Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: به هر بخش از مقاطع زندگی امام راحل بپردازیم آموزه های خاص را می یابیم، ازجمله در ماه مبارک رمضان و رویکردی که در این ایام داشتند و تلاش خود را در این ماه بر استفاده حداکثری از ظرفیت بی بدیل ایام ضیافت الله متمرکز می کردند.

به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، به اذعان بسیاری از اندیشمندان و تصریح تالیفات، آنچه سبب شد نهضت امام خمینی(ره) مردمی و فراگیر شود و همگان را با خود همراه و هم مسیر سازد، بیش و پیش از هر چیز مرهون شخصیت ایشان بود که در سایه سبکی خاص از زندگی قدرتی چنین تاثیرگذار داشت؛ قدرتی که نه تنها زمینه پیروزی انقلاب اسلامی را فراهم کرد بلکه بعدها و در جریان هشت سال دفاع مقدس نیز چنان بر جان رزمندگان نفوذ و آنها را روانه جبهه های جهاد حق علیه باطل کرد که سبب شد سربازان پیرجماران با رشادت های خود شهره تاریخ شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو، به مناسبت فرا رسیدن چهاردهم خرداد، سالروز عروج ملکوتی امام راحل و به منظور بررسی وجهی از وجوه سبک زندگی آن حکیم فرزانه با دو تن از کارشناسان به گفت وگو پرداخته ایم که مشروح آن به حضورتان تقدیم می شود:

 

آیت الله حسن عالمی، عضو مجلس خبرگان رهبری در مورد سبک زندگی امام خمینی(ره) در ایام ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: واقعا به هر بخش از مقاطع زندگی امام راحل بپردازیم درس ها و آموزه های خاص  را می یابیم، از جمله در ماه مبارک رمضان و رویکردی که حضرت امام(ره) در این ایام داشتند و تلاش خود را در این ماه بر استفاده حداکثری از ظرفیت بی بدیل ایام ضیافت الله متمرکز می کردند.

 

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) بعد از پیروزی انقلاب اسلامی 10 سال در میان این مردم بودند و در تمام یازده ماه سال به مناسبت های مختلف با مردم و مسئولان دیدار کرده و سخنرانی داشتند، رفت و آمدها محضر امام خمینی(ره) زیاد اتفاق می افتاد و تلویزیون هم برنامه های ایشان را زیاد پخش می کرد ولی بعد از شروع ماه مبارک رمضان این رویه تغییر می یافت.

 

آیت الله عالمی تصریح کرد: امام راحل در ماه مبارک رمضان ملاقات های دسته جمعی یا سخنرانی هایی مثل ایام دیگر سال نداشتند، تعبیر ما این بود که این عمل امام خمینی(ره) از آن جهت بود که بتوانند از ابعاد معنوی  و بی بدیل ماه رمضان حداکثر استفاده را داشته باشند و اعمال وارده در این ماه و قرائت قرآن و همه مستحباتی که ذکر شده بود را به جای آورند و این همواره در ذهن ما بود که در ماه مبارک رمضان از امام خمینی(ره) سخنرانی گسترده و مشروح نخواهیم شنید، لذا منتظر می شدیم بعد از این ماه دوباره سخنرانی از ایشان بشنویم و یا حضور بیشتر امام(ره) را در فضای عمومی شاهد باشیم.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: این درس بزرگی است که ما نیز ماه مبارک رمضان را به عنوان فرصت استثنایی برای اتصال به خداوند بدانیم و از لحظه لحظه آن بهره مند شویم؛ پیامبر اکرم(ص) در جمعه آخر شعبان فرمودند: «هُوَ شَهْرٌ دُعيتُم فيه اِلي ضيافه الله اَنفاسُكُم فيه تَسْبيحٌ وَ نوْمكُم فيه عبادَه وَ عَملُكُم فيه مقبولٌ وَ دعاؤُكُم فيه مستجابٌ؛ ماهی است كه شما از جانب خدا به مهمانی خدا دعوت شده‌ايد، صاحبخانه خداست و شما وارد بر پروردگار عز و جل هستيد؛ نفس‌های شما در آن تسبيح و خوابتان عبادت و اعمال تان مورد قبول و دعايتان در اين ماه مستجاب است». سیره امام خمینی(ره) این گونه بود که از فرصت های ماه رمضان به بهترین شکل بهره مند شوند.

 

وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نیز امروز درصدد استفاده حداکثری از برکات ماه مبارک رمضان هستند، گفت: برگزاری افطاری های ساده بیت ایشان با گروه های مختلف اعم از مسئولان، دانشجویان، و ... در فضایی ساده و صمیمی که همراه با پرسش و پاسخ های صمیمانه است در همین راستا است و نمونه اش را در هیچ جای دنیا نمی بینیم.

 

ساده زیستی های پیرجماران

 

بنابر این گزارش،  آیت الله سید جمال الدین دین پرور، رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه نیز در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان نیز با بیان اینکه، زندگی شخصی امام خمینی(ره) در قامت یک سیاستمدار و رهبری مقتدر در عصر معاصر بی نظیر است، اظهار کرد: امام راحل چه در دوران انقلاب و چه بعد از پیروزی آن که کل کشور در اختیار و تحت رهبری شان قرار گرفت، همواره نسبت به ساده زیستی در جای جای زندگی شان، حساس بودند.

 

وی ادامه داد: زمانی که امام به کشور بازگشتند کاخ های سعدآباد و نیاوران خالی و آماده بود و به ایشان پیشنهاد زندگی در این اماکن را به عنوان رهبر یک کشور دادند اما امام(ره) به طور قاطع نپذیرفتند و به جماران رفتند و در خانه ای ساده با دو اتاق زندگی کردند و ملاقات ها و دفتر کارشان هم در همان اتاق ها بود.

 

 

آیت الله دین پرور تصریح کرد: به یاد می آورم زمانی که یکی از شخصیت ها می خواست به دیدار امام خمینی(ره) بیاید، در ایوان خانه منتظر ایشان نشسته بود و زمانی که امام راحل خواستند به داخل ایوان بیایند برای همان چند دقیقه هم چراغ اتاق را خاموش کردند تا بیهوده روشن نباشد و اسراف نشود. این روش امام خمینی(ره) در همه موارد بود.

 

رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه با بیان خاطره ای از ساده زیستی حضرت امام(ره) نسبت به مخارج بیت شان، اضافه کرد:  حتی نقل می کنند که یک روز حاج احمد آقا، قوطی رنگی برای ترمیم رنگ طارمی بخش جلو ایوان خانه امام خریدند، وقتی که در بیان گزارش ها و خریدها به امام خمینی(ره) این خرید را گزارش کردند، امام گفتند: چرا، مگر من مرده باشم که این خرج ها را بکنید!

 

آیت الله دین پرور اظهار کرد: این سبک و سیره امام راحل در زندگی شخصی شان بود که همواره  سعی داشتند از هر خرج اضافه ای جلوگیری کنند چراکه معتقد بودند رهبر جاممعه اسلامی باید ساده زیست باشد. این رویکرد امام راحل الگو است از آن جهت که اگر کسی امکاناتی در اختیارش است، دلیل نمی شود که از آنها به نفع شخصی خود استفاده کند به ویژه اگر مسئولیتی بر عهده داشته باشد.    

 

وی تاکید کرد: وقتی شخصیت های مختلف اعم از داخلی و خارجی به دیدار امام خمینی(ره) می رفتند شیفته همین قدرت روحی و ساده زیستی و منش و روش حکومتی ایشان می شدند. امروز برای ترویج سبک زندگی ساده زیستانه به مثابه آنچه که امام خمینی(ره) داشتند باید آموزش و تبلیغ و این روحیه به ویژه در میان جوانان تقویت شود.

 

وی با بیان اینکه دنیای استکبار تلاش دارد تا سبک زندگی اشرافی را به مردم تحمیل کند، خاطرنشان کرد: متاسفانه، در جامعه ما برخی رسانه ها و تبلیغات، زندگی غربی را ترویج می کند تا اجناس خود را بفروشند. از سوی دیگر مسئولان باید با پذیرفتن یک مسئولیت در جامعه اسلامی سبک روش ساده زیستی را پیاده کنند و این منش را به عنوان راه اسلامی نشان دهند.

