنون 940 هزار حقوق بگیر در آموزش و پرورش داریم، گفت: کل شاغلین اداری و خدمتگزار نیز 90 هزار نفرند؛ البته تا سه سال قبل به ازای هر 30 دانش‌آموز یک نیروی پشتیبان اعم از مدیر، ناظم و... داشتیم که اکنون به 70 نفر رسیده است و نشان می‌دهد از شمار نیروهای پشتیبان کاسته شده است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: باید به ازای هر چهار دانش‌آموز، یک ساعت مربی برای امور تربیتی داشته باشیم و به عبارتی هر96 دانش آموز، یک مربی تربیتی داشته باشند اما اکنون به ازای هر 300 دانش‌آموز، یک مربی تربیتی داریم و معنایش این است که امور تربیتی دارد تعطیل می‌شود.

وی افزود: طبق قانون به ازای هر 288 دانش‌آموز، یک مشاور نیاز داریم که اکنون این آمار به ازای هر 500 نفر، یک مشاور است؛ به تعبیری باید در سال جاری یک میلیون و 210 هزار معلم، کادر خدماتی اداری، مشاور و مربی تربیتی داشته باشیم و آموزش و پرورش برای کادر آموزشی‌اش حداقل 825 هزار معلم نیاز دارد.

زاهدی با بیان اینکه سازمان امور استخدامی خط مقدم است و اگر بخواهیم استانداردها را رعایت کنیم حداقل بالغ بر 300 هزار نیرو تا سال 1400 نیاز داریم که باید وارد کار شده باشند، گفت: تا ردیف استخدامی از سوی سازمان استخدامی صادر نشود، سازمان برنامه و بودجه نمی‌تواند تأمین بودجه کند.

وی تصریح کرد: اکنون طبق آمار 100 هزار نیروی حق التدریس و خرید خدمت داریم که طرحی در مجلس برای جذب آنها دادیم؛ دو مرتبه هم مصوبه داشتیم چرا دولت برای جذب اینها حتی با آزمون مقاومت می‌کند؟ باید اینها را بکارگیری کنیم؛ باید از بازنشسته کردن فوق لیسانس‌ها جلوگیری شود. متاسفانه در برخی مناطق برخی ایثارگران را به اجبار بازنشسته کردند. چرا این کار را کردند؟

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آموزش و تحقیقات مجلس نیروی انسانی آزار و اذیت مدرسه آموزش و پرورش وزارتخانه کمیسیون آموزش و تحقیقات شورای اسلامی معلم دستگاه قضایی جرم استاندارد حقوق قانون سازمان برنامه و بودجه بودجه دولت استاندارد بودجه دانش آموز معلم وزارتخانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۳۰۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدالت آموزشی در مناطق شهری و روستایی گلستان مستقر شده است

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، «سید رضا نظری» در نشست خبری که به مناسبت هفته گرامیداشت مقام معلم برگزار شد، اظهار کرد: با اجرای این طرح و شناسایی مناطق کم برخوردار استان، عدالت آموزشی به دل مناطق روستایی و مناطق محروم شهری رفته است.
 
به گفته وی؛ قبلا اکثر کلاس های کنکور فقط در 2 شهر گرگان و گنبد کاووس دایر بودند؛ ولی با اجرای این طرح در مناطق بیشتری کلاس های کنکور برپا شده و باعث شد دانش آموزان مناطق روستایی در سال گذشته در آزمون کنکور سراسری بدرخشند.
 
مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان از اجرای 190 برنامه شاخص در هفته معلم امسال خبر داد و گفت: شعار امسال هفته معلم (12 لغایت 18 اردیبهشت ماه) «همه مدیون تو هستیم» نامگذاری شده است.
 
وی افزود: به صدا درآمدن به صورت نمادین زنگ سپاس معلم در مدرسه هاجر گرگان، غبارروبی گلزار شهدا، اعزام 50 نفر از معلمان استان به دیدار رهبر معظم انقلاب، تکریم و تجلیل از بازنشستگان منتخب، جشن ازدواج زوج های فرهنگی (استان مبدع این طرح در کشور بود)، برگزاری مسابقات ورزشی، پیاده روی خانوادگی، برگزاری یادواره شهدای معلم و دانش آموزی و تجلیل از مؤلفان و نویسندگان فرهنگی از مهمترین برنامه های این هفته است.
 
به گفته وی؛ سال گذشته معلم نمونه کشوری از استان انتخاب نشده بود؛ ولی امسال 2 نفر از معلمان استان از شهرهای مراوه تپه و آزادشهر که نشان از همت، تدین، انقلابی و توانمندی آنها داشت انتخاب شده و طی مراسمی تجلیل می شوند.
 
نظری با اعلام اینکه وجود 24 هزار معلم در استان نقش بسزایی در نظام تعلیم و تربیت ایفا می کنند، گفت: 420 هزار دانش آموز در مقاطع مختلف در 2 هزار و 600 مدرسه استان در حال تحصیل هستند.
 
وی ادامه داد: 53 هزار دانش آموز در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند که کمک شایانی به آموزش و پرورش می کنند.
 
به گفته وی؛ 19 هزار دانش آموز در مناطق عشایری استان به صورت شبانه روزی تحصیل می کنند.
 
این مقام مسئول گلستانی با اذعان بر 2 برابر شدن فضای آموزشی استان نسبت به دولت قبلی، تصریح کرد: روزانه 822 میلیون تومان برای مدرسه سازی در استان هزینه می شود.
 
وی افزود: در سال گذشته هر 2 روز بیش از یک کلاس درس در سطح استان افتتاح و به بهره برداری رسیده است.
 
به گفته وی؛ در سفر نخست ریاست جمهوری به استان حدود 200 میلیارد تومان مصوبه برای آموزش و پرورش بود؛ ولی در سفر دوم این مقدار رشدی 5 برابر داشته است.
 
نظری از احیاء اردوگاه دانش آموزی در جزیره «آشوراده» بندرترکمن که سال ها رها شده بود خبر داد و گفت: رئیس جمهور در سفر دوم خود به استان طی بازدیدی که از این جزیره داشتند با اختصاص 30 میلیارد تومان دستور احیاء این اردوگاه را دادند.
 
وی ادامه داد: این اردوگاه پتانسیل تبدیل شدن به اردوگاه دانش آموزی به صورت کشوری را دارد و این امر نیازمند آوردن اتوبوس دریایی ویژه دانش آموزان است.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • عدالت آموزشی در مناطق شهری و روستایی گلستان مستقر شده است
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • ۲۹۸ دانش آموز و ۹۳ معلم ابلاع صلح یاری دریافت کردند
  • رقابت قرآنی ۱۲۰۰ دانش‌آموز و معلم در کهگیلویه و بویراحمد
  • معلمان سکانداران تربیت علمی و اخلاقی جامعه‌اند
  • ۳۲۰ دانش آموز برتر استان یزد تجلیل می‌شوند‌
  • فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه
  • به هنرستان‌ها توجه ویژه شود
  • برنامه امتحانات نهایی خردادماه ۱۴۰۳ چیست؟
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد