Web Analytics Made Easy - Statcounter


یکی از اعضای دفتر شهید صدر با تاکید بر اینکه اوضاع عراق پس از انتخابات پارلمانی ۲۰۱۸ مانند قبل نخواهد بود، گفت: روابط ایران و عراق ریشه در پیوند و روابط ملت‌های دو کشور دارد.

“شیخ صادق الحسناوی” عضو دفتر شهید صدر در گفت‌وگو با خبرنگار  امتداد نیوز با اشاره به مجموعه تحولات عراق پس از انتخابات پارلمانی ۲۰۱۸ که چندی پیش برگزار شد، تاکید کرد: عراق به سمت نقشه سیاسی  جدیدی در حرکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روابط عراق با همسایگان

روابط عراق با کشورهای همسایه تحت تاثیر بحران سیاسی چه در عراق و چه در منطقه  شاهد فراز و نشیب هایی بود، اما پس از اینکه عراق مناطق تحت اشغال داعش را آزاد کرد، این روابط به تدریج رو به بهبود رفت و صرف نظر از  نمود یافتن بحران عراق و ترکیه ناشی از راه اندازی سد “الیسو” و تاثیر منفی آن بر آبهای دجله، این روابط در روزهای آینده نیز بیش از پیش بهبود پیدا می کند.

روابط ایران و عراق 

در آن سوی دیگر نیز روابط ایرانعراق در جریان چند سال مبارزه با داعش ابعاد راهبردی تری به خود گرفته است و عراق با حمایت ایران توانست تمام مناطقی را که داعش اشغال کرده بود باز پس بگیرد و فقط اکنون بازماندگان این گروه در برخی نقاط همچنان حضور دارند .

بی تردید  روابط عراق و ایران زاییده امروز و این ساعت و یا حاصل عراق پس از سال ۲۰۰۳ نیست بلکه روابط دو طرف برگرفته از همسایگی جغرافیایی و به حکم مسلمان بودن دو کشور و نیز روابط بین ملت‌های ایران و عراق است که امیدواریم به اوج برسد به گونه‌ای که به نفع هر دو طرف باشد.

نقشه راه جدید پس از انتخابات ۲۰۱۸

الحسناوی در ادامه این گفت وگو در مورد اینکه بسیاری از کسانی که تحولات عراق را پیگیری می کنند، اتفاق نظر دارند که انتخابات اخیر نقطه عطفی در روند سیاسی عراق بود که در مرحله حساس و در حالی برگزار شد که سال های جنگ با داعش واقعیت هایی را بر عراق تحمیل کرده است، گفت: نتایج انتخابات عراق موجب بازنگری در ترسیم نقشه سیاسی این کشور می شود و علاوه بر این  تشکیل دولت که تا پیش از این مبتنی بر سهمیه بندی حزبی بود با تحول مثبتی همراه خواهد بود.

هنگامی که دولت بر اساس اصول ملی و نه مذهبی و یا نژادی تشکیل شود، روابط عراق با محیط اسلامی و عربی اطراف خود و نیز روابط آن در سطح بین المللی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.

وی یادآور شد، تا پیش از این تعامل بیشتر کشورهای دنیا با عراق بر این اساس بود که یک کشور طایفه ای است نه کشوری که حاکمیت و دولت مرکزی دارد و امیدوایم این تصویر از عراق محو شده و به آن به عنوان یک کشور مستقل با حاکمیت مستقل نگریسته شود و این چیزی است که امیدواریم بعد از تشکیل دولت عراق به دور از معیارهای قبلی تحقق یابد.

پارلمان جدید عراق و چالش های فراوان

مهم ترین چالش های پیش روی پارلمان و تشکیل دولت عراق بر اساس اصول ملی، موضوع خدمات است که باید برای مردم عراق تامین شود به اضافه بحران آب با ترکیه که اخیرا به دلیل راه اندازی سد الیسو بر روی دجله نمود یافته است و در این میان تشکیل دولت و روند تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمانی مهم ترین چالش موجود به شمار می آید آن هم در حالی که گفت وگو بین فراکسیون های پارلمانی همچنان ادامه دارد و امیدواریم این گفتوگوها منجر به تشکیل فراکسیونی فراتر از سهمیه بندی طایفه ای و حزبی شده و زبان گویای نیازمندی های مردم  عراق بر اساس اصول ملی به دور از هویت های ثانوی باشد که برای عراق چیزی جز کشمکش و کشتار حاصلی نداشت.

از  سوی دیگر به نظر می رسد صحنه سیاسی عراق اکنون با قبل تفاوت پیدا کرده است از این نظر که برخی از گروه های سیاسی در تلاش برای بازیافتن طایفه گرایی با شکلی متفاوت از قبل هستند اما حاصل آن به گفته الحسناوی همان جبهه بندی طایفه ای است.

الحسناوی ادامه داد : برخی از گروه ها در تلاش برای خروج از این جبهه بندی طایفه ای هستند  و این چیزی است که در همه گروه ها و نه فقط شیعیان می بینیم و تا این لحظه کفه ترازو به نفع یکی از طرف‌ها بالا نرفته است گرچه به نظر می‌رسد کفه ترازوی نیروهای مخالف سهمیه بندی طایفه ای بالاتر است.

شخصیت‌هایی که بخت با آنان یار نبود

شیخ الحسناوی در خصوص شکایت های انتخاباتی و تخلف در آن و ابعادی که این قضیه پیدا کرده است، گفت: کمیساریای انتخابات نتایج نهایی انتخابات را اعلام نمی کند مگر بعد از   رسیدگی به شکایت ها و این یعنی اینکه تصویب نتایج نهایی فقط پس از رسیدگی به شکایت هایی صورت گرفت که برخی نیروهای سیاسی و اشخاص مطرح کرده بودند.

رسیدگی به شکایت نیز جزء تخصص دادگاه است و طرح برخی شکایت ها در مورد نتایج انتخابات طبیعی است و این چیزی است که در  انتخابات گذشته نیز شاهد بودیم اما در انتخابات ۲۰۱۸ موضوع تفاوت دارد زیرا بیشتر گروه های سیاسی که در صحنه سیاسی عراق  حضور داشتند و نیز شخصیت های سیاسی که در شعله ور کردن اختلافات طایفه ای و فساد مالی دست داشتند، در این انتخابات شانس نیاوردند و نتیجه ای که امکان بقای آنان در پارلمان را فراهم کند، حاصل نشد در نتیجه با واکنش های زیادی به نتایج انتخابات روبرو شدیم به این معنی که بخت با حدود ۷۰ درصد اعضای قبلی پارلمان عراق یار نبود و پیروز نشدند.

عراق قبل از ۲۰۱۸ تمام شد و باز نخواهد گشت

شیخ الحسناوی در مورد اوضاع امنیتی عراق نیز تصریح کرد: پس از نابودی داعش و سایر گروه ها و نیز آزادی بیشتر مناطقی که تحت اشغال این گروه ها بود، عراق به میزان بسیار زیادی از امنیت برخوردار شده است.

در خصوص هسته‌های پنهان نیز باید گفت که ملت عراق ثابت کرد، توان و قدرت نابودی تروریسم در کانون آن را دارد و روزهای آینده دیگر مانند گذشته نخواهد بود و تروریسم اگرچه به طور نهایی در عراق از بین نرفته است، اما لحظات آخر خود را سپری می کند و امکان ندارد روند امور به شرایط قبل از سال ۲۰۱۸ بازگردد و عراق با قدرت در حال بازیافتن جایگاه، استقلال و ثبات خود است.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۶۱۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی ظهر یکشنبه در نشستی که با حضور جمعی از مدیران و اساتید دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بسیاری از افراد شاخص، چهره‌های علمی و مکتب دارهایی که توانستند بنیان‌گذار خیلی از مسائل علمی در حوزه‌های مختلف باشند، تربیت‌یافته دانشگاه فردوسی مشهد مقدس بودند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه در حال حاضر ذخایر علمی خوبی چه در عرصه اساتید و چه در عرصه دانش‌آموختگان در دانشگاه فردوسی وجود دارد، افزود: خوشبختانه جایگاه این دانشگاه از نظر ذخایر علمی در بین دانشگاه‌های مادر کشور بسیار خوب است اما مسأله‌ای که امروز دانشگاه فردوسی با آن مواجه است، مربوط به معرفی و اثرگذاری شایسته و متناسب با این ذخایر ارزشمندِ خود در کشور و جامعه است.

ضرورت معرفی دستاوردها و ذخایر علمی به جامعه

وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی برای پیدا کردن مشتری و مخاطب مورد نظر خود باید ابتدا خود را به جامعه معرفی کرده و سپس توانمندی‌هایش را به اثبات برساند، این توقع که مردم و یا نهادهای دیگر باید به سراغ جامعه علمی این دانشگاه بیایند، کاملاً اشتباه است.

علم الهدی با تأکید بر اینکه دانشگاه فردوسی باید در موقعیت‌های مختلف آثار وجودی و اثرگذاری را از خود به ثبت برساند، گفت: اینکه شما عزیزان فرض کنید چون در برخی از رشته‌ها ذخایر علمی و فناوری‌های بسیاری دارید، پس باید فلان دستگاه به دنبال شما بیایند تا از این امکانات و فرآورده‌های علمی استفاده کنند، فکر درستی نیست.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه اساتید دانشکده‌ها باید نمونه‌ای از فعالیت‌های خود را در رشته‌های مختلف به جامعه هدف نشان دهند تا مخاطب و مشتری خود را پیدا کنند، اضافه کرد: در حقیقت این ما هستیم که باید به دنبال جامعه و مردم برویم و با هر مقداری که می‌توانیم ذخایر علمی خود را در جامعه معرفی کنیم و در حوزه‌های مختلف صنعت، فناوری، علوم انسانی، اقتصادی و سیاسی اثرگذار باشیم؛ در غیر این صورت ذخایر علمی دانشگاه مانند گنجی است که کسی از بیرون از آن خبر ندارد و شخصیت علمی دانشگاه را ثابت نمی‌کند.

ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است

وی با بیان اینکه در خصوص پیوند دانشگاه و صنعت و یا دانشگاه و جامعه سخنان بسیاری گفته شده است، ابراز کرد: ریشه اصلی این پیوند در خود دانشگاه و نه در صنعت و جامعه نهفته است، دانشگاه فردوسی مشهد مقدس باید در عملیاتی کردن دستاوردهای خود، جایگاه علمی این نهاد را در سطح جامعه تثبیت کند تا در ادامه دیگران برای پاسخ به نیازهای خود به آن مراجعه کنند.

علم الهدی با اشاره به چالش‌های پیش روی دانشگاه امام صادق (علیه سلام) در سال‌های نخست تأکید کرد: یکی از نمونه‌های موفق پیوند دانشگاه و جامعه، تربیت نیروهای متخصص در دانشگاه امام صادق (علیه‌السلام) و به کارگیری آنان در مدیریت کلان اقتصادی و مدیریتی کشور بود. ما به خوبی از این طریق توانستیم نیروهای متخصص خود را به جامعه هدف معرفی کنیم و امروز شاهد فعالیت دانش‌آموختگان خود در عرصه‌های مدیریتی و اقتصادی جامعه هستیم.

«پردیس زندگی» اولویت نخست فعالیت‌های عمرانی دانشگاه فردوسی باشد

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در ادامه با تقدیر از ساخت پردیس زندگی در دانشگاه فردوسی مشهد مقدس تصریح کرد: یکی از مسائل و مشکلات اصلی ازدواج‌های دانشجویی نداشتن مسکن است که با ساخت این پردیس قدم بزرگی در رفع آن برداشته خواهد شد.

وی با بیان اینکه نمی‌توان مساله به تأخیر افتادن ازدواج جوانان را با نصیحت و پند برطرف کرد، گفت: دختر و پسر جوان دانشجو برای شروع یک زندگی سالم و آرام نیاز به تأمین زیرساخت‌هایی از جمله مسکن دارند که باید در اولویت برنامه‌های فرهنگی هر نهاد و دستگاهی قرار بگیرد، امیدواریم این حرکت ارزشمند در کوتاه‌ترین زمان به بهره‌برداری برسد؛ البته پیشنهاد بنده این هست که با کمک اساتید معماری حداقل فضای ممکن را در ساخت این خوابگاه در نظر بگیرید تا امکان استفاده بیشتر دانشجویان متأهل فراهم شود.

کد خبر 6097321

دیگر خبرها

  • تجلیل از مربیان نمونه عقیدتی سیاسی در مشهد
  • ریشه پیوند دانشگاه با صنعت و جامعه در نمایش علم توسط دانشگاه است
  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی