Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@23:33:53 GMT

کدام بیماری‌ها باعث ریزش مو میشوند؟

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۶۷۲۸۲

کچلی با ریزش و نبود مو روی بخش یا تمام سر تعریف می‌شود گاهی ریزش موها در نتیجه تروما یا یک استرس فوق العاده زیاد بروز می‌کند و در برخی موارد نیز وجود بیماری، زمینه ساز ریزش مو و کچلی می‌شود. ناطقان: شاید برخی از بیماری‌ها یی که باعث ریزش مو می شوند عجیب به نظر بیایند به طوری که حتی اسمشان را نیز نشنیده باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در هر حال بهتر است با این بیماری‌ها بیشتر آشنا شوید.

آلوپسی یا طاسی منطقه‌ای
در آلوپسی یا طاسی منطقه‌ای موهای سر به صورت مناطق دایره‌ای شکل به شعاع 2 تا 3 سانتیمتر دچار ریزش می‌شود. یعنی روی پوست سر به شکل سکه‌ای مانندی کچلی رخ می‌دهد و موهای همان مناطق به طور کامل می‌ریزد. معمولاً این نوع طاسی در بین نوجوانان شایع‌تر است. این ریزش ناگهانی موها معمولاً ناشی از ناخوشی یا اضطراب رخ می‌دهد. اکثر نوجوانانی که با این مشکل دست به گریبان هستند به گروه خاصی تعلق ندارند و دخترها و پسرهای نوجوان با تعداد نامشخصی به این مشکل دچار می‌شوند. در خصوص ریزش موی مردانه باید گفت که در 80 درصد موارد ژنتیک حرف اول را می‌زند. این وضعیت را آلوپسی آندروژنیک می‌گویند که از والدین و پدربزرگ‌ها به ارث می‌رسد. این وضعیت ریزش مو از سنین بین 16 تا 20 سالگی شروع شده و در 35 و 40 سالگی به پایان می‌رسد.

بیماری تریکوتیلومانیا
تریکوتیلومانیا به معنای کندن موها است. در این بیماری که یک اختلال روانی است فرد موهای سر یا ابروها را با ناخن‌هایش کنده و از پوست سر جدا می‌کند. به عقیده متخصصان این وضعت بیشتر در بین خانم‌ها دیده می‌شود و پیشگیری و درمان تریکوتیلومانیا سخت و پیچیده است. چون نوعی آسیب به خویش است. درمان این نوع ریزش مو نیاز به مشاوره روان‌پزشک دارد و هیچ دارو یا درمانی برای آن تجویز نمی‌شود.


تلوژن افلوویم
احتمالاً حتی نام تلوژن افلوویم به گوشتان نخورده است. این اختلال را ریزش مو بر اثر شوک محیطی ترجمه کرده‌اند. به این ترتیب که ریزش مو به صورت سریع و ناگهانی بروز می‌کند که به آن ریزش موی واکنشی نیز گفته می‌شود. اختلال تلوژن افلوویم بعد از یک صدمه مانند عمل جراحی، از دست دادن عزیزان یا استرس عاطفی بروز می‌کند. به عقیده متخصصان عوامل متعددی برای بروز این مشکل وجود دارد. باید بدانید که این نوع ریزش موقتی اما بسیار وسیع است. در واقع تلوژن افلوویم برخلاف آلوپسی تمام موها را درگیر می‌کند و ریزش مو بسیار وسیع رخ می‌دهد. خوشبختانه در اغلب موارد ریزش موی ناشی از این اختلال موقتی بوده و برطرف می‌شود. برای برطرف کردن این اختلال از تزریق موضعی داروهای کورتونی استفاده می‌شود تا این ریزش ناگهانی و وسیع متوقف شود.

درماتوفیتوز
در این مشکل پای قارچ پوست سر در میان است و به آن کچلی قارچی سر نیز گفته می‌شود. در واقع کچلی قارچی سر به واسطه قارچ‌هایی ایجاد می‌شود که درماتوفیت نامیده می‌شوند. به این ترتیب که انگل‌ها شروع به حمله به بافت‌های موها می‌کنند و پدیده آلوپسی بروز می‌کند. این مشکل در بین کودکان شیوع بیشتری دارد و چنین مشکلات عفونی در بین بالغین به ندرت دیده می‌شود. عامل کچلی قارچی سر در بین کودکان بیش از مسائل بهداشتی به عوامل محیطی بستگی دارد. این قارچ بسیار مسری است و باعث ریزش موهای زائد نیز می‌شود.

مشکلات تیروئیدی
اختلالات غده تیروئید نقش مستقیمی روی توده مو دارد چون این غده هورمون‌هایی ترشح می‌کند که نقش مهمی در سلامت موها ایفا می‌کنند. به عقیده متخصصان افرادی که تحت درمان مشکلات تیروئیدی نظیر کم کاری یا پرکاری تیروئید هستند موی زیادی از دست می‌دهند. معمولاً خانم‌ها بیشتر از آقایان در معرض این نوع ریزش مو قرار می‌گیرند. علاوه بر این بلند بودن موهای زنانه از دیگر عواملی است که این نوع ریزش مو در بین خانم‌ها بیشتر به چشم می‌خورد. باید بدانید که ریزش مو در بین خانم‌ها در طول زندگی‌شان به میزان 70 درصد است. تغییرات هورمونی نیز منشأ ریزش مو در خانم‌ها محسوب می‌شود. به طور دقیق‌تر باید گفت که در بین خانم‌های جوان بین 16 تا 30 سال، مصرف قرص‌های ضدبارداری در برخی موارد باعث ایجاد مشکل آلوپسی می‌شود. منبع: تبیان برچسب ها: مشکلات تیروئیدی ، ریزش مو ، کچلی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مشکلات تیروئیدی ریزش مو کچلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۶۷۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟

از زمان های قدیم تا به امروز این باور وجود دارد که کندن موهای سفید باعث زیاد شدن آنها می شود اما این فرضیه تا چه حد درست است.

رنگ مو توسط رنگدانه‌های موجود در سلول‌های ریشه مو تعیین می‌شود و با توقف تولید این رنگدانه‌ها، رنگ مو تغییر می‌کند و به اصطلاح سفید می‌شود.

سفید شدن مو ممکن است ناشی از برخی بیماری‌های داخلی یا بیماری‌های خودایمنی بدن باشد. همچنین کمبود ویتامین B۱۲ و کمبود آهن نیز می‌تواند باعث سفید شدن زودرس موها شود.

عواملی همچون پرکاری تیروئید و کمبود آهن می‌تواند باعث سفید شدن مو شود، اما ژنتیک دلیل اصلی سفید شدن زودرس موها است. سوال پرتکراری که در مورد موهای سفید وجود دارد، ارتباط زیاد شدن آنها با کندن این تار موهای دوست نداشتنی است در این بخش به آن اشاره خواهیم داشت.

آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟

خیر، کندن موی سفید باعث رشد بیشتر آن‌ها نمی‌شود. رنگدانه‌های مو، که عامل رنگ موی افراد هستند، در سلول‌های ریشه‌ای موها قرار دارند و با توقف ساخت این رنگدانه‌ها در سلول‌ها، مو سفید می‌شود. برعکس، کندن موی سفید باعث نابودی بخشی از سلول‌های ریشه‌ای مو می‌شود که موجب کاهش تعداد موهای سفید شده و کمتر شدن آن‌ها در آینده می‌شود. اما در هر صورت، کندن موهای سفید نمی‌تواند باعث رشد بیشتر آن‌ها شود.

شروع سفیدی مو در افراد سفیدپوست از سن ۳۵ سالگی و در افراد سیاهپوست از ۴۵ سالگی به طور طبیعی رخ می‌دهد. با این حال، در صورتی که سن شروع سفیدی مو در افراد سفیدپوست کمتر از ۲۰ سال و در افراد سیاهپوست کمتر از ۳۰ سال باشد، می‌توان گفت که فرد دچار سفیدی زودرس مو شده است و با استفاده از برخی داروها می‌توان از آن جلوگیری کرد.

فاکتورهای مؤثر بر سفیدی مو عبارتند از:

کمبود ویتامین‌ها، به خصوص ویتامین B۱۲

بیماری‌های سیستم ایمنی مانند برص و آلوپسی آره آتا

کمبود آهن و کم خونی

مصرف برخی داروها مثل کلروکین

رژیم غذایی نامناسب و ناپایدار

استفاده از شامپوها و محصولات شیمیایی مضر برای مو

بیماری‌های تیروئید

کمبود روی در بدن

مصرف دخانیات

درمان سفیدی مو

هیچ شامپویی توانایی درمان سفیدی مو را ندارد. استفاده از این شامپوها فقط می‌تواند به تیرگی یا روشنی موها کمک کند ولی در کاهش یا جلوگیری از سفیدی مو تاثیری ندارد. همچنین، رنگ مو نیز نمی‌تواند تاثیری در کاهش یا افزایش موهای سفید داشته باشد.

سفیدی زودرس مو توسط پزشکان پوست و با استفاده از داروها درمان می‌شود. پزشکان با استفاده از داروهایی که سلول‌های رنگدانه مو را تحریک می‌کنند، سن شروع سفید شدن مو را بالاتر می‌برند و این مشکل را درمان می‌کنند.

منبع
نمناک

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کمبود این ویتامین‌ها و مواد معدنی باعث سفید شدن زودرس مو می‌شود چند راهکار ساده برای دیرتر سفید شدن موهای سر

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی/ همسر و وکیل صدیقه وسمقی: بینایی او قبل از زندان از دست رفته بود/ وسمقی در زندان دچار بیماری قلبی شده است
  • جزئیات تازه از بیماری ترانه علیدوستی
  • آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی
  • آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی | زهرا مینویی: برخلاف میل ترانه باید خبررسانی کنم
  • آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی/ زهرا مینویی چه نوشت؟
  • چسب مو چیست و چه کاربردهایی در حالت دهندگی مو دارد ؟