Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@15:41:31 GMT

اولتیماتوم کره و اندونزی به ایران برای فروش کاغذ

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۳۲۷۳۷

اولتیماتوم کره و اندونزی به ایران برای فروش کاغذ

در حالی‌که تولید داخلی کاغذ چاپ و تحریر در کارخانه‌های داخلی متوقف شده است‌، اندونزی و کره برای فروش کاغذ به ایران محدودیت‌هایی را ایجاد کرده‌اند. ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۸ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا‌، امروزه کاغذ به عنوان یک کالای استراتژیک شناخته می‌شود،‌ کالایی که حیات بسیاری از صنایع به آن وابسته است‌، در ایران نیز کاغذ از جایگاه بالایی برخوردار است و علاوه بر صنعت چاپ و نشر،‌ صنایع بسیاری نیز به آن وابسته هستند،‌ با این وجود ما در داخل کشور هنوز به اهمیت خودکفایی در این حوزه واقف نشده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر نگاهی به گذشته تاریخی فعالیت ایران در حوزه تولید کاغذ بیاندازیم خواهیم دید آنچه که در پیشینه خود داشته‌ایم به هیچ روی با امروز ما قابل قیاس نیست. در حالیکه کشورهای بسیاری در منطقه از جمله چین،‌ مالزی،‌ هند،‌ اندونزی و ... در این عرصه خودکفا شده‌اند‌، ما با بی‌مهری تمام به تولیدات داخلی ترجیح داده‌ایم تا کاغذ‌های سفید وارداتی را استفاده کنیم،‌ حتی در چاپ روزنامه‌هایمان که عمری چند ساعته دارند کمتر از کاغذهای داخلی بهره گرفته‌ایم. از همین روست که با وجود تاکید رهبر انقلاب بر زنده کر دن تولید کاغذ در داخل کشور و جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه امروز پس از 5 سال شاهد توقف تولیدات داخل در حوزه چاپ و تحریر و بیکاری صدها کارگر ایرانی هستیم

البته این یک روی سکه است‌، روی دیگر سکه استفاده از کاغذهای وارداتی گران شدن کتاب‌، روزنامه و هر نوع کالای دیگری است که به واسطه کاغذ تولید می‌شود،‌ چرا که نوسانات نرخ ارز تاثیر مستقیمی بر این بازار  داشته است.

از سوی دیگر اخیراً‌ واردکنندگان کاغذ در خرید نیز دچار مشکلاتی شده‌اند،‌ کشورهایی چون چین،‌ کره و اندونزی از جمله کشورهایی هستند که فروش کاغذ به ایران را اخیراً و بدنبال تحریم‌های جدید علیه ایران با محدودیت مواجه کرده‌اند.

سید‌حسن میرباقری رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ در این زمینه به تسنیم می‌گوید:‌ اندونزی چند ماهی است که ثبت سفارش‌ها برای خرید کاغذ را نمی‌پذیرد و می‌گوید باید از واسطه‌های چینی استفاده کنیم،‌ کره‌ای‌‌ها نیز مهلت داده‌اند تا نهایتاً آبان ماه بتوانیم از آن‌ها کاغذ تهیه کنیم و تا دو سه ماه آینده باید تسویه حساب کنیم.

وی ادامه داد:‌ ما نشست‌هایی را با مسئولان وزارت بازرگانی برگزار کردیم،‌ این مسئله چندان نگران‌کننده نیست،‌ تنها دو کشور کره و اندونزی این مساله را به شکل مشخص مطرح کرده‌اند، چینی‌ها هنوز این موضوع را مطرح نکردند، من فکر نمی‌کنم زیاد بتوانند درباره کاغذ این مسئله تحریم‌ها را اعمال کنند.

میرباقری در عین حال از احتمال گران شدن قیمت کاغذ در آینده نزدیک خبر داده و می‌گوید:  طبق اخبار کاغذ به فهرست کالاهای اساسی برای دریافت مابه تفاوت ارزی اضافه شده است. اما تاکنون هنوز هیچ ما به تفاوتی به واردکنندگان پرداخت نشده است. البته این اقدام بازهم همان مسئله چند نرخی بودن قیمت ارز و سوءاستفاده‌هایی که از این جریان وجود داشت را دوباره زنده خواهد کرد. ولی باید دید که این سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از نشر و کتاب می‌تواند موفق باشد یا خیر.

در طول چند سال گذشته پدیده‌های مختلفی بر بازار کاغذ اثرگذار بوده‌اند‌، نوسانات نرخ ارز،‌ تحریم‌ها و برخی مشکلات گمرکی از شاخص‌ترین نمونه‌هایی است که بازار کاغذ را دچار تلاطم کرده است. این مشکلات ضرورت خودکفایی در حوزه کاغذ را چندبرابر نمایان می‌کند.

اگرچه تغییرات قیمت ارز در چند ماه گذشته و گران شدن نسبی کاغذ موجب شده تا مصرف‌کنندگان کاغذ حرکتی هر چند کوچک در جهت استفاده از کاغذهای داخلی داشته باشند،‌ اما برای فرهنگ‌سازی در این زمینه باید دست به کار شد،‌ به هر حال حمایت از تولید داخلی کاغذ آغاز راه خودکفایی در این زمینه است و هر چقدر هم مسئولان،‌ دولت،‌ سرمایه‌گذاران خصوصی در این زمینه افدام کنند،‌ باز نیازمند فرهنگ استفاده از تولید داخل در میان ناشران‌، چاپخانه‌داران و سایر مصرف‌کنندگان حوزه کاغذ هستیم.

انتهای پیام/

R1013198/P1013197/S4,35/CT7 واژه های کاربردی مرتبط کاغذ سازی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کاغذ سازی کاغذ سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۳۲۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح

صنعت نفت و گاز طی سال های گذشته هدف تحریم ها قرار گرفتند و برای فروش آن ها از مبادی رسمی با مشکلات عدیده ای روبرو شدیم. هدف تحریم کنندگان این بود که از طریق مسدود کردن راه های کسب درآمدهای ارزی کشور به دولت فشار بیاورند که در مذاکرات تسلیم شود. اما در نهایت این اتفاق نیفتاد و راه هایی برای فروش نفت و گاز کشور پیدا کردیم. فروش گاز کشور از طریق خطوط لوله صورت می گیرد و مشتریان ما همسایگان هستند. در همین راستا، وزارت نفت به اعمال دیپلماسی فعال انرژی به منظور ایجاد بستری برای فروش گاز کشور مبادرت کرد.  در چارچوب سیاست های وزارت نفت شاهد اقداماتی همچون بهبود روابط با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور و تلاش برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) هستیم.

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم بر اثر به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی توسط دولت فعلی حاصل شد.  سهراب دل انگیزان، استاد اقتصاد دانشگاه رازی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی کشور طی سال های گذشته و حل و فصل مشکلات مان با همسایگان در حوزه انرژی خاطرنشان کرد: منطقی است که باید در تبادلات انرژی خود را در منطقه بهبود ببخشیم و از این فرصت نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

وی ادامه داد: موفقیت در حوزه توسعه روابط با همسایگان در حوزه انرژی بسیار کلیدی و مهم است زیرا که ارتباط با همسایگان در حوزه انرژی به کاهش هزینه های حمل و نقل، بهبود روابط سیاسی و تقویت ارتباطات مرزی منجر می شود و به لحاظ کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری به نفع ماست. به همین دلیل، دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط دولت اهمیت دارد. از همین رو دولت توانست هوشمندی خوبی در زمینه از سرگیری سوآپ گاز با ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح داشته باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: با توجه به تمامی آنچه در بالا گفته شد، احیای روابط مان با ترکمنستان و از سر گیری سوآپ گاز از این کشور مثبت ارزیابی می شود.

دل انگیزان گفت: برنامه ریزی برای افزایش مبادلات انرژی با پاکستان در وزارت نفت کشور اقدام درستی است. از ابتدا در چارچوب اکو ایران، پاکستان و ترکیه به عنوان بنیانگذاران این سازمان مکلف بودند در بخش هایی که در حوزه های مشترک قرار دارند، رابطه تهاتری با یکدیگر برقرار کنند.

وی ادامه داد: پاکستان به دلیل برخی مشکلات در صدد است که به تقویت روابط با کشورهای همسایه فارغ از مخالفت آمریکا بپردازد. این فرصت خوبی برای تهران است که به تقویت روابط در حوزه انرژی با اسلام آباد بپردازد. در همین ارتباط، قرار شده است که پاکستان خط لوله صلح را در بخش مربوط به خودش تکمیل کند که اتفاق خوبی است.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: در برقراری روابط با پاکستان باید مراقبت کنیم که تبادلات با پول ایران و یا پول دو طرف صورت بگیرد. همچنین باید به دنبال انعقاد قراردادهای بلندمدت با اسلام آباد باشیم.

دل انگیزان گفت: کلیت دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط وزارت نفت از این منظر که دولت را وارد ارتباطات مسالمت آمیز با کشورهای همسایه می کند، بسیار قابل قبول است.

وی ادامه داد: به اجرا گذاشتن سیاست هایی همچون توسعه زنجیره ارزش محصولات و صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها مثبت ارزیابی می شود. همچنین در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی نیز باید دقت کنیم که ظرفیت خود را برای نگه داشت متخصصان در داخل حفظ کنیم و این سیاست بستری برای خروج متخصصان از کشور نشود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • اولتیماتوم اینتر به دنزل دومفریز برای تمدید قرارداد
  • فروش بیش از ۵۵ هزار تن گوگرد در پالایشگاه گاز ایلام
  • حضور واحد‌های تولیدی شهرک صنعتی اردبیل در نمایشگاه ایران اکسپو
  • حضور واحد‌های تولیدی اردبیل در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی
  • افت قیمت در اغلب خودروهای داخلی و مونتاژی + جدول
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • قیمت خودرو امروز ۵ اردیبهشت +جدول
  • توسعه فناوری همگام با تحولات آموزشی/ تولید نرم‌افزار داخلی با قابلیت آزمایشگاه فیزیکی شخصی
  • کارگران اخراجی کاغذپارس به کار برگشتند/ برچیدن بساط قرارداد‌های یک ماهه کارگری