Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حمید پورمحمدی معاون برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه در گفت‌وگویی با اشاره به آسیب‌هایی که بخش مالی در سیاست‌گذاری خود می‌تواند به بخش پولی وارد کند، گفته است: در کنار این آسیب می توان به این مزیت هم اشاره کرد که دولت در سال‌های اخیر بخش زیادی از بدهی‌های خود به بانک های مختلف را تسویه کرد و اگر الان از بدهی دولت بحث می‌شود بدهی‌های سنواتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در سازمان برنامه و بودجه برای نظم‌دهی به این موضوع در سال جاری دفتر پایش تعهدات دولت تاسیس شد که این دفتر شناسایی تعهدات دولت و همچنین ارائه راه حل و تمهیداتی برای حل این مشکلات و بازپرداخت بدهی ها در قالب قوانین بودجه را بر عهده دارد.

به گزارش فارس، بدهی‌های دولت به بانک‌ها در طول سال‌های گذشته روند رو به رشد داشته و با توجه به منابع دولت و سیال نبودن این بدهی‌ها، نگرانی زیادی برای سیاست‌گذاران پولی و تحلیل‌گران به وجود آورده بود.

علل و عوامل متعددی موجب شکل‌گیری و رشد بدهی دولت به بانک‌ها در ایران می‌شود که فعلا قابل بحث نیست اما در طول سال‌های اخیر دولت و مجلس راهکارهایی برای تسویه بدهی‌های خود تدوین و تصویب کردند که زمینه را برای کنترل بدهی‌های دولت به بانک‌ها به وجود آورد.

علت تاکید پورمحمدی بر تسویه بخش عمده بدهی‌های دولت به بانک‌ها در سال‌های اخیر، بیشتر به این موضوع برمی‌گردد که دولت در سال‌های اخیر با روش‌های غیرنقدی و حسابداری توانسته بخشی از بدهی‌های خود به بانک‌ها را پرداخت کند. 

یک بار در قالب تسعیر دارایی‌های ارزی بانک مرکزی حدود 40 هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت به بانک‌ها تسویه شد. در واقع دولت مابه‌التفاوت ریالی ارز پرداختی به بانک مرکزی را درآمد تلقی کرده و به ازای آن، بدهی خود به بانک‌ها را پرداخت کرد. به عبارت دیگر دولت، ریالی بابت پرداخت بدهی خود به بانک‌ها مصرف نکرد و فقط با تجدید ارزیابی ارزش ارزی که در سال‌های گذشته به بانک مرکزی فروخته است، بخشی از این بدهی‌ها را تسویه کرد.

همچنین براساس جزء یک بند و تبصره 5 قانون بودجه سال جاری، به دولت اجازه داده شد درصورت درخواست متقاضیان، مطالبات قطعی اشخاص حقیقی و حقوقی و خصوصی و تعاونی و نهادهای عمومی غیردولتی و نیز شرکت‌های دولتی تابعه وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی بابت یارانه قیمت‌های تکلیفی از دولت، که در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط تا پایان سال ۱۳۹۵ ایجاد شده است با بدهی اشخاص یادشده به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی از طریق تسویه بدهی‌های بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی به بانک مرکزی که در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط تا پایان سال ۱۳۹۵ ایجاد شده، تا مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به صورت جمعی- خرجی از طریق انتشار اسناد تسویه خزانه تسویه کند. 

به گزارش فارس، بنابراین، با اجرای این تبصره بخش عمده بدهی دولت به بانک‌ها تسویه خواهد شد، بدون اینکه دولت در عمل ریالی بابت تسویه بدهی‌های خود پرداخت کرده باشد. در واقع این یک راهکار حسابداری و مالی برای تهاتر بدهی‌های دولت با پیمانکاران، پیمانکاران با بانک‌ها، دولت با بانک‌ها و بانک‌ها با بانک مرکزی است. راهکاری که در اجرای آن نیازی به افزایش پایه پولی نیست.

تاکنون دولت گزارشی از روند اجرای این بخش از قانون بودجه منتشر و ارائه نکرده است اما به نظر می‌رسد، اعلام تسویه بخش عمده بدهی‌های دولت به بانک‌ها ناشی از استفاده دولت از همین ظرفیت‌های قانونی به وجود آمده برای دولت باشد زیرا تاکنون دولت از سیاست و روش دیگری برای تسویه بدهی‌های خود استفاده نکرده است.

اما آنچه که در این میان حائز اهمیت است، انضباط مالی دولت است چراکه عدم انضباط مالی، زمینه انباشت بدهی‌های دولت به بانک‌ها و دیگر بخش‌ها را به وجود می‌آورد و در صورت حل نشدن ریشه این چالش، شاید چند یک دهه دیگر، مجددا نیاز به استفاده از این روش تسویه بدهی به وجود بیاید.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۳۵۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی ۳۱ هزار میلیارد تومانی دولت به شهرداری مشهد

شهردار مشهد گفت:شهرداری مشهد ۳۱ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدرضا قلندرشریف امروز در نشست ادواری شهرداران کلان‌شهرها و مراکز استان‌های کشور، اظهار داشت: میزبان واقعی همه ما، حضرت رضا(ع) است و به رسم میزبانی زائران امام هشتم، حضور شهرداران کشور را در شهر مشهد گرامی می‌داریم.

وی افزود: پیروزی مقتدرانه و تنبیه رژیم صهیونیستی توسط سربازان ولایت موجب ایجاد رضایت بین مردم و ایجاد لبخند رضایت در بین سربازان ولایت شد.

شهردار مشهد تصریح کرد: شهر مشهد در حوزه های مختلف از جمله هوشمندسازی پیشرو است؛ در حوزه خدمات شهری و پسماند نیز اقدامات بسیار خوب و بزرگی انجام شده است.

قلندر شریف عنوان کرد:یکی از نکات مهم که باید به آن توجه شود، تاثیر مثبت مدیریت شهری در حوزه خدمات مختلف است؛ به خدماتی که توسط شهرداری کلان‌شهرها بدون کمک دولت صورت می‌گیرد باید توجه بیشتری شود؛ تبادل تجارب بین کلان‌شهرها نیز اهمیت ویژه‌ای دارد‌. سه دهه پیگیر برای قانون درآمدهای پایدار بودیم اما آن چیزی که تصویب شد، مورد قبول شهرداری نبود.

وی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل عمومی دولت توجه خوبی به یارانه‌های بلیت ندارد که باید به این امر نیز توجه شود؛ دولت در حوزه بازآفرینی شهر قوانینی را تصویب می‌کند اما توجهی به آن ندارد که نتیجه آن افزایش حاشیه نشینی و بالارفتن هزینه های شهرداری‌ها است.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که در این راستا بوجود آمده، بدهی دولت به شهرداری‌ها است؛ تنها شهرداری مشهد 31 هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است.

میدان داری مردم در عرصه های مختلف کلانشهر مشهد مشهود است

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز اظهار داشت: ما با یک فهم خوب از مردم و جامعه ایرانی باید کارهای خوب و موثری برای مردم انجام دهیم. یکی از موضوعاتی که برای مردم شیرین است و شوق به پاسخگویی درباره آن دارند، امام رضا(ع) است. ️ 

وی افزود: یکی از مباحثی که باید به آن توجه کنیم دهه کرامت است و شهرداری کلانشهرها در این خصوص بار سنگینی بر دوش خود دارند. ️ وجود امام رضا(ع) مایه خیر و و برکت برای ایران و به ویژه مردم مشهد است و میدان دادن به مردم در مناسبت های مختلف شهری در کلانشهر مشهد به واسطه حضور امام هشتم کاملا مشهود است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: اگر به درک درستی از حضور این مضجع نورانی برسیم، به راحتی از کنار فرصت حضور مردم نمی‌گذریم و از آن به نحو احسن استفاده می‌کنیم.

قمی گفت: سازمان تبلیغات در کنار مدیریت شهری حضور دارد تا هم افزایی و مشارکت مردم را افزایش دهیم و مجاهدت های فرهنگی خوبی نیز در شهرهای کشور توسط مدیریت شهری در حال انجام است.

 تلاش مدیران شهری کلانشهرها برای ایجاد نشاط اجتماعی

پرویز سروری، عضو شورای شهر تهران نیز اظهار داشت: مدیریت شهری دنبال این است که فرصت های موثری را براساس نیازهای مردم ایجاد کند. مسئله دین نیاز اساسی مردم است و ما نمی توانیم به آن بی توجه باشیم. در واقع دین به مدیریت شهری نیز کمک های بسیاری کرده است.

وی افزود: وجود امام رضا (ع) فرصت مناسبی برای مردم کل ایران است که باید استفاده حداکثری از وجود ایشان  در راستای خدمت مناسب به مردم توسط مدیریت داشته باشیم.

سروری تصریح کرد: یکی از ابتکارات موثر جمهوری اسلامی، تبدیل موضوعات نشاط اسلامی به یک برنامه مفصل است و توانسته تهدیدها را به فرصت تبدیل کند. هرچقدر مدیریت شهری در حوزه فرهنگی ورود کند، توانسته برای خود ظرفیت سازی کند تا در رفع محرومیت و نشاط مردم گام موثری بردارد.

عضو شورای شهر تهران بیان کرد: در روز ولادت حضرت معصومه(س) اردوهایی برای دختران پیش بینی کرده ایم و این برنامه در شهرهای نزدیک به قم نیز انجام خواهد شد و امیدوارم که برنامه معرفتی خوبی را برای دختران ایران با محوریت شهر قم برگزار کنیم.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • بدهی ۳۱ هزار میلیارد تومانی دولت به شهرداری مشهد
  • هشدار صندوق بین المللی پول درباره بدهی دولت آمریکا
  • آخرین خبر از واگذاری سرخابی‌ها/ رد یک شایعه درباره خریدار استقلال و تسویه بدهی ۱۵۰ میلیاردی پرسپولیس
  • آخرین خبر از واگذاری سرخابی‌ها/ رد یک شایعه در مورد خریدار استقلال و تسویه بدهی ۱۵۰ میلیاردی پرسپولیس
  • آخرین خبر از واگذاری سرخابی ها/ رد یک شایعه در مورد خریدار استقلال و تسویه بدهی ۱۵۰ میلیاردی پرسپولیس
  • واگذاری پرسپولیس به ۴ بانک و استقلال به هلدینگ خلیج فارس
  • خریداران احتمالی استقلال و پرسپولیس
  • مالکان جدید استقلال و پرسپولیس مشخص شدند
  • یک حکم انضباطی و مالی دیگر علیه سپاهان
  • سرمایه‌داران بزرگ برای خرید استقلال پیشقدم شدند؛ خریداران استقلال چه شرکت‌هایی هستند؟