Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-30@03:17:34 GMT

افزایش تولید نفت ایران علیرغم تحریم ها

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۹۷۴۶۰

بر اساس گزارش های منتشر شده، میزان تولید نفت ایران در ماه می سال ۲۰۱۸ به ۲.۷ میلیون بشکه در روز رسیده و این میزان در مقایسه با سطح تولید این کشور در طی سال گذشته عدد بالاتری را نشان می دهد. این در حالی است که در همین ماه آمریکا تصمیم گرفت که از برجام خارج شده و تحریم های اقتصادی جدید را علیه ایران ظرف چند ماه عملیاتی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از Russia Today، در ماه گذشته ی میلادی ایران علیرغم اعمال تحریم های اقتصادی روزانه ۲.۴ میلیون بشکه نفت خام و ۳۰۰،۰۰۰ بشکه در روز نفت خام سبک صادر کرده است. این در حالی است که تا آخرین روز اسفند سال ۱۳۹۶ ایران به طور متوسط ۲.۱۱۵ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرده بود.

همچنین، این کشور تنها در ماه اپریل سال ۲۰۱۸ روزانه ۲.۶۱۷ میلیون بشکه نفت در روز صادر کرده است که این میزان در بالاترین سطح خود از زمان امضای توافق هسته ای با ۶ قدرت دنیا قرار داشت. مجموع صادرات نفت ایران در این ماه (از جمله نفت خام سبک) به مشتریان اروپایی و آسیایی ۲.۸۷۷ میلیون بشکه در روز بود.

این موضوع نشان می دهد که ایران پس از خروج آمریکا از برجام از میزان تولید خود نکاسته است. در این رابطه، شرکت Petro-Logistics که در زمینه ی تانکرهای نفتی فعال است اذعان کرده که خریداران نفت ایران هنوز آماده ی کاهش چشمگیر خرید نفت خام از ایران نیستند. به گفته ی این شرکت، اگر چه صادرات نفت ایران در ماه می ۱۰۰،۰۰۰ بشکه در مقایسه با ماه پیش از آن کاهش داشته اما هیچ نشانه ای در رابطه خودداری قابل توجه خریداران نفت ایران از خرید نفت خام این کشور مشاهده نمی شود.

در پایان باید خاطر نشان گردد که فروش روزانه ی ۵۰۰،۰۰۰ بشکه نفت کارون شرق ایران به شرکت Repsol اسپانیا که اخیرا اتفاق افتاده به عنوان نشانه ای تفسیر شده که ایران قصد دارد فروش نفت خام خود را افزایش دهد. قرار است که نخستین محموله ی نفت کارون شرق در هفته ی جاری و یا در اوایل هفته ی آینده بارگیری شود./

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: تولید نفت ایران صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۹۷۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»

مصطفی نخعی به خبرگزاری صدا و سیما همچنین گفت: در حدود ۴ سال گذشته اتفاق خاصی که کشور در صنعت پتروپالایشگاهی به آن نیاز داشته، رخ نداده؛ در حالیکه «این صنعت می‌تواند ارزآور باشد و کشور را در تولید بنزین و فرآورده‌های مورد نیاز دیگر خودکفا کند.»  «پتروپالایشگاه‌ها» مجموعه‌های پالایشگاهی به‌روز و پیچیده‌تر از صنعت پالایشگاهی هستند که محصولات و فرآورده‌های پتروشیمی گسترده‌تری با ارزش افزوده بیشتر تولید می‌کنند.  تبدیل نفت خام به فرآورده‌های سوختی مانند بنزین، نفت گاز تنها هدف پتروپالایشگاه‌ها نیست و فرآورده‌هایی مثل خوراک‌های مورد نیاز مجتمع‌های پلیمری و شیمیایی هم در این مجتمع‌ها تولید و عرضه می‌شوند.  پیشتر و در مجلس دهم، نمایندگان پیش نویس قانونی را برای توسعه صنعت پتروپالایشگاهی با استفاده از «سرمایه گذاری مردمی» به تصویب رسانده بودند.  «قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی» که بخشی از آن در مجلس یازدهم هم اصلاح شد، فرصتی را به پتروپالایشگاه‌های تازه تأسیس می‌دهد که بدون هزینه، خوراک اولیه را برای تولید محصولاتشان دریافت کنند و بعد با دولت تسویه کنند.  معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت بهمن پارسال گفته بود که با ساخت طرح‌های پتروپالایشگاهی، ظرفیت پالایشی کشور با افزایش ۳۰ درصدی از ۲.۳ میلیون بشکه به ۳ میلیون بشکه می‌رسد. به گفته هوشنگ فلاحتیان، با قانونی که مجلس برای حمایت از سرمایه‌گذاری مردمی در صنایع پایین‌دستی نفت و گاز تصویب کرده، حدود یک میلیون و ۴۸۰ هزار بشکه ظرفیت پتروپالایشگاهی جدید تعریف شده است.   با این حال سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از اینکه «برخی مدیران به سرمایه گذاری دولتی در صنعت پتروپالایشگاهی بیشتر از سرمایه گذاری مردمی اهمیت می‌دهند»، انتقاد کرد و گفت: «باید آینده حوزه انرژی و این صنعت به مردم معرفی شود و ضمانت سودآوری از سوی دولت باید وجود داشته باشد تا مردم برای سرمایه گذاری در صنعت پتروپالایشگاهی مشارکت کنند.»  آقای نخعی همچنین گفت که دولت در حدود ۳ سال گذشته از مجلس برای احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی استان هرمزگان مجوز گرفته، اما این طرح رشد خاصی نداشته است.  او گفت : یکی از علت‌های رشد نکردن طرح احداث پترو پالایشگاه شهید سلیمانی، «بی توجهی به سرمایه گذاری مردمی» است.

دیگر خبرها

  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