Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛سرزمینی را تصور کنید که در آن خورشید تنها طلوع می‌کند و غروب آفتاب آن تنها سالی یک بار اتفاق می‌افتد، شب آن تا ۶ ماه به درازا می‌کشد، دمای آن به ندرت به بالای صفر می‌رسد و هیچ درختی نمی‌تواند در زمین آن رشد کند. این سرزمین همان قطب شمال و محل زندگی سرسخت ترین، عجیب‌ترین و زیباترین حیوانات دنیا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شمالی‌ترین نقطه‌ی دنیا، سرزمینی یخ زده است که مساحتی در حدود ۱۴/۲ میلیون متر مربع را در بر می‌گیرد.

در ماه‌های زمستان، دمای هوا در ناحیه‌ی قطب شمال در حدود منفی ۲۰ درجه است. البته سردترین نقطه‌ی زمین تجربه‌ی دما‌هایی مثل منفی ۵۰ درجه را هم داشته است. با این حال، علیرغم شرایط آب و هوایی نامساعدی که وجود دارد، بسیاری از حیوانات موفق شدند در این نقطه‌ی دورافتاده‌ی زمین زنده بمانند و نسل خود را ادامه دهند.

از پرنده‌ی کوچک مهاجر گرفته تا خرس‌های عظیم الجثه‌ی قطبی، حیات وحش قطب شمال تنوع قابل توجهی دارد. این موجودات برای زندگی در چنین شرایط آب و هوایی سختی، شیوه‌های منحصر به فرد و قابل توجهی برای سازگاری با محیط و ادامه‌ی زندگی در پیش گرفته اند.

در ادامه به حقایقی جالب درباره‌ی تعدادی از سرسخت‌ترین حیوانات دنیا می‌پردازیم.

جغد‌های قطبی برخلاف اغلب جغد‌ها اغلب در طول روز شکار می‌کنند

اغلب گونه‌های جغد شب‌ها فعال هستند، اما جغد‌های برفی اغلب در طول روز به دنبال شکار هستند. به همین دلیل آن‌ها در دسته‌ی جیواناتی قرار می‌گیرند که در روز فعالیت دارند.

این شکارچیان توانمند عمدتا از موش‌های صحرایی قطب شمال تغذیه می‌کنند. در حقیقت، در تیره‌ای از جغد‌های برفی، جوجه‌های تازه پر و بال درآورده پیش از پرواز، می‌توانند تا ۱۵۰۰ عدد موش صحرایی را بخورند.

این پرندگان سریع و سرسخت هستند. سرعت پرواز جغد‌های برفی به قدری است که می‌توانند به یک انسان بالغ حمله کنند.

خرس‌های قطبی می‌توانند بوی فوک‌های دریایی را در عمق ۹۰ سانتیمتری زیر برف‌ها احساس کنند

خرس‌های قطبی با شرایط قطب شمال سازگاری کامل دارند. حس بویایی این حیوانات بسیار قدرتمند است و آن‌ها می‌توانند بوی فوک‌ها را در زیر آب و برف احساس کنند. حتی اگر فوک دریایی ۹۰ ساتیمتر زیر برف باشد، خرس قطبی می‌تواند حضور آن را احساس کند.

فوک‌های دریایی سرهایشان را به یخ‌ها می‌کوبند تا حفره‌هایی برای تنفس ایجاد کنند

این فوک‌ها می‌توانند آواز بخوانند! در حقیقت، فوک‌های نر در طول فصل جفت گیری برای جلب توجه فوک‌های ماده زیر آب اصواتی تولید می‌کنند.

نهنگ‌های بلوگا می‌توانند فرم پیشانی شان را تغییر دهند

نهنگ‌های سفید بلوگا پیشانی گرد و برجسته‌ای دارند که می‌توانند شکل آن را با جا به جا کردن هوای موجود در سینوس هایشان تغییر دهند. پیشانی برجسته‌ی این موجودات احتمالا از طریق جهت یابی پژواکی (شیوه‌ای از جهت یابی از راه ارسال صدا و سنجش مدت زمان پژواک آن) به آن‌ها کمک می‌کند.

به دلیل آنکه این نهنگ‌ها اصوات بسیار متنوعی را تولید می‌کنند، گاهی از آن‌ها با عنوان قناری دریا یاد می‌شود. آن‌ها دست کم ۱۱ صوت مشخص، از جیر جیر تا صدای سوت تولید می‌کنند و نهنگ‌های بلوگایی که در باغ وحش‌ها نگهداری می‌شوند می‌توانند صدای صحبت کردن انسان‌ها را تقلید کنند.

پا‌های سیاهگوش‌های کانادایی شبیه به کفش اسکی است

سیاهگوش کانادایی پا‌هایی بزرگی و انگشتانی پهن دارد که این موجود را قادر می‌سازد در زمین‌های برفی راه برود. این پا‌های بزرگ همچون کفش‌های اسکی به این حیوانات کمک می‌کند وزن خود را به شکلی برابر تقسیم کنند.

سیاهگوش‌های کانادایی عمدتا با شکار خرگوش‌های صحرایی تغذیه می‌کنند. این شکارچی‌ها می‌توانند ساعت‌ها در نقطه‌ای پنهان و تا رسیدن زمان مناسب منتظر شکار خود بمانند و سپس به شکلی برق آسا و ناگهانی آن را شکار می‌کنند.

پرنده‌های ماکارو می‌توانند همزمان ۶۲ ماهی را با منقارشان حمل کنند

این پرندگان که تنها ۲۵ سانتیمتر قد دارند، می‌توانند مقداری غذا در منقارشان حمل کنند. در حقیقت، یک پرنده‌ی ماکارو قادر است حدود ۱۰ ماهی را به طور همزمان به آشیانه اش ببرد. طبق مشاهدات، یک بار پرنده‌ی ماکارویی همزمان ۶۲ ماهی را در منقارش حمل کرده بود.

منقار و پا‌های این پرندگان در فصل جفت گیری به رنگ نارنجی پر رنگ در می‌آید و با پایان این فصل، رنگ منقار و پاهایشان کم رنگ‌تر می‌شود.

روباه‌های قطبی همیشه سفید رنگ نیستند

لایه‌ی ضخیم مو‌های روباه قطبی به این حیوان کمک می‌کند تا گرمای بدنش را در دمای پایین هوا حفظ کند. علاوه بر این، روباه‌های قطبی حتی روی پنجه هایشان مو دارند، ویژگی‌ای که به آن‌ها امکان راه رفتن روی برف و یخ را می‌دهد.

در ماه‌های تابستان، مو‌های روباه‌های قطبی به رنگ قهوه‌ای یا خاکستری در می‌آید. روباه قطبی تنها حیوان در تیره‌ی سگ سانان هستند که در تابستان رنگ موهایش تغییر می‌کند.

خرگوش‌های قطبی می‌تواند از قهرمانان دوی سرعت جهان سریع‌تر بدوند

خرگوش‌های قطبی می‌توانند با سرعت ۶۴ کیلومتر در ساعت بدوند. این در حالی است که اوسین بولت قهرمان دوی سرعت و سریع‌ترین انسان دنیا در مسابقات دوی ۱۰۰ متر، رکورد ۳۷ کیلومتر در ساعت را ثبت کرد.

خرگوش صحرایی زمانی که احساس خطر کند روی پا‌های عقبی اش می‌ایستد، دست هایش را نزدیک بدنش خم می‌کند و با ۳ پا جست می‌زند. در حقیقت، به دلیل سرعت بالای این حیوان در زمان دویدن تنها ۳ پای آن دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید:تصاویر بی‌نظیر از حیواناتی که در خطر انقراض قرار دارند 

 

شاخ نهنگ‌های قطب شمال در حقیقت یک دندان بزرگ است

شهرت نهنگ‌های قطب شمال به دلیل شاخ بزرگی است که از سرشان بیرون آمده است. شاخ مارپیچی این نهنگ‌ها می‌تواند تا ۳ متر طول داشته باشد.

شاخ نهنگ‌های قطب شمال در حقیقت یک دندان بزرگ است که درون آن حدود ۱۰ میلیون پایانه‌ی عصبی وجود دارد. این مسأله به معنی آن است که این دندان دارای قابلیت‌های حسی است.

گرگ‌های قطبی برای گرم‌تر شدن بدن شان دو لایه مو دارند

ضخامت زیاد لایه‌ی مو‌های بدن گرگ‌های قطبی آن‌ها را قادر می‌سازد تا دمای زیر صفر قطب شمال را تحمل کنند و لایه‌ی دوم مو‌های بدن شان برای گرم‌تر ماندن آن‌ها در ماه‌های زمستان است.

گوزن‌های شمالی می‌توانند با سرعت ۵۶ کیلومتر در ساعت بدوند

این گوزن‌ها بزرگ‌ترین نوع در میان تمامی گونه‌های گوزن هستند و شاخ آن‌ها می‌تواند تا حدود ۲ متر طول داشته باشد.

گوزن شمالی علیرغم جثه‌ی بزرگی که دارد، می‌تواند با سرعت ۵۶ کیلومتر در ساعت بدود.

سن قوچ‌های قطبی را از روی شاخ هایشان تعیین می‌کنند

شاخ قوچ قطبی به شکلی رشد می‌کند که روی آن حلقه‌هایی ایجاد می‌شود و سن این حیوانات را با شمارش این حلقه‌ها می‌توان تعیین کرد. این مسأله شبیه به شمارش حلقه‌های درون تنه‌ی درختان برای تعیین سن آن‌ها است.

