Web Analytics Made Easy - Statcounter



رویداد۲۴- محمد آیتی: استان گیلان از گذشته تاکنون به واسطه دریا و طبیعتی که داشته همیشه مورد استقبال مردم ایران بوده است، اما امروز و به دلیل تغییر سبک زندگی و چالش‌های اکوسیستمی که استان با آن روبرو بوده، هم دریا و هم طبیعت آن مورد تهدیدهای جدی قرار گرفته است که نیاز است مدیران ارشد مرتبط با این موضوع هرچه سریع‌تر برای جلوگیری از این بحران‌ها وارد میدان شوند که شاید اگر این اراده به عمل تبدیل نشود فردا با مشکلاتی به مراتب سخت و سنگین‌تر از گذشته مواجه شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



زباله، شکل زیبای گیلان را تحت تاثیر قرار داده است

ولی داداشی نماینده آستارا به رویداد۲۴، گفت: امروز سرسبزی استان گیلان پوششی است بر مشکلاتی که در این منطقه وجود دارد. در استان گیلان به شدت مشکل فاضلاب حس می‌شود؛ سطح آب‌های زیرزمینی بالاست و وقتی یک یا دو متر از زمین حفر می‌شود به آب می‌رسیم.

وی افزود: متاسفانه سیستم دفع فاضلاب در استان وجود ندارد. در شهرستان آستارا پس از یک سال و نیم پیگیری و تلاش توانستیم 28 میلیارد تومان بودجه برای رفع مشکل فاضلاب بگیریم و اکنون کلنگ این کار خورده شده است. از طرفی مشکل دفع زباله هم در استان وجود دارد و زباله باعث آسیب به طبیعت شده است. استان گیلان یک استان زیبا و سرسبز است اما به دلیل مشکلی که در دفع زباله داریم تا حدودی شکل زیبای گیلان تحت تاثیر قرار گرفته است.

نماینده آستارا درباره اینکه نقش توریست در تولید زباله‌ای که شکل استان را زشت کرده چقدر است، گفت: توریست مهمان استان است و همه برای آن‌ها احترام قائل هستیم. حضور این افراد برای استان آورده‌هایی را دارد و در کنار این اثرات مثبت تولید زباله و حتی ریخت و پاش زباله بطوری که شکل طبیعت را به هم می‌زند را هم در پی دارد ولی عمده زباله ما از جمعیت پایدار خود استان است. متاسفانه زباله استان بصورت اکوسیستمی دفع نمی‌شود و این یک چالش بزرگ برای تمام شهرهای استان گیلان است. امیدوارم وزارت کشور بطور جدی به موضوع ورود پیدا کند، از طرفی وزارت نیرو هم می‌تواند کمک شایانی به این مسئله بکند و با سوختن زباله‌ها آن را تولید به برق و انرژی‌های دیگر کند.

سازمان حفاظت از محیط زیست باید جدی‌تر وارد شود

داداشی با اشاره به همکاری وزارتخانه‌ها، متذکر شد: یکسری اقداماتی شده اما نتیجه دلخواه اتفاق نیفتاده است. ما حتی خواهان حضور جدی و عملیاتی‌تر سازمان حفاظت از محیط زیست به موضوع هستیم. اکنون دریای خزر در شرف آلودگی است. در حال حاضر آب نزدیک به ساحل شفاف نیست و باید چند کیلومتری از ساحل فاصله گرفت تا شفافیت دریا را دید در حالی که در گذشته اینچنین نبود و این قضیه بسیار نگران‌کننده است. به خاطر فاضلابی که در دریا ریخته می‌شود امروز آب کدر شده است. زباله‌هایی که به صورت اصولی دفع نشده به سمت دریا سرازیر می‌شود و همین خود دلیلی بر بوجود آمدن یک شرایط ضداکوسیستمی شده است.

اقتصاد صیادان به خطر افتاده است

وی در پاسخ به اینکه آلودگی دریا چقدر بر شیوع بیماری‌های خاص تاثیر گذاشته شده است، افزود: هم زباله و هم فاضلاب دارای میکروب‌های مختلف است. از این‌رو عموم مردم ساکن در منطقه و مخصوصاً کودکان آن‌ها در معرض بیماری‌های حاصل از آن قرار دارند. اگر امروز فکر اساسی برای این موضوعات نشود در آینده، هزینه زیادی را بر دست دولت خواهد گذاشت. به واسطه همین آلودگی دریا کار صید ماهی توسط صیادان به مشکل خورده است. آلودگی آب نزدیک به ساحل باعث شده ماهی‌ها به لحاظ اکوسیستم کمتر در آب‌های منتهی به ساحل دیده شوند. متاسفانه مدت‌هاست که صیادان ما به تبع همین اتفاقات با کاهش صید ماهی مواجه شدند و اقتصاد این قشر هم به خطر افتاده است.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 آستارا گیلان زباله فاضلاب دریا طبیعت خزر صیادان ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۷۱۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوشش مناطق خطرآفرین دریا در دستور کار طرح سالم‌سازی

ایسنا/گیلان فرماندار شهرستان رشت گفت: تمهیدات لازم برای بازگشایی طرح‌های سالم‌سازی انجام گیرد، آموزش و استقرار منجیان غریق، پوشش مناطق خطرآفرین، رعایت موازین شرعی و قانونی از جمله مواردی است که باید در دستور کار قرار گیرد.

کیا عاشوری امروز، ۱۶ اردیبهشت‌ماه در نشست ستاد ساماندهی سواحل شهرستان که در بخش خشکبیجار برگزار شد، با اشاره به در پیش بودن فصل تابستان و آغاز فعالیت طرح‌های سالم‌سازی در نیمه خردادماه اظهار کرد: شهرستان رشت با ۲۲ کیلومتر نوار ساحلی از ۱۰ روستای ساحلی بخش‌های خشکبیجار و لشت نشا برخوردار است.

وی افزود: تمهیدات لازم برای بازگشایی طرح‌های سالم‌سازی انجام گیرد، آموزش و استقرار منجیان غریق، پوشش مناطق خطرآفرین، رعایت موازین شرعی و قانونی از جمله مواردی است که باید در دستور کار قرار گیرد.

فرماندار شهرستان رشت گفت: اجرای برنامه‌های فرهنگی متنوع از عمده مسائلی است که در این ایام باید به آن پرداخته شود، داشتن مناطق دیدنی و امکان میزبانی از هموطنان و گردشگران در عمده ایام سال، ظرفیت و فرصت استثنایی برای معرفی شایسته رشت فراهم آورده که باید به بهترین نحو مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به پرداخت مطالبات ناجیان غریق، تصریح کرد: سال گذشته تمامی مطالبات ناجیان غریق پرداخت شد، البته تلاش‌های شوراهای اسلامی و دهیاران این مناطق انکارناپذیر است که جای قدردانی دارد، امسال باید یک شناگاه در این مناطق ایجاد شود.

عاشوری با تاکید بر اینکه شوراها و دهیاران با استقرار امکانات و آلاچیق‌های سنتی از ظرفیت‌های گردشگری مناطق خود استفاده کنند، گفت: انتظار داریم برنامه‌های فرهنگی در طرح‌های دریا با هدف ترویج عفاف و حجاب و اشاعه فرهنگ ناب اسلامی با همکاری دستگاه‌های متولی تقویت شود.

فرماندار رشت با تاکید بر لزوم مدیریت آسیب‌های اجتماعی در سواحل شهرستان رشت ادامه داد: برای توسعه بخش گردشگری در سواحل شهرستان رشت جذب سرمایه گذار در دستور کار قرار گرفته و فرمانداری شهرستان نیز قطعا همکاری لازم را در جذب و حمایت از سرمایه‌گذار در برنامه قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه ۶۰ نقطه حادثه‌خیز در سواحل رشت شناسایی شده و تحت پوشش قرار دارد، گفت: نیاز است صدا و سیما نسبت به فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در خصوص سواحل در سطح کلان اقدام کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رونمایی از ۸ کتاب کودک نوشته دانش‌آموزان سما
  • دانشمندان معمای حفره غول پیکر قطب جنوب را حل کردند
  • فعالیت سامانه بارشی در استان بوشهر/ دریا متلاطم است
  • ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان از بعدازظهر، ۱۷ اردیبهشت
  • پوشش مناطق خطرآفرین دریا در دستور کار طرح سالم‌سازی
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۶ اردیبهشت
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود