Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@17:19:43 GMT

راه‌های درمان آلرژی در کودکان چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۷۱۲۰۶

یک متخصص آسم و آلرژی گفت: حساسیت‌های فصلی در کودکان نیز مشاهده می‌شود . آفتاب‌‌نیوز : احمدی‌افشار در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به افزایش دما   و شروع گرده‌افشانی در   فصل بهار و تابستان حساسیت‌های فصلی به صورت آلرژی بینی با علایم عطسه، آبریزش بینی، خارش بینی و گرفتاری بینی، گرفتاری چشم‌ها به صورت خارش چشم‌ها، اشک ریزش، سرفه طولانی، تنفس صدادار و یا تنگی تنفس مشخص می‌شود، اظهار کرد: درگیری پوست نیز با خشکی، قرمزی، خارش و ضایعات کهیری مشخص می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرفتاری هر کدام از قسمت‌ها به تنهایی و یا همراه با هم می‌تواند وجود داشته و مشکلات فراوان در فعالیت روزمره و کیفیت زندگی افراد گرفتار ایجاد کند.
وی گفت: واکنش آلرژیک تحت تاثیر عوامل ژنتیکی و در محیط مناسب ایجاد می‌شود و سیستم دفاعی بدن در تماس با مواد حساسیت‌زا، واکنش نشان داده و سبب ایجاد علایم و مشکلات فوق می‌شود . این نشانه‌ها می‌توانند خفیف یا شدید یا ادواری (فصلی) باشند یا فقط هنگام تماس با ماده حساسیت‌زا بروز کنند .
این متخصص خاطرنشان کرد: واکنش به غذاها که ارزش بالایی دارند نظیر شیر گاو، تخم‌مرغ، گندم، غذاهای دریایی و آجیل نیز می‌تواند در کودکان مشکلات پوستی، تنفسی و گوارش را ایجاد کند، بعضی وقت‌ها میزان حساسیت به قدری بالا است که باعث شوک آنافیلاکتیک می‌شود که باید فورا بیمار را به بیمارستان ارجاع داد. نشانه‌های این حمله نیز سخت نفس کشیدن یا قورت دادن آب گلو و یا حالت شوک ناگهانی است که می‌تواند خطر مرگ داشته باشد .
وی با اشاره به اینکه مواد حساسیت‌زای رایج شامل غذا، دارو، حشره، حیوانات خانگی و جوندگان، سوسک، گرده درختان و کپک‌های موجود در محیط هستند، گفت: بر اساس آمار، حدود 6-7 درصد از کودکان به حساسیت غذایی، 10.7 درصد حساسیت پوستی و بیش از 15 درصد نیز از آلرژی بینی و یا تنفسی دارند .
احمدی‌افشار خاطرنشان کرد: گرده درختان، چمن و بوته‌ها به تربیب از ابتدای بهار تا اواخر تابستان و ابتدای پاییز در هوا پخش و تظاهرات فصلی بیمار احتمال آلرژی به گرده نوع خاصی از گیاهان را می تواند مشخص کند، کپک در داخل منزل اهمیت زیادی دارند و رطوبت ودمای بالای محیط سبب رشد و تکثیر عوامل فوق در منزل می‌شود. تماس با دود، غبار و هوای آلوده می‌تواند در تشدید و تداوم مشکلات تنفسی نقش داشته باشد. موارد زیادی از حمله آسم و نیاز به بستری در بیمارستان و عدم بهبود تنگی نفس در کودکان دارای والدین سیگاری مشاهده می‌شود، لذا سیگار به‌عنوان یک فاکتور خطر در کودکان باید تلقی شود .
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که نشانه‌های حساسیت بینی بسیار شبیه سرماخوردگی است آبریزش بینی، آب چشم، سرفه، پر شدن بینی و عطسه تشخیص آنها از یکدیگر کمی دشوار است. اما آلرژی علایم دیگری نیز دارد .
این متخصص با اشاره به اینکه باید بدانید حساسیت‌های فصلی اکثرا در حدود 3 سالگی و بعد از آن تظاهر می‌یابند، خاطرنشان کرد: سابقه آلرژی غذایی در سنین پایین‌تر و یا اگزمای پوستی و نیز سابقه آلرژی در افراد خانواده همراه با یافته‌های بالینی می‌تواند در تشخیص آلرژی کمک کننده باشد، استفاده از برخی آزمایش‌های پزشکی نیز می‌تواند در یافتن مواد حساسیت‌زا برای کودک موثر باشند .
وی در پاسخ به این سئوال که آیا واکسن ضدحساسیت تاثیری دارد، گفت: در بیمارانی که علی‌رغم اجتناب و درمان مناسب بهبودی چندانی نداشته و آلرژن مشخصی عامل بیماری است می‌توان از روش حساسیت‌زدایی و یا در اصطلاح تجویز واکسن استفاده کرد که یکی از درمان‌های قطعی حساب می‌شود .
احمدی‌افشار در خصوص روش‌های پیشگیری حساسیت خاطرنشان کرد: در حال حاضر مراجعه منظم جهت شناسایی عامل آلرژی‌زا و عدم تماس با عوامل فوق همراه با درمان مناسب دارویی همراه با آموزش بیمار جهت کنترل عوامل محیطی در  کنترل و بهبود کیفیت زندگی بیماران اهمیت داشته و باید مورد توجه قرار گیرد. کد خبر: ۵۲۷۱۵۵ تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۵

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آسم آلرژي کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۷۱۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد

ایسنا/اصفهان معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که مکمل یاری پروبیوتیک همراه با مصرف منظم دارو  می‌تواند شدت صرع در کودکان مقاوم به درمان را کاهش دهد.

غلامعلی حمیدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از آنجا که یک سوم بیماران به درمان‌های دارویی پاسخ مناسب نمی‌دهند و یافتن روش‌های مکمل درمان صرع ضروری است پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کاشان یک مطالعه را با مشارکت ۹ کودک مبتلا به صرع مقاوم زیر ۱۶ سال شروع کردند.

وی افزود: در فاز اول مطالعه، کودکان از نظر فرکانس صرع مورد پایش قرار گرفته و در فاز دوم به مدت دو ماه مکمل پروبیوتیک خاص در کنار داروهای روتین آنها برای درمان صرع تجویز شد.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: در این پژوهش، فرکانس صرع و سطح آنزیم‌های  کبدی، کراتینین، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و قند خون ناشتای آنان قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک با هم مقایسه شد. شدت صرع آنان نیز قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک، بر اساس مقیاس NHS۳ و HASS سنجش و توسط آزمون آماری ویلکاکسون مورد سنجش قرار گرفت.

حمیدی گفت: صرع یک بیماری مزمن مغزی است و علاوه ‌بر ویژگی‌های ژنتیکی بیمار، عوامل محیطی مانند اختلالات الکترولیتی در عود حملات تشنج، نقش دارند که بر اساس یافته‌های پژوهش، تجویز دو ماه مکمل پروبیوتیک به طرز معنی‌داری فرکانس و شدت صرع را کاهش داده و در برخی مقیاس‌ها نیز بهبود بخشید.

وی افزود: بر اساس آمار یک بررسی ملی که در سال ۲۰۲۱ در نشریه نیچر منتشر شد، شیوع صرع در ایران ۱۶.۶ در ۱۰۰۰ نفر است که میزان ابتلای بیماری در رده سنی ۱۵ تا ۱۹ سال نیز از همه رده‌های سنی بالاتر است و داروهای ضدّتشنج نیز در یک‌سوم این بیماران کارایی کافی ندارند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد: اهمیت انجام این پژوهش در حالی است که تشنج‌های کنترل نشده و مکرر در بیماران مبتلا به صرع علاوه بر تهدید سلامتی بیمار، منجر به کاهش کیفیت زندگی بیماران و خانواده آنان می‌شود.

حمیدی اظهار کرد: این پژوهش توسط فاطمه زارعی، احمد طالبیان، اژدر حیدری، سید محمد اسماعیلی طبا و محمود سلامی، اعضای گروه اطفال دانشکده پزشکی کاشان انجام شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ 
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند