Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@06:20:50 GMT

او که جمهوری اسلامی ایران را بنیان گذاشت

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۸۷۷۸۰

او که جمهوری اسلامی ایران را بنیان گذاشت

تهران - ایرنا - خرداد به قول امام عاشقان؛ خمینی کبیر، هماره ماه حادثه بوده است.- از 15 خرداد 42 و خون های به ناحق ریخته که نطفه پیروزی حکومت عدل اسلامی را پایه گذارد تا 26 سال بعدش (14 خرداد 68) که مرد جهاد و انقلاب، که پایه های نظام دو قطبی را سست کرد، جهان فانی را وداع گفت.

او «روح الله» - روح خدا - بود که تلاش کرد نه تنها هموطنان خود ایرانیان، که مردم جهان را با بازتعریف اسلام در سده بیستم، رستگار سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سخن از «روح الله خمینی» است که اول مهر 1281 - در روزگاری که ایران دستخوش دست ‌درازی انگلیس و روسیه از یک سو و حرکت های انقلابی که منتج به انقلاب مشروطه شد - در خمین به دنیا آمد و در پنج ماهگی پدر روحانی خود را توسط حمله عاملین دولتی از دست داد.
او که نام خدا را برایش برگزیده بودند، در خانواده ای روحانی اما یتیم بزرگ شد و از اوان نوجوانی به راه پدر رفت و ابتدا در خمین، سپس در اراک و از سال 1300 با شکل گیری حوزه علمیه قم تحت مراجع زعیم، درس آموخت.
آنچه خمینی جوان را از دیگر طلبه ها جدا می کرد، سبقه مبارزاتی خانواده اش، علاقه او به فلسفه و پس از آن به عرفان بود.
اما سید روح الله خمینی برای کار بزرگتری، می بایست خود را آماده می کرد، او که اتفاقات جنگ جهانی دوم و قحطی ایران را پس از اشغال دیده بود، او که وقایع سال های منجر به سال 32 و شکست ملی گراها را دیده بود، او که در سطح جهان تاسیس رژیم صهیونیستی را شاهد بود، او که فضای دو قطبی پس از جنگ جهانی دوم را که ثبات هسته ای بر آن حاکم بود را می دید و او که پذیرش احکام آمریکا از انقلاب سفید تا دیگر مسائل را از سوی محمدرضا شاه شاهد بود، دانست که زمان زمانی است که قرآن فرموده به حبل متین چنگ زنید تا پیروزی با شما باشد.
سید روح الله خمینی که پس از وفات آیت الله بروجردی در ابتدای دهه چهل، زعامت جهان تشیع را داشت طی سخنانی به شاه هشدار داد که دست از اعمالی که ایران را به عقب و اسلام را به فراموشی می سپارد دست بردارد، اما پاسخ زندانی کردن زعیم جدید جهان تشیع بود.
بنا به گفته ای، از امام خمینی (ره) در زندان پرسیدند با چه نیرویی این سخنان را گفتی؟ او پاسخ داد: نیروهای من تازه به دنیا آمده اند.
مرجع تشیع درست می گفت، 15 سال بعد، کودکانی که آن روزها 16، 17 ساله بودند سهم بزرگی در پیروزی انقلاب داشتند، همان ها که چند سال بعد در جنگ شرکت کردند و با خون پاکشان میراثی که امام برپا داشته بود را جاودان ساختند.
نوجوانانی که در سال 57 کلام امام خمینی را تکرار می کردند که استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی، در فروردین 58 طی یک رفراندوم، به نظام جمهوری اسلامی رای دادند و در جبهه ها با خونشان بر بنیان مرصوصی که آن رهبر عظیم الشان پایه گذارده بودند، صحه گذاشتند.
اکنون 29 سال از ارتحال جانسوز خمینی کبیر می گذرد، اما گویی جوانان به گذشت زمان کاری ندارند، آنها همچنان حافظ نظامی هستند که پدرانشان در پی فرمان امامشان پایه گذاردند.
فراهنگ** 1418**1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ارتحال 97 امام خميني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۸۷۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرلشکری که هدیه ۳ میلیون تومانی شاه را رد کرد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدولی قرنی متولد سال ۱۲۹۲ بود. او سال ۱۳۰۹ به عضویت ارتش درآمد و ترفیع درجه گرفت. تا اینکه کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ اتفاق افتاد و از سال ۱۳۳۳ در طرز تفکر تیمسار قرنی تغییر آشکاری به وجود آمد و گرایش محسوسی به افسران ناسیونالیست و ضدرژیم شاهنشاهی پیدا کرد؛ زیرا فساد و سرکوب بعد از کودتا و ناتوانی دولت در انجام اصلاحات او را نگران ساخته بود، مشکلات موجود را ناشی از ادامه نفوذ طبقه بالای کشور، چون سرلشکر فضل‌الله زاهدی و اردشیر زاهدی، منوچهر اقبال تیمور بختیار و سرلشکر علوی‌مقدم می‌دانست.

قرنی از اینکه وضع کشور در نهایت به یک رژیم سلطنتی دیکتاتوری تبدیل خواهد شد نگران بود و راه‌حل آن را «ایجاد یک دولت توانا برای پایان دادن به حاکمیت طبقه سنتی بالا و وادار ساختن شاه به قبول نظام پادشاهی مشروطه و انجام اصلاحات گسترده» می‌دانست. همین تفکرات سرلشکر قرنی سبب شد تا او تبدیل به شخصیت معترض سیاسی شود تا اینکه در اسفند ماه ۱۳۳۶ توسط ساواک بازجویی شد. او ۳ سال زندانی شد.

سرلشکر قرنی بعد از آزادی از زندان، تحت مراقبت‌های ویژه اطلاعات داخلی بود و مأمورانی به منزل وی نفوذ می‌کردند تا در جریان ادامه فعالیت‌های سرلشکر اخراجی ارتش شاه قرار گیرند که در این راستا پیشنهاداتی هم به شهید قرنی داده می‌شد. یکی از پیشنهادها این بود که سیدضیاءالدین طباطبایی در ملاقات با سرلشکر قرنی حامل پیغامی از محمدرضا شاه بود، اما قرنی می‌گوید: «در حال حاضر و با وضع موجود به هیچ وجه حاضر به قبول پست سیاسی بسیار مهم نیستم».

سرلشکر قرنی به دلیل قطع شدن حقوق و مزایا در سخت‌ترین شرایط مادی قرار داشت. محمدرضا پهلوی مبلغ ۳ میلیون تومان به ارتشبد فردوست می‌دهد تا به قرنی بدهد، اما قرنی کریمانه آنها را رد کرد و بر تمایلات دینی و اسلامی‌اش تأکید می‌کند.

با آغاز نهضت امام خمینی(ره) و شکل‌گیری قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، این بار قرنی راه جدید خود را پیدا کرد و دور جدید فاصله گرفتن از باورهای سیاسی گذشته‌اش را از طریق نزدیک شدن به اندیشه‌های امام خمینی (ره) آغاز کرد؛ ارتباط سرلشکر قرنی با امام خمینی(ره) و نیروهای نزدیک به جنبش اسلام‌گرایانه در سال ۱۳۴۲حساسیت‌ ساواک و رژیم پهلوی را برانگیخت و سه سال زندان را برای عالی‌ترین افسر اطلاعاتی ایران را به همراه داشت.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران سرلشکر محمدولی قرنی که عضو شورای انقلاب اسلامی نیز بود با سمت رئیس ستاد ارتش در صبح روز ۲۴ بهمن ماه  ۱۳۵۷ به همراه عده‌ای از مأموران مسلح کمیته انقلاب به محل ستاد ارتش واقع چهارراه قصر رفت و در محل کار خود مستقر شد.

از اقدامات شهید قرنی می‌توان به انحلال لشکر گارد جاویدان و شاهنشاهی، قطع ارتباط با رژیم صهیونیستی تا رسیدگی به امور سربازان، اخراجی‌ها، بازنشستگان و تجهیزات ارتش اشاره کرد. شهید قرنی در ادامه فعالیت‌هایش با مخالفت‌هایی روبرو شد که حمایت امام خمینی(ره) از ارتش و قرنی را به دنبال داشت.

در جریان درگیری توطئه ضدانقلاب‌ها در کردستان، سپهبد قرنی با قاطعیت در دفاع از نظام جمهوری اسلامی برخورد کرد. این قاطعیت که بعدها کاملاً مورد تأیید سران انقلاب قرار گرفت، موجب شد که در ششم فروردین ۱۳۵۸ روزنامه‌ها اعلام کنند به دستور مهندس بازرگان، نخست‌وزیر دولت موقت، محمدولی قرنی از کار برکنار شود و ناصر فربد جایگزین او شود.

این درحالی است که شهید قرنی بعد نوشتن استعفای خود، آن را نزد امام راحل(ره) برد؛ امام استعفای او را گرفتند و گفتند: «خیر، شما بفرمایید سرکارتان»؛ بعدها مشخص شد که مهدی بازرگان بدون هماهنگی با امام خمینی(ره) اقدام به برکناری سپهبد قرنی کرده بود.

سرلشکر محمدولی قرنی اولین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران و اولین شهید ترور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود که سوم اردیبهشت ۱۳۵۸ در حیاط منزلش توسط اعضای گروهک فرقان ترور شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تنبیهِ متجاوز؛ از طوفان شن تا وعده صادق
  • کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می‌کنند
  • دیدار ۶۴ نفر از کارگران خراسان رضوی با رهبر انقلاب اسلامی
  • وعده صادق اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود
  • «وعده صادق» اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود
  • سرلشکری که هدیه ۳ میلیون تومانی شاه را رد کرد
  • سپاه‌پاسداران به افتخار و عزت جهان اسلام تبدیل شده است
  • دریادار سیاری: پاسخ ارتش و سپاه به عبور از خط قرمزهای نظام قاطع و سخت است
  • سپاه پاسداران، حافظ حریم نظام و انقلاب اسلامی
  • سپاه پاسداران خار چشم دشمنان انقلاب اسلامی است