به ولورین‌ها راسوی متعفن هم می‌گویند

ولورین‌ها که به آن‌ها راسوی متعفن هم گفته می‌شود در حقیقت بزرگ‌ترین عضو تیره‌ی راسو‌ها هستند.

این حیوانات سرسخت و قدرتمند می‌توانند روزانه ۲۴ کیلومتر را به دنبال غذا طی کنند.

قاقم‌ها با یک شیوه‌ی زیگزاگی شکار می‌کنند

این حیوانات سرسخت تنها ۱۸ تا ۳۳ سانتیمتر طول دارند. قاقم‌های گوشتخوار می‌توانند جانوران جونده، خرگوش‌ها و حشرات را در زیر برف‌ها شکار کنند.

این شکارچیان توانمند قادرند در برف بدوند و با شیوه‌ای زیگزاگی شکار می‌کنند.

چلچله‌های دریایی هر ساله برای کوچ کردن بیش از ۴۰ هزار کیلومتر را طی می‌کنند

چلچله‌های دریایی قطب شمال هر ساله با طی بیش از ۴۰ هزار کیلومتر، محل جفت گیری شان در قطب شمال را به مقصد خانه‌ی زمستانی شان در قاره‌ی قطب جنوب ترک می‌کنند. این طولانی‌ترین کوچ سالانه در میان پرندگان محسوب می‌شود.

منبع:روزیاتو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۹۳۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!

   عصر ایران؛ مهدی مالمیر-  چند سالی است که دیدن قربان صدقه رفتن گربه های خیابانی مردان و زنان حیوان دوست به صحنه ای رایج و هر روزه تبدیل شده است. 

   شاید اگر در اوایل دهه شصت به ما کودکان آن روزگاران می گفتند روزی خواهد رسید که شمار نه چندان کمی از همشهری ها و هموطنان در همین کوچه ها و خیابان های خودمان، زنبیل خرید و کیف و کلاه را به کناری می نهند و دوزانو در برابر گربه ای ژولیده می نشینند و قربان صدقه چشمان و پنجه های او می روند، با خنده  بی عنان ما رو در رو می شد و شاید در حالی که به قوه تخیل او درود می فرستادیم در دل به عقل او شک می کردیم.

 ر  وزگار اما طُرفه ها در آستین دارد. حالا امروز گربه های خیابانی گهگاه حال و روز بهتری از بی خان و مان ها و کوچه خواب های شهرهای مان پیدا کرده اند.  شاهد اینکه: نگارنده این خطوط یکی از همین روزهای پس از تعطیلات عید نوروز به پارکی در مرکز تهران رفته بود. در هنگام قدم زدن و به مشام کشیدن هوای شهداگینِ مالامال از عطر یاس، صحنه ای بوالعجب دید!

   زوج جوانی که بسیار محترم به نظر می رسیدند، با کیسه ای بزرگ در دست هر دو،در حال سرک کشیدن به کنج و کنار پارک بودند. 

  کنج‌کاوی نگارنده بیدار شد. کمی در احوالات‌شان دقیق‌تر شدم. زوج از کنار مرد میان سالی که ازوجنات اش کاملا مشهود بود که از شمار کارتون خواب های شهر است گذشتند اما وقتی گربه ای نزدیک آنها شد، دست یکی از زوج ها آرام درون کیسه خزید و چندین قطعه از گوشت مرغ برای گربه پرتاب کرد. گربه محتاطانه نزدیک آمد و با ولع مشغول بلعیدن قطعه های گوشت مرغ شد!

 زن و مرد محترم زانو زدند و دستی بر سر و گوش گربه کشیدند و رضایت مندانه به سمت دیگر پارک رفتند احتمالا به امید یافتن گربه ای دیگر و مهمان کردن او به بُرش های لذیذی از گوشت مرغ!

   تا اینجای کار می شُد از این صحنه گذشت اما نگاه مرد بی خان و مان به سکنات و رفتار زوج جوان خاطره ای از یاد نرفتنی برای نگارنده این خطوط رقم زد! نگاهی عجیب: آمیزه ای از نفرت و خشم و رنجیدگی از بی اعتنایی همنوع به شرایط رقت بارش!

   انسان گرسنه بر خلاف حیواناتی مثل سگ و گربه، بسیار خطرناک است. بسیار بعید است سگ و گربه ای از گرسنگی در شهرهای بزرگ که دورریزغذا بالا است، تلف شود.

   دست کم می شود بر این نکته توافق داشت که گربه گرسنه به هیچ رو برای انسان خطر جدی به حساب نمی آید. در دوران قحطی های بزرگ سگ ها و گربه ها از توان تاب آوری بیشتری نسبت به انسان ها برخوردارند و انسان ها در مراحل آخر دوران قحطی به ذبح و خوردن گربه ها و سگ ها روی آورده اند. 

 طرفه اینکه این انسان ها بودند که در بادی امر و در دوران نوباوگی تاریخ از حیوانات کمک گرفتند برای زنده ماندن. به عبارت بهتر؛ این انسان ها بودند که دریافتند می توانند از مو و پشم حیوانات تن پوشی برای خود بیافرینند و خود را از سرما محفوظ بدارند. حیوانات غیر خانگی سالیان سال چه در جنگل ها وچه در شهرهای بزرگ نه تنها از خود مراقبت کرده اند که در بسیاری از موارد  الگوی انسان ها برای مدیریت و کنترل زندگی اش بوده اند. 

  تبعات غذا دادن به حیوانات غیر خانگی بسیار جدی است. دخالت در گردش طبیعی زیستی حیوانات و کمک به زاد و ولد بی رویه گربه ها و سگ های خیابانی پیامدهای بسیار قابل ملاحظه برای شهرها در پی دارد.

  ازدیاد بی رویه این حیوانات برای شهرهای ما که از نظر معماری و خیابان کشی جایی برای حیوانات خیابانی در نظر نگرفته است می تواند مشکلات چندی به بار آورد. 

    تصادف این حیوانات با خودرو ها می تواند صحنه های دلخراشی به ویژه برای کودکان پدید آورد. آلودگی صوتی تولید شده از سوی این حیوانات در برخی از فصل های سال نیز بسیار جدی است به خصوص در شهرهای ما که از نظر الودگی صوتی هیچ چیزی کم ندارد!

    در کشورهای ثروتمند که از تاریخ طولانی از هم زیستی با حیوانات برخوردارند قوانین چندی برای کنترل حیوانات  گذرانده شده است. مثلا در کشور آلمان پرورش دهندگان سگ تنها می توانند سالی یک بار و در مجموع در طول عمر حیوان سه بار از حیوان توله کشی کنند.

   در کشور ما قانون ویژه ای برای کنترل تولید مثل و مدیریت حیوانات خانگی وجود ندارد وشوربختانه به نظر می رسد اگر اوضاع به همین منوال پیش رود، در اینده معضل حیوانات ولگرد به مشکلی بسیار جدی بدل خواهد شد.

    چنان که گفته آمد، در کشورهای ثروت‌مند که تاریخ درازی از هم زیستی با حیوانات دارند، سال ها بده بستان بین انسان و حیوانات سبب ساز فرهنگی شده از افراط و تفریط در این زمینه جلوگیری می کند.

 افزون بر اینکه کشورهای ثروت‌مند که بر پایه انسان‌گرایی رشد و توسعه یافته اند؛ انسان را مدار همه چیر می دانند. به عبارت دیگر، در شهرهایی که مردمان اش به حیوان نوازی مشهورند، به نظر نمی رسد، این حیوان نوازی به زیان فقرا و نادیده گرفتن فقر مشهود همسایه و همشهری در شهر ها صورت پذیرد. انسان آن زمان به «حیوان نوازی» روی آورد که به درجه ای از برخورداری رسید.به تعبیر زیبای این مثل فارسی: اول لب بود که دندان آمد!

نگارنده این سطور نمی داند نگاه آکنده از نفرت آن مردم میان سال بی خان و مان در پارک، کِی و چگونه گریبان مرد و زنی در کوچه ای تاریک را با هدف زور رُبایی می گیرد!  کدام مغازه یا خانه با نگاه نفرت آلود آن مرد گرسنه غارت خواهد شد و... اما می شود با اولویت بخشیدن به انسان هایی که حالا به هر دلیلی از چرخه سالم زندگی به دور افتاده اند، کمی از حجم حوادث غمبار و وحشتناک صفحه حوادث روزنامه ها و سایت های خبری کاست. 

هیچ حیوان ولگردی توانایی زور رُبایی از سر گرسنگی را ندارد اما چنان که دیده و تجربه کرده ایم، از انسان گرسنه و سرخورده و تحقیر شده هیچ چیز بعید و دور نیست!

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اگر حیوانات جنگل زندگی اشرافی داشتند! (عکس)
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!
  • گل جالب و عجیب علی‌اصغر حسن‌زاده به قرقیزستان + ویدئو
  • قطبی: می‌خواهیم بازی به بازی پیشرفت کنیم
  • قاتل گربه ها به ۱۴ ماه زندان محکوم شد !
  • جدیدترین فیگورهای ورزشی حیوانات (عکس)
  • اسکورت عجیب و جالب رئیس جمهور کشورمان در لاهور پاکستان+ فیلم
  • تصویر عجیب از مردی که زمانی همه زنان دنیا عاشقش بودند!
  • کشف شیر وحشی از یک ویلا + جزئیات
  • (ویدئو) آزار حیوانات گران می‌شود!