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان مجلس نمایشگاه قرآن نمایشگاه قرآن کریم شب های قدر مسجد امام خمینی ره مسجد طراز اسلامی کانون های مساجد دولت ماه مبارک رمضان امام خمینی ره سبک زندگی اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۷۳۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مظلومیت حقوق بشر نزد افکار عمومی جهان مشخص شد

آیت‌الله قربانعلی دری‌نجف‌آبادی در آیین عزاداری شهادت امام جعفر صادق(ع) که با حضور جمعی از ائمه جماعات مساجد، استادان و طلاب حوزه‌های علمیه و دیگر اقشار مردم در مسجد احمدیه و حوزه علمیه آیت‌الله حیدرعلی جلالی‌خمینی رحمت‌الله علیه در منطقه نارمک برگزار شد، با تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع) گفت: تداوم حرکت مکتب نورانی و مقدس تشیع با اقدامات و مجاهدت امام باقر(ع) و امام جعفر صادق(ع) محقق شد. امروزه نیز مراجع تقلید و علمای شیعه و طلاب در همان مسیر گام برمی‌دارند.

عضو مجلس خبرگان رهبری و نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: گسترش مکتب تشیع در طول تاریخ با مجاهدت و ایثار و حتی شهادت روحانیون محقق شده و این مسیر نورانی، همچنان نیازمند چنین مجاهدت ها و ایثار هوایی است. همچنان که در اتفاقات مختلف انقلاب اسلامی، شاهد حضور مجاهدانه علما بودیم.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی تصریح کرد: مقام معظم رهبری با هدایت‌های حکیمانه خویش، زمینه‌ساز تداوم حرکت آغاز شده توسط امام خمینی(ره) شده‌اند. در تهران نیز همیشه شاهد حرکت انقلابی علما بودیم که حضرت آیت الله جلالی خمینی(ره) از جمله برجسته‌ترین علمای انقلابی بودند و همین مجلس نورانی به مناسبت شهادت امام صادق علیه السلام که سابقه بسیار طولانی در شرق تهران دارد، از ابتکارات مرحوم آیت‌الله آقای جلالی‌خمینی است. ایشان موسس ده‌ها مسجد و حوزه علمیه بودند.

وی گفت: درباره دروغ‌های آمریکایی‌ها در حوزه حقوق بشر نیز بارها امامین انقلاب سخن گفته‌اند که با اتفاقاتی که در دانشگاه‌های آمریکا رخ داد، مظلومیت حقوق بشر در جهان امروز از یک سو و حقیقت دکترین نظام جمهوری اسلامی، از سوی دیگر، مشخص شده است. البته رسانه‌های دنیا در سلطه غربی‌ها است اما الحمدالله به برکت خون شهدای جریان و جبهه مقاومت، صدای رسای نظام جمهوری اسلامی به گوش ملت‌های آزاده و ظلم‌ستیز جهان رسیده است.
در این آیین، جمعی از ذاکران و مداحان اهل بیت علیهم‌السلام مدیحه‌سرایی کردند. برپایی این مراسم در مسجد احمدیه سابقه طولانی دارد و مرحوم آیت‌الله حاج حیدرعلی جلالی‌خمینی، فقیه فقید و وصی امام خمینی(ره) موسس آن بودند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • امام صادق (ع) جامعه بشری را هدایت کرد
  • دشمن به دنبال از بین بردن هویت گفتمان انقلاب اسلامی است
  • مظلومیت حقوق بشر نزد افکار عمومی جهان مشخص شد
  • برگزاری وبینار بین‌المللی «شیخ بهایی؛ معمار تمدن‌ساز»
  • گفتمان انقلاب اسلامی روز به روز در حال گسترش است
  • روایت شاپور بختیار از سبک زندگی امام خمینی
  • جهان شاهد صدور انقلاب امام خمینی(ره) است
  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد
  • ببینید | سخنان شاپور بختیار در مورد شخصیت و سبک زندگی امام خمینی در جلسه‌ی شورای امنیت حکومت پهلوی
  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند