Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین ملک‌مکان، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس در حاشیه مراسم سوگواری سالگرد ارتحال امام و ضربت خوردن مولای متقیان حضرت علی(ع) گفت‌وگو با ایکنا از فارس، ضمن تسلیت فرا رسیدن سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، به روش و منش امام راحل برای ارتباط با خداوند اشاره کرد و گفت: امام راحل ابعاد مختلفی داشت، هم فردی سیاسی بود به عنوان یک رهبر، هم اجتماعی، هم عارف، هم فقیه و بُعدی که اکنون بیشتر به آن می‌پردازیم بعد معنوی و نحوه ارتباط ایشان با خداوند بود که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام(ره) ارتباط تنگاتنگی با خداوند از همان دوران جوانی و نوجوانی شروع کرد
وی با بیان اینکه حضرت امام(ره) ارتباط تنگاتنگی با خداوند از همان دوران جوانی و نوجوانی شروع کرد، گفت: از میرزاجواد تهرانی نقل شده است که در جوانی  در حرم حضرت معصومه(س) یک سید نورانی دیدم که به‌گونه‌ای با خداوند ارتباط برقرار می‌کند که با نحوه عبادت دیگران فرق دارد و حتی نحوه گفت‌وگویش نیز متفاوت است و وقتی پرسیدم که او کیست، گفتند سید روح‌الله خمینی است.

رهبری که اهل دعا و بکا و خضوع بود
ملک‌مکان، امام راحل را اهل دعا، بکاء، خضوع، خشوع و شب‌زنده‌داری توصیف کرد و گفت: نماز اول وقت امام راحل هیچگاه ترک نشد و در هر حال و زمانی و حتی در کهولت سن و آن زمانی که در بیمارستان بستری بودند و دستگاه‌های مختلفی به ایشان وصل بود، به نماز اول وقت اهتمام داشت.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس اظهار کرد: از مرحوم سیداحمد خمینی، فرزند امام نقل شده است که ایشان در روزی که فوت کردند، قبل از آن دائماً نماز می‌‌خواند و نمازهای واجب را همراه با نافله‌های آن اقامه می‌کرد و دائماً ذکر خدا بر لبانش جاری بود.

تکیه بر خداوند؛ عامل موفقیت امام خمینی(ره)
وی تأکید کرد: آنچه که امام را امام کرد و باعث شد که در مقابل قدرت‌های بزرگ بایستد و در مسیری که انتخاب کرده بود آن را موفق و پیروز کند، آن ارتباطی بود که با خدا داشت و پشتوانه محکمی برای امام شد و ایشان به کسی تکیه کرده بود که به هیچ وجه پشت او را خالی نکرد و آن خداوند متعال بود.

امام(ره) توجه ویژه‌ای به قرائت قرآن داشت
ملک‌مکان با بیان اینکه امام راحل توجه ویژه‌ای به تلاوت و قرائت قرآن به خصوص در ماه مبارک رمضان داشت، گفت: در ماه مبارک رمضان سه بار قرآن را ختم می‌کرد و این یعنی ارتباط با خدا.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور یادآور شد: مقام معظم رهبری می‌فرمایند ما بعد از رمضان‌ها وقتی به امام می‌رسیدیم کاملاً مشخص بود که امام نورانی‌تر شده‌اند و مشخص می‌شد که امام در رمضان راز و نیازش بیش از گذشته بوده است.

علاقه ویژه امام به مناجات شعبانیه و دعای کمیل
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از امام راحل سئوال فرمودند که کدام دعا بیشتر مورد توجه شماست و امام فرمود مناجات شعبانیه و دعای کمیل، گفت: امام به خاطر تکیه بر خداوند و ارتباط با او، آن هم نه یک ارتباط معمولی و سطحی بلکه یک ارتباط عارفانه و معنوی و عمیق و گسترده و مستمر داشت که این ارتباط با خدا موجب یاری خدا می‌شد به نحوی که امام از هیچکس و هیچ چیزی غیر از خدا ترس نداشت و وقتی تشخیص می‌داد وظیفه و مسئولیتی که رضایت خدا در آن است آن را به هر شکلی که بود دنبال می‌کرد تا انجامش دهد و بر روی زمین نماند.
ملک‌مکان با تصریح اینکه آن مسئولیت نشانه این است که امام در هیچ لحظه‌ای حتی در اوج کارهایی که به عهده داشتند از یاد خدا غافل نبود، گفت: رهبری جهان اسلام و کشور اسلامی که یک مسئولیت بزرگی است قاعدتاً مشغله‌های فکری زیادی دارد اما این مسئله موجب نمی‌شد ذره‌ای از ارتباط اما با خدا و عبادتش کم شود و اجازه نداد امور دیگر با ارتباطش با خدا لطمه بزند لذا این باعث شد که امام تا روزهای آخر در این مسیر بندگی بایستد و به خاطر همین هم هست امام هیچگاه پایش نلغزید و از مسیر صحیحی که انتخاب کرده بود فاصله نگرفت چون خداوند همانطور که در قرآن وعده داده بود، اگر دین خدا را یاری دهید، شما را یاری خواهم کرد، امام را نیز یاری کرد.

علی(ع)؛ امامی که زاهد شب بود و مبارز و جهادگر روز
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرا رسیدن سالروز ضربت خوردن حضرت علی(ع) گفت: حضرت علی(ع) امیر مؤمنانی است که زاهد شب بود و مبارز و جهادگر روز.
وی ادامه داد: امیر مؤمنانی که اگر بخواهیم جنبه‌های مختلفش را مورد بررسی قرار دهیم برای هر کدام باید کتاب‌ها نوشت؛ نسبت به عدالتش و توجهش به محرومین و نیازمندان که تازه وقتی آن حضرت ضربت خورد، ایتام متوجه شدند که چه کسی نیمه شب‌ها برای آن‌ها غذا می‌برده است و تازه متوجه شدند که امام و پدر معنوی خود را از دست می‌دهند.
ملک مکان بیان کرد: حضرت علی(ع) یک کارگر روزها مانند یک کارگر عادی کار می‌کرد و عرق می‌ریخت و شب تا صبح عبادت خداوند می‌کرد و با حضرت حق ارتباط داشت اما دشمنان نتوانستند ولی خدا را تحمل کنند و همان‌طور که پیامبر(ص) پیش‌بینی کرده بود، به دست اشق‌الاشقیا ضربت خورد.

سعادتی که در شب قدر نصیب مولای متقیان
وی، ضربت خوردن حضرت علی(ع) در شب قدر را سعادتی برای آن حضرت برشمرد و افزود: آن حضرت ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد خودش داشت که در خانه خدا متولد شد، در دامن پیامبر(ص) پرورش یافت و در خانه خدا و هنگام نماز هم ضربت خورد چرا که نتوانستند عدالت علی(ع) را ببینند.

با رفتن حضرت علی(ع) عدالت هم زیر خاک پنهان شد
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس با بیان اینکه با رفتن حضرت علی(ع) عدالت هم زیر خاک پنهان شد، گفت: نقل است که شب آخر حضرت علی(ع) خانه دخترش ام کلثوم میهمان بود و او برای پدرش که کهولت سن هم داشت هم مقداری نان و هم غذا و شیر برای افطار آماده کرده بگود، وقتی حضرت علی(ع) آمد نگاهی به سفره کرد و به دخترش گفت دخترم شما کی دیدی که پدرت بر سر سفره‌ای بنشیند که دو نوع غذا در آن باشد، دخترم علی(ع) با نان و نمک راحت‌تر است؛ علی(ع) عادت دارد با نان و نمک افطار کند لذا مختصری افطار و بسیار کوتاه استراحت کردند و مرتب به زیر آسمان می‌رفتند و آسمان و ستاره‌ها را نگاه می‌کردند و جمله إنا لله و إنا الیه راجعون جاری و عبادت خدا می‌کردند تا اینکه بالاخره نزدیکی‌های اذان صبح وضو گرفتند و به سمت مسجد رفتند و اذان آخر را در مسجد گفتند و به نماز ایستادند که شمشیر به فرق مبارکش رسید و به آن چیزی که حضرت علی(ع) به دنبالش بودند و آرزوی آن را داشتند، رسید و فرمود، «فزت و رب الکعبه».
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا استان فارس اجتماعی ارتحال امام خمینی ضربت خوردن حضرت علی عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۷۵۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد

به گزارش حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، ماموستا عبدالسلام محمدی امروز در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان دهگلان که با حضور مردم متدین این شهرستان برگزار شد، به تفسیر آيه ۷۷ سوره مبارکه قصص پرداخت و گفت: خداوند متعال در چندین آيه قرآن کریم در مورد شخصیت قارون به عنوان فردی ثروتمند، جاه طلب و بخیل یاد می کند که در زمان حضرت موسی علیه السلام وطبق چندین روایت از اقوام و نزدیکان این پیامبر الهی بوده (وَابْتَغِ فِيمَا آتَاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ ۖ وَلَا تَنسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا ۖ وَأَحْسِن كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ ۖ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِي الْأَرْضِ ۖ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ) و در آنچه خداوند به تو داده است [اصلاح ] سراى آخرت را بجوى و بهره ات از دنيا را [نيز] فراموش مكن و چنان كه خداوند به تو نيكى كرده است نيكى كن و در زمين در پى فساد مباش. كه خداوند فساد پيشگان را دوست نمى دارد.

وی تصریح کرد: این آیه چندین پیام بسیار مهم وارزشمند را می رساند: علم، ثروت، جایگاه اجتماعی و مسئولیت در راه خدمت به مردم و ذخیره برای قیامت باشد،  استفاده صحیح از نعمت های الهی، نیکی کردن به دیگران همچانکه خداوند به ما نیکی نموده، سعی کنیم عامل و مسبب فساد و تباهی در سرزمین نباشیم.

امام جمعه دهگلان عنوان کرد: اصول و پایه تمدن اسلامی را می توان در چهار مقوله انجام عمل صالح در جهت سعادت آخرت، عمارت و آبادانی دنیا، خدمت صادقانه به مردم و مبارزه با فساد خلاصه کرد.

ماموستا محمدی در بخش دیگری از خطبه ها به مناسبت روز معلم اشاره و اظهار کرد: تعلیم و تربیت از اهداف مهم انبیای الهی بوده که در چندین جای قرآن به آن اشاره شده است.( یزکیهم و یعلمهم الکتاب والحکمه) ضمن تشکر و تقدیر از زحمات معلمین دلسوز که مروج فکر و اندیشه هستند باید به این مهم اشاره کرد که مدارس ما در باب آموزش خوب عمل کرده و شاهد آن وجود نخبگان و دانش آموزان زیرک در المپیاد های علمی است اما در زمینه پرورش و تربیت ضعف بسیاری وجود دارد که مستلزم همکاری معلمین و والدین دانش آموزان و برنامه خوب در باب فرهنگی است.

امام جمعه دهگلان افزود: تسلیم شدن جوانان امروزی ما در مقابل نیرنگ دشمن، دوری از مراکز دینی، بیکاری، فقر، ضعف برنامه مدارس، مساجد، صداوسیما، تجمل گرایی از عوامل هجمه فرهنگی و جنگ رسانه‌ای دشمن در برنامه ریزی بلند مدت علیه جوانان و امت اسلامی است.

وی خاطرنشان کرد: بهره گرفتن از معلم و عالم دینی و شخصیت های متفکر و نیک اندیش در کارهای فرهنگی و تربیتی و مخصوصا در رسانه ها می تواند تأثیر بسیار مهمی داشته باشد، صدا و سیما به عنوان یکی از مهمترین سازمان ها و نهادهای فرهنگ‌ساز چه برنامه هایی در جهت ایجاد تمدن اسلامی و تقابل با هجمات دشمن داشته؟ روشنگری، گفتمان دینی، اطلاع رسانی صحیح، مطالبه گری، و بیان مشکلات مردم و پیگیری آنها توسط صدا وسیما می تواند در بهبود وضع موجود بسیار تأثیرگذار باشد.

امام جمعه دهگلان در پایان گفت: یکی از مطالبات مردم متدین این شهرستان از مدیر کل صدا و سیمای مرکز استان مشکل پوشش (HD) در شهرستان است که سال گذشته و در سفر ریاست سازمان صدا و سیما این طرح به اسم و ظاهری افتتاح شد اما عملا هیچ نوع تغییری ایجاد نشده است، امیدواریم مسئولین ما هر گاه در رسانه ها وعده و ایجاد توقع می کنند پیگیر وعده خود باشند که چه مقدار تحقق پیدا کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یادداشت| امام صادق(ع) و نگاه ویژه به شهر مقدس قم
  • چگونه می‌توان راه و روش امام صادق (ع) را الگو قرار داد؟
  • ۳۰۰ بقعه متبرکه استان میزبان عزاداران امام جعفر صادق (ع)
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد
  • ضرورت برخورد جدی با شرب خبر در جامعه
  • اولین معلم آدم ابوالبشر خداوند متعال بود که او را بیان، نطق و علم داد
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • تأکید رهبر انقلاب بر فهم معانی کلام خداوند در کارهای قرآنی
  • مدیران موفق استان بوشهر در اجرای قوانین تشویق شوند