Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@23:46:37 GMT

ایستگاه هواشناسی خلیل آباد، ضرورتی فراموش شده

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۸۷۷۵۷

ایستگاه هواشناسی خلیل آباد، ضرورتی فراموش شده

مشهد- ایرنا- شهرستان خلیل آباد با 18 هزار هکتار عرصه زراعی و باغی که سالانه بیش از 238 هزار تن انواع محصولات از این سطح برداشت می شود، هنوز از وجود ایستگاه هواشناسی بی بهره است.

به گزارش ایرنا اقتصاد خلیل آباد بر پایه کشاورزی استوار است و بیش از 12 هزار بهره بردار کشاورزی در این شهرستان فعالیت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این شهرستان قطب تولید انگور استان است و در تولید سایر محصولات از جمله زعفران، پسته و انار هم جایگاه دارد از این رو توجه به زیرساختهای بخش کشاورزی از جمله ارائه اطلاعات دقیق از وضعیت جوی به فعالان این عرصه، می تواند به بخش تولید کمک شایانی باشد.
از این رو کارشناسان حوزه کشاورزی راه اندازی ایستگاه هواشناسی کشاورزی در این منطقه را، با توجه به اقتصاد مبتنی بر کشاورزی آن، ضرورتی غیرقابل انکار می دانند.
یک کشاورز خلیل آبادی، که سرمای سال گذشته خسارت سنگینی به باغ و مزارع زعفرانش وارد کرده؛ می گوید که حتی پسرانم حاضر نیستند شغل مرا ادامه دهند زیرا خطر آن بسیار بالاست.
علی اسکندری می گوید که اگر بشود خطرپذیری بخش کشاورزی را با حمایت مسئولان از طریق بیمه محصولات کشاورزی و فراهم کردن زیرساختها کاهش داد می توان امیدی به رونق این شغل در منطقه داشت و گرنه بعید است فرزندان کشاورزان به کار پدری خود ادامه دهند.
وی ادامه می دهد: مسئولان بر تغییر روشهای کشاورزی از سنتی به مدرن تأکید دارند ولی متاسفانه زیرساختهای لازم در این حوزه فراهم نیست.
محمد خجسته، انارکار خلیل آبادی نیز می گوید: سال 94 از محل فروش محصول باغم بیش از 200 میلیون ریال درآمد داشتم اما سرمای بهمن ماه 95 باعث شد همه درختان انارم را کف بر کنم که هنوز باغم به درآمدزایی نرسیده است.
او بر این باور است که اگر اطلاعات هواشناسی به موقع در اختیار کشاورز قرار گیرد از باغ و مزرعه خود همچون فرزندانش در برابر سرما و سایر بلاهای احتمالی تا جایی که بتواند مراقبت می کند.
فرماندار خلیل آباد به خبرنگار ایرنا گفت: این شهرستان یک منطقه کشاورزی است و اطلاعات و داده‌های هواشناسی برای کشاورزان بسیار اهمیت دارد.
مجتبی شاکری اظهار داشت: اگر داده‌ها و اطلاعات هواشناسی به‌موقع به دست کشاورزان برسد از بروز بسیاری خسارت‌های احتمالی جلوگیری می شود.
وی افزود: خلیل آباد 12 هزار بهره بردار کشاورزی دارد که در صورت راه اندازی ایستگاه هواشناسی و ارائه به موقع اطلاعات و داده های جوی، می توانند در فرصت مناسب اقدامات لازم را در راستای جلوگیری از بروز خسارت انجام دهند.
فرماندار خلیل‌آباد ابراز امیدواری کرد؛ با مشارکت کشاورزان و تأمین مبلغی با کمک خیرین اقدامات لازم برای ایجاد ایستگاه هواشناسی در این شهرستان انجام گیرد لذا تلاش می شود ایستگاه هواشناسی در بهترین نقطه شهرستان جانمایی شود.
مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد نیز اظهار داشت: سرما خسارت های زیادی را به کشاورزی شهرستان وارد کرده به طوری که پارسال هزار و 290 میلیارد ریال و امسال 170 میلیارد ریال خسارت به محصولات کشاورزی خلیل آباد وارد شده است.
مجید طاهرپور، راه اندازی ایستگاه هواشناسی را از ضروریات شهرستان خلیل آباد خواند و ابراز کرد: احداث ایستگاه هواشناسی هشت میلیارد ریال هزینه دارد ولی نبود آن همین امسال میلیاردها ریال به کشاورزی شهرستان خسارت وارد کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با تدبیر دولت، ایستگاه هواشناسی کشاورزی در این منطقه ایجاد شود.
رئیس اداره هواشناسی کاشمر و خلیل آباد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: بحث ایستگاه هواشناسی کشاورزی خلیل آباد از 2 سال قبل مطرح شده که با دفاعیات فنی در اداره کل هواشناسی، مجوز آن صادر و مصوبه آن از شورای فنی سازمان هواشناسی گرفته شده است.
علی اصغرزاده اظهار کرد: همچنان برای جذب اعتبارات مورد نیاز در حال رایزنی هستیم البته اقداماتی در خصوص زمین انجام شده، اداره کل هواشناسی و فرمانداری خلیل آباد در حال رایزنی برای جذب اعتبار هستند و نماینده مردم منطقه در مجلس نیز پیگیر این ماجرا است.
وی افزود: در سفر اخیر نماینده رئیس جمهوری به شهرستان یکی از مطالبات اصلی مردم شهرستان راه اندازی این ایستگاه بود.
وی اظهار کرد: در مجموع برای راه اندازی این ایستگاه به هشت میلیارد ریال اعتبار نیاز است که تاکنون هیچ مبلغی از آن تامین نشده است.
وی با اشاره به اهمیت راه اندازی ایستگاه هواشناسی کشاورزی در خلیل آباد گفت: پارسال هزار و 200 میلیارد ریال به بخش کشاورزی شهرستان خسارت رسید که رقم مورد نیاز برای راه اندازی ایستگاه هواشناسی با آن قابل مقایسه نیست.
وی گفت: با توجه به وجود 6 هزار هکتار باغ انگور در منطقه و ظرفیت بالای کشاورزی در شهرستان می طلبد هرچه زودتر نسبت به تامین اعتبار مورد نیاز برای راه اندازی ایستگاه هواشناسی کشاورزی خلیل آباد اقدام شود.
اصغرزاده با بیان اینکه ایجاد این ایستگاه می تواند خسارات این بخش را به یک چهارم کاهش دهد، افزود: از نظر علمی درست نیست که از اطلاعات هواشناسی کاشمر برای وضعیت آب و هوایی شهرستان خلیل آباد استفاده شود.
سطح زیر کشت محصولات باغی و زراعی خلیل آباد 18 هزار هکتار است که سالانه بیش از 238 هزار تن انواع محصولات از این سطح برداشت می شود.
شهرستان خلیل آباد در 242 کیلومتری مشهد قرار دارد.
7497/5132

