Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان پایگاه اینترنتی روزنامه اکسپرس نوشت: در یکی از گزارش‌های سازمان عفو بین الملل آمده است عملیات نظامی ائتلاف آمریکایی برای بیرون راندن گروه تروریستی داعش از رقه صد‌ها غیرنظامی سوری را کشته و خسارات غیرقابل توصیفی به بار آورده است. آمریکا و متحدان آن از جمله انگلیس و فرانسه ادعا کرده اند که حملاتشان به رقه، داعش را هدف قرار داده و تلفات اندکی را به همراه داشته است، اما جزئیات گزارش مذکور با آنچه این سه کشور اعلام کرده اند تناقض دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«دوناتلا رُوِرا»، مشاور ارشد مدیریت بحران عفو بین الملل، در این خصوص گفت: «وقتی این تعداد از غیرنظامیان کشته می‌شوند معنایش این است که یک جای کار اشکال دارد، ولی بدتر از همه این است که این مشکل با گذشت چندین ماه هنوز هم بررسی نشده است. قربانیان لایق عدالت هستند». او به نقل از یکی از افسران نظامی ارشد آمریکا گفت: «بیشترین بمب‌های توپخانه‌ای از زمان پایان جنگ ویتنام تاکنون در رقه استفاده شده است».

«کیت آلن»، رئیس عفو بین الملل انگلیس، در این باره گفت عملیات ائتلاف صد‌ها غیرنظامی را کشته و هزاران نفر از آن‌ها را مصدوم کرده است و انگلیس باید صادقانه درباره نقشش در این کشتار توضیح دهد.

آلن افزود: «شهروندان رقه تحت کنترل داعش شرایط بسیار سخت و ترسناکی را تجربه کرده اند، اما حملات هوایی نامناسب ائتلاف نیز آن‌ها را شدیدا به خطر انداخته است». او از انگلیس که بیش از ۲۰۰ حمله در رقه انجام داده است خواست مدارکی ارائه دهد که نشان دهد این حملات مناسب بوده و اقدامات لازم برای اجتناب از کشته شدن غیرنظامیان انجام شده است. او همچنین از وزارت دفاع انگلیس خواست به جای تکرار این ادعا که هیچ شواهدی وجود ندارد اطلاعات درست درباره حملات رقه را منتشر کند.

آلن گفت: «وزرای ما باید توضیح دهند چگونه تاثیر حملاتشان بر رقه و موصل را ارزیابی کرده اند».

اظهارات ساکنان رقه که در گزارش سازمان عفو بین الملل آمده است حرف‌های آلن را تایید می‌کند. یکی از این افراد گفت: «کسانی که در رقه ماندند کشته شدند و آن‌هایی که تلاش کردند فرار کنند هم کشته شدند. ما حتی پولی نداشتیم که به قاچاقچیان بدهیم. ما در تله افتاده بودیم». این زن در ادامه گفت: «ما با عبور از یک میدان مین فرار کردیم. رد خون کسانی که قبلا تلاش کرده بودند از این میدان عبور کنند و کشته شدند را دنبال کردیم تا از میدان خارج شویم».

«بنیامین والسبی»، محقق خاورمیانه در عفو بین الملل، نیز در همین خصوص گفت: «شهروندان رقه در حال بازگشت به ویرانه‌ها هستند، آن‌ها اجساد عزیزانشان را از زیر آوار بیرون می‌کشند و انفجار مین‌ها آن‌ها را مجروح می‌کند یا می‌کشد. امتناع ائتلاف از پذیرش نقشش در به وجود آمدن این شرایط درد انسان را دو چندان می‌کند».

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سوریه گروه های تروریستی آمریکا انگلیس فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۹۱۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی

تصویب لایحه اخیر در مجلس نمایندگان آمریکا مبنی بر کمک ده‌ها میلیارددلاری این کشور به کی‌یف، تل‌آویو و تایپه نشان داد که واشنگتن و لندن درصدد ایجاد و تشدید بحران‌های راهبردی در نقاط کلیدی و ژئواستراتژیک نظام بین‌الملل هستند. با این حال به نظر می‌رسد آمریکا متوجه عواقب و تبعات بازی خطرناک خود نیست یا درکی از مدیریت بحران‌های خودساخته در عرصه جهانی ندارد.

به گزارش ایسنا، حنیف غفاری در یادداشتی در جام جم نوشت: مناقشه آتلانتیکی‌ها و مسکو به نقطه اوج خود رسیده ومتعاقب وقوع جنگ اوکراین، شاهد تصاعد بحران میان طرفین هستیم. گرچه برخی اعضای پیمان آتلانتیک شمالی درصدد مهار مناقشه و تحدید دامنه آن هستند اما در مقابل برخی اعضا مانند آمریکا، انگلیس ولهستان نیز درصددحفظ این گره کوروتبدیل آن به مناقشه‌ای دائمی بامسکو برآمده‌اند.

از یک‌سو شرایط میدانی جاری در جنگ اوکراین (به‌خصوص پس از تصرف باخموت و آودیوکا توسط روس‌ها) به‌گونه‌ای است که قدرت مانور میدانی کی‌یف را شدیدا تحت تاثیر قرار داده و احتمال شکست نهایی آن در جنگ را دوچندان ساخته است. 
از سوی دیگر، تصویب لایحه اخیر در مجلس نمایندگان آمریکا مبنی بر کمک ده‌ها میلیارددلاری این کشور به کی‌یف، تل‌آویو و تایپه نشان داد که واشنگتن و لندن درصدد ایجاد و تشدید بحران‌های راهبردی در نقاط کلیدی و ژئواستراتژیک نظام بین‌الملل هستند. با این حال به نظر می‌رسد آمریکا متوجه عواقب و تبعات بازی خطرناک خود نیست یا درکی از مدیریت بحران‌های خودساخته در عرصه جهانی ندارد.

اخیرا آندژی دودا، رئیس‌جمهور لهستان با اشاره به تقویت سیستم تسلیحاتی روسیه در بلاروس و کالینینگراد، گفت که کشورش برای استقرار سلاح‌های هسته‌ای ناتو آماده است. این مواضع رئیس‌جمهور لهستان می‌تواند نقطه آغاز یک مناقشه بسیار خطرناک و غیرقابل مهار در نظام بین‌الملل باشد. ورود منازعه آتلانتیکی‌ها و کاخ کرملین به حوزه هسته‌ای به معنای رسیدن به بالاترین سطح منازعه است که قواعد موجود در حوزه بازدارندگی هسته‌ای نیزتوان کنترل آن راندارد.لهستان یکی از اعضای ناتو وازحامیان سرسخت اوکراین است. این کشوربا بلاروس وروسیه مرز مشترک دارد. با این حال جناح شرقی ناتو ازجمله کشورهای مجارستان واسلواکی، خواستار تشدید دامنه نبرد با روسیه یا قرارگیری در چارچوب یک جنگ سرد جدید نیستند!
همین مسأله، دستان لهستانی را بیشتر خواهد بست. روسیه در واکنش به این اظهارنظر، هشدارداد که درصورت این اتفاق، اقداماتی برای «تامین امنیت خود» انجام خواهد داد. نکته قابل‌تامل این‌که مواضع اخیر ورشو متاثر از هم‌پیمانی مطلق آن با واشنگتن و لندن در ناتو است. به عبارت بهتر، اظهارات آندژی دودا نقطه آشکارساز یک منازعه جدی است!
رئیس‌جمهور لهستان این اظهارات را پس از بازگشت از سفر نیویورک مطرح کرد. او در جریان این سفر، جلساتی را در سازمان ملل برگزار و با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا درباره جنگ اوکراین گفت‌وگو کرد. او همچنین در ماه مارس به واشنگتن دی‌سی سفر و در آنجا با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کرد. از این‌رو مواضع رئیس‌جمهور لهستان، مخرج مشترک نگاه راهبردی خطرناک هردو حزب سنتی آمریکا(دموکرات‌ها و جمهوریخواهان)نسبت به تحولات جاری در نظام بین‌الملل محسوب می‌شود. آیا غرب قادر به کنترل عواقب و تبعات مناقشه‌ای که به‌صورت خودخواسته و براساس توهمات خود مشغول خلق و ساماندهی آن است، خواهد بود؟ پاسخ این سؤال قطعا مثبت نیست.
 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مخالف حمله به رفح و کوچ اجباری غیرنظامیان فلسطین هستیم
  • روسیه سفرای انگلیس و فرانسه را احضار کرد
  • حماس: سرنوشت صهیونیست‌ها در رفح هم چیزی جز شکست نیست
  • اعتراضات دانشجویی آمریکا و ماجرای ۲ نامه
  • بورل: آمریکا جایگاه مسلط خود را از دست داده است
  • آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • مشارکت کره جنوبی در رزمایش سایبری آمریکا
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل
  • اسرائیل برنامه‌ حمله به رفح را به آمریکا گزارش داد