Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اسلامی برای مردم خاطرات تلخ و شیرین زیادی به همراه داشت ولی بمباران مردم بی دفاع بانه در 15 خرداد سال 63 مصادف با پنجم ماه مبارک رمضان به عنوان یک حادثه تلخ و ناگوار برای همیشه در اذهان مردم این شهر مانده است.
در این روز مردم بانه به منظور شرکت در آیین گرامیداشت یاد و خاطره شهدای 15 خرداد سال 42 با زبان روزه در پارک شهر گرد هم آمده بودند که ناگهان چهار فروند هواپیمای رژیم بعث، بارانی از بمب های آتش زا بر سر مردم در 10 نقطه شهر ریختند که بیش از 600 نفر شهید و 100 مجروح بر جا گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این حادثه تلخ بسیاری از خانواده های بانه ای یک یا چند نفر از اعضای خود را از دست دادند تا 15 خرداد سال 63 برای همیشه در یاد و خاطره مرزنشینان به عنوان یک فاجعه انسانی و تلخ باقی بماند.
ماموستا رسول اشعری که در این روز چهار فرزند و همسر خود را از دست داد، می گوید: اتحاد رمز پیروزی انقلاب اسلامی است چون ریشه های فساد در جامعه برچیده و امنیت و آسایش در جامعه نهادینه شد.
وی با بیان اینکه مردم بانه در هشت سال دفاع مقدس معنای شهادت و ایثار را به خوبی درک و از نزدیک لمس کردند، گفت: حادثه 15 خرداد بانه به حدی وحشیانه بود که در یک لحظه تمام شهر را آتش و خون فرا گرفت و بسیاری از مردم تکه تکه شدند حتی درختان شهر هم در آتش سوختند و حوضچه آب پارک شهر از خون مردم روزه دار به رنگ سرخ در آمد.
خانواده قادر خانزاده یکی دیگر از اهالی شهر بانه است که در حادثه این حادثه 14 نفر از نزدیکان شان به شهادت رسیدند، دارا قادر خانزاده برادر سه شهید این حادثه می گوید: بمباران شهر از پیش برنامه ریزی شده و جاسوسان به رژیم بعث اطلاع داده بود که در این روز مردم راهپیمایی می کنند.
وی افزود: دشمن از این اجتماع مردمی سوء استفاده کرد و هواپیماهایش در یک لحظه شهر را مورد هدف ناجوانمردانه قرار دادند، این بمباران به حدی وحشیانه بود که بسیاری از مردم تکه تکه شدند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بانه در این ارتباط گفت: با توجه به اینکه شهر بانه در نقطه صفر مرزی واقع است ارتش متجاوز رژیم بعث دسترسی کاملی به آن داشت نه تنها مورد هجوم حملات هوایی بود بلکه توپخانه ارتش عراق نیز وارد خاک بانه شده و این شهر را زیر آتش خود داشت.
عباس زرین روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قیام خونین 15 خرداد سال 42 مردم قم و همچنین حادثه بمباران بانه در 15 خرداد سال 63 هر دو به دست انسان های ستمکار رقم خورد و منجر به خاک و خون کشیدن مردم بی دفاع و مظلوم شد.
وی اضافه کرد: اگر چه زمان بسیاری از خاطرات را از یادها می برد و یا آنها را کمرنگ می کند اما برخی حوادث تلخ آنقدر تاثیر گذار هستند که هرگز از خاطره پاک نمی شوند و همیشه برای مردم تازگی دارند که حادثه بمباران بانه یکی از این حوادث است.
زرین مردم وفادار بانه را سرمایه های اصلی نظام اسلامی دانست و افزود: مردم آگاه بانه برغم توطئه دشمنان در برانگیختن اختلافات قومی و مذهبی با حفظ اتحاد و همبستگی خود همواره حافظ ارزش ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و آنها را در رسیدن به مقاصد شوم شان ناکام گذاشته اند.
وی با بیان اینکه 15 خرداد به نماد بردباری و ایثار مردم بانه تبدیل شد، تاکید کرد: در این روز بیش از 600 نفر از مردم این شهر به شهادت رسیدند که 400 نفر مهاجرانی بودند که در سپاه و بسیج بانه خدمت می کردند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بانه یادآور شد: بمباران 15 خرداد بانه حادثه ای تلخ است که در تاریخ دفاع مقدس برای همیشه ماندگار است چون در هیچ جای کشورمان همزمان 600 نفر از مردم در یک مکان به شهادت نرسیدند که همین دلیلی است تا برای همیشه یا و خاطره شهدای این روز را زنده نگهداریم.
وی گفت: بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس در پارک 15 خرداد ساختمانی را برای حفظ آثار و یاد خاطره شهدای 15 خرداد بانه احداث کرد که بخشی از آن تکمیل نشده که امسال با اختصاص اعتبار به بهره برداری می رسد.
زرین ادامه داد: بنیاد شهید و امور یثارگران در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با همکاری سایر دستگاه های اجرایی بویژه سپاه هر سال مراسم گرامیداشت یاد شهدای 15 خرداد بانه را برگزار و از خانواده شهدا تقدیر می کند.
وی با اشاره به المانی که در محل پارک 15 خرداد نصب شده است، افزود: این المان نشانه این است که مردم مانند کوه استوار هستند اما با توجه به اینکه در محل مناسی قرار ندارد، کمتر دبده می شود.
زرین اظهار داشت: پارک 15 خرداد محل تجمع پیشمرگان مسلمان بود و در این ارتباط در ورودی پارک المان پیشمرگان مسلمان نصب می شود این المان اکنون در ورودی شهر است و به زودی به پارک 15 خرداد منتقل می شود.
وی با بیان اینکه شهدای 15 خرداد بانه سندی ارزشمند برای تاریخ این شهر است، تاکید کرد: امنیت و رفاه امروز جامعه مدیون ایثارگری جانبازان و خون مطهر شهداست و باید برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه تلاش کنیم.
به گزارش ایرنا، هیات اعزامی سازمان ملل متحد پس از بررسی ابعاد مختلف بمباران 15 خرداد سال 63 شهر بانه در گزارش خود بمباران این شهر را توسط هواپیماهای عراقی تایید و با مشاهده قطعات بمب و نوع آنها اعلام کرد این بمب ها برای کشتار دسته جمعی بکار می رود و همین موضوع علت بالا بودن تلفات انسانی و پایین بودن خسارت ها بر اماکن عمومی است.
در هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران شهر بانه 72 بار بمباران شد که حادثه 15 خرداد خونین ترین آنها بود.
شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع شده است.
7469/9102
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 ارزش های دفاع مقدس ایران بنیاد شهید خانواده فرهنگ ایثار و شهادت تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۰۰۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست

داود زارع گاریزی، که این روز‌ها تهیه‌کنندگی نمایش «طلوع خونین» کاری از مسعود طیبی را برعهده دارد در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: طیبی را از حدود ۵ سال پیش و به واسطه حضور در کلاس‌های بازیگری و بیان و بدن او می‌شناسم و از نزدیک با نمایش‌ها و اجرا‌های وی آشنا شدم. او متنی با عنوان «انتقام سیاوش» داشت که من دوست داشتم آن را روی صحنه ببریم. این متن مدرنیزه شده سیاوش شاهنامه بود و از ویژگی‌های جالبی برخوردار بود که با ایرادات مرکز هنر‌های نمایشی عنوان اثر به «طلوع خونین» تغییر کرد.

وی درباره میزان موفقیت این اثر در اجرا تشریح کرد: گروه اجرایی نمایش «طلوع خونین» با اعتقاد بر اینکه باید چراغ تئاتر روشن نگه داشته شود برای اجرای این اثر زحمات زیادی کشیدند و بازیگران چیزی حدود ۱۰ماه به تمرین اثر پرداختند ولی با توجه به شرایط جامعه، تئاتر ما آنچنان که باید حمایت نشد. من از شرایط جامعه ناراضی هستم و با اینکه تولید، تبلیغات و اجرای یک اثر نمایشی هزینه‌های بسیار گزافی دارد، اما هیچ ارگانی از تولید تئاتر حمایت نمی‌کند و جامعه هنری هم پشتیبان و حامی یکدیگر نیستند. این شرایط به گونه‌ای است که حتی وقتی از بازیگرانی که به واسطه تئاتر به جایگاه و نامی رسیده‌اند، دعوت می‌کنیم برای دیدن اثر به سالن‌های نمایشی نمی‌آیند.

این تهیه کننده تئاتر ادامه داد: علی‌رغم اینکه عاشق تئاتر هستم و دوست دارم به عنوان تهیه‌کننده از نمایش و فعالیت جوانان حمایت کنم، اما دلم پر از درد است و نمی‌دانم نمایش بعدی را تولید کنم یا نه؟ تا کی می‌توان ادامه داد و در بحث فروش متحمل ضرر و زیان شد؟

وی درباره کمک ارگان‌های دولتی بیان کرد: هر ارگان دولتی یک واحد فرهنگی دارد و طبیعتا برای خانواده‌های کارمندان و نیرو‌های خود یک بسته فرهنگی دارند و می‌توانند از تخفیف‌های نمایش‌ها بهره‌مند شوند و از طریق آوردن خانواده‌های هنردوست به سالن‌ها از تئاتر حمایت کنند.

زارع گاریزی درباره اجرای نمایش «طلوع خونین» در تماشاخانه ایرانشهر اظهار کرد: ۲۰درصد از فروش یک اثر نمایشی مختص سالن است، که نسبت به سالن‌های خصوصی که ۴۰ تا ۵۰درصد از فروش نمایش را طلب می‌کنند، بسیار شرایط مساعدتری دارند. همچنین نوع سالن و امکانات فضای نمایش و موقعیت جغرافیایی و دسترسی آن برای مخاطب اهمیت زیادی دارد. من موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم، چون هزینه‌های گزافی از گروه‌های نمایشی گرفته می‌شود. اما تماشاخانه ایرانشهر یکی از سالن‌های خوب دولتی با امکانات و دیسیپلین خوبی است و من از اجرای نمایش در این سالن راضی هستم. دراین تماشاخانه از نمایش «طلوع خونین» هم به لحاظ تبلیغاتی و هم از نظر احترام به گروه اجرایی و مخاطب حمایت خوبی شد و امکان بسیار خوبی برای گروه نمایش مهیا شد.

وی ادامه داد: مرحوم آتیلا پسیانی قبل از فوت خود اشاره کرد که از تئاتر باید حمایت شود و هنرمندان نباید از تئاتر فاصله بگیرند، اما متاسفانه برخی هنرمندان وقتی وارد عرصه تئاتر می‌شوند، دستمزد‌های نجومی می‌گیرند و چون اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست هزینه مضاعفی برای تهیه کننده اثر و کم شدن رغبت برای تولید از حمایت تئاتر می‌شود.

این تهیه کننده تئاتر «طلوع خونین» گفت: در این اجرا علیرضا جلالی‌تبار، هیچ بحثی نسبت به میزان دستمزد با ما نکرد. او تئاتر را دوست دارد و فردی بسیار حرفه‌ای و باشخصیت است و فقط به تئاتر و اجرا فکر می‌کند و من از نحوه برخوردش نکات زیادی را آموخته‌ام.

وی در پایان اظهار کرد: ما می‌توانستیم در کار فروش بهتری داشته باشیم، ولی تبلیغات هزینه گزافی دارد و گروه «طلوع خونین» بیش از ۱۵۰میلیون صرف طراحی و ساخت اقلام تبلیغاتی کرده در حالی که فروش نمایش تا الان ۱۶۰میلیون تومان به رسیده است. جدای از این هزینه دستمزد بازیگران و عوامل و طراحی‌ها و ... چیزی حدود ۶۵۰میلیون هزینه داشت. با اینکه از گروه نمایشی‌ام بسیار راضی هستم و افراد کارشان را به نحو احسن انجام داده‌اند، اما این میزان فروش در مقابل این حجم تلاش برای من دلشکستگی ایجاد کرد. از تئاتر ما حمایت نشد تا گروه نمایشی دیده شوند.

نمایش طلوع خونین تا اواخر هفته آینده، هر شب ساعت ۲۱:۰۰ در سالن استاد ناظرزاده کرمانی روی صحنه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شوراها نماد مردم سالاری دینی در تصمیم‌گیری‌ها هستند
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • حملات نظامیان صهیونیست و استقامت مردم جنوب لبنان
  • روز ۲۰۵ طوفان‌الاقصی|بمباران مرکز نوار غزه و جنوب لبنان
  • شوراها به‌عنوان نماد مردم سالاری تقویت شوند
  • حمله خرس خرابکار به کندو‌های زنبورداران در بانه (فیلم)
  • انتقاد معاون استاندار از آپارتمان‌سازی در قم
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • فیلم/ بمباران خونین شب گذشته در رفح
  • (ویدئو) حمله خرس خرابکار به کندوهای زنبورداران در بانه