Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاری بین‌المللی مشهدی خاطره شیرینی از قرائت و ختم ۷ سوره در هنگام طواف خانه خدا در مکه مکرمه بیان کرد. ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۱ استانها خراسان رضوی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، ماه مبارک رمضان، ماه تولد قرآن، ماه اُنس با قرآن، ماه بهار قرآن و ماه شناخت و بهره‏‌برداری فکری و عملی از قرآن است، در همین زمینه مصاحبه‌ای با استاد جعفر عرفانیان از مدرسین و قاریان ممتاز قرآن مشهد و کشور تهیه شده که بدین شرح است:

تسنیم: از چه سنی فعالیت قرآنی خود را آغاز کردید و چگونه شد که این مسیر الهی را برگزیدید؟

عرفانیان: اکنون که در آستانه پنجاه سالگی هستم، حدود چهل سال سابقه فعالیت قرآنی دارم، یعنی از 10 سالگی فعالیت‌های قرآنی را شروع کردم، و اکنون نیز در عرصه تدریس، داوری و تلاوت، فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهم و شاید برای خیلی‌ها باورکردنی نباشد که بنده از سن 40 سالگی تلاوت‌های رسمی خودم را آغاز کردم در حالی که تجربه نشان داده خیلی از قاریان بین‌المللی ما اکثرا از سن 40 سالگی به بعد از خواندن بازنشسته می‌شوند اما من به لطف قرآن و حضرات معصومین(ع) توانستم از سن 40 سالگی رسما تلاوت‌های خود را آغاز کنم و به استان‌های مختلف و کشورهای اسلامی از طریق شورای عالی قرآن و سازمان ارتباطات اسلامی جهت تلاوت دعوت شدم و همچنان در حال ادامه این مسیر هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تسنیم: هدف و انگیزه مشخصی شما را به سمت فعالیت در عرصه قرآن سوق داد؟

عرفانیان: من دو انگیزه شخصی در مسیر فراگیری قرآن داشتم، نخستین آن آرزوی شخصی خودم بود که بتوانم به این مهم دست پیدا کنم و دومین آن آرزوی والده من بود.

تسنیم: در مسیر فعالیت قرآنی خود از راهنمایی چه اساتیدی بهره بردید و این اساتید چه نقشی در رشد قرآنی شما ایفا کردند؟

عرفانیان: در آن زمان به دلیل نبود و ضعف امکانات شرایط مثل اکنون نبود، اوایل در محله چهنو پایین خیابان که زندگی می‌کردیم اساتیدی بودند که گاها به آن‌ها دسترسی داشتیم مثل استاد دریادل، استاد صادق نجات، استاد عباسعلی درستکار که از اساتید بزرگی بودند که برای من زحمت‌های فراوانی کشیدند، پس از آن به تدریج به جلسات دیگران رفتم تا کسب تجربه بیشتری کنم و حضورم در این جلسات صرفا فقط جنبه گوش دادن و کسب فیض بردن از محضر اساتید حاضر در آن جلسات داشت و همچنین آرزوی شخصی من این بود که مدرس و قاری خوبی شوم.

تسنیم: تاثیر قرآن در سبک زندگی و فعالیت‌های روزمره شما چه بوده و آثار و نتایج آن چگونه است؟

عرفانیان: اصلا این یک قاعده است، یعنی کسی که با قرآن باشد خود به خود در یک مسیر آرامش و نظم قرار می‌گیرد و ما را وادار می‌کند در یک مسیر درستی قرار بگیریم، حتی اگر یک درصد یا پنج درصد یا 10 درصد قرآن را درک کرده باشیم قطعا در زندگی‌مان تاثیرگذار است، برکاتی که در کنار قرآن شامل حال من شده، الطاف غیرقابل وصفی است که نمونه‌اش در زندگی من یافت نخواهد شد و این مسیر معنوی قطعا برکات فیزیکی و معنوی خودش را به همراه دارد.

تسنیم: برگزاری مسابقات قرآن تا چه حد در سنجش عیار قاریان ما اثر دارد؟

عرفانیان: رویکرد من از اول در مسابقات نبود زیرا که ماحصل مسابقات سلیقه داوران است و نظر من هم این است که مسابقات یک کار تشریفاتی است، به همین دلیل دنبال آن را نگرفتم علیرغم اینکه خودم داور مسابقات هستم ولی اعتقادی به مسابقات ندارم، اهل فن این رشته، تلاوت بنده را جزو دسته تلاوت‌های بین‌المللی طبقه‌بندی می‌کنند و از برکات این تلاوت‌ها این بوده که بنده از طرف کشور عربستان به عنوان مبلغ و سفیر قرآنی ایران در آن کشور تلاوت داشتم و دو سال پیش هم به عراق و شهر نجف دعوت شدم و در داخل کشور هم استان‌های مختلف دعوت می‌کنند و با استاد شاکرنژاد به شهرستان‌ها برای تلاوت‌های مجلسی دعوت می‌شویم.

تسنیم: یکی از منویات مقام معظم رهبری راه‌اندازی و توسعه نهضت حفظ قرآن است. به نظر شما در این مسیر چقدر موفق بوده‌ایم؟

عرفانیان: مقام معظم رهبری از شخصیت‌های بزرگ قرآنی هستند و به قرآن اهمیت زیادی می‌دهند اما دوستانی که اکنون در تشکیلات قرآنی مشغول فعالیت هستند راضی از اوضاع بودجه قرآنی نیستند و این نهضت حفظ هم بنا به فرموده ایشان آغاز شده و نسبتا موفق بوده اما هنوز آن طور که باید و شاید به نتیجه نرسیده، علیرغم کم مهری‌های دولت مردم خودشان از این جایگاه قرآنی دفاع و به اندازه تلاش‌شان زحمت می‌کشند زیرا اگر فرهنگ قرآنی زنده بشود همه چیز مردم درست خواهد شد زیرا ما هیچ الگویی بهتر از قرآن نداریم و در راستای قرآن هرچقدر تلاش شود باز هم کم است.

تسنیم: ماه رمضان، ماه بهار قرآن است. درخواستی که از مسئولان در راستای توسعه فرهنگ قرآنی در این ماه دارید چیست؟

عرفانیان: قرآن شفا و هدایت است اما نه برای یک ماه بلکه برای کل عُمر انسان، متاسفانه آن طور که باید و شاید از قرآن و تفسیر آن بهره‌ای نمی‌بریم. باید در کنار قرآن، فهم، تفسیر و ترجمه آن هم باشد ولی متاسفانه به دلیل استقبال ضعیف کم‌رنگ‌تر است و اگر بخواهیم بهره‌برداری معنوی هرچه بیشتر از قرآن به ویژه در این ماه داشته باشیم باید جلسات را از یکنواختی خارج و به ترجمه و تفسیر قرآن توجه بیشتری بدهیم.

عوامل اینکه هنوز جایگاه قرآن به جایگاهی عمومی تبدیل نشده بیشتر تقصیر خود ماست ولی اگر ما به درک این حدیث پیامبر(ص) که فرمودند: تلاوت‌کننده قرآن و شنونده قرآن در ثواب شریک یکدیگرند برسیم، خیلی می‌تواند در جهت یاری و استمداد از قرآن موثر باشد و نکته دیگر اینکه به هرکسی توفیق خادمی آستان قرآن را ندادند و مخاطبان آن به طیف خاصی محدود می‌شود.

متاسفانه عدم برنامه‌ریزی، استعدادسنجی و عدم انسجام دستگاه‌ها از عوامل دیگر محجور ماندن قرآن و عدم بهره‌برداری از استعدادهایی است که نمونه آن‌ها در جهان بی‌نظیر است. این یک ضعف است برای جامعه ما که سال‌ها پیروزی انقلاب میگذرد ولی به آن جایگاه مطلوب قرآنی دست پیدا نکردیم، پس باید همه دست به دست هم بدهیم، اگر هم کوتاهی شده همه مقصر هستیم و باید پاسخگو باشیم.

جوان‌ها و نوجوان‌های ما، همگی دارای استعداد هستند و نباید ناامید شوند و اگر واقعا به مسیر قرآن رو آورند قطعا خدا یاور آن‌ها خواهد بود.

گفت‌وگو از سروش عربی

انتهای پیام/ ز

R41347/P41362/S6,1188/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۵۳۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد

ایسنا/گیلان به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان و با حضور حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت و استاد برجسته قرآنی، از مفاخر قرآنی استان تقدیر شد.

محمد شادپور، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان امروز، ۱۰ اردیبهشت ماه در این مراسم، قرآن را معجزه ای سراسر برکت و رحمت و عافیت دانست و اظهار کرد: در کلام نبی مکرم اسلام(ص)، قرآن کریم تنها نسخه شفابخش انسان بوده و همگان می توانند به قرآن مراجعه کنند و آرامش حقیقی را به دست بیاورند.

وی با بیان اینکه امروز نیازمند انس با قرآن هستیم، افزود: در پرتو هدایتگری قرآن انسان از تاریکی های ظلم و جهل رهایی پیدا می کند و در مسیر نورانیت و حقیقت قرار می گیرد.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان درخشش استاد فلاح پور در عرصه آموزش قرآن را عنایت الهی دانست و عنوان کرد: استاد فلاح پور در یک خانواده قرآنی تربیت یافته و امروز بسیاری از حافظان و قاریان استان، در مکتب استاد فلاح پور تلمذ کرده اند.

شادپور با اشاره به تلاش های استاد فلاح پور در عرصه تعلیم قرآن، عنوان کرد: استاد فلاح پور از مفاخر قرآنی استان گیلان است و مدیران استانی باید جایگاه چنین شخصیت هایی را در عرصه فعالیت های قرآنی پاس بدارند.

وی یکی از شاخص های مهم تدریس استاد فلاح پور را آموزش صحیح قرآن به قرآن آموزان دانست و بیان کرد: شاگردان استاد فلاح پور در عرصه های ملی و بین المللی حائز رتبه های برتر می شوند؛ در واقع استاد فلاح پور صدها حافظ و قاری بین المللی و جهانی را تربیت کرده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه استاد فلاح پور در مسیر آموزش قرآن از سرمایه های مادی و معنوی خویش هزینه می کند، گفت: ثبت ملی روستای شیخعلی کلایه لاهیجان به عنوان روستای قرآنی به برکت سال ها تلاش استاد فلاح پور است؛ ویژگی بارز این روستا محافل و کلاس های قرآنی آن است که با حضور افراد در سنین مختلف برگزار می شود.

وی تجلیل از حافظان و قاریان قرآن را ترویج فرهنگ قرآنی دانست و متذکر شد: باید از آموزه های دینی و قرآنی برای تحکیم خانواده بهره بگیریم تا از هجمه های فرهنگی مصون بمانیم.

استاد حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت قرآنی گیلان نیز، انسان را تشنه قرآن و فرهنگ قرآنی دانست و اظهار کرد: فرهنگ و تمدن غرب علیه فرهنگ دینی و قرآنی می تازد و در چنین شرایطی نیازمند انس با قرآن هستیم.

وی عدم شناخت و آگاهی نسبت به قرآن را موجب آسیب پذیری انسان در برابر هجمه های فرهنگی و اجتماعی دانست و بیان کرد: بسیاری از افراد مسیر ارتباط با قرآن را نمی دانند و فقط از قرآن در مجالس ختم و مراسم ازدواج و... استفاده می‌کنند؛ این در حالی است که قرآن کتاب حیات است و برای تمام شئونات زندگی ما برنامه دارد.

این استاد برجسته قرآن، با اشاره به مهجوریت قرآن در جامعه هم از ناحیه خواص و هم از جانب عوام، گفت: تنها ماهی که نامش در قرآن آمده، رمضان است و ماه رمضان از این حیث ارزش و کرامت پیدا کرده که قرآن در این ماه نازل شده است و لذا هر چیزی که با قرآن پیوند بخورد، کریم می‌شود.

وی قرآن را نسخه سعادتمندی بشر دانست و متذکر شد: اگر مسیر ارتباطی قرآن را پیدا کنیم، مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ما به برکت قرآن حل می‌شود.

فلاح پور، قرآن را هدایتگر همه انسان ها دانست و خاطرنشان کرد: خداوند قرآن را با «اقرا» بر پیامبر(ص) نازل کرد و به ما نشان داد که عزت و کرامت بشر از مسیر قرائت و تلاوت قرآن می‌گذرد.

وی ترتیل را مهمترین ویژگی قرائت قرآن دانست و یادآور شد: خطاب خدا به پیامبر، خطاب به تمام بشریت است و خداوند در سوره علق، مسیر ارتباط با قرآن را در قرائت و ترتیل معرفی می‌کند.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از استاد فلاح پور و همسر و فرزندان قرآنی ایشان و تعدادی از رتبه های برتر گیلان در مسابقات ملی و بین المللی قرآن تجلیل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۵۰ حافظ در شهرستان بوشهر فعال است
  • نگاه قرآنی و تفسیری رهبر معظم انقلاب با سخن و کلام ایشان عجین است
  • رقابت قرآنی ۶۰۰ دانش آموز استان مرکزی
  • فیلم/ تلاوت قرآن کریم قبل از بیانات رهبر انقلاب
  • آزمون ارزیابی اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • آزمون سراسری ارزیابی اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در خراسان شمالی برگزار می شود
  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • تلاوت آیات سوره بقره از سوی گروه تواشیح بین المللی تسنیم