Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعی از کارشناسان مذهبی سیستان وبلوچستان گفتند: احیا وشب زنده داری یکی از بهترین عبادات در شب قدر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، یکی از مهم‌ترین خصوصیت‌های ماه مبارک رمضان، باز بودن درهای رحمت الهی به روی بندگان است و براساس آنچه در روایت‌ها آمده  درهای رحمت خداوندی تا آخرین شب از این ماه به روی افراد باز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این خصوص اما شب‌های قدر پلی هستند که می‌توانند راه یک‌ساله ما را یک‌شبه هموار کنند و چه خوب است که با قدر دانستن این شب‌ها و با رعایت تمام آداب‌ورسوم کهن، از این پل عبور کنیم.

در شب قدر خداوند عنایت ویژه ای به بندگان دارد
حجت الاسلام میثم درانی کارشناس مذهبی در زاهدان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون ضمن تسلیت ایام به مناسبت شهادت مولی الموحدین امام علی (ع) اظهار کرد: در تمام سال شبی همچون شب های قدر وجود ندارد چرا که در این شب ها پرونده یکسال انسان رقم می خورد و عبادت در آن بهتر از عبادت در هزار ماه است.
وی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: در روایات آمده است که هر کس شب قدر را احیا و توبه کند، پرونده اعمال او همچون انسان تازه متولد شده‎ای سفید می‎شود.
وی با بیان اینکه شب قدر در دهه آخر ماه رمضان قرار دارد و یکی از شب‌های نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم است، افزود: همان گونه که امام صادق(ع) فرمودند شب نوزدهم شب تقدیر، شب بیست و یکم شب بستن و تعیین و اِحکام و شب بیست و سوم شب حتمی شدن و امضای آن است.
این کارشناس مذهبی با باین اینکه خداوند در این شب عنایت ویژه‌ای به بندگان خود دارد، گفت: شب‌های قدر فرصتی برای داشتن ارتباط بهتر با خداوند است که در این میان جوانان با توجه به خلوص دل و پاکی روحشان می‌توانند بیشترین بهره را از این ایام ببرند.
وی هدف از احیای شب های قدر را بیدارشدن دل‌ها عنوان کرد و ادامه داد: انسان با بهره‌گیری صحیح از این شب‌های پرفضیلت می‌تواند به اندازه تمام عمر خود از این مجالس استفاده کند.
 
احیا و شب زنده داری بهترین عبادات در شب قدر
حجت الاسلام والمسلمین هادی بامری کارشناس مذهبی شهرستان دلگان با اشاره به اینکه طبق آیات کتاب آسمانی ، شب نزول این کتاب در شب قدر است، اظهار کرد: شب قدر از هزار شب بالاتر است در این شب فرشتگان به زمین نازل می شوند و برای آمرزش گناهان بندگان خدا می آیند.
وی با بیان اینکه احیا وشب زنده داری یکی از بهترین عبادات در شب قدر است، افزود: از پیامبر اکرم (ص) منقول است که ماه مبارک به شما رو آورده است و در این ماه شبی است که برتر از هزار ماه است و هر کس از فیض شب قدر محروم گردد، از تمام خیرات بی نصیب مانده است و محروم نمی ماند از برکات شب قدر، مگر کسی که خویشتن را محروم کرده است.
وی عنوان کرد: بزرگترین اعمال شب قدر قرآن به سر است، که در این شب ثواب بسیار زیادی دارد و دعای جوشن کبیر و همچنین خواندن نماز های وارده که در کتاب مفاتیح الجنان موجود است.
حجت الاسلام والمسلمین بامری با بیان اینکه شب قدر شب ضربت خوردن مولای متقیان امیرالمومنین علی (علیه السلام) است که بدست خوارج بود از جمله این خوارج ابن ملجم مرادی لعنت الله علیه است که درسحر و نماز صبح روز نوزدهم رمضان با شمشیری بر فرق امیرالمومنین زد و او را مجروح کرد، وامیرالمومنین در سه روز بعد یعنی روز بیست یکم رمضان به شهادت رسید.
این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: عزاداری وسینه زنی برای حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام در این شب ثواب بسیاری دارد.
 
شب قدر لحظه سرنوشت ساز رسیدن به ملکوت اعلی است
کارشناس مذهبی شهرستان چابهار در خصوص فضیلت شب های قدر گفت: شب قدر شبی است که تعیین کننده مقدرات یک ساله انسانها است و از موهبت هایی که بر امت پیامبر گرامی اسلام (ص) بخشیده شده است.
حجت السلام والمسلمین علی رشیدی افزود: بر این اساس هر شخص در طول سال می‌تواند تقدیری در شب قدر برای خود رقم بزند، تقدیری که متناسب با طاعت و عبادت و دلدادگی او به درگاه باریتعالی رقم می خورد.
وی بیان کرد: انسان مومن از شب بسیار با فضیلت قدر به عنوان فرصتی طلایی برای برقراری ارتباط مستقیم با پروردگار و راز و نیاز با او و بهترین فرصت و بهانه برای ترک همیشگی گناهان، دوری از بدی ها و پاک کردن زنگار از دل نهایت بهره را می برد.
روحانی چابهار تصریح کرد: حضرت علی (ع) از دنیا رفت در حالی که شهید عظمت خود گشت، از جهان چشم پوشید در حالی که نماز در میان دو لبش بود، به ملکوت اعلی پیوست در حالی که دلش مالامال از شوق پروردگار بود او که جلوه کمالات بی انتهایش چنان تابناک است که دیده عقل و اندیشه را خیره می سازد و فهم و ادراک را به حیرت می افکند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۹۱۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه

اصفهان همواره مهد اولین‌ها بوده و بر این اساس بسیاری در این خطه حضور داشتند که اولین‌ها را رقم زدند و پیش‌قراول مسیری بودند که تا امروز و پس از گذشت قرن‌ها ادامه‌دار بوده، از پیشگامی در نهضت تنباکو تا تلاش برای رهایی از وابستگی به غرب آن‌ هم در زمانی که شاید این مفاهیم، رواج چندانی نداشته است‌.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اصفهان و نصف‌جهان همواره مهد اولین‌ها بوده و بر این اساس بسیاری در این خطه حضور داشتند که اولین‌ها را رقم زدند و پیش‌قراول مسیری بودند که تا امروز و پس از گذشت قرن‌ها ادامه‌دار بوده است؛ به‌عنوان مثال پیش از موضوع نهضت تنباکو سیاست فهم احساس خطر کردند و بر همین اساس اولین شخصی که متوجه خطر این موضوع شد، آقانجفی از علمای سرشناس اصفهان بود؛ راهکار او این بود که فتوا دهد و خریدوفروش تنباکو را برای مردم حرام اعلام کند.

بر این اساس بسیاری از ما نام خاندان‌های فراوانی از جمله آقانجفی، امین، کلباسی، اژه‌ای و… را شنیدیم که نقش‌آفرینی فراوانی در تاریخ این شهر داشته‌اند و بر همین اساس محمود فروزبخش نویسنده و اصفهان‌پژوه به خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مهم‌ترین خاندان علمی اصفهان خاندان نجفی است که از شیخ محمدتقی رازی استاد میرزای شیرازی آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه پسر او محمدباقر نجفی است که رئیس حوزه علمیه اصفهان بوده و فرزندانش نیز آقانجفی، شیخ محمدحسین، حاج آقا نورالله و شیخ جمال هستند، افزود: آقا نجفی زعیم حوزه اصفهان بود که اولین فتوای تحریم تنباکو در اصفهان را داد، همچنین مبارزه با بهائیت را در دستورکار داشته است.

این نویسنده و اصفهان‌پژوه تصریح کرد: شیخ محمد حسین نیز در نجف فوت می‌کند و پسر او شیخ محمدرضا است که استاد امام خمینی (ره) و نویسنده کتاب نقد فلسفه داروین و نگه‌دارنده حوزه علمیه در زمان اختناق رضاشاه است؛ حاج‌آقا نورالله نیز رهبر مشروطه‌خواهان اصفهان بود که خانه او امروزه خانه مشروطه نام گرفته و کتابی به‌نام مقیم و مسافر دارد و در آن به زبان رمان از مشروطه دفاع کرده است.

فروزبخش با اشاره به اقدامات حاج‌آقا نورالله نجفی گفت: تأسیس بیمارستان خورشید، انجمن صفاخانه، شرکت اسلامیه (شرکت اسلامیه شرکتی سهامی عام و یکی از اولین و مهم‌ترین کارخانه‌هایی بود که در دوران مشروطه در ایران با هدف تأمین منسوجات مورد نیاز مردم ایران و مقابله با وابستگی به خارج، با تلاش و حمایت اغلب بازرگانان و علمای اصفهان و شیراز و کاشان، به ویژه آقا نجفی اصفهانی و نورالله نجفی اصفهانی در فروردین ۱۲۷۸ تأسیس شد.) و حمایت از مدارس و روزنامه‌ها از اقدامات حاج‌آقا نورالله بوده که ریاست شرکت اسلامیه به عهده کازرونی بوده و از سویی جمعی از تجار و روحانیون به این نتیجه رسیدند از پارچه داخلی حمایت کرده و آن به اقصی نقاط جهان توزیع کنند.

وی با بیان اینکه شیخ جمال نیز مشروطه‌خواه بود که به تهران تبعید شد و آنجا همراه با شهید مدرس از مخالفان رضاشاه بود، خاطرنشان کد: یکی دیگر از خاندان‌های مطرح، خاندان کلباسی است که افراد علمی زیادی دارند اما در مسائل سیاسی نبودند؛ رأس این خاندان محمدابراهیم کلباسی بود که مزار او پشت مسجد حکیم است و به زهد و تقوا شناخته می‌شود در واقع حاجی کلباسی و سید شفتی احیاکننده حوزه علمیه اصفهان در اوایل دوران قاجار بودند.

این نویسنده و اصفهان‌پژوه یادآور شد: از دیگر خاندان‌های مطرح نیز خاندان اژه‌ای هستند که شخصیت معروفشان ملاعلی‌اکبر اژه‌ای است که فتوای جهاد با روس را دارد و از دیگر شخصیت‌هایشان نیز میرزا علی‌اکبر اژه‌ای است که در بحث تحریم تنباکو به آقانجفی کمک کرد..

فروزبخش با بیان اینکه خاندان امین، مجلسی، درچه‌ای، روضاتی، چهارسوقی، فشارکی، خاتون‌آبادی، خراسانی، بهشتی، صدر و شفتی از دیگر خاندان‌های فعال در عرصه علمی هستند، عنوان کرد: همراهی پدر و همسر بانو امین و ساخت بیمارستان امین از نکات قابل توجه است.

به گزارش ایمنا، علمای ایرانی و خصوصاً اصفهانی با جایگاه ویژه خود در تاریخ‌سازی، مدنیت، هنر و سیاست، فرهنگ‌ساز و شاخه اصلی درخت انسانیت شناخته می‌شوند؛ در واقع باید گفت این پیشگامان تاریخ و تمدن در جای‌جای تاریخ، چه با حضور مستقیم خود و چه از طریق تربیت شاگردان همواره شاخص، والا و گرامی بوده‌اند اما آنگونه که باید و شاید، به معرفی آن‌ها نپرداخته‌ایم و لازم است با سرلوحه قرار دادن تاریخ و تمدن خود، الگویی به عظمت تاریخ این دیار برای نسل جدید ارائه کنیم.

کد خبر 748194

دیگر خبرها

  • حمایت ساواک از حسینیه ارشاد؟!
  • آزادی ۱۸ زندانی جرایم مالی در نذر هشتم سبزوار
  • ذاکر : از نظر شرعی، هیچ منع قانونی یا مذهبی برای تعطیلی شنبه وجود ندارد/ اتاق بازرگانی و بخش خصوصی از تعطیلی شنبه حمایت می‌کنند + فیلم
  • آزادی ۶ زندانی جرایم غیرعمد توسط هیئات کاشان
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • برگزاری کلاس‌های دینی و مذهبی برای دختران در روستای منصوری + تصاویر
  • آیا ادعای سید حسین نصر درباره‌ی همکاری شریعتی با ساواک حقیقت دارد؟
  • رهایی پرندگان کمیاب زینتی از دست قاچاقچیان در مرزهای سیستان و بلوچستان
  • تاکنون ۱۰۰ هزار جلد مصحف شریف در طرح ملی نورباران جمع آوری شده است