Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح مباحث مربوط به یک بیماری عفونی به نام HPV در برنامه ماه عسل، روش‌های ابتلا، انتقال و همچنین درمان این بیماری، سوالات زیادی را در اذهان عموم به دنبال داشته؛ بر همین اساس عضو کمیته کشوری تحقیقات ایدز ضمن پاسخ به نگرانی‌های ایجاد شده در افکار عمومی، از مسوولان خواست که تزریق رایگان واکسن این بیماری را در برنامه واکسیناسیون ملی قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب‌‌نیوز : دکتر مسعود مردانی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ویروس HPV گفت: ویروس HPV ویروسی است که عامل ایجاد زگیل است. زگیل عنوانی نام‌آشنا برای مردم است و مردم زگیل را می‌شناسند و ممکن است در طول عمرشان یک یا چند بار در جایی از بدن‌شان یک زائده پوستی مانند زگیل تظاهر پیدا کند.
وی با بیان اینکه زگیل‌ها می‌توانند از سر تا نوک پای فرد ایجاد شوند و عمدتا هیچ عارضه خاصی در پی ندارند، افزود: البته اگر زگیل‌ها در ناحیه تناسلی ایجاد شوند، حائز اهمیت هستند و به آنها زگیل تناسلی می‌گویند. باید توجه کرد که زگیل‌های تناسلی نزدیک به ۱۰۰ گونه دارند که چند نوع‌شان مانند HPV نوع ۱۶ و ۱۸ به عنوان عاملی با ‌ریسک بالا در ابتلا به سرطان محسوب می‌شوند. جالب است که اگر فردی به گونه‌های ۱۶ و ۱۸ زگیل تناسلی مبتلا شود، تا ۲۰ سال بعد ممکن است دچار سرطان دهانه رحم شود و این سرطان یک بیماری پیش‌رونده است و حتی ممکن است متاستاز دهد و منجر به مرگ شود. این زگیل‌ها در مردان هم به طور خیلی نادر می‌توانند سرطان پنیس یا رکتوم ایجاد کنند که البته بسیار نادر است، اما در زنان سرطان دهانه رحم سرطانی است که در برخی کشورها رتبه چهارم یا پنجم بروز و شیوع را دارد.
مردانی ادامه داد: بر همین اساس در دنیا حدود ۱۲ سال پیش یعنی از سال ۲۰۰۶ میلادی، واکسنی به نام واکسن HPV با نام تجاری گارداسیل تولید شد که خوشبختانه بین هشت تا ۹ سال است که این واکسن وارد ایران شده و سه دوز دارد؛ تزریق اول، دو ماه بعد از تزریق اول و شش ماه بعد از تزریق اول. البته کمپانی سرمایه‌گذار این واکسن پتنت دارویی آن را که میلیاردها برایش خرج کرده‌، به رایگان در اختیار کسی نمی‌گذارد و بر همین اساس هم تولید داخل این دارو وجود ندارد.
این متخصص عفونی با بیان اینکه در دنیا توصیه می‌شود که این واکسن را برای دختربچه‌ها تا قبل از آغاز زندگی و فعالیت جنسی‌شان تزریق کنند و با تزریق این واکسن دیگر افراد به فرم سرطان‌زای های‌ریسک زگیل تناسلی مبتلا نمی‌شوند، گفت: نکته حائز اهمیت این است که از زمان ابتلا به این زگیل تا ابتلا به سرطان دهانه رحم و مرگ، شاید ۲۰ سال طول بکشد.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره برخی نگرانی‌های ایجاد شده در زمینه این بیماری و سوالات مردم، گفت: چه کسی گفته این ویروس کشنده است و از HIV بدتر است؟ این ویروس کشنده نیست و شاید اولین واکسن خالص ضدسرطان دنیا همین واکسن HPV است. بنابراین برای این ویروس راه مقابله وجود دارد. بر این اساس اگر افراد بویژه زنان دچار زگیل تناسلی هستند، حتما به پزشک معالج‌شان اعم از متخصص زنان، متخصص عفونی یا اورولوژی مراجعه کنند. همچنین زنان انجام تست پاپ‌اسمیر را فراموش نکنند. اگر خودشان یا همسرشان زگیل تناسلی داشت، حتما از کاندوم استفاده کرده و امتحانات دوره‌ای بررسی از نظر HPV را در پاپ‌اسمیر انجام دهند.
مردانی با تاکید بر اینکه توصیه می‌شود که تمام دختربچه‌ها قبل از آغاز فعالیت‌های جنسی واکسن این ویروس را تزریق کنند، افزود: زیرا زگیل تناسلی بیشتر با آغاز فعالیت‌ها و تماس‌های جنسی ایجاد می‌شود. در حال حاضر در کشورهایی مانند استرالیا، انگلستان، کلیه کشورهای اسکاندیناوی، کانادا و حتی آفریقای جنوبی این واکسن را به رایگان از سنین ۱۰ تا ۱۲ سالگی تزریق می‌کنند. اما متاسفانه این واکسن در ایران تحت پوشش طرح گسترش ایمن‌سازی در کشور نیست و قیمت آن برای سه دوز ۷۸۵ هزار تومان است. بنابراین از نظر قیمت کمی بالاست و متاسفانه بیمه‌ها هم آن را تحت پوشش قرار نمی‌دهند.
وی همچنین اظهار کرد: به نظر می‌رسد که دولت باید توجه جدی در تزریق این واکسن  داشته باشد و باید تزریق رایگان آن را آغاز کند. اگر می‌خواهیم جامعه‌ای سالم داشته باشیم باید مانند واکسن هپاتیت بی که در حال حاضر به صورت رایگان تزریق می‌شود، برای واکسن HPV هم این اقدام را انجام دهیم. حال اگر محدودیت مالی برای دولت وجود دارد، حداقل اقدامی کند تا این واکسن برای افراد در معرض خطر با قیمت مناسب در دسترس باشد تا بتوانند از آن استفاده کنند و یا بیمه‌ها آن را پوشش دهند.
مردانی درباره محل تهیه واکسن برای افرادی که تمایل به تزریق آن دارند،‌ گفت: تمامی داروخانه‌های دولتی مانند ۱۳ آبان، هلال احمر و داروخانه‌های موجود در سطح شهر این واکسن را دارند، اما حتما با نسخه پزشک داده می‌شود. مردم هم حتما به پزشک مراجعه کنند. زیرا همه افراد به تزریق این واکسن نیاز ندارند.
عضو کمیته تحقیقات کشوری ایدز با تاکید بر اینکه ۹۸ الی ۹۹ درصد راه انتقال این بیماری به دنبال تماس جنسی است، گفت: مسائلی مانند ابتلا از طریق رفتن به استخر و... تاثیر چندانی در ابتلا به این بیماری ندارد. البته موارد بروزی هم در این بیماری هستند که راه انتقال‌شان مشخص نیست، اما ثابت شده افرادیکه شریک جنسی متعدد دارند، در معرض ابتلا به HPV هستند. همچنین افرادی که به صورت معمول از وسایل پیشگیری استفاده نمی‌کنند یا شریک جنسی یا همسرشان مبتلا به این بیماری بوده‌اند، در معرض ابتلا به زگیل تناسلی هستند. البته اصلا نباید برای مردم ترس و وحشت ایجاد کنیم؛ چراکه با اقدامات مقابله‌ای می‌توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
مردانی درباره میزان بروز HPV در ایران، گفت: من روزانه پنج تا شش بیمار مبتلا را ویزیت می‌کنم. متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل افزایش ازدواج‌های سفید و روابط پرخطر جنسی، شیوع این بیماری در ایران بیش از حد عادی شده و حتی می‌بینیم که الگوی اپیدمی بیماری  اچ‌آی‌وی هم متاثر از همین موضوع، تغییر کرده است؛ به‌طوریکه در حال حاضر بیشتر افراد به دنبال تماس جنسی نادرست مبتلا به HIV می‌شوند. متاسفانه موارد بروز بیماری HPV نیز در ایران افزایش یافته است، اما این موضوع با رعایت مسائل اخلاقی ارتباط مستقیمی دارد. اگر فردی ازدواج کرده، باید به حریم خانواده احترام گذاشته و خارج از حریم خانواده تماسی نداشته باشد، اگر ازدواج نکرده از داشتن شریک‌های جنسی متعدد بپرهیزد.

کد خبر: ۵۲۷۳۳۵ تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۴

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بیماری عفونی زگیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۸۸۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید19 که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت های کم منجر شود.

به گزارش مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: محققان: نگران لخته خون ناشی از تزریق واکسن آسترازنکا نباشید واکسن آسترازنکا از چرخه تزریق خارج شد بزرگ‌ترین سازنده واکسن، تولید واکسن آسترازنکا را متوقف کرد

دیگر خبرها

  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان