Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر ناظری پور ظهر یکشنبه در کارگروه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری شهرستان همدان با اشاره به افزایش ۶۵ درصدی گازگرفتگی انسانها توسط حیوانات ناقل بیماری در همدان اظهار کرد: این میزان افزایش طی یک دهه گذشته به وقوع پیوسته که متوجه افرادی بوده که بر اثر گاز گرفتگی مصدوم و به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در مواجهه با این مشکل با تضادهایی روبرو هستیم که از طرفی بیماریها، ترس، فضای روانی و نارضایتی های عمومی به ما منعکس می شود و از سوی دیگر مباحثی در رعایت حقوق حیوانات و افکار عمومی که باید بدنبال اجرای صحیح دستورالعمل و رعایت همه جوانب باشیم.

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار همدان عدم وجود زیرساختهای مورد نیاز برای زنده گیری و نگهداری این حیوانات را از جمله مشکلات پیش رو دانست و تاکید کرد: شهرداری باید برابر دستورالعمل پیگیر راه اندازی این مرکز باشد که ظاهرا تصمیماتی در این راستا اخذ شده و نیاز به پیگیری بیشتر دارد.

وی افزود: در نیمه دوم سال ۹۶ برابر گزارشهای دریافتی شاهد افزایش قابل توجه جمعیت این حیوانات بودیم که ضرورت اجرای دستورالعمل کنترل جمعیت این حیوانات را مضاعف می کند.

ناظری پور تاکید کرد: تا زمان ایجاد زیرساختهای دائمی مرکز نگهداری شهرداری باید بعنوان محور این موضوع واحدی را مسوول و بطور دایم فعال کند تا بتواند بر این وضعیت کنترل و نظارت کافی داشته باشد.

وی با اشاره به شناسایی ۲۷ کانون در سطح شهرستان همدان که بیشترین مورد فراوانی گازگرفتگی و نارضایتی را بدنبال داشته است افزود: برخی از مراکز گردشگری ما نیز بعضا وجود حیوانات مزاحم باعث نارضایتی بوده که این کانونها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار همدان تصریح کرد: بررسی آمار افرادی که با مشکل گازگرفتگی حیوانات به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان مراجعه کرده اند حاکی از این است که اغلب موارد عامل این گزیدگی حیوانات خانگی بوده است که لازم است در این راستا کار فرهنگی و اطلاع رسانی انجام شود.

وی افزود: مرکز بهداشت با همکاری صداو سیما علاوه بر انعکاس این موارد نسبت به ارایه توصیه های کارشناسی به مردم از طریق زیرنویسهای تلوزیونی اقدام کنند.

مدیر سازمان پسماند شهرداری همدان نیز در این نشست گفت: طبق هماهنگی های به عمل آمده قرار است زمینی توسط امور اراضی به این موضوع اختصاص و به شهرداری همدان داده شود تا محل دایم نگهداری برابر استانداردهای تعیین شده در دستورالعمل براب حیوانات ناقل بیماری احداث شود.

حسین سیبی از آمادگی این سازمان برای احداث مرکز کنترل خبر داد و افزود: این آمادگی وجود دارد تا به محض تحویال زمین عملیات اجرایی را آغاز کنیم و در کمترین زمان ممکن به بهره برداری برسانیم.

وی یادآور شد: شهرداری همدان تا کنون با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در این راستا اقدام کرده که هزینه های قابل توجهی در این خصوص متحمل شده اما ظرفیت این مراکز نیز محدود و پاسخگو نیست.

کارشناس مرکز بهداشت شهرستان همدان نیز بیان کرد: قبلا گازگرفتگی حیوانات بیشتر توسط حیوانات ولگرد بودیم اما با افزایش نگهداری حیوانات در منزل هم اکنون اغلب موارد گزیدگی متوجه حیوانات خانگی است.

حسن صنایعی شعاع افزود: در سال ۹۶ در همدان ۱۴۸۸ مورد گزیدگی توسط سگ داشتیم که از این میزان ۹۴۴ مورد مربوط به سگهای خانگی و ۲۰۶ مورد موبوط به سگهای ولگرد بوده است.

صنایعی شعاع خاطر نشان کرد: همچنین در سال گذشته ۴۷۰ نفر بواسطه گاز گرفتگی گربه به مراکز بهداشتی و درمانی ما مراجعه کردند که ۲۷۳ مورد از این حیوانات خانگی و ۱۹۷ مورد ولگرد بوده اند.

وی از هزینه های بالای درمان بابت واکسیناسیون و سرم تراپی این بیماران خبر داد و گفت: سال ۹۶ در همدان ۵هزار و ۳۳۵ دوز واکسن و ۲۵۲ هزار واحد سرم تزریق کردیم که با توجه به وارداتی بودن این داروها هزینه های بالغ بر ۷ میلیارد و ۶۸۲ میلیون ریال فقط صرف تهیه واکسن هاری شده است.

صنایعی افزایش تمایل مردم به نگهداری از حیوانات بویژه سگ و گربه در منزل را از جمله علل افزایش گزیدگی ها دانست و افزود: برابر مطالعات بعمل آمده از سال ۸۷ تا سال ۹۶ در همدان گزیدگی حیوانات افزایش ۶۵ درصدی داشته است.

کد خبر 4313180

منبع: مهر

کلیدواژه: فرمانداری همدان گاز گرفتگی بوشهر ماه مبارك رمضان گرگان شهرکرد سوم خرداد فتح خرمشهر شیراز یاسوج مشهد خرم آباد مراسم گلریزان بارش باران خطبه های نماز جمعه بیرجند سالروز ارتحال امام خمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۵۸۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان

آفتاب‌‌نیوز :

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در سال گذشته ۷۷ مورد تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شده است، گفت: در سال جاری نیز تاکنون ۶ مورد بیمار در استان سیستان و بلوچستان داشته‌ایم که متاسفانه یک نفر از این مبتلایان فوت شده است.

«محمدرضا شیرزادی» رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با ایلنا درباره شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که از طریق گزش کنه بین دام‌ها گسترش می‌یابد، اما در دام‌ها علائم خاصی را ایجاد نمی‌کند تا دامدار متوجه شود که دام مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

وی ادامه داد: ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به مدت یک هفته در بدن دام می‌ماند و اگر در این مدت دام ذبح شده و قطعه قطعه شود، خطر انتقال این ویروس به کسی که این دام را ذبح کرده و یا گوشت تازه آن را قطعه قطعه کرده است وجود دارد. از سوی دیگر گزش کنه آلوده هم می‌تواند باعث انتقال بیماری به انسان شود.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: یک یا دو هفته بعد از انتقال ویروس علائم بیماری پدیدار می‌شود که معمولا هم با تب شدید همراه است. یک معضل بزرگ در بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو این است که اگر این بیماری در افراد به موقع تشخیص داده نشود و درمان نشوند به دنبال تب، بدن درد و سردرد علائم دیگری مانند خونریزی در فرد نیز ظاهر می‌شود و ممکن است دچار خونریزی از بینی، خونریزی زیر پوستی، استفراغ خونی، اسهال خونی و… شود و این خون آلوده ممکن است باعث انتقال بیماری به سایر افراد در تماس با او شود. بنابراین یکی دیگر از راه‌های مهم انتقال این بیماری انتقال از فرد مبتلا به افراد سالم است.اگر در بیمارستان احتیاطات خاص در مورد بیمار انجام نشود، خطر انتقال بیماری به کارکنان بیمارستان، پرستاران و پزشکان منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ نیز ۷۷ مورد مبتلا تشخیص داده شد و شش مورد منجر به فوت گردید. تاکنون نیز ۵ مورد مبتلا به تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو را در استان سیستان و بلوچستان داشته‌ایم که یک مورد هم فوت شده است. این موارد به دنبال ذبح دام و قطعه قطعه کردن گوشت آن‌ها آلوده شده اند.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر تاکید کرد: ذبح دام در کشتارگاه مانع از گسترش بیماری در جامعه می‌شود.

دیگر خبرها

  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟
  • افزایش ۱۰ درصدی بارندگی در استان همدان
  • افزایش ۱۰ درصدی بارش‌های همدان نسبت به بلندمدت
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • حیوانات وحشی در تهران؛ روباه و شغال و گرگ در پایتخت چه می‌کنند؟
  • هشدار دامپزشکی گناباد در خصوص شیوع بیماری تب مالت
  • رمزگشایی از ویدئوی جنجالی از سه حیوان وحشی در شرق تهران | این حیوانات گرگ هستند؟!
  • ثبت بیش از ۱۷ هزار گازگرفتگی از سوی حیوانات در گلستان
  • افزایش ۱۸ درصدی گازگرفتگی سگ در مازندران
  • آماری هولناک از حیوان گزیدگی در کشور