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي ايستگاه هواشناسي خليل آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۸۷۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده

ایسنا/مرکزی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: یکی از مصوبات سفر رییس جمهور به استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ راه‌اندازی ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی در شهرستان محلات بود که پیگیری مجوزهای قانونی برای ایجاد این ایستگاه در سال گذشته انجام شده و در سال آتی به بهره‌برداری خواهد رسید.

غلامرضا گودرزی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی بزرگترین مرکز پژوهشی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی استان است، افزود: این مرکز با برخورداری از ۳۴ پژوهشگر هیات علمی و کارشناس پژوهشی و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی، نقش برجسته‌ای در توسعه کشاورزی و منابع طبیعی استان در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، اسناد بالادستی، امنیت غذایی و نیازهای بخش کشاورزی و بهره‌وری در نهاده‌های کشاورزی ایفا می‌کند.

وی به فعالیت سه معاونت پژوهش و فناوری، آموزشی، مدیریت و منابع انسانی، دو  پردیس تحقیقاتی و آموزشی لوبیای خمین و انار ساوه‌، پنج ایستگاه تحقیقاتی، هفت آزمایشگاه تخصصی، هفت کلکسیون بزرگ در سطح کشور شامل انار، لوبیا، گل محمدی، گیاهان دارویی، آویشن، صنوبر و پسته وحشی در مجموعه مرکز تحقیقات کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۸۸ عنوان پروژه تحقیقاتی در زمینه‌های محصولات زراعی و باغی، گیاه پزشکی، منابع طبیعی، فنی و مهندسی، آبخیزداری، علوم دامی و اقتصادی - اجتماعی توسط محققین این مرکز اجرا شده است که از این تعداد ۱۸ عنوان در سال ۱۴۰۲ خاتمه یافته و به نتیجه رسیده است.

گودرزی با اشاره به مصوبه سفر هیئت دولت به استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ مبنی بر ساخت آزمایشگاه کشت بافت، مهمترین دستاورد مرکز در سال ۱۴۰۲ را افتتاح این آزمایشگاه دانست و گفت: در راستای بهبود و ایجاد آزمایشگاه‌های مورد نیاز مرکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان، این آزمایشگاه در دیماه ۱۴۰۱ کلنگ‌زنی شد و در عرض یکسال ساخت و تجهیز آن به پایان رسید.

وی افزود: آزمایشگاه کشت بافت مرکز تحقیقات در سطح ۲۱۰ متر مربع، اولین آزمایشگاهی است که برای تولید دانش فنی محصولات مختلف کشاورزی در استان مرکزی ایجاد شده و قابلیت فعال کردن حداقل ۱۰ شرکت دانش‌بنیان در استان را داراست.

گودرزی در ادامه با اشاره به رتبه ششم و اول استان مرکزی به ترتیب در تولید و صادرات ماهیان زینتی در کشور؛ تحقیقات، آموزش و ترویج را همزمان با تولید، در این عرصه مهم دانست و گفت: یکی از مصوبات سفر رییس جمهور به استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ راه‌اندازی ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی در شهرستان محلات بود که پیگیری مجوزهای قانونی برای ایجاد این ایستگاه در سال گذشته انجام شده و در سال آتی به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به افزایش ۱۵۰ درصدی عملکرد آموزش به بهره‌برداران بخش کشاورزی استان مرکزی در دو سال گذشته گفت: این آموزش‌ها بر اساس نیازسنجی ثبت شده در سامانه سابک(سامانه آموزش بهره برداران کشاورزی) ارائه شده و رشد بیش از ۱۵۰ درصدی را از نظر تنوع در آموزش بهره‌برداران و فراگیران به دنبال داشته است.

وی افزود: از جمله دوره‌های اثربخش می‌توان به آموزش و تربیت نیروی ماهر پرورش دام سبک ویژه مددجویان کمیته امداد اشاره کرد که باعث ایجاد اشتغال‌ برای بیش از ۷۰ درصد شرکت‌کنندگان شده است.

رئیس مرکز تحقیقات استان مرکزی، همچنین با اشاره به اجرای پروژه های تحقیقاتی در راستای افزایش بهره‌وری در نهاده‌های کشاورزی، از معرفی چهار رقم لوبیای جدید در سال جاری خبر داد و گفت: پردیس تحقیقات و آموزش لوبیای خمین تنها مرجع تحقیقات تخصصی لوبیا در کشور است و بیش از دو هزار نمونه ژرم‌پلاسم در این پردیس نگهداری می‌شود.

به گفته وی، در سال ۱۴۰۳ نیز تحقیقات جهت معرفی ۴ رقم جدید لوبیای زودرس، ایستاده و کم‌نهاده ادامه دارد که با توجه به ویژگی‌های خاصی که دارند، می‌توانند در کاهش آب مصرفی و افزایش بهره‌وری در کشت لوبیا تاثیر بسزایی داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد ۱۲درصدی بارش در لرستان/ ۷۴۶میلی‌متر در «شول‌آباد» ثبت شد
  • ۲۰۰ درخت پسته به کمیته امداد امام خمینی خلیل آباد اهدا شد
  • ۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی بخش قلعه‌نو آزادسازی شد
  • تداوم بارش باران در آذربایجان شرقی
  • صادرات سیر پارس‌آباد به روسیه و آذربایجان
  • آغاز فعالیت سامانه ناپایدار همرفتی و وزش شدید باد از فردا
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • میزان بارش باران در ۷۲ ساعت گذشته خراسان جنوبی اعلام شد
  • هواشناسی اصفهان برای سامانه همرفتی هشدار سطح زرد صادر کرد
